הימין צריך לעודד את בנט לרוץ כמפלגה לבחירות הבאות.

בימין בנט לא יקבל קול אחד ואת רוב הקולות בקלפי הוא יקבל מהשמאל. לכן לפי תורת הסבירות זה מצוין לימין. הימין יקבלו את ה63 64 מנדטים שלהם ואולי אף יותר והשמאל יקבל את בנט כראש היופוזיציה. מי לא ישן בלילה בגלל בנט? יאיר גולן לא ישן בלילה והאידיוט לאפייד והגנצי גנצה והאייזנפות הם לא ישנים בלילה.
אבל מה ז משנה מי יזכה בבחירות. בסופו של דבר השולט במדינת ישמעאל זה בית המשפח העליון.

DANIAVNI

Well-known member
בימין בנט לא יקבל קול אחד ואת רוב הקולות בקלפי הוא יקבל מהשמאל. לכן לפי תורת הסבירות זה מצוין לימין. הימין יקבלו את ה63 64 מנדטים שלהם ואולי אף יותר והשמאל יקבל את בנט כראש היופוזיציה. מי לא ישן בלילה בגלל בנט? יאיר גולן לא ישן בלילה והאידיוט לאפייד והגנצי גנצה והאייזנפות הם לא ישנים בלילה.
אבל מה ז משנה מי יזכה בבחירות. בסופו של דבר השולט במדינת ישמעאל זה בית המשפח העליון.
יש כאן נקודה נוספת
שמע, יש הרבה אנשים שהשקפתם כיום די ימנית ואפילו יותר מחברי הליכוד ומצביעיו
רק יש להם "באג" קטן במוח
הם לא רוצים את נתניהו וחבורתו ( זאת אומרת, לו מנחם בגין ז"ל היה קם לתחייה הם היו בקלות מצביעים לו )
זה לא קשור לדיעה פוליטית
זה עניין של חוסר אמון בסיסי באיש הזה שמביא אותך להצביע הפוך
אני למשל
יאיר גולן הרבה יותר שמאלה ממני אבל כאדם אני סומך עליו הרבה יותר מאשר על נתניהו .

מסיבות מובנות, מכונת הרעל של נתניהו מצמידה לאנשים כמוני את הכינוי "שמאל"
סליחה, אני לא אוהב ערבים אבל גם לא אוהב את נתניהו
ואני לא מאמין לערבים אבל גם לא מאמין לנתניהו .

מה גם שאחרי קטארגייט, אני אפילו כבר לא בדיוק יודע למי נתניהו קרוב יותר ליהודים או לערבים .

יש כאן נקודה נוספת
שמע, יש הרבה אנשים שהשקפתם כיום די ימנית ואפילו יותר מחברי הליכוד ומצביעיו
רק יש להם "באג" קטן במוח
הם לא רוצים את נתניהו וחבורתו ( זאת אומרת, לו מנחם בגין ז"ל היה קם לתחייה הם היו בקלות מצביעים לו )
זה לא קשור לדיעה פוליטית
זה עניין של חוסר אמון בסיסי באיש הזה שמביא אותך להצביע הפוך
אני למשל
יאיר גולן הרבה יותר שמאלה ממני אבל כאדם אני סומך עליו הרבה יותר מאשר על נתניהו .

מסיבות מובנות, מכונת הרעל של נתניהו מצמידה לאנשים כמוני את הכינוי "שמאל"
סליחה, אני לא אוהב ערבים אבל גם לא אוהב את נתניהו
ואני לא מאמין לערבים אבל גם לא מאמין לנתניהו .

מה גם שאחרי קטארגייט, אני אפילו כבר לא בדיוק יודע למי נתניהו קרוב יותר ליהודים או לערבים .

נתניהו אינו מנהיג ימני. הוא מרכז שמאל לפני בחירות הוא מדבר כמו ימין אותנטי אמיתי ואחרי הבחירות הוא חוזר למרכז שמאל. יאיר גולן הוא טיפוס מסוכן

אז מה? אתה לא תבחר בו בגלל שאתה סומך עליו יותר מאשר על נתניהו. נהפוך הוא אם אתה סומך על יאיר גולן שהוא אמין הדבר האחרון שההיגיון אומר כשאתה מכריז על עצמך כימין זה לתת לו כוח למשול כי דעותיו ידועות לציבור. הוא שונא חרדים ומנחלים והוא רוצה שתי מדינות לשני עמים כלומר מדינה ערבית ביהודה ושומרון. הוא גם רוצה להקים מחנות לחינוך מחדש לחרדים ולמתנחלים ולכל מי שהוא קודם כל יהודי ואחר כך ישראלי. לחנך לישראליות ולא ליהדות. יאיר גולן רוצה למחוק את מדינת ישראל כמדינת העם היהודי ולעגן בחוק קונפדרציה איסלמית יהודית במדינת ישראל שתהפוך רשמית להיות מדינת ישמעאל.

