היסטריה בשכונה...

• פותח הנושא orlyt
  • פורסם בתאריך

rigoletto111

New member
מישהי שקיבלה היתר לעבוד כאן שנה

ומשום מה נשארת חמש שנים ומביאה את כל ילדיה ונכדיה (אני מכיר אותה, לא המצאה שלי) איננה שונה ממזכיר קיבוץ שפיים, שנעצר ונכלא רק כי לא שילם את ליטרת הבשר לפקידי האוצר. ובטח גם לו יש ילדים שלא נהנים מהעניין יותר מדי. שניהם מפירי חוק ובשניהם מטפלים לפי הכללים הנהוגים במדינה מתוקנת. אני לא אמרתי לרגע שהיחס לעובדים זרים הוא מקובל עלי, ושאין פגיעות בהם מסוג אלו שציינת : אי תשלום משכורות , התעללויות למיניהן וכו'. אבל זה לא אומר שאסור לאכוף את חוקי ההגירה , שיש בכל מדינה ואינם המצאה שלנו. גם אם תהיי בארה"ב ללא ויזה/אזרחות אני מבטיח לך טיפול דומה.

rigoletto111

New member
בייחוד לא הבנתי את עניין הילדים

אם מציעים שנגרש רק את העובדים? וילדיהם בני השלוש יישארו כאן לבד?

יש לי הצעה אחרת

להשאיר את העובדים וגם את ילדיהם כאן, ושכל ההוצאות על שהותם כאן יהיו לא על חשבון המדינה אלא חשבון המעסיק שלהם שהוא בעצם הפושע האמיתי. בתור פיצוי, המעסיק לא יכנס לכלא.

rigoletto111

New member
מפיתום להשאיר אותם?

אין לעובדים הזרים שום זכות להשאר פה. הם לא אזרחים. ובכלל הצחקת אותי בעניין הילדים. הילדים של העובדים הזרים לא יותר טובים מהילדים של אתי אלון. אולי תציע לחוקק חוק שכל פושע עם ילדים פטור מעונש וזה? ולא כל כך קל לטפל במעסיקים. יש עובדים שעוברים ממעסיק למעסיק כל יום. ואפילו מובטלים.

כתבתי את זה בחצי ציניות

אבל התגובה שלך מראה את גישתך האמיתית. לא באמת איכפת לך מהשמירה על חוק, ואם קשה לטפל במעסיקים, אז אתה רוצה לוותר להם. כלומר, מי שבאמת פושע, גם הרוויח וגם לא יקבל שום עונש, ומי שהיה קורבן למעשיו, יגורש, וזה בסדר מבחינתך. אז יופי, בוא גם נפסיק לטפל בסוחרי סמים (כי זה קשה) ונעניש רק את משתמשי הסמים (כי זה קל). לא הבנתי מה הקשר לילדים של אתי אלון. האם גם אותם הכניסו לכלא יחד איתה? לא זכור לי.

rigoletto111

New member
החזרת העובדים וילדיהם אינה "עונש"

אלא תיקון מצב לא חוקי. (זה בדיוק מה שיקרה לך ברוב המדינות אם תהגר אליהן בצורה לא חוקית. אפרופו "אנטישמיות" שמישהו הזכיר קודם) הישארותם פה היא עבירה על החוק

למעלה