היכן צריך לשים פסיק

צימעס

New member
בטח יש, אבל זה לא בחומר ../images/Emo3.gif

(עוד לא קראתי לעומק איך מוגדרת המערכת)

../images/Emo32.gifשלי "ת'כנסי רגע

כל נושא הפיסוק הזה מזכיר לי שכבר מזמן רציתי לשאול אותך זוכרת את הערב ההוא עם המפשקת ההיא (ירושלים שלנו), אצל מי נתקעו התמונות? וכמה צריך לשלם על מנת לקבל אותן לרשותי? לא יודעת איך לא חשבתי על זה עד בוא שאלות הפיסוק.

גנגי

New member
יש משהו שאתן רוצות לספר לנו

ומתביישות? קדימה, אפשר לשפוך. אחרי שסבלנו בשקט את הגביעונית על שלל התיאורים שליוו את הפצעתה בפורום, נסבול גם את הווידויים החושפניים והפשקניים שלכן. כולל תמונות.

שפוך חמותך? תגדירי שפיכה

מבכחנתי תהיה זו שפיכה מוקדמת. זאת אומרת לא מפילה על אנשים בעין בלתי מ... כאלה שאני חפצה ביקרם את התמונות טרפ נחשפו לעיני.מחשש להלם רבתי. ויש להניח גם לא אחר כך.מדובר בתמונות קשות לצפיה. כל כך קשות שעד היום לא צפיתי בהן קשה לראות מכאן. סתם טיילתי לי בנבכי הזיכרון למקרא ההודעה, מחפשת רגעים המאפשרים חיוך סמוי. תתעלמו.

P a n Z e r

New member
לדעתי דווקא ככה:

הכלבלב,הקשור בין ביתנו לבית השכנים,נובח כל הלילה. עכשיו להסבר: שמתי פסיק בין "הכלבלב" לבין "הקשור" מכיוון ש הקשור בעצם משמש כמילת שיעבוד (אפשר לשים את המילה "ש" במקום "ה"). בנוסף המשפט הוא משפר מורכב שהעיקרי שלו מפוצל והפסוקית שלו פסוקית לוואי וכך זה יוצא: עיקרי פשוט,פסוקית לוואי,המשך עיקרי פשוט. עוד דוגמא למשפט מסוג כזה- ילדי הכיתה,שעמלו קשה לקראת החגיגה,שמחו מאוד בעקבות הצלחתה.

מצער ביותר שאינך

קורא הודעות שנכתבו לפניך. זה לא עניין של דעה, אלא של החלטות האקדמיה, . יפה שיש לך דעה בנושא, אבל אני מניחה שמי ששאל את השאלה רצה לדעת ולא להיזון מדעות פרטיות של אנשים, ולדעת פירושו לשמוע את החלטות האקדמיה (שהיא כיום הגוף היחיד המוסמך לקבוע כללים כאלה) בנושא.

P a n Z e r

New member
גברת "יש לי ניק בדוי " אולי זאת טעו

אולי זאת טעות להתחיל עם כותרת כזו כי זאת לא דעה אלו הם פשוט הכללים. אני לא ממציא תורה חדשה אלא רק פועל על פיה. תקרא/י את תוכן ההודעה לפני שאת/ה תוקפ/ת

גנגי

New member
אתה טועה.

הכללים הם אלו שנכתבו בהודעה שלי שמעליך. האקדמיה בפירוש ממליצה להמעיט בפיסוק במקום שלא חייבים לפסק, והמשפט שלעיל הוא דוגמה מצוינת למשפט שאין כל צורך לפסקו. כדאי שתעיין בחוברת "כללי הפיסוק החדשים" שהאקדמיה הוציאה לפני שנים אחדות.

ת י א ה

New member
ואני טוענת

שאם כאן זו אקדמיה ח ל ו פ י ת מותר לו לטעון אחרת.

מוגג

New member
תאונות הוכחה

~~
~~ בין טועה לבין טוען הבדל רב אין ולכן מותר לטעון וגם לתעות לנטות, לטעות, לתהות אך כל טענה הוכחה טעונה לעתים טעות קטנה גורמתאונה ותאונות השבות ונשנות גורמות להנהלה להתענות ומייד לענות אך אין כאן כוונה סתם להתאנות רק אם ישנה הודעה משונה המטעה ומתעה גם ללא כוונה מותר לתהות על קנקנה בלי נהי וקינה להושיב על מכונה שפה נכונה לראות בבניינה ולשמוח בתיקונה. ~~
~~

ת י א ה

New member
השיר הזה מוגג

הוא שיר סוף הדרך והייתי אומרת גם סוף עונה ולא הייתי רוצה בשום אופן לראות הנהלה מעונה ואין לי ספק, אפילו קל שבקלים שעבודת קודש עושים פה כל המנהלים.

sailor

New member
האקדמיה היא ברוב המקרים

הכלב הנובח בעת שהשיירה עוברת. היומרה לתקנן שפה חיה, נושמת ומשתנה (כדבר השיר - לא הכירה את מראה דמותה עד אור הבוקר) תוך מחיקת רבדים שלמים מהלקסיקון, גובלת בשגעון גדלות, ונזקה רב על תועלתה. לדעת - משמע להבין את המקור של ניואנסים על פי רובד הלשון אליו הם שייכים, ידע ההולך ונעלם בקרב מי שאינו מקצוען לשוני, ולאקדמיה תרומה רבה להעלמות ידע זה ע"י אותה "תקינה".

05 מיכל

New member
חברים, בענייני פיסוק כללי האקדמיה א

פסקניים כל-כך, ורבים מהם מנוסחים ב"אפשר" ו"רצוי". ולעצם המשפט: המילים"הקשור על יד ביתנו" הן פסוקית לוואי, ואלה מתחלקות לשני סוגים: מתאר ומצמצם. המתאר רק מוסיף לנו מידע אגבי על המתואר. במקרה שלנו: הכלבלב - אתם כבר יודעים איזה, אני רק מציין בדרך אגב שהוא קשור. ואילו המצמצם משנה את הגדרת המתואר, כלומר - במקרה שלנו - אני מדבר על הכלבלב המסוים שקשור, שלא תבינו אחרת. ודווקא כאן הכלל הוא די פסקני: אם הפסוקית מכילה לוואי מתאר - יש לשים לפניה פסיק. אם היא מכילה לוואי מצמצם - אין לשים לפניה פסיק. כלומר, הימצאות או אי-הימצאות של פסיק אחרי הכלבלב היא במקרה הזה הבדל במשמעות!

למעלה