היכן נעלם השכל היהודי

גם כאשר איש-המקצוע בעד, הפוליטקאים מהססים

"יש לנו מדינה אחת ואנשי מקצוע פועלים בעניינים רגישים מהסוג הזה . אתם לא תורמים כלום - - -" להזכירך: כשבועיים לפני שממשלת-ישראל אישרה (בלחץ דעת-קהל שבוטאה גם בהפגנות, וביום ישיבת-הממשלה בפתח משרד ראש-הממשלה !) את עיסקת החזרתו של סמיר קונטר החי תמורת אודי גולדווסר ואלדד רגב המתים, אמר עופר דקל, איש-המקצוע שמונה ע"י אולמרט לטפל בהחזרת 3 השבויים לישראל: "עכשיו הבעיה במגרש שלנו. לא שלהם. הבעיה אצלנו. לא רק אצלם !" התרשמתי שהוא עמד להתפטר מתפקידו 'בתפטרות רועמת'. ההפגנות ושאר כלי דעת-הקהל, ודבריו של דקל שעמד 'להרים ידיים' מול עקשנות אולמרט ואטימותו, הם שהזיזו את העגלה התקועה והניעו את שרי-הממשלה (למעט 3) לאשר את עיסקת קונטר תמורת רגב וגולדווסר ! אנחנו כיום במצב דומה, כאשר זה מול זה ניצבים גורלו של חייל ישראלי אחד ו230 אסירים פלשתיניים 'כבדים' (רוצחים בפועל ושולחי-רוצחים).

קמנצינד

New member
אתה שם לב למה שאתה כותב ?

ציטוט ממה שכתבת : "כמה אזרחים היית מוכנה שימותו במקום גילעד ?" אין לך בושה ? אין לך גבול למה שהיית עושה על מנת לקבל 'צומי' ?

בלי לפרט כי טרם הגיעה עת

בשנתיים וחצי האחרונות היו אזרחים ישראלים שהיו מוכנים לשים עצמם בידי הפלשתינים במקום גלעד שליט ! אפילו סבא של גלעד, צבי (זה כבר פורסם, לכן אפשר להזכיר). אלא שמכוון משרד-ראש-הממשלה 'שמו רגל' לכל יזמה שיכלה להזיז דברים. קרא גם, בין היתר, מה שפורסם במקומון 'העיר' (גם אם יש מה לפקפק בחלק מן התאורים שם).

adminexcited

New member
תשובה לשאלה אמיתית את לא עונה !!!

את שאלת אותי ,כמה פלסטינים הייתי משחרר תמורת רון ארד , עניתי לך בלי לחשוב הרבה ...את כולם .. והחזרתי לך שאלה ,,,,כמה אזרחים את נוכנה שימותו תמורת גילעד .... תעני לי באמיתיות תעני בכנות .... להתחמק משאלה כל אחד יכול ... צומי צומי ....מישהו כאן מתחת לגיל 15 ? מצאתם נתונים יפים ,,,,, בסיכום דבריי ,אני אומר לחץ פוליטי ,שהמחיר יהיה גבוהה למדינת ישראל ולאזרחים כמוני וכמוך שיפלו לתוך מעגל הטרור . החמאס מחכה את חיזבלה אך אין לו סיכוי להיות כמוהו ,כאן זה לא לבנון כאן זה ישראל והטרור ליד הגינה שלנו . אתם לא רואים כלום בעניים חוץ מגילעד שליט? ......למה ? אין אחד בתוכנו שלא רוצה את החזרתו ... אני מקווה שאני טועה ובמשך תקופתם של כל האסירים האלה הם עברו חוג סריגה ובישול .ועזבו את דרך הטרור אני לא צריך לשאול את דעתך הפוליטי ,,,,אך בדרך כלל השמאל הקיצוני הוא לא סובלני ,ואת זה חשוב ללמוד. אנחנו לא באותה סירה ? ועוד איך שכן ילדה !. בכל מקרה שבוע טוב לכולם

יש דברים שאינך יודע או שכחת !

אחרי עיסקת-ג'יבריל לה הסכים יצחק רבין בלחצה של מרים גרוף, אמא של השבוי יוסקה, לאשר עיסקה שהחזירה הביתה תמורת 1100 פלשתינים שהוגלו ללבנון 3 שבויים (אחד - חזי שי - שבכלל נחשב במשך יותר משנתיים נעדר ו'חלל שמקום קבורתו לא נודע), בערך שנתיים וחצי אחרי נפילתו בשבי של רון ארד בידי אנשי ארגון 'אמל' השיעי-לבנוני, יכלה להתבצע עיסקה להחזרתו של רון ! אלא שיצחק רבין נבהל מ'דעת-הקהל' של לא מעט מאזרחי-ישראל, שבקרו קשות את עיסקת ג'יבריל. משום כך "קבל רגליים קרות", דחה ו'סחב' את אישור העיסקה לשחרורו של רון, אישר נסיונות לאתרו ולשחררו בפעולות צבאיות - - - ומאז נעלם רון נעלמו עקבותיו ! רון ארד יכול היה להיות בבית, אילול כל הצועקים בישראל נגד עיסקאות לשחרור ישראלים. נחשון וקסמן ופורז,ראש-הצוות שניסה לשחררו בכוח (באיזור יהודה ושומרון), הם בין ה"עדים" לגישה הכוחנית מול הגישה החכמה והנבונה - אם כי מסוכנת לא פחות, באופן שונה - של עיסקת חילופי-שבויים (שניתן למצאם ולכלאם מחדש, ואפילו להרגם, מאוחר יותר.

למעלה