evglev1

Well-known member
מנהל

נתניהו אינו מנהיג ימני. הוא מרכז שמאל לפני בחירות הוא מדבר כמו ימין אותנטי אמיתי ואחרי הבחירות הוא חוזר למרכז שמאל. יאיר גולן הוא טיפוס מסוכן

אז מה? אתה לא תבחר בו בגלל שאתה סומך עליו יותר מאשר על נתניהו. נהפוך הוא אם אתה סומך על יאיר גולן שהוא אמין הדבר האחרון שההיגיון אומר כשאתה מכריז על עצמך כימין זה לתת לו כוח למשול כי דעותיו ידועות לציבור. הוא שונא חרדים ומנחלים והוא רוצה שתי מדינות לשני עמים כלומר מדינה ערבית ביהודה ושומרון. הוא גם רוצה להקים מחנות לחינוך מחדש לחרדים ולמתנחלים ולכל מי שהוא קודם כל יהודי ואחר כך ישראלי. לחנך לישראליות ולא ליהדות. יאיר גולן רוצה למחוק את מדינת ישראל כמדינת העם היהודי ולעגן בחוק קונפדרציה איסלמית יהודית במדינת ישראל שתהפוך רשמית להיות מדינת ישמעאל.
אני לא אצביע ליאיר גולן ולדעתי הוא פגע בי אישית כשהוא אמר שזה שאני מצדיק את מעשהו של אלאור אזריה זה אומר שאם הייתי גרמני בגרמניה של 1933 הייתי מצביע להיטלר, אבל העניין עם נתניהו שאין לי מושג מה עמדותיו האמיתיות, כל מה שהוא מציג לציבור הוא מסכה ועכשיו אני גם יודע שאם ייבחר במפלגה רפובליקנית נשיא אנטישמי שייבחר לנשיאות וידרוש קונפדרציה איסלאמית יהודית במדינת ישראל שתהפוך למדינה ערבית או תוכנית קדאפי לישראל כעוד מדינה ערבית עם זכות שיבה, אז ביבי יסכים, כי ביבי קודם כל אמריקאי רפובליקני ורק אחר כך ישראלי מהליכוד.

evglev1

Well-known member
מנהל
בנט כבר נרשם כמפלגה השאלה רק אם יתאחד עם ליברמן או לא. לדעתי מי שלא ישן בגללו אלה רק ליברמן וגנץ וגם אייזנקוט כשעלה הרעיון לאחד מחדש את המפלגות של לפיד וגנץ תחת היו"ר אייזנקוט.

אבל איך הימין יקבל 63-64 מנדטים אם רק עוצמה יהודית זה ימין והליכוד, ש"ס ואפילו הציונות הדתית הם לא ימין?

evglev1

Well-known member
מנהל
אבל מילה של בנט זה פחות אמין מלכתוב משהו על הקרח.
מילה של בנט בנוגע לשותפים קואליציוניים עתידיים היא לכתוב משהו על הקרח, מילה של בנט בנוגע להימנעות מנסיגה ועקירת ישובים היא היא מילת זהב. מילה של ביבי בכל נושא על הקרח, ולדעתי גדעון סער סירב להיות ראשון ברוטציה משולשת כראש ממשלה בטח לא משום שהוא רצה להיות שר משפטים של ממשלת שמאל, בעיקר שאחרי השבעה באוקטובר נחשפנו שוב לעמדותיו האמיתיות, אלא משום שהוא לא האמין לאף מילה של ביבי, וידע שביבי לא ייתן לו את השנה ושלושה חודשים שהציע וכל הזמן יסית נגדו כחבר אופוזיציה מצוי וידרוש את הדחתו כי מילה של ביבי ובעיקר אם ביבי מבטיח רוטציה זאת מילה על הקרח ולו הייתה לביבי טיפת אמינות גם בנט וגם סער היו הולכים איתו ולא מקימים ממשלת שינוי.

