היקום הוא הולוגרמה ענקית...?

היקום הוא הולוגרמה ענקית...?

היי, מה אתם מבינים מהכתבה הזאת?

זה נשמע רציני, המאמר פורסם במגזין מדעי נחשב בשם: "Physical Review Letters". מה דעתכם על כך? ומה זה בעצם אומר? מה המשמעות של זה? יש "מישהו" שמקרין את היקום שלנו באופן מודע כמו סרט או משחק מחשב? או שיכול להיות שלהקרנה הזו יש הסבר פיזיקלי טבעי כלשהו?

אשמח לתשובתכם.

uzi2

Active member
לא מכיר את העבודה שלהם, אבל העקרון ההולוגרפי

הוא תיאוריה או השערה רציניים שטרם הוכחו, אבל מייחסים להם סיכוי ריאלי להיות נכונים או לפחות להכיל מרכיב של אמת.
ניתן לראות זאת כקידוד של העולם שלנו לעולם עם 2 ממדים מרחביים שהוא השפה של העולם שלנו.
זה שאנחנו לא יותר מהולוגרמה, אלא שניתן את המידע לקודד כך, ומה האמת - אין לזה משמעות. ממילא המוח שלנו מפרש את הדברים באופן שיוצר את המציאות שלנו. אין משמעות מעבר לזה.

תוכל לראות סרטונים ביוטיוב שמסביר את הנושא.
למשל כאן.

uzi2

Active member
טייפו: "זה שאנחנו" צריך להיות "זה לא שאנחנו".

uzi2

Active member
עוד דיוק בניסוח

מתנצל עד התיקונים/דיוקים.
הטענה של העקרון ההולוגרפי היא שהמידע מקודד על השפה. לא שהוא ניתן לקידוד. כלומר המידע קיים בשפה של המרחב בדיוק כמו שהוא קיים במרחב.

pynokyo

New member
נכון, המוח מפרש...

הפרשנות היא המציאות שלנו אך אינה בהכרח המציאות מחוץ לנו
שום מחקר אנושי לא יוכל להוכיח או לראות דברים באופן שונה מהיכולת התפיסתית של המוח.
לפני זמן מה שמעתי על אדם שראה את העולם בצורה דו-מימדית - בגלל איזשהו פגם במוח.
הצליחו לתקן לו את הפגם (לא זוכרת מונחים ביולוגיים או רפואיים) ורק אז הוא החל לראות את העולם בצורה תלת-מימדית.
כנראה שאנחנו שהסיבה שהמוח שלנו מתוכנת לתלת-מימדיות עוזרת לנו לשרוד יותר טוב בעולם - זה לא אומר שיקום בנוי באופן שאנחנו תופסים אותו.

uzi2

Active member
אכן. מסכים

כל מה שאנחנו יכולים להגיד, מעבר לקשרים מתמטיים בין תופעות, זה שהמוח מפרש את מה שמגיע אליו בצורה שנראית הגיונית, וזו הופכת לחווית המציאות.
מעבר לזה, יש רק מה שהמתמטיקה מספרת. לני זיסקינד גם אמר את בסרטון היוטיוב. אי אפשר להגיד שהקידוד הדו ממדי הוא המציאות וה- "הולוגרמה" היא לא המציאות, בדיוק כמו שאי אפשר להגיד ההיפך.

pynokyo

New member
מעניין, תפיסת העולם שלנו היא תוצר של מבנה המוח

אנחנו מוגבלים למבנה המוח וליכולת החושית שלנו שהיא שונה למשל מיכולת מוחית/חושית של בעלי חיים שונים - אני מניחה שכל בעל חיים על פי הנתונים המובנים בו חווה את המציאות באופן שונה.
בעזרת טכנולוגיה גילינו למשל שמנעד הצבעים שאנחנו רואים הוא מוגבל וקיימים צבעים נוספים שניתנים לראות בעזרת מכשור, למשל אולטרה אדום ואולטרה סגול.
ישנה אפשרות שגם הטכנולוגיה שלנו מוגבלת והמציאות הרבה יותר רחבה ועצומה מהיכולת החושית/מוחית שלנו.
כנ"ל גם לגבי תפיסת המימדיות.

