היסטוריית החומוס

ELADG2D

New member
כשחושבים על משהו בריא,לא פעם קופץ לנו חומוס,ולמה? החומוס הוא נגיש כמעט בכל מסעדה
טעים ברובו (במיוחד כשהוא חם) וניתן לשלב אותו עם לחמים,פוקצ'ות או בשווארמה.
בקיצור,אפשר להכין איתו הרבה מתכונים שונים ויש לנו כל מיני וריאציות שונות שאפשר להוסיף לו
כמו למשל: פלפל שיפקה ,סלק,עגבניות ועוד רבים וטובים.

מקורו של החומוס הוא במזרח התיכון והוא מאכל אהוב על מיליונים של אנשים ברחבי העולם במשך מאות שנים.
אפשר לקנות את החומוס גם בסופרמרקטים,מעדניות ומכולות אך בדרך הכלל החומוס שנמכר שם מכיל רכיבים כמו חומרים
משמרים שנועדו להבטיח משך זמן חיי מדף ארוכים יותר וזה לא טבעי ולא בריא.

לחומוס יש מספר וריאציות שונות:

טבילה - פשוטה כמשמעותו,לקחת פיתה או לחם ו"לנגב" בצלחת או מתוך סיר של סולתם שהכנו איתו.
מומלץ במיוחד עם כאשר אוכלים פלאפל או שווארמה,דגים,חצילים או עוף על הגריל וזה ממש משדרג את הארוחה
ומוסיף לה פיקנטיות מדהימה.

ציפוי על הפיצה - מוזר יהיה לשמוע,אבל יש כאלו ששמים חומוס על הפיצה אחרי האפייה כתחליף לרוטב עגבניות.

מילוי בסנדוויץ' - במקום להשתמש במיונז שנחשב פחות בריא או כל מיני רטבים עם חומרים משמרים,רבים מהאנשים
בוחרים לשים חומוס וזה טעים מאוד.

לסיכום,הכנת חומוס היא לא דבר משעמם,להיפך,ההנאה ממנו היא גם בהכנה וגם באכילה.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה