הימנעות מללכת לבית -הספר

הימנעות מללכת לבית -הספר

שלום לכולם,
הבן שלי אובחן בגיל 13 ,בתפקוד גבוה כיום בן 15. למד בחינוך מיוחד ועבר לתיכון רגיל כיתת אומץ . ההימנעות הייתה גם בבית -הספר לחינוך מיוחד . עכשיו זה ממש קריטי שוב החלו אצלו החרדות מהליכה לבית הספר והוא עושה הכל ומתיש אותי , ובסופו של דבר לא הולך כשניסיתי באמצעות הפעלת לחץ מתון התארגן ,נכנס לאוטו וכשהגענו לבית הספר סרב לרדת מהאוטו ,ראיתי את הקושי והחרדה על פניו והחזרתי אותו הביתה. האם מישהו חווה מצב דומה? האם לנסות למצוא לו מסגרת חדשה? חייבת להדגיש שהמעבר לחינוך הרגיל נעשה על-פי דרישתו והבטחתו שלא תהיה לו בעיה בהגעה סדירה.

מה הוא אומר? למה הוא לא רוצה ללכת?

ממה הוא חושש? האם אתם בקשר עם היועצת בבית הספר? האם הוא בטיפול מחוץ לבית הספר?
חרדות הולכות יד ביד עם אוטיזם - וצריך עזרה כדי להתמודד איתן. אם את לא מצליחה לעזור לו - כדאי לפנות לעזרה חיצונית.

grayart

New member
הילדים שלי לא בגיל הזה אבל...

הייתי מנסה להבין מה גורם לו לחרדה...
אולי הדבר שגורם לחרדה זה משהו מסויים שניתן להסיר. שהמערכת תתחשב בקושי.

arana1

New member
צפיפות חושית, עומס רגשי

שמאוד אופיינית, כי יש לזכור בשונה מהנורמטיבי האוטיסט או/ו הרגיש חווה כל אדם כעולם ומלואו, כישות המושכת וצריכה לכל תשומת ליבו, בית ספר זה המון אנשים, צפוף, שכל אחד מושך לכיוון שלו, חושית ורגשית זה בלתי נסבל לאדם הרגיש.

arana1

New member
כן, אם יש.

אם יש בסביבה מסגרת פחות תעשייתית, שבה יש פחות שליטה המונית, והרבה יותר חופש תנועה, ואם מישהו רוצה ללכת הצידה להירגע זה נתפש כסביר ואפילו רצוי, ועובדים בקבוצות קטנות ובלי לחץ, והמבט פחות נוקשה... אז בוודאי.

אני אומר לילדתי שברגע שמרעיש ומתיש שתלך הצידה וזהו, והיא עושה את זה, הבעיה שמי שנחשבים לצערי למורים ומחנכים בישראל לא עדכנו את התוכנה שיש להם בראש כבר שישים שנה, אז הם כבר עושים לי בעיות בגלל זה

arana1

New member
דמוקרטי, אנתרופוסופי, בית ספר לטבע,אמנות ...

לא יודע, לא במקרה עם הזמן מתבססות יותר ויותר מסגרות אלטרנטיביות לאלא של משרד החינוך שלא יודע אלא להציע לנו גירסה מדכאת במיוחד של ימי הביניים

בת כמה בתך?

היא מאובחנת נכון?
והם לא מתחשבים בה? מוזר.
בני בן 7 משולב בבה"ס רגיל. הם נותנים לו לצאת עם הסעיית בזמן השיעור להתאורר...
אם רואים שהוא זקוק לזה.
אין לו רגישות לרעש. ואם היה גם היו מתחשבים בו.

arana1

New member
שש, היא לא

היא לא מאובחנת וגם לא תאובחן כי מבחינתי האבחון הוא חלק מהבעייה ואני אמשיך לצפות מאנשים להתנהל כמו בני אדם( ואמשיך להתאכזב) .

חשוב לי שהיא תתנהל ללא סיוע, ואני רואה איך היא לומדת עם הזמן כישורים אנטי חברתיים ומעודד אותך לכך ושמח על כך.

המורות שם מטיפות לי שצריך להכין אותה לעתיד אבל כמו רוב עבדי המשרד לאי חינוך גם אלה טועות לזהות את העתיד כזהה לחלוטין לעבר,
ככה זה שלא מנסים לרכוש השכלה וללמוד משהו

למה אתה נגד האבחון?

בעיני, זה עוזר לילד, גם אם אתה נגד הסיוע.
זה נותן התחשבות גדולה יותר, וזה חשוב במיוחד בכיתות עם 40 תלמידים.
אם היא הייתה מאובחנת, היו מאפשרים לה לצאת החוצה / להתרחק מהרעש.
היא סתם סובלת, ויש דרך קלה לעזור לה.
ומה טוב בכישורים אנטי חברתיים? ברור שהיא צריכה לפתח כישורים שיעשו לה טוב, האם זה בהכרח אומר שזה צריך להיות באנטי לחברה?

arana1

New member
בעיני זה לא עוזר אלא מפריע

אולי היו מאפשרים לה לצאת, ואולי לא, ובכל מקרה משעה שהוטלה בה הסטיגמה כל מופרעי משרד החינוך, בדיוק כמו בריוני הכיתה, ומאותה סיבה, יפסיקו לראות בה בן אדם, אז לא תודה.