uzi2

Active member
האמת היא שכל נושא הצבעים הוא תוצאה של מבנה העין

אנחנו רואים גוונים שבקירוב לא רע ניתן להרכיבם משלושה צבעי יסוד (red green blue על רקע שחור, או הנגטיבים שלהם, cyan, magenta, yellow, כצבעים בולעים על רקע לבן). ואת צבעי הקשת אנו רואים מופרדים ולא כמשהו רציף. אבל אורכי הגל הם משהו רציף.
הסיבה לכך היא במבנה העין. למשל העובדה שניתן להרכיב את כל הגוונים משלושה צבעי יסוד, היא תוצאה של העובדה שיש לנו ברשתית העין 3 סוגים של קולטנים שרגישים לצבע (וכל אחד מהם רגיש לתחום אורכי גל אחר). אם היו לנו 4 סוגים של קולטנים, סביר להניח שהיינו צריכים 4 צבעי יסוד כדי לבנות את כל ספקטרום הגוונים. הצבעים הם לא תכונה אובייקטיבית של האור.

pynokyo

New member
לא מזמן קראתי/או צפיתי בהסבר לכך שהעולם הוא דו מימדי

ורק המוח שלנו הוא זה שבעצם הופך את הדו-מימדיות לתלת-מימדיות
ואכן תפיסת העולם שלנו היא אשלייתית.
ההסבר התבסס על כך שהעין שלנו לא רואה, אלא המוח הוא זה שרואה - העין מעבירה רק גלי אור אל המוח האחורי שמפרש את קרני האור על פי תכונותיו המובנות בו.
ידוע גם שכאשר אנחנו תינוקות אנחנו בעצם רואים הפוך - סוג של תמונת ראי, במהלך השנים אנחנו לומדים להפוך את התמונה במוחנו.
יכול להיות שהיקום הוא דו-מימדי ויכול להיות שהוא אינספור מימדים - דהיינו דו מימדיות רבת צורות ואופנים, אחת בתוך השנייה בזויות שונות שנשברות ע"י קרני האור.
גם הזמן תלוי בתפיסת העולם שלנו אך אינו באמת קיים ביקום.

uzi2

Active member
לגבי תינוקות - זה לא נכון לדעתי.

או לפחות לא רואה סיבה שזה יהיה נכון.
זה נכון שעל רשתית העין התמונה היא הפוכה, אבל למוח התינוק אין מושג לגבי המבנה של העין. הוא מקבל אותות עצביים, מזהה תבניות הגיוניות, ומפרש כיוונים באופן יחסי בתוך התבניות האלו. בשלב מסוים, הוא לומד לקרוא לאחד הכיוונים "למעלה" ולשני "למטה".

BigBadWolf

Member
יתר על כן, אם תתן לאדם ללבוש משקפיים הופכות

אם תתן לאדם ללבוש משקפיים הופכות הוא יתרגל מהר מאוד (בתוך כמה שעות, אולי יום) ויראה את העולם בכיוון הנכון. אם יוריד את המשקפיים לאחר מכן פתאום העולם יראה לו הפוך ויצטרך להתרגל בחזרה.

uzi2

Active member
אני עדיין סבור

שמה שקרה לו זה איבוד אינטגרציה במוח, והשלמה של החסר.

ועוד הערה: המרואיין מזכיר בשלב מסויים את הסרט בליפ, וכל פעם שהסרט מוזכר אני חייב להגיב. הסרט בליפ שהוא הזכיר, הוא סרט מאוד לא אמין. (על אף שמוצג כעלילתי משהו). הפרשנות שם של הפיסיקה מנוסחת באופן מטעה. מיתוסים שהופרכו מוצגים שם כדברי אמת, פרשנויות מעוררות מחלוקת מוצגות שם כמוסכמות מדעיות, ולמרות שיש גרעין של אמת בחלק מהאמירות, הסה"כ מאוד לא אמין שם.

