היסטוריה בחץ וקשת - מצקין: "שלחו אותי ללונדון

yati6

New member
מקום 1 בתחרות העפלה שהשתתפו בה 84 קשתים

מכל אירופה, כאשר לפני התחרות רק 4 מדינות (כולל בריטניה כמארחת) השיגו את הקווטה המקסימלית וכל השאר שלחו נציגים לתחרות הזאת - אם זה לא הישג יוצא דופן אז מה זה הישג יוצא דופן.
חוץ מזה שהוא לא היה נורא בכלל - 17 באליפות אירופה, כאשר אני מציין שוב שבתחרות ההעפלה השתתפו אלוף אירופה וסגנו וכל הצמרת מהאליפות - ולא הצליחו להעפיל.

אתה יכול להשוות את זה לתחרות ההעפלה בסייף ,של 12 נציגים בכל מקצוע ?? או לתחרות בהיאבקות ?? בקייאקים ?? להתעמלות ?? לקריטריון הישראלי בלייזר ?? לזכות בתחרות כזו הרבה יותר קשה. הוא ניצח 5 פעמים, וזה עוד אחרי שהוא קיבל מנוחה בסיבובים הראשונים.

ושוב , זה אומר הכל: 84 מתחרים מכל אירופה כולל מדינות חזקות כמו הולנד שסיימה 2 מתוך 24 בתחרות הקבוצתית - כל המתחרים בקבוצתית השתתפו בתחרות ההעפלה . אחד מהם זה מי שמצקין ניצח בגמר. ושוב, לכולם כאן היה על מה להילחם - 3 מקומות בלונדון.

כמו כן חשוב להתייחס לענף עצמו, אחד הענפים האולימפיים הכי לא מפותחים ומתוקצבים בישראל, אם לא הכי לא מפותח.

ענף שאני לא רוצה אפילו לראות מה התקציב שלו או כמה השתתפו באליפות ישראל האחרונה. אני מאמין שלמצקין אין מתחרים בארץ, ולא נראה לי שהוא משתתף בכל כך הרבה תחרויות בינ"ל.

לא נראה לי שלמישהו יש ספק בדחיפה האדירה שנציג אולימפי יכול לתת לענף.

שורה תחתונה - הבחור חייב לנסוע !!
 

nitsansh

New member
נתחיל מהסוף... אתה מפריז מאד בהשפעה של

ספורטאי בודד באולימפיאדה על עתיד הענף... ע"ע קיאקים שלמרות המדליה של קלגנוב וגמר אולימפי של הספורטאית באתונה ששמה פרח מזכרוני לא רק שלא התפתח אלא שקע... ע"ע היאבקות שהיה לנו אלוף עולם ונעלם מהמפה האולימפית שלנו...

אני כתבתי בפירוש שאני לא רוצה ולא יכול לעשות השוואה בין ענפים כי לכל אחד יש מאפיינים שונים והקריטריונים האולימפיים בהכרח הם שונים ולא ניתנים להשוואה.

אם הבנתי נכון (לפי הפרסומים שראיתי בתקשורת כולל הפורום הנ"ל) זו לא היתה תחרות המוקדמות היחידה ומספר לא קטן של ספורטאים השיגו קריטריון אולימפי לפני התחרות הזו ולכן לא השתתפו בתחרות הזו, כך שתחרות המיון לא שקולה ברמתה לאליפות אירופה ובטח לא לאליפות עולם, אז במה היא שונה מתחרות המוקדמות בקיאקים או סיוף?

אם לטענתך מספיק להיות "לא נורא" באליפות אירופה כדי לקבל מעמד של "הישג חריג" אז יש בינינו חילוקי דעות על הגדרת המושג הזה...
 

yati6

New member
וגם אם לא , דחיפה לספורטאי עצמו

לקראת האולימפיאדות הבאות. הענף בישראל רחוק שנות אור מאסיה או מדינות מסויימות באירופה שמצליחות להגיע לרמה של האסייתים. אי אפשר להשוות הצלחה בקשתות להצלחה בענפים אחרים שיש בישראל ידע, כסף ומסורת.

במה שונה - בכמות המשתתפים. בסייף - בקושי 10- 15 בתחרות ההעפלה האירופית. בקייאקים אמנם קצת יותר, אבל לדעתי לנצח תחרות העפלה של 84 משתתפים זה הישג חריג.
 

nitsansh

New member
יש לך לינק לתוצאות בתחרות הזו??