ai27

Well-known member
מילה של בנט בנוגע לשותפים קואליציוניים עתידיים היא לכתוב משהו על הקרח, מילה של בנט בנוגע להימנעות מנסיגה ועקירת ישובים היא היא מילת זהב.
לגבי עקירה ישירה של יישובים - אולי
אבל בדיוק אותו בנט היה להוט לקבל מיידית את עיסקת המאה בתנאי שישראל תסיג את חיילי צהל לפרימטר היישובים, ותהפוך את כל כבישי איו"ש לשטח מאויים בידי צלפי אוייב.
משמע - להביא את תושבי איו"ש למצב רעוע אף יותר מזה של תושבי גוש קטיף ערב העקירה, ותושבי עוטף עזה ערב הפלישה
מצב שבו בלתי אפשרי להגן עליהם - ולא משנה כמה חיילים צהל יגייס

וזה לא זהב.
מילה של ביבי בכל נושא על הקרח
באמת?
אובמה גילה בדיוק עד כמה זה לא נכון - כשהוא ניסה 8 שנים לכפות עליו נסיגות - וקיבל מולו בונקר
ולדעתי גדעון סער סירב להיות ראשון ברוטציה משולשת כראש ממשלה בטח לא משום שהוא רצה להיות שר משפטים של ממשלת שמאל, בעיקר שאחרי השבעה באוקטובר נחשפנו שוב לעמדותיו האמיתיות, אלא משום שהוא לא האמין לאף מילה של ביבי, וידע שביבי לא ייתן לו את השנה ושלושה חודשים שהציע וכל הזמן יסית נגדו כחבר אופוזיציה מצוי וידרוש את הדחתו כי מילה של ביבי ובעיקר אם ביבי מבטיח רוטציה זאת מילה על הקרח ולו הייתה לביבי טיפת אמינות גם בנט וגם סער היו הולכים איתו ולא מקימים ממשלת שינוי.
לגדעון סער עלה השתן לראש, והוא חשב שראשות הליכוד [ואיתה ראשות הממשלה] בכיס שלו
לקח לאגו שלו זמן להתאושש, עד שנאלץ להודות שלחץ על הבונקר לא מביא לתוצאה הרצויה.

אין ספק שגדעון סער [כמו כחלון לפניו] היה נראה כמו מועמד מעולה לירושה,
אבל כמו שאבשלום בן דויד גילה - דחיקת הקץ דווקא מובילה למפלה וביזיון

מילה של בנט בנוגע לשותפים קואליציוניים עתידיים היא לכתוב משהו על הקרח, מילה של בנט בנוגע להימנעות מנסיגה ועקירת ישובים היא היא מילת זהב. מילה של ביבי בכל נושא על הקרח, ולדעתי גדעון סער סירב להיות ראשון ברוטציה משולשת כראש ממשלה בטח לא משום שהוא רצה להיות שר משפטים של ממשלת שמאל, בעיקר שאחרי השבעה באוקטובר נחשפנו שוב לעמדותיו האמיתיות, אלא משום שהוא לא האמין לאף מילה של ביבי, וידע שביבי לא ייתן לו את השנה ושלושה חודשים שהציע וכל הזמן יסית נגדו כחבר אופוזיציה מצוי וידרוש את הדחתו כי מילה של ביבי ובעיקר אם ביבי מבטיח רוטציה זאת מילה על הקרח ולו הייתה לביבי טיפת אמינות גם בנט וגם סער היו הולכים איתו ולא מקימים ממשלת שינוי.
אבל גידון סער כן הולך עם הBB מה שונה עכשיו מאז?אתה חושב שה BB מאז ההצהרה של גידון שהוא לא ישב עם ה BB בממשלה אחת ה BB השתנה היום ולכן גידון כן מוכן לשבת עם הBB בממשלה? בשבילי בנט וגידון וליברמן הם גמורים. לעולם לא הייתי מצביע עבורם. לגבי דיגון ברור שהכל בא על רקע אישי ולא אידאולוגי וכשגידון ראה שאין לו שותפים מהשמאל הוא חזר לליכוד על 4 עם הזנב מכשכש בפראות.

evglev1

Well-known member
מנהל
אבל גידון סער כן הולך עם הBB מה שונה עכשיו מאז?אתה חושב שה BB מאז ההצהרה של גידון שהוא לא ישב עם ה BB בממשלה אחת ה BB השתנה היום ולכן גידון כן מוכן לשבת עם הBB בממשלה? בשבילי בנט וגידון וליברמן הם גמורים. לעולם לא הייתי מצביע עבורם. לגבי דיגון ברור שהכל בא על רקע אישי ולא אידאולוגי וכשגידון ראה שאין לו שותפים מהשמאל הוא חזר לליכוד על 4 עם הזנב מכשכש בפראות.
גדעון לא השתנה אז ולא השתנה עכשיו, הוא פשוט ניצל את השמאל כדי לנקום בביבי על ים של יריקות בפרצוף וגם קיווה שאם יצליח להוריד את ביבי מראשות הממשלה יצליח לגרום לליכודניקים להדיח אותו מהליכוד וכשהבין שהליכוד הוא באמת ובתמים מעדיף להיות עם ביבי בתור יו"ר אופוזיציה מאשר עם יו"ר ליכוד אחר כראש ממשלה, שינה אסטרטגיה. אם ביבי לפחות היה משקיע מאמץ מינימאלי לקיים הסכמים קואליציוניים חוץ מאלה עם דרעי הוא לא היה מאבד לא את ליברמן, לא את בנט ולא את סער והיה ממשיך למשול ברצף.