pynokyo

New member
לא ראיתי את הסרט בליפ,הוא מזכיר אותו כהערת ביניים לחוויה שלו

אני מניחה שאת הסרט הוא ראה שנים לאחר המקרה שהוא מתאר - הוא מספר על מקרה שקרה לו בגיל 15.
אנשים נוספים מדווחים על חוויות דומות בשעת מוות קליני, כולל יוסי שריד שבניגוד להשקפת עולמו שהגוף והנפש חד הם - הוא חווה יציאה מהגוף כולל ריחוף מעל גופו וראייה של גם הגורמים המטפלים בגופו חסר ההכרה כשהוא צופה בכל מלמעלה.
כיום הנושא נמצא עדיין בסימן שאלה למרות שיש כאלה בתחום המדע והרפואה שחושבים שכנראה יש סיבה מעבר לידוע בתחום הגוף למצב עליו מדווחים החווים מוות קליני.
לעומתם יש כאלה שעדיין סבורים שהכל במוח
אני מאמינה שיש קיום חוץ גופי - למרות שאין וודאות מוחלטת, וכנראה לעולם לא תהיה.
לדעתי, הסיבה שאין וודאות מוחלטת היא כדי שאנשים לא יתאבדו בהמוניהם.
אני מאמינה גם שאנחנו חסרי תודעה, המוח שלנו קולט ומשדר, מעבד נתונים ומפרש אותם - התודעה היא חוץ גופית, וכל יצור חי צומח ודומם מחובר לתודעת על שהיא הגורם המשפיע והמניע את העולם המוכר לנו.

uzi2

Active member
אני לא פוסל תודעה לאחר המוות, אבל...

אם זה קיים קשה לי להאמין שזה משהו מספיק דומה למה שאנחנו חווים כאן כדי שהדמיון שלנו יוכל לתאר במילים, או כדי שיהיה ניתן לתאור במילים.

בכל מקרה, אם אני יודע שתופעה א' מסבירה את תופעה ב', ואני יודע שתופעה א', קיימת, אני לא ממהר להניח השערות להסברים אחרים לתופעה ב' אם אינם מבוססים על ראיות אחרות שאינן מוסברות על ידי תופעה א'. (זו ואריאציה על עקרון התער של אוקהם). זה לא פוסל אפשרות לכך שיש הסבר נוסף, אולם העובדה שהתופעה כבר מוסברת מצביעה על כך שהסברים חלופיים, הם בהסתברות אפריורית יותר נמוכה.
ההסבר של איבוד אינטגרציה של המוח, ושל תובנה מאוחרת תוך השלמת החסר, הם הסברים מתוך דברים שאנחנו יודעים שקיימים. אנחנו יודעים שבהעדר חמצן חלק מהמערכות במוח מפסיקות לתפקד וחלק אחר עדיין כן, ולכן איבוד האינטגרציה אכן מתרחש. אנחנו גם יודעים כי למוח יש נטייה להתעקש לעשות סדר כלשהו גם אם החוויה מאוד לא מוסברת (ובהכרח היא לא תהיה מוסברת באם אין אינטגרציה).
אנחנו יודעים שבמצב של מחסור בחמצן יש תופעות של הזיות מאוד מוחשיות.
אנחנו יודעים שאיבוד הכרה והחזרתה באופן מלא (למשל על ידי השבתת ה- PAG, גורמים להעדר חוויה (כאילו שבריר שנייה עבר מרגע ההשבתה עד רגע החזרה ולא קרה כלום במהלך שבריר השנייה הזה), ואנחנו יודעים כי תחושת הזמן עלולה להשתבש בזכרון ממצב הזייתי (מצב שבו ההכרה קיימת). אסופה של המון חוויות לא מוסברת עלולה ליצור עומס, שיוצר שיבוש של תחושת הזמן בזכרון.
השבתה של ה- PAG טובה ללימוד הנושא, כיוון שההכרה מושבתת וחוזרת, ללא שלבי ביניים של איבוד אינטגרציה עקב הפסקת פעילויות אחרות של המוח, לפני ואחרי ה- "מוות".

