הילדה שלי הכריזה שביתת רעב

הוא כן שמן.

כי הוא בכלל לא גבוה (באחוזון ה-50) ובמשקל הוא הרבה מעל האחוזון ה-90 (קרוב ל-100). הוא שוקל כ-12 ק"ג והוא עוד לא בן 10 חודשים. אני משערת שעם הנתונים הגנטיים שלו תהיה חייבת לבוא איזושהי צמיחה לגובה, אבל בינתיים הוא בהחלט שמן. האחות בטיפת חלב כל פעם מקטרת עליו. כאילו שאפשר לעשות משהו!!

מיכל,לי אחות טיפת חלב אמרה:

הוא גבוה כמו אולסי פרי ושמן כמו בייגה שוחט. הגור שלי בן שנה ו8 חודשים שוקל בטח 15 ק"ג וגבוה מילדים בני שנתיים . בגיל שנה הוא שקל 12.5 ק"ג בערך אבל תמיד היה גבוה. הוא הלך בגיל 10.5 חודשים ולכן התאזן מבחינת המשקל. ברגע שהם יתחילו ללכת הכל יראה אחרת.

מצטרפת לסיגל - מיכל, הילדים שלך

ילדים בריאים, יפים וגדולים (גם ההורים שלהם לא אנשים קטנים, אל תשכחי) - אני מבינה שאת לא מאכילה אותם בג´אנק אלא באוכל טוב. כשהם יתחילו להתרוצץ הם יורידו במשקל. שווה להתייעץ עם תזונאים שההתמחות שלה היא תינוקות, וזאת רק כדי להסיר דאגה מליבך.

אני גם בעד התיעצות עם תזונאים

שמתמחים בפועטות. שמעת את טיפת-חלב, תשמעי גם תזונאי/ת ואולי כדאי לשאול גם את הרופא/ה שלכם? ד"א-איך אתם הייתם בגיל שלהם מבחינת משקל?

אני הייתי די ממוצעת במשקל וגבוהה

אני חושבת שיריב היה ענק. אבל הוא גם היה ילד שמן, ואני ממש לא רוצה שיובל יגדל ככה.

Navva

New member
הרגלי אכילה נרכשים מגיל 0

למזלי ולמזל אחותי גדלנו בבית עם הרגלי אכילה טובים. כל הקרדיט ובגדול לאמא שלי. אף פעם אמא שלי לא אמרה לי "נאוה תוכלי" אלא "נאוה די" עד היום. אחותי הצליחה להקנות לבנה בן השלוש הרגלים טובים. כמעט ללא נשנושים וממתקים. החברות שלה קוראות לה "נאצית". לא צריך להגזים. סיפור קצר: לפני כמעט שנה אמא שלי ואני לקחנו את האחיין שלי לחוג. בדרך אליהם הביתה, אמא שלי נהגה, ונכנס בנו מימין נהג כישרוני (שטען שזכות הקדימה היא למי שנכנס לכיכר ולא למי שנמצא בה). החלטתי לא ללכת להיבדק, הייתי בסביבות שבוע 30, בתום החוג החלטתי לבדוק עם הכל בסדר, לכן קניתי חטיף עם שוקולד. האחיין שלי רצה לטעום. אז נתיתי לו. כמו כל הילדם, הוא התלכלך קצת. אחותי נכנסה ושטפה אותי, מה פתאום אני נותנת לו שוקולד.הסברתי לה מה קרה, לא היה לה מה להגיד. מה שכן הוא יודע לאכול ירקות ושאר מאכלים "בריאים". וכן הוא יושב בארוחה לשולחן. מנגד האחיינים של שי, שצעירים מהאחיין שלי במס´ חודשים. איפה הם ואיפה השולחן בארוחות חג. העיניין הוא ששם אין מטבח מסודר, ולא במובן הפיזי. עם מתן אני מנסה להמשיך את דרכי אמי. באשר לפורמולה: פורמולה היא במקום הנקה. לתינוק יונק לא עושים דיאטה, הוא אוכל כמה שהוא צריך.

ligo

New member
ריטה, כשאת אומרת שהיא לוקחת מוצץ,

את מתכוונת שהיא לוקחת לבד או שאת נותנת לה? אצלנו אם מאי מתעוררת אני מוציאה אותה ישר מהעריסה כי אני מניחה שאם היא התעוררה זה מרעב

ריטה1

New member
כמובן שהיא עוד לא לוקחת לבד

פשוט אחרי נסיונות של להציע לה אוכל או מוצץ היא העדיפה מוצץ. וחוץ מזה אני יכולה לספר לכם שאתמול היא ממש דילגה על ארוחה, היא אכלה ב 15:00 ולא רצתה לאכול בערב כלום (אבא שלה שהיה ביביסיטר ויתר), ובסוף אכלה רק ב 22:00 כמעט את כל הדייסה, והיום בבוקר שוב רק איזה 150 מ"ג, ואז התחילה לחייך את החיוכים הכובשים שלה והעיפה את הבקבוק. אבל אולי אני באמת דואגת לשווא כי היא מתנהגת כרגיל.

אני סבורה שלא צריך להלחם על אוכל

אם הילדה שבעה, מרוצה במהלך היום וישנה טוב אין סיבה לדאגה. ילד יודע היטב את הצרכים שלו ואם היא לא זקוקה ליותר אוכל חבל לעשות מזה עניין. חנה

למעלה