לפי מה שהבנתי, כל מדינה יכולה לשלוח רק קשת אחד בתחרות האישית (אם אין לה קבוצה), אז איך יש 84 משתתפים כשמספר המדינות באירופה הוא לא יותר מ-50?
 

yati6

New member
בבקשה

[URL]http://ianseo.net/TourData/2012/205/IFCQTM.php[/URL]

אם אתה קצת ספקן, תסתכל על התוצאות מאליפות אירופה ותשווה בין האליפויות :


[URL]http://ianseo.net/TourData/2012/205/IFRM.php[/URL]

אמנם כמה שהקדימו את מצקין באליפות אירופה כבר השיגו את הקריטריון ולא השתתפו בתחרות ההעפלה, אך אלוף אירופה ההולנדי וסגנו הסלובני השתתפו בתחרות ההעפלה ולא הצליחו להעפיל. בנוסף גם הדני שסיים 7 באליפות אירופה ווניצח בה את מצקין, הרוסי שסיים 8, ועוד כמה במקום ה-9 (אין לי כח לפרט) כן השתתפו בתחרות הזאת. זה מראה על הרמה שלה.

מקווה שהצלחתי לשנות את דעתך.
 

nitsansh

New member
אני ספרתי 9 מתוך 16 הראשונים באליפות שלא

השתתפו בתחרות הקדם-אולימפית. אפשר לראות את החצי המלא ואפשר לראות את החצי הריק...
 

yati6

New member
ומתוך אותם 7 השתתפו האלוף וסגנו - מתאזן

מצטער שאני חופר כל הזמן על אותן עובדות , אבל זו הנקודה - מצקין השיג את הקריטריון. באותה תחרות אלוף אירופה וסגנו לא השיגו את הקריטריון, ומדורגים נוספים.
 

nitsansh

New member
מה זה חשוב מה עשו האחרים??

קשתות זה ספורט עם תנודתיות גבוהה. יום אחד טוב ולמחרת יום רע. מספיק פספוס של חץ אחד או שניים כדי לעוף מהתחרות.
 

nitsansh

New member
את זה תספר לוועד האולימפי שלנו...

מה ההיגיון לקבוע את הקריטריון הישראלי באליפות אירופה שלא קובעת שום דבר?
 

yati6

New member
על זה שנינו מסכימים וזו בעצם הנקודה

מצקין התעלה ברגע האמת בתחרות החשובה יותר מבין השתיים, וזה מה שחשוב.
 

nitsansh

New member
לדעתי, מי שקבע את הקריטריון לא "ספר" את

הקשתות כמועמד לאולימפיאדה ולא הקדיש לענין מחשבה רבה... מזכיר לי את מה שקרה עם שחייה במים פתוחים לפני 4 שנים, כשקבעו קריטריון בתחרות שלא קיימת... וכנראה ראשי הענף לא "עשו גלים" או שניסו אבל לא התיחסו להם ברצינות... ככה זה עם ענפים איזוטרים שלא מכירים אותם...
 

doron62

New member
די עצוב מבה שאתה אומר

שיש מצב שהועד האולימפי בכלל והועדה המקצועית לא מכירה על בוריה

את כל הענפים האולימפים בישראל.מתאים לחובבנות הישראלית.מעניין אם בגרמניה יכול להיות מצב כזה.

בעיני יור הועדה המקצועית צריך להיות מסוגל לקום בלילה ולשיר את כל הנתונים על כל המקצועות הפעילים אחרת הוא לא ראוי לתפקיד.

צריך לשאוף למצוינות גם בצד העסקני ניהולי משם הכל מתחיל .וכמו שגם גיא אורבנק כתב מי שלא מסוגל להקים ברכה בזמן סביר וללא חריגות תקצביות צריך ללכת הביתה בלי שום קשר לשום דבר אחר.
 

nitsansh

New member
אף ארגון הוא לא מושלם...

ותמיד יש אפשרות של טעויות... (עדי בטח יחלוק עלי במקרה של השחייה במים פתוחים...)

