הימין צריך או להתעלם מבנט או להזכיר שהוא העביר במו ידיו את השלטון מהמחנה הלאומי לשמאל (בניגוד לרצון הבוחר). לא הייתי מתייחס לעניין צירוף מפלגה ערבית לקואליציה. אם הימין יידע להעביר מסר זה בצורה נכונה, אכן מהימין לא צפויים לבנט הרבה קולות.
עם זאת, לעניות דעתי גם מהשמאל לא צפויים לו יותר מדי קולות. זאת פיקציה. זה או שאנשים משקרים בסקרים או שמכוני הסקרים לא מקצועיים מספיק, או שמכוני הסקרים ביחד עם הערוצים בהם הסקרים האלה משודרים עורכים מניפולציות על הסקרים כדי להציג מצג שווא לציבור ובכך להשפיע על הבחירות.
הטעם פשוט והוא שא' בנט בכל זאת נחשב איש ימין ויש שאף יאמרו איש ימין קיצוני וב' שלשמאל יש מספיק מנהיגי (דמקולו לטעמי, אבל לא שואלים אותי בעניין

) משלו. הוא לא צריך את בנט ואיש שמאל שנכנס מאחורי הפרגוד יעדיף להצביע עבור מישהו מהמחנה שלו, גם אם זה לא מושלם, מאשר מישהו שלגמרי שייך מבחינתו לצד השני.
נותרה הקבוצה שמכנה עצמה מרכז (והלכה למעשה שייכת יותר לשמאל מרוב הבחינות). שם יתכן שיקושש כמה קולות, אבל קבוצה זו לא גדולה כמו שהיא אוהבת להציג את עצמה.
שורה תחתונה: לא ניתן להעריך ברצינות מה תהיינה תוצאות הבחירות הבאות בשלב זה. זה פשוט מוקדם מדי כאשר אנחנו לא יודעים בכלל מתי תתקיימנה הבחירות, מה יקרה עד אז בנושאים החשובים מאוד שעל הפרק (למשל נצחון-הפסד חו"ח במלחמה וכיו"ב), אלו מפלגות תתמודדנה ומי יהיו המועמדים (כלל לא בטוח שראש הממשלה הנבחר בנימין נתניהו יתמודד למשל). לכן כל הדיון ובוודאי ההסתמכות על הסקרים, למרות שהוא תמיד תיאורטי ואקדמי, כיום הוא עוד יותר כזה. אבל אישית אני לא רואה סיבה לעודד את בנט לעשות מאומה. אם יחליט להתמודד (וכפי הנראה החליט) תוכל לנהוג כאמור מעלה. אבל "לעודד את בנט לרוץ"? ממש לא נכון מבחינת הימין. עדיף לו להתעלם מהאיש ולהשאיר אותו במיצוב של מוקצה מחמת מיאוס.