Harrington

Well-known member
מנהל
הימין צריך או להתעלם מבנט או להזכיר שהוא העביר במו ידיו את השלטון מהמחנה הלאומי לשמאל (בניגוד לרצון הבוחר). לא הייתי מתייחס לעניין צירוף מפלגה ערבית לקואליציה. אם הימין יידע להעביר מסר זה בצורה נכונה, אכן מהימין לא צפויים לבנט הרבה קולות.

עם זאת, לעניות דעתי גם מהשמאל לא צפויים לו יותר מדי קולות. זאת פיקציה. זה או שאנשים משקרים בסקרים או שמכוני הסקרים לא מקצועיים מספיק, או שמכוני הסקרים ביחד עם הערוצים בהם הסקרים האלה משודרים עורכים מניפולציות על הסקרים כדי להציג מצג שווא לציבור ובכך להשפיע על הבחירות.
הטעם פשוט והוא שא' בנט בכל זאת נחשב איש ימין ויש שאף יאמרו איש ימין קיצוני וב' שלשמאל יש מספיק מנהיגי (דמקולו לטעמי, אבל לא שואלים אותי בעניין :)) משלו. הוא לא צריך את בנט ואיש שמאל שנכנס מאחורי הפרגוד יעדיף להצביע עבור מישהו מהמחנה שלו, גם אם זה לא מושלם, מאשר מישהו שלגמרי שייך מבחינתו לצד השני.

נותרה הקבוצה שמכנה עצמה מרכז (והלכה למעשה שייכת יותר לשמאל מרוב הבחינות). שם יתכן שיקושש כמה קולות, אבל קבוצה זו לא גדולה כמו שהיא אוהבת להציג את עצמה.

שורה תחתונה: לא ניתן להעריך ברצינות מה תהיינה תוצאות הבחירות הבאות בשלב זה. זה פשוט מוקדם מדי כאשר אנחנו לא יודעים בכלל מתי תתקיימנה הבחירות, מה יקרה עד אז בנושאים החשובים מאוד שעל הפרק (למשל נצחון-הפסד חו"ח במלחמה וכיו"ב), אלו מפלגות תתמודדנה ומי יהיו המועמדים (כלל לא בטוח שראש הממשלה הנבחר בנימין נתניהו יתמודד למשל). לכן כל הדיון ובוודאי ההסתמכות על הסקרים, למרות שהוא תמיד תיאורטי ואקדמי, כיום הוא עוד יותר כזה. אבל אישית אני לא רואה סיבה לעודד את בנט לעשות מאומה. אם יחליט להתמודד (וכפי הנראה החליט) תוכל לנהוג כאמור מעלה. אבל "לעודד את בנט לרוץ"? ממש לא נכון מבחינת הימין. עדיף לו להתעלם מהאיש ולהשאיר אותו במיצוב של מוקצה מחמת מיאוס.

evglev1

Well-known member
מנהל
נותרה הקבוצה שמכנה עצמה מרכז (והלכה למעשה שייכת יותר לשמאל מרוב הבחינות). שם יתכן שיקושש כמה קולות, אבל קבוצה זו לא גדולה כמו שהיא אוהבת להציג את עצמה.
כאן אני לא מסכים איתך, לדעתי רוב השמלאנים מתביישים בשמלאנותם או מתכחשים לה ומסמנים את עצמם כמרכז וזאת הסיבה להצלחה היחסית של לפיד וגנץ. לא במקרה שעד יאיר גולן איחוד של עבודה ומר"צ מעולם לא הניב מספר דו ספרתי של מנדטים וכשהריצה הנפרדת הביאה 11 ו-13 מנדטים זה היה מחשש שאחת מהן לא תעבור את אחוז החסימה ולפגוע בקואליציית הרל"ב. שלא לדבר על ליברמן שבכלל בוחריו מגדירים את עצמם כאנשי ימין, כך שבמרכז ובעיקר במרכז שמימין ללפיד קריא ליברמן וגנץ יש פוטנציאל רב לבוחרי בנט והסקרים שרואים מעבר המוני מליברמן וגנץ לבנט אמינים מאוד ומשקפים את התמונה שגם ליברמן וגם גנץ מקבלים פי 2 במקרה של בנט לא מתמודד או פי 2 פחות אם בנט מתמודד.

