היכן צריך לשים פסיק

shmulmul

New member
היכן צריך לשים פסיק

במשרד התפתח ויכוח סביב נושא מיקום פסיק במשפט. המשפט המדובר הוא: הכלבלב הקשור בין ביתנו לבית השכנים, נובח כל הלילה. והשאלה היא - האם הפסיק ממוקם במקום הנכון (בין "השכנים" ל"נובח"). האם באופן כללי נכון למקם פסיק בין הנושא (הכלבלב) לבין הנשוא (נובח). תודה מראש על התשובות, שמואל.

גנגי

New member
על פי הנחיות האקדמיה בעניין פיסוק

לא יבוא שם פסיק כלל. הנטייה כיום היא למַעֵט בפיסוק ולא להרבות בו. למשל, אם נביט במשפט שכתבתי לפני כרגע ("הנטייה כיום...") - בעבר נהגו להפריד בפסיק את שני חלקיו ("...למעט בפיסוק, ולא להרבות בו"), ואילו כיום אין מפסקים עוד משפט שכזה. ורק לידיעתך - בין נושא לנשוא לא שמים פסיק (אלא אם כן יש ביניהם פסוקית ארוכה במיוחד או הסגר או תמורה, שגם לא תמיד מחייבים פיסוק).

אביב ש

New member
כל כך מזכיר את הבגרות בעוד חודש

שזה ממש כואב... בבגרות אנחנו נדרשים גם לפסק, בחלק של התחביר. ויש הנחיות מאוד ברורות של איך לפסק- ודווקא לא ממש ממעיטים בפסיקים.

גנגי

New member
נגעת בנקודה כאובה -

משרד החינוך אינו מאמץ את החידושים ואת ההנחיות של האקדמיה אלא, במקרה הטוב, עשרים שנה לאחר שהן יוצאות, אם בכלל. זה נכון בכל עניין, אבל אתן לדוגמה את עניין הכתיב המלא - מישהו לומד אותו באופן מסודר? נהפוך הוא, המורים מתנגדים לו, משרד החינוך מתנגד לו. ומה עם צורות הנקבה בפועל - מצאנה, תלכנה, בואנה, שבנה? האקדמיה המליצה זה מכבר לעשותן משניות לצורות מִצאו, לכו, בואו, שבו - האם מישהו מלמד את זה כך בתיכון? ודאי שלא. כך גם לגבי הנחיות הפיסוק והנחיות רבות אחרות של האקדמיה, שכולן נועדו להקל דווקא ולא להקשות. ולמרות שמשרד החינוך מוציא בכל שנה ספרים חדשים, אין בהם זכר לכללים האלה, ולמרות שהמורים עוברים בכל שנה השתלמויות רבות- הם לא משתלמים בנושאים האלה. לכן אין לצפות שהתלמידים יידעו משהו מכל זה אם לא יתעניינו באופן עצמאי (האם מישהו מהמורים מתעניין באופן עצמאי? נדמה לי שגם למורים זה לא ממש אכפת כי "זה לא בחומר לבגרות"..). מצער ביותר.

אביב ש

New member
אני יכול להוסיף עוד כל כך הרבה

דוגמאות כאלו ואחרות... המורה שלי ללשון פשוט רותחת על משרד החינוך (וכך גם מרבית המורים אגב). הנה למשל, צריך ללמוד כל מיני תופעת של לכו- תדעו- למי- אכפת- מהן-ולעומת זאת, המיקוד השנה הוציא את שם המספר מהבחינה- נושא שכל כך רגיש בקרב האוזניים של רובנו- וכל כך הרבה טעויות נעשות בו בלי הכרה.. מאוד לא היה מזיק אילו בני גילי היו לומדים לדבר כמו שצריך, ושדברים כמו "שתי בנים נשקו לשני בנות" יעלמו מעולמנו..

שומו שמיים!

בנים נושקים לבנות במקום למזוזות?
לא נשמע כדבר הזה! המלצה של אח"לה: שבנים ינשקו בנות במקום שיישקו להן. תאמין לנו שהעולם ייראה יפה יותר עם נשיקות פחות רשמיות ויותר אוהבות.

אביב ש

New member
וזו כבר באמת נקודה רגישה..

אנחנו בי"ס התיישבותי, שנמצא בקיבוץ, מאוד מרוחק מהדת, עד שקבוצת תלמידים והורים החליטו שחייבים חדר אוכל (כן, יש לנו דבר כזה) כשר למהדרין, עם רב שמסתובב בתוכו ומשגיח, וכמו כן מזוזות על כל המשקופים. עפ"י ההלכה, כך טוענת המחנכת שלי, לא אמורים לשים מזוזות על כל מה שאינו מבנה קבע- אפילו לא על בתי הפנימייה אצלנו בבי"ס. אבל הם התעקשו. ועכשיו אין בורקס גבינה בארוחת צהריים!!

sailor

New member
לי זה מזכיר דוקא מתמטיקה

ישר שנושק לעקומה מבלי לגעת בה ושמו אסימפטוטה.

עִידן

New member
אפרופו מתמטיקה: ../images/Emo48.gif

אתמול קלטתי סופית מה שני הדברים הכי הזויים בנושא: א. אסימפטוטות ב. מערכת E

נֵץ

New member
טוב, עכשיו כבר הצלחת לבלבל גם אותי!

איך קוראים את החתימה שלך עכשיו? (החלק בעברית)

נֵץ

New member
אוי, ההודעה מעלי היא ../images/Emo32.gif

אבל זו... אוהו! רגע, קצת סדר: אסימפטוטה. מערכת e. וקצת פיזיקה:
e
ft dir=ltr>E=mc² או:
e
ft dir=ltr>E=γm0c² כאשר:
e
ft dir=ltr>γ=1/sqrt(1-(v/c)²) (m=γm0) ( m0 - מסת המנוחה של הגוף m - מסת הגוף (בתנועה) v - מהירות הגוף c - מהירות האור (כ-300,000 קילומטר בשניה) ) כל האמור למעלה הוא למיטב ידיעתי. ייתכנו שגיאות (אם כי אני מקווה שאין) היות ואף פעם לא למדתי את החומר באופן רשמי, אלא רק שמעתי פה ושם.

עִידן

New member
ממש לא. ../images/Emo48.gif

מערכת E היא מערכת של שלוש אקסיומות שמקיימות הפונקציות ששייכות אליה. אקסיומה אחת אומרת שפונקציה ששייכת למערכת היא לא הפונקציה הקבועה 0, או משהו דומה. השנייה אומרת ש E(X+Y)=E(X)xE(Y) :e השלישית אומרת שפונקציה מהמערכת מונוטונית לכל X,Y ואז יש שלוש טענות שנובעות מהאקסיומות. זה, באופן עקרוני.

אביב ש

New member
../images/Emo5.gif איכס.

לא חבל להרוס לי את היום עם כל המתימטיקה הזאת?

אטיוד5

Active member
וחוץ מפונקציות מעריכיות ...

יש פונקציות אחרות במערכת הזאת? (פ' מעריכית - A בחזקת X.)

למעלה