היסטוריה...ועכשיו הדיון

אמא לה3

New member
היסטוריה...ועכשיו הדיון

בזמן האחרון אני נתקלת ביותר ויותר מתעמלות ומאמנות שלא יודעות את ההיסטוריה של הענף, מתעמלות בולטות, אלמנטים "עתיקים", כיצד הענף התפתח.... האם לדתעתכן/ם זה באמת הכרחי לדעת את ההיסטוריה של הענף? מה המשמעות בעצם של הידיעה? ולמי שיודעת, איך זה עוזר לך באימון (כמתעמלת/מאמנת)?

chuch1

New member
מקווה שלא תתבאסי עליי אבל יש לי

הרגשה שאם נעשה איזה משחקון קטן נוכל להבין הרבה יותר טוב דברים. לכל אלמנט יש שם (מן הסתם) וכל שם מגיע ממקור כלשהו (מילה שדומה, דימיון לחפץ, על שם מתעמל/ת שביצעו את האלמנט לראשונה..), בואו ננסה לפענח יחד למה לכל אלמנט יש את השם שלו... כל פעם מישהי אחרת תרשום אלמנט ותמתין לקבל תגובות בנוסח:" יודעת" או " לא יודעת" (אין מה להרגיש לא נעים אם לא יודעים- זה בסדר). אחרי 5 משתתפות שענו את תשובתם ההודעה השישית תהייה חייבת להכיל הסבר. ההסבר יכול להגיע ממי שכתבה את האלמנט או ממישהי אחרת שיודעת. כך (לדעתי)נוכל גם להכיר גם את ההיסטוריה של הענף באיזה שהוא מובן. מקווה שאת לא מתבאסת עליי ואם את מעדיפה, נוכל לעשות זאת ב"הודעה חדשה". אני מתחילה:(עם משהו קל יחסית) 1) צוקאהרה

אמא לה3

New member
צוקהרה

אלמנט שמבוצע ע"י גברים ונשים בקפיצות, ע"ש המתעמל האגדי מיטסאו צוקהרה היפני. רבע או חצי סיבוב לשולחן קפיצות ויציאה בסלטה לאחור.

למה הרסת??

אמרנו 5 הודעות, והסבר רק בהודעה השישית! חוץ מזה את הסברת רק צוקהרה בקפיצות. יש גם צוקהרה במכשירים האחרים, קרקע, קורה, מקבילים (ירידה), מתח של הבנים, וירידה שלהם מטבעות

אמא לה3

New member
כי זה מה שקורה כשלא קוראים היטב את ההודעה....

סליחה

אמא לה3

New member
טוב, אז אם הרסתי

אנסה לתקן... האלמנט הבא פשוט אף הוא..."יורנצ'נקו"

נעממהה

New member
יורצ'נקו- הסבר...

קבוצת אלמנטים בקפיצות שנקראת על שם המתעמלות נטליה יורצ'נקו- מתעמלת רוסייה מפורסמת משנות השמונים. יורצ'נקו זה בעצם קבוצת קפיצות שכולן מתחילות בערבית אל המקפצה ופליקפלק אל השולחן/סוס- כשההמשך יכול להיות מאוד מגוון. כיום מתעמלות רבות עושות יורצ'נקו בורג וחצי, יורצ'נקו שני ברגים וכו'...

למעלה