Harrington

Well-known member
מנהל
כאן אני לא מסכים איתך, לדעתי רוב השמלאנים מתביישים בשמלאנותם או מתכחשים לה ומסמנים את עצמם כמרכז וזאת הסיבה להצלחה היחסית של לפיד וגנץ. לא במקרה שעד יאיר גולן איחוד של עבודה ומר"צ מעולם לא הניב מספר דו ספרתי של מנדטים וכשהריצה הנפרדת הביאה 11 ו-13 מנדטים זה היה מחשש שאחת מהן לא תעבור את אחוז החסימה ולפגוע בקואליציית הרל"ב. שלא לדבר על ליברמן שבכלל בוחריו מגדירים את עצמם כאנשי ימין, כך שבמרכז ובעיקר במרכז שמימין ללפיד קריא ליברמן וגנץ יש פוטנציאל רב לבוחרי בנט והסקרים שרואים מעבר המוני מליברמן וגנץ לבנט אמינים מאוד ומשקפים את התמונה שגם ליברמן וגם גנץ מקבלים פי 2 במקרה של בנט לא מתמודד או פי 2 פחות אם בנט מתמודד.
דבריך דווקא מסכימים איתי :). אני מדבר על עולם המציאות, לא על עולם ה(שקרנים ב)סקרים. לשיטתך אנשי שמאל לא אומרים אמת ומציגים עצמם כמרכז מתוך בושה. כלומר בסקרים הם ישקרו. אבל כשהם לבד עם בוראם מאחורי הפרגוד, אין להם ממי להתבייש ומן הסתם הם יצביעו שמאל. זה בדיוק מה שכתבתי למעלה. המשמעות בין השאר היא שקבוצת המרכז האמיתית קטנה יותר מכפי שהיא מוצגת.

בכל מקרה אתה גם לא מסכים איתי שאין הרבה רל"בניקים בימין או בכל אופן לא מספיק כדי שבנט ייבנה מהם :). אם אינני טועה אתה בכלל זורם עם הסקרים לפיהם בנט הוא ראש הממשלה הבא בכל מקרה.

evglev1

Well-known member
מנהל
דבריך דווקא מסכימים איתי :). אני מדבר על עולם המציאות, לא על עולם ה(שקרנים ב)סקרים. לשיטתך אנשי שמאל לא אומרים אמת ומציגים עצמם כמרכז מתוך בושה. כלומר בסקרים הם ישקרו. אבל כשהם לבד עם בוראם מאחורי הפרגוד, אין להם ממי להתבייש ומן הסתם הם יצביעו שמאל. זה בדיוק מה שכתבתי למעלה. המשמעות בין השאר היא שקבוצת המרכז האמיתית קטנה יותר מכפי שהיא מוצגת.

בכל מקרה אתה גם לא מסכים איתי שאין הרבה רל"בניקים בימין או בכל אופן לא מספיק כדי שבנט ייבנה מהם :). אם אינני טועה אתה בכלל זורם עם הסקרים לפיהם בנט הוא ראש הממשלה הבא בכל מקרה.
יש שמתביישים ויש שמתכחשים, אלה שמתכחשים לא יצביעו למפלגת שמאל בכל מקרה ולאלה שמצביעים לליברמן בגלל תקיפות בביטחון ואין להם שנאה מיוחדת לחרדים אין סיבה להעדיף את ליברמן על בנט וגנץ זה בכלל ברירת מחדל של מי שאו מסרב להזדהות כימין או כשמאל או של ימני הנגעל מהקואליציה ובשביל ימני שנגעל מהקואליציה אין ספק שבנט עדיף על גנץ, אתה טוען שהציבור הזה לא קיים. אני אכן זורם עם הסקרים שמדובר בציבור ימני גדול שנגעל משנאת אחים והתנערות מאחריות שיש בקואליציה. לגבי ראשות הממשלה אני לא עד כדי כך אופטימי כי גם אם בנט יהיה המפלגה הגדולה ביותר או השנייה בגודלה בכלל לא בטוח שרסיסי המפלגות של גנץ, לפיד וליברמן ובטח יאיר גולן שלפני שתמך בו לראשות הממשלה ולפני הבחירות חשף מהו באמת חושב עליו, יסכימו שוב להכתיר אותו.

למעלה