הינה תכירו את המתכדרר שלי

dundy

New member
הינה תכירו את המתכדרר שלי../images/Emo23.gif

קוראים לו נחשון(לא שהוא בא כשקוראים לו)

naja

New member
ברוכה הבאה לפורום.

אני טועה או שאת מגדלת אותו על מצע של חול חתולים?

dundy

New member
תודה רבה../images/Emo105.gif

כן, אני משתמשת בחול חתולים, ניסיתי כבר עיתונים ועלי אקליפטוס אבל החול הזה הוא ממש טוב, סופג רטיבות ואין לו ריח.

ממש לא מומלץ להשתמש בחול לחתולים

בדרך כלל יש בו חומרים כימים שנועדו להוריד את רמת הריח והם עלולים לפגוע בנחש בזמן שהוא אוכל אם הוא בולע כמה מהם עם האוכל ואני מניח שגם מתי שהוא מרטיב אותם הם עלולים לפלוט חומרים שלא יעשו טוב לנחש. אותו הדבר בקשר לעלי אקליפטוס שזה צמח מאוד רעיל.

naja

New member
../images/Emo124.gifגרוע מאוד!!!!../images/Emo124.gif

בנוסף למה שיונתן כתב, המטרה של חול לחתולים היא לספוג, וזה גורם לסביבה מאוד יבשה ולחות נמוכה וזה יגרום לנחש לסבל. הוא עשוי לסבול מבעיות בהשלה, ובנוסף הוא עשוי לפתח מחלות נשימה קשות כתוצאה מהיובש ומהכימיקלים שהוא ינשום. אם הבריאות והנוחות של הנחש יותר חשובים לך מהעיצוב של הטרריום, אני מציע שכמה שיותר מהר תוציאי את החול הזה ותשטפי טוב מאוד את הטרריום.

dundy

New member
למה להניח שחשוב לי יותר "העיצוב"

של הטרריום, מהבריאות של הנחש שלי?! מומחה לנחשים המליץ לי על החול הזה, ואם יש לכם השגות בקשר אליו, אנא גבו אותן בעובדות,ולא בפקודות. אני אבדוק עכשיו את עניין הכימיקלים. ד.א. הנחש שלי התנשל לא מזמן ללא כל בעיה.

לא ידוע לי על מחקרים מדעיים שנעשו

לבדיקת הרעילות של חול לחתולים כלפי זוחלים אבל לא זכור לי שום מאמר שבו נרשם שהוא מצע מומלץ לזוחלים נהפוך הוא. הנה ציטוט מדף מידע בנושא Cat Litter Many of the litters made for cats are toxic to other animals. They are also very dusty and can cause respiratory and eye infections. These litters are also very dehydrating and will cause skin and other problems for any animal kept on them. הקטע נלקח מהאתר של מליסה קפלן. תעברי על כמה מאמרים שמתייחסים לגידול בשבי ואני מניח שתמצאי עוד דוגמאות. לא הייתה לי שום כוונה לתקוף פשוט רציתי לידע אותך לגבי הסיכון שבשימוש בחומר זה.

1צחי

New member
לכל הגולשים

נא לראות בכל ההערות כהערות בונות (חיוביות) ולא כתקיפות הדדיות.

dundy

New member
לא כתבתי שמישהו תקף אותי

רק ציינתי שכן חשוב לי מהנחש שלי לא פחות ממה שחשוב לכם מהנחש שלכם. "אם הבריאות והנוחות של הנחש יותר חשובים לך מהעיצוב של הטרריום, אני מציע שכמה שיותר מהר תוציאי את החול הזה ותשטפי טוב מאוד את הטרריום". זה לא ניראה לי כמו הערה בונה

dundy

New member
אני בשלבי ניקיון של הטרריום

את החול הוצאתי כבר השאלה, מה כן מומלץ לשים כמצע? קראתי במאמרים של הפורום על דשא סינטטי ונייר סופג... במה אתם משתמשים? האם קש זה בסדר?

1צחי

New member
קש

זה בסדר,אם כי בד"כ נייר הוא נח לשמירת הנקיון. נחשים יעדיפו לרב לחרבן בתוך כלי מים,דבר המקל על מלאכת הניקיון ואם כך הוא המצב אזי כל מצע אשר לא מסכן את הנחש (אם זה בבליעה כימי או אחר) יכול לשמש כמצע ודקורציה. ישנם גם שבבי עץ (לא נסורת) שנותנים מראה יפה. אגב שטיח סינטטי הוא יקר יחסית ונשאר בו ריח גם לאחר הניקוי ולכן אני אישית לא משתמש בו.

שלום דנדי

אני משתמש בעיתונים לרוב הנחשים ושבבי עץ או נייר סופג לאחרים. ישנם שבבי עץ קוקוס שנראים טוב ומתאימים מאוד לנחשים, ניתן לקנות אותם בחלק מחנויות החיות עד כמה שידוע לי ואולי גם במשתלות שמתעסקות בסחלבים. אני לא הייתי ממליץ על קש מכיוון שהוא לא סופג כל כך טוב ואת תצטרכי להחליף את כל המצע כל פעם שהנחש יעשה צרכים אחרת יהיה לך שם סירחון וכל מני בקטריות לא הכי טובות. למיטב זיכרוני אחרי שמשרים את הדשא סינטטי בכלוב לחצי שעה ואז שוטפים אין לו שום ריח והוא יוצא נקי וכמעט סטרילי. בכל מקרה בטח לעוד חברים בפורום יהיה מה להוסיף.

naja

New member
מזל שאת לא נעלבת מהר......../images/Emo6.gif

בסה"כ היה לי חשוב להעביר את המסר. אני לא נמצא פה בשביל לחלק פקודות ואת מוזמנת לעבור על ההיסטוריה של הפורום ולהווכח. בקשר למצע-אני משתמש בדשא סינטטי. זה המצע הכי זול שקיים. אמנם הוא עולה לא מעט אבל הוא רב פעמי(מחזיק שנים) ולאורך זמן הוא הכי זול. אני שם שיכבה של עיתונים תחתיו וכל פעם שהנחש משתין\מחרבן אני מוציא את העיתונם, שוטף את הדשא והטרריום(שטיפה טובה עם סבון מוציאה את הריח ) ומחזיר. זה הכי קל והכי פשוט.

obb

New member
יש לי הצעה...

הרי דשא סינטטי הוא חוטי ברזנט שהשחילו אותם בתהליך של רקמה ע"י מכונות.. בחנויות החיות זה עולה מלא,ביקשו ממני 60 שקל או 50 אני לא זוכר בדיוק לחתיכה של 60 על 30. אני מניח שאפשר לקנות בחנויות כמו ace או הום סנטר לפחות בחצי מחיר.ואני משוכנע שמוכרים שם מטר על מטר בפחות מ 50. אוליי 30.. אני אברר ואומר לכם

dundy

New member
אני אבדוק איך אנחנו מסתדרים עם נייר

בגליל,וגם אשאל פה בהום סנטר כמה עולה הדשא. תודה לכולם על העצות!!

למעלה