pynokyo

New member
לי אין הסברים מדעיים - אני כותבת מה שהבנתי מסרטון זה ואחרים

שעוסקים באותו נושא - באותה חוויה.
להלן מה שהבנתי:
כולנו הגענו ממקור רוחני/תודעתי (לא כזו שמתרחשת במוח) - אנחנו ישויות כנראה תבוניות ומחליטים להגיע לעולם החומר על מנת לחוות חוויות שונות שעולם החומר מציב לנו.
כאשר אנחנו בגוף ביולוגי (חומר) אנחנו שוכחים את המקור שלנו כדי שנוכל לחוות את הגוף/החומר במלואו וללא הפרעות חיצונית (כמו כשקוראים ספר מתמקדים בסיפור ולא בסביבה כדי לא לאבד ריכוז).
ההיגיון שלנו שמתחרש בפרשנות של המוח עוזר לנו לשרוד ולהתקיים בעולם החומר.
העובדה שכאשר אנחנו בעולם החומר אנחנו לא זוכרים מאיפה הגענו, כדי שלא נרים ידיים כאשר קשה לנו ולא נחליט להתאבד אלא לחוות את חווית החיים במלואה כפי שהחלטנו עליה בהיותנו ישות לפני שנכנסנו לתוך גוף פיסי.
כל מה שקורה לנו כאן לטוב ולרע, לקל ולקשה זהו תסריט שהסמכנו לו מראש תוך כדי הסכמות עם שאר האנשים שהיו ישויות כמונו לפני שהגענו הנה.
האשליה שלנו כאן היא שאנחנו מזדהים עם הגוף שלנו, כאשר למעשה הגוף שלנו הוא זמני והמהות שלנו תמיד חוזרת לאותו מקום רוחני משם הגענו.
לא נוכל להוכיח זאת מדעית, כי אין לנו צורך בזה בהיותנו בגוף פיסי, כי המטרה שלנו כאן היא לא להוכיח מאיפה הגענו, אלא לחוות חוויות בגוף פיסי כדי להעשיר את הישות שלנו.
אני מביאה לכאן קישור לכתבה בנושא גלגול נשמות
http://www.mako.co.il/home-family-kids/education/A...

pynokyo

New member
אלה מסקנות לא רק מהסרטון שלו- אלא מסרטונים נוספים באותו נושא

כל מה שאנו חווים בגוף פיסי הוא חלק מתסריט מסגרת אליו בחרנו להיכנס וזה כולל אמונות ותפקידים ומקצועות, גם להיות מדען או להתעסק בתחומי המדע השונים הם חלק מתסריט חיינו.
כישויות רוחניות המגיעות ממקור רוחני/אנרגטי - אין לנו צורך להוכיח את המקור שלנו.
לא שם הוכחת המקור הגענו לעולם הפיסי, אלא לשם חוויות פיסיות ורוחניות הנובעת מהפיסיות.
כל עוד אנחנו בגוף פיסי לא תהיה שום וודאות לגבי המקור שלנו, גם לא הוכחה מדעית, לכל היותר יהיו חוויות היזכרות כאשר נתנתק מהגוף פיסי במקרים כמו מוות קליני.
כל האמור לעיל, יכול להיות פנטזיה אנושית או חלקיקי זיכרון אמיתיים שנסתרים מעינינו והגיוננו כאשר אנחנו בגוף פיסי.
חוסר ההוכחה וחוסר הוודאות הכרחית לקיומנו בגוף פיסי - כדי שנוכל להתרכז בחוויה לשמה הגענו לכאן.

uzi2

Active member
לא טענתי שזה רק שלו.

אבל המוח לא יכול לסבול מצב של חוסר אינטגרציה במידע, ולכן נותן את ההסבר שעושה סדר בבלגן ברמת ה- perception, שזה מה שהמוח אומן לעשות.

pynokyo

New member
יש דיווחים של אנשים שחוו חוויות דומות לא במצב של סטרס גופני

או חנק. במצב של הרפיה עמוקה למשל. ללא הכוונה גורם חיצוני. למעט הכוונה להרפיה עצמה.

למעלה