לדעתי, ההתיחסות לקשתות היתה צריכה להיות כמו לענפי קרב ומשחקי מחבט, מכיוון ששיטת התחרות באולימפיאדה (ובתחרויות בכלל) היא נוק אאוט... אם הוחלט להקל את הקריטריונים בענפים כמו טניס, טניס שולחן וסיוף מהסיבה הזו אז היה הגיוני להחיל את זה גם על קשתות...
 

doron62

New member
ברור שאין שלמות

אבל צריך לשאוף למצוינות גם בניהול.ולהרגשתי הלא מדעית אצלנו המצב לא ממש כזה.תקן אותי אם אני טועה.
 

doron62

New member
משהו זוכר מהעבר?

כמה פעמים אם בכחל אושרו חריגים?אם אני זוכר מקרים בודדים בלבד.נדמה לי שהכניסה של נמרוד בר אור שפירא הייתה במסגרת חריג.ונתנו גם לסלע הזדמנות נוספת שהוא לא עמד בה.אם משהו זןכר מכיר מקרים נוספים אשמח לשמוע
 

PRINCER

New member
תשובה מהזכרון - אל תתפוס אותי במילה

באתונה אושרו כרטיסי חריגים לאניה גוסטמלסקי ולקטיה פיסצקי.

לא אושרו כרטיסי חריגים לואדים בביקין, מיקי חליקה, שי לבנת ורוכב סוסים שאני לא זוכר את שמו.

בבייג'ין אושרו 7 כרטיסי חריגים, כשחלק כרטיסי צעירים: נעם מילס, נטע ריבקין, ניקי פאלי, נמרוד שפירא, תום בארי, איתי מגידי וציפי אובזילר.

לא אושרו כרטיסי חריגים לאלכס דנילוב, דודי סלע, אולגה ברסנייבה, דניאל קציר, ורד פינקל, סיוון ג'אן, אירנה לנסקי ונילי אברמסקי (לאתלטיות נקבע צ'אנס נוסף בועדת החריגים - הן לא עמדו בו).
 

nitsansh

New member
3 כרטיסים לצעירים היו חלק מהקריטריון הישראלי

והם ניתנו לנטע, נועם וניקי.
ציפי אובזילר עמדה בקריטריון, כי לא היה קריטריון ישראלי בזוגות.

נמרוד שפירא היה צריך לפנות לבית משפט (לא בפעם האחרונה...) כדי שיאושר לנסוע בבייג'ין.
עם תום בארי היה למיטב זכרוני מצב שהוא הגיע למקום 13 והקריטריון היה מקום 12, ושחיין יווני שהקדים אותו נתפס בעבירת סמים וחיכו לדעת מה יהיה העונש שלו.
עם מגידי אני לא זוכר מה היה הסיפור... אולי הוא עשה תוצאה ששווה קריטריון אחרי התאריך שקבע הוועד האולימפי שלנו...
 

yati6

New member
אותו מקרה עם הסמים קרה למנדל

בארי קבע קריטריון A בתחרות בפורטוגל אם אני זוכר נכון, שבוע - שבועיים אחרי אליפות אירופה.. שם הוא גם פיספס במעט.

מגידי קבע קריטריון A פעם אחת במקום פעמיים, אבל זה היה ברור שהוא יישלח..
 

PRINCER

New member
תום בארי נשלח לאחר שהשיג הישג מיוחד

מגידי עשה פעם אחת, אבל לא פעמיים, כל שהקלו עליו.
גם על שפירא הקלו בסופו של דבר, ובצדק.
אובזילר עלתה לועדת החריגים וזאת מכיוון שהכרטיס שהיא קיבלה לא היה כרטיס ישיר אלא כרטיס מיוחד שלא התבסס על דירוג. בד"כ הועד האולימפי הישראלי דוחה כרטיסים כאלה. על ציפי הקלו (ושוב לדעתי בצדק).

אני לא בעד לשלוח כל אחד. אני כן בעד לשלוח כל ספורטאי צעיר שעמד בקריטריון הבינ"ל, כל ספורטאי מענף חדש שהביא הישג יפה והשיג קריטריון בינ"ל וכל ספורטאי אחר שמביא הישג משמעותי (לדוגמא מדליה באליפות אירופה\עולם). כלומר מבחינתי פולק, גניאל, פללשוילי, מצקין, ארשנסקי, מוצ'קייב וקרמר צריכים להישלח (הסדר משקף את דירוג ה"מגיע" מבחינתי).

מעיין פורמן, דונלד סנפורד, אלון מנדל ואניה וולצ'קוב בינתיים לא... הם צריכים לעמוד בקריטריון A.
 
למעלה