היקום הוא הולוגרמה ענקית...?

uzi2

Active member
לא בהכרח סותר

העולם שלנו גדול, ולכן תמצאי דיווחים כמעט לכל דבר שרק תחפשי.
במצב של הרפייה עמוקה, ניתן למקד יותר טוב את המוח, אבל ההתמקדות בהרבה מקרים היא פנימית, ואם יש התנתקות חיצונית יכולה להיות דיאינטגרציה של המוח, אפילו חלקית ומתוך בחירה. עדיין אלו (לפחות לכאורה) תהליכים במוח הפיסי.

pynokyo

New member
זה לא אמונה שלו - זה חוויה שהוא חווה

הוא מתאר את החוויה במילים עד כמה שניתן לתאר במילים.
הוא אומר בעצמו שחלק מהחוויה לא ניתנת לתיאור מילולי.

uzi2

Active member
זו פרשנות של חוויה.

הוא לא מתאר רק את החוויה אלא גם את הפרשנות שלו אותה. והפרשנות היא הפרשנות שהוא מאמין בה. מכיוון שאנחנו יודעים על כך שבסיטואציות של חנק לרמה של חוסר אינטגרציה, יש חוויות כאלו גם כאשר החנק לא מביא לרמה של מוות, ומצד שני, כאשר יש השבתה זמנית של אותו חלק פיזי במוח שאחראי על ההכרה, יש לנו מעין מוות ללא השלבים של החנק ואיבוד האינטגרציה, ואז התופעה החווייתית לא מופיעה.

כלומר אנחנו רואים קשר חזק לא לעצם המוות אלא לחנק ואיבוד האינטגרציה כתוצאה מכך.

pynokyo

New member
זה גם פרשנות וגם תיאור

לא רק במצבי חנק אנשים חווים חוויות מהסוג הזה.
אני עצמי חוויתי חוויה "לא הגיונית" עוצמתית תחת השפעה של הרפייה עמוקה, לא היפנוזה, ולא דימיון מודרך - הכניסו אותי להרפיה עמוקה ועלו דברים שעד היום אין לי הסבר להם.
אתמול בלילה צפיתי בתוכנית בטלוויזיה בה בחורה שהיתה בפיגוע ברכבת התחתית בלונדון נסיבות המקרה היו לא שגרתיות וגם החוויה שהיא עברה כשהיא בהכרה מלאה - היא מתארת שלאחר הפיגוע הכל סביב היה שקט ושחור, אחר כך הכל נהייה אפור, היא לא הרגישה שום כאב וחשבה שהיא מתה - כשהיא התחילה לשמוע אנחות היא הבינה שהיא חיה. לאחר זמן כשהיא עדיין בהכרה היא שמעה קול אישה וראתה אישה יפהפיה בעלת קול עדין, קוראת לה בשמה ואומרת לה בואי אחרי, את לא רוצה להישאר בחיים ללא רגליים, עד אותו רגע הנפגעת כלל לא ידעה שהיא איבדה את רגליה - הקול היה עדין ומפתה והנפגעת התפתתה ללכת אחריה. פתאום היא שמעה קול גברי רועם שאומר לה, עם רגליים או בלי רגליים את צריכה להחליט עכשיו ומיד- את רוצה לחיות או למות? יש לך הרבה מה לעשות.
הקול הפחיד אותה - אבל גם סיקרן אותה - היא החליטה שהיא רוצה לחיות, היה היתה צריכה לחתום על חוזה לדבריה, גם עשתה תנועה אמיתית של אדם שחותם על מסמך, היא ידעה בו ברגע שכל חייה עומדים להשתנות - מיד אחר כך חשה שלווה ושקט אופפים אותה. מאוחר יותר הגיעו כוחות ההצלה ובבית החולים נאלצו לקטוע את שתי רגליה.
באותו בוקר היא יצאה מאוחר מהבית ולקחה איתה צעיף, מה שלא נהגה לעשות בדרך כלל, גם איחרה לרכבת כי שכחה את הכרטיס ונאלצה לעמוד בתור כדי לקנות כרטיס נסיעה - כל מה שקרה באותו בוקר היה לא אופייני לה ולא שגרתי, מעולם לא איחרה לעבודה ומעולם לא לקחה איתה צעיף - הצעיף שימש אותה לאחר הקול הגברי וההחלטה להמשיך לחיות כחוסם עורקים.

uzi2

Active member
כל מצב שגורם לאיבוד אינטגרציה של המוח.

ובכל זאת, כשאין שלב כזה אלא השבתה זמנית של האזור שאחראי על ההכרה בלבד, אין חוויות כאלו. פשוט שום דבר מרגע תחילת ההשבתה עד לסופה.
השלווה היא גם תוצאה של העדר אינטגרציה במוח. לפעמים הלם גורם לזה. מערכות חשיבה מנוטרלות לטובת מערכות חירום, ואנשים גם לא מרגישים פחד, לא כאב, אבל גם (כתלות בעוצמת ההלם) עשויים להיות מנוטרלים לגמרי ולא לעשות כלום. לפעמים גם כאן הזמן כאילו מואט. ההתמקדות היא במשהו אחד בלבד, בד"כ בהתבוננות כאילו רואים סרט (כי קשה לעכל) ולפעמים בהייה.

לגבי העובדה שהיא נהגה מעט שונה באותו בוקר, אני מניח שזה סוג של הטייה קוגניטיבית מאוד נפוצה, ששכחתי את שמה: הרבה פעמים אנחנו נוהגים באופן שונה משהו מהרגיל, אבל לא זוכרים את זה, כי זה לא משהו ששווה לזכור. לפעמים, זה שאנחנו אוכלים בבוקר משהו שבד"כ אנחנו לא. לפעמים זה שאנחנו שוכחים לקחת שעון, לפעמים זה שאנחנו לוקחים סוודר ששנים לא השתמשנו בו. לפעמים זה שקמנו מאוחר מדי ונאלצנו לוותר על קפה של בוקר. לפעמים זה שקמנו והרגשנו שלווה של יום חופש, על אף שזה היה יום עבודה רגיל. לפעמים החלטנו לשתות סוג של תה שבד"כ אנחנו לא שותים בבוקר. אינספור וואריאציות שהסיכוי לכל אחת מהן בפני עצמה לקרות נדירה, אבל הסיכוי שאחת מהן כלשהי תקרה ממש לא נדירה. בימים כתיקונם אנחנו לא נזכור את זה. אבל אם ארע משהו מיוחד, לכך פתאום הדברים מקבלים משמעות שלא באמת קיימת.

זה כמו שאת חושבת על מישהו שהרבה זמן לא דיברתם ובדיוק הוא מתקשר.
"איזה צירוף מקרים". האמת היא שאנחנו חושבים בכל יום אינספור פעמים על אנשים, ומן הסתם הם לא מתקשרים. הארועים האלו כל כך חולפים ומתרחשים בשברי שנייה, שאנחנו זוכרים רק את היוצא מן הכלל.

pynokyo

New member
כל מה שכתבת נכון - לא עומד בסתירה, מדובר בגישה והתייחסות

גישה אחת שטוענת שאנחנו זה הגוף שלנו - אם אנחנו זה הגוף שלנו כאשר הגוף מת, מתכלה קיום ה"אני" מתפוגג.
גישה אחרת טוענת שהגוף הוא רק כלי המתנהל כפי שהוא מובנה להתנהל - הכלי הזה מכיל בתוכו את הרוח שלנו (את החלק הרוחני והאנרגטי שלנו) - זה האני האמיתי, השורש שלנו, המהות שלנו.
חלקי הגוף השונים הם מכניים בלבד (ניתנים להחלפה לפחות באופן זמני) כאשר המוח הוא תחנת הממסר הראשית ובלעדיה הגוף (החלק המכני שלנו) לא יכול לתפקד.
ניקח מים לשם השוואה: האם המים הם האוקיינוס? הים? הנהר? הנחל? כל אלה הם כלי המכיל בתוכו את המים.
מהו מקור המים - האם הוא באוקיינוס וכל הלאה? בגשם? בעננים? באדים? מה קדם למה? המים משנים מצב צבירה ונעים במעגל מחזורי.
הרוח שלנו (המקור שלנו רוחני/אנרגטי) נע במעגל מחזורי - כאשר המקור שלו אינו הגוף שלנו.
ושאלת השאלות איך נוצרו החומרים השונים - מה יצר אותם? ואיך הם הפכו לחומר חי וליצורים נעים /תבוניים (כולל צמחים ובעלי חיים וכל השאר).
החומרים המשמשים אותנו אשר הם חלק מהגוף שלנו - הם חומרים במצב צבירה דחוס, בגלל כוח המשיכה, במקומות שונים בחלל/ביקום אותם חומרים הם במצבי צבירה שונים, בדחיסות שונה וברמת איכות שונה. מקור כל החומרים, מקור כל החיים - היכן הוא, מה הוא?
הפיסיקה/המתמטיקה - מתקיימים בחוקיות מסויימת - מה גורם להם להתנהל בחוקיות החוזרת על עצמה?
איך, למה חומר ממשיך לאורך מיליארדי שנים להכיל בתוכו את אותו מבנה אותו גרעין?
כל החומרים שהופכים להיות הגוף שלנו - הם לא אנחנו, הרוח שלנו היא אנחנו, אבל בהיותנו בגוף פיסי אנו נוטים להתייחס אל עצמנו כגוף ומזדהים עם הגוף שלנו - אבל השורש שלנו, המקור שלנו המהות שלנו לא בגוף.
אנחנו רוח במסע אנושי - כל מה שקורה לנו בגוף, כולל חוויות שמגיעות מהמוח משרתות את הרוח שלנו - כאשר הגוף מסיים את תפקידו, מת, מתכלה - הרוח ממשיכה הלאה.
כמובן מדובר בגישה והתייחסות ולא במדע - המדע משרת את הגוף הרוח משרתת את המדען והתובנות המדעיות מעשירות את הרוח - הרוח תמשיך הלאה, תשוב אל המקור שלה ומשם לפי בחירתה תשוב לגוף אחר להתנסות בחוויות חיים אחרות או תבחר משהו אחר, מקום אחר התנסויות אחרות.

uzi2

Active member
לא מבין בזה... היה לי חשוב להבהיר

שמבחינה מדעית יש הסבר מתבקש לחוויות שאנשים מדווחים כאשר כאילו חזרו מהמוות, שמניח שהחוויות דווקא נחוו במוח החי וקשורות למה שעבר עליו בשלבים שתפקד.

כל השאר - אני לא מבין כלום, ואין לי כלים. אני לא נכנס לשאלה מה קורה אחרי מות הגוף. פשוט אין לי כלים להתמודד עם זה ולנחש את זה.
לא פוסל שבעתיד יהיו לי כלים.

pynokyo

New member
מסכימה איתך - מה שכתבתי אינו מדעי

ברור שכל חוויה שאדם חווה מתורגמת במוח - הגוף /המוח זה הכלי של האדם לעבד חוויות.
האם זה אומר שהאדם הוא כלי/מכונה או שיש בו גם רובד רוחני / אנרגטי שמתקיים גם כאשר הגוף מת?
מצרפת לך כאן שני קישורים - ממליצה לקרוא, - אותי הנושא הזה מושך.
הספרייה האקאשית. כהמשך לפרקים קודמים בנושא העולמות הנסתרים..
http://cafe.themarker.com/post/3360043/
&nbsp
מסע אסטראלי, היפרדות מין הגוף הפיזי, ציפה, ריחוף ותנועה
http://cafe.themarker.com/post/3137234/

pynokyo

New member
המשך: תפיסת ה"אני"

האם האני הוא הגוף שלנו?
האם האני הוא הרוח שלנו?
הגוף משתנה ללא הרף מרגע התחברות הביצית והזרע ועד למוות.
למרות השינויים הפיסיים, המנטליים, הרגשיים, למרות שינויי הדעות והתובנות - לכל אורך החיים אנחנו תופסים את עצמנו כ"אני".
כשהגוף חולה - אנחנו אומרים "אני חולה" כשהגוף בריא אנחנו אומרים "אני בריא".
למעשה הגוף חולה או בריא, הגוף עיוור או פיסח או גידם וכד' - ה"אני" הרוח שלנו היא שלמה.
כמו שהאור לא משנה את המהות שלו כאשר הוא נשבר או על הגופים השונים ומצבי הצבירה השונים.
האם ה"אני" שהוא ה"רוח" שלנו חושבת/מרגישה/יודעת - לא, היא אינה האדם או מחשבותיו ורגשותיו - היא הוויה נפרדת יש לה קיום נפרד מהגוף.
הגוף חי ומת - הרוח ממשיכה להתקיים. לא בטוחה שאני יכולה להגדיר אותה, אבל אם אנסה אוכל להגיד שהרוח היא כמו ספוג - סופגת את חוויות החיים, הרוח חסרת צורה וחסרת גוף היא מהות/קיום, אולי סוג של אנרגיה המשתנה בהתאם לחומר בו היא נמצאת.
כמו שהאור משקף לנו את החומר.
הרוח משקפת ומשתקפת במצבי הצבירה השונים.

pynokyo

New member
סדר הדרבים:

רוח
מרחב – הפרדה
אור
אנרגיה
חומר
חיים
מחשבה
ידיעה
מודעות
תודעה
כל אלה מחוברים לרוח – הם השתקפות של הרוח. המקור של הכל הוא הרוח ואנחנו חלקים ממנה.
כשחלק של הרוח נמצאת בגוף חי/חומר נדמה לנו שהמחשבה נמצאת בראש הרשימה.
ההפרדה גורמת לתחושת אינדיבידואליות אבל זאת רק אשליה אופטית – המהות שלנו, הבסיס שלנו משותף, מחובר אל הרוח וחלק ממנה.
&nbsp

pynokyo

New member
המשך: חיים ומוות שייכים לעולם הפיסי - כישויות רוחניות

יש לנו קיום נפרד מהגוף הפיסי, הקיום הרוחני שלנו נכנס לגוף פיסי לפני הלידה ועוזב אותו לאחר המוות.
הקיום הרוחני מתעשר ומתרחב כתוצאה מחוויות חיים רבות בגופים רבים ושונים - כזכר וכנקבה.
כל לידה ומוות בגוף פיסי הם תסריט אותו יצרנו - אנחנו חיים בסרט
כפי שנאמר במשפט הידוע "החיים הם במה וכולנו שחקנים".
כאשר אנחנו צופים בסרט אנחנו יודעים