מה שנחשב לכישורי חברה בעיני הנורמה נחשב ומרגיש לי כחולני, כאלים, ומלא שנאה, ומטומטם, ואין לי ספק שרק בגלל זה אנשים שפויים וטובים, כמו האוטיסטים למשל, לא מסוגלים להשתלב בחרא הזה, וגם חוטפים באופן בלתי נמנע התקפי זעם מטורפים כי כופים עליהם כל הזמן קיום שהוא הכי מנוגד למצפונם, יופיים ורגישותם.

אני מאוד מקווה שכל מה שנורמטיבי יעבור מהעולם, ושמח על כל מי שיכול לתרום את חלקו למטרה זו שאין ראויה וחשובה ממנה לדעתי

אז למה הבן שלי כן נהנה עם חברים?

נכון שלא עם כולם הוא מסתדר, אבל ילדים עם תחומי עניין זהים לשלו - הוא ממש מתחנן לפגוש אותם. אצל חבר אחד שגר רחוק הוא אפילו ישן פעמיים. זה לא נחשב לכישורי חברה?
ובלי קשר לזה, למה לדעתך נכון שתשנא את הלא אוטיסטים, אבל הם כן צריכים לקבל אותך?
ולגבי הבת שלך, אתה מעדיף שהיא תסבול, העיקר שלא תהיה סטיגמה? חשבתי שלדעתך לא אמור להיות משנה מה אחרים חושבים.

arana1

New member
למה לא ?

לא הבנתי איך הנאה עם מי שנהנה מתחומי העניין שלך בכלל קשורה לכישורי חברה,
הרי רוב שרלטני המקצוע מסמנים את המידה שבה אוטיסטים דלוקים על תחומי עניין וכמהים לשתפם כתסמין של העדר כישורי חברה.

אני לא שונא את לא האוטיסטים, הם שונאים אותי, ואני לא מצפה שיקבלו אותי אלא מקווה שהם יתנהלו בצורה קצת פחות מכוערת, אלימה, וטיפשית, לטובת האנושות בכלל ולא רק לטובתי

לא, לא הבנת, הסטיגמה מייצרת סבל, כי הלא אוטיסטים לא רואים בני אדם אלא רק סטיגמות

גם ביתי הכי נהנית עם חברים, אבל לבחירתה ובזמנה ובקצב שלה ורק עם מי שקרובים כך או אחרת לראש שלה,
וזה מציק מאוד למי שמתחזות למורות ומחנכות

arana1

New member
לא, לא מסתיר כלום

כי זו לא עובדה, סתם דעה קדומה, דרך משפילה ומדכאת וכחנית ומלאת שנאה להתייחס לאנשים שהם קצת רגישים ושונים מהממוצע.

אוטיזם אינו עובדה, מדע עוסק בעובדות, פסיכולוגיה עוסקת בשטויות, אין קשר בין הדברים בכלל

אני חושב שאם זה היה ניכר אצלה מאוד האוטיזים

היו דורשים ממך לאבחן אותה לא ? מציקים על טיפולים וכאלו נכון ? לא יודע ככה אני חושב ,ומרגיש, ככה עשו לי אובחנתי בגיל 4

arana1

New member
כאמור, מציקים

מתנים ודורשים טיפולים וזה,ודורשים, אבל יש בה משהו דומה לי אבל משופר, שאני לא יודע להגדירו ולהסבירו, אולי ערמומיות חייתית, או סבלנות על אנושית, או מיזוג מוזר ומתוחכם של שניהם, שמאפשר לה לאמוד בכל מצב את הקצה ולחיות בדיוק עליו, ודרך זה ובעזרת זה היא מקיימת חופש תנועה, רגש ובחירה, במידה שאמנם כמובן לא מספיקה לחיות כפי עצמה (כי הרי אי דרך לצאת ממש בחיים מחברה נורמטיבית) אבל מאפשרת לה בכל זאת לקיים את נפשה, או ניצוץ של אור ותקווה גם בחשכה הטוטאלית של המוסכמה.
אני גם משתדל ללמוד ממנה את זה, כמו שאני זוכר שהורי ניסו ללמוד ממני גם.

זוכר שמאז ומתמיד אנשים ערניים היו צוחקים שאני אמן החיים הבין הקווים, במציאות של היום זה הכי חשוב, לשרוד את הנורמה גם בעזרת אמנות ההסוואה, למצוא כל פירצה בתוכה על מנת לנסות לנשום ולו את המעט שיספיק את הפירצה הבאה (כאמור, צריך סבלנות על אנושית על מנת לשרוד את כללי החברה הנורמטיבית)

כמובן שהייתי הכי מקווה לה סביבה טובה יותר, הכי, אבל אני לבדי לא יכול לשנות את כל העולם מייד ועכשיו, אז זהו, נקווה לטוב

arana1

New member
לצערי גם עוזר לה גם מה שמפריע לי

זאת אומרת אנשים הם כל כך שטחיים ומטומטמים שעצם זה שהיא בלונדה יפהפיה מאפשר לה יחס טוב יותר, ואני מאוד שמח שהיא מבחינה בזה ושונאת את זה, אבל אין לי ספק שהיה לה קשה יותר אם היא הייתה ילדה פשוטת מראה

העולם הזה כל כך חרא שאין לך מושג, בעצם יש לך

הבנתי

אכן הסוואה זה יכולת חשובה היא לא כל כך קיימת בי , ואכן בלונדה יפיפה גם התלהבו ממני שהייתי ילד מהיופי בעיקר אבל הייתי ילד מופרע ומדוכא שאתה לא תאמין אולי אפילו כמוך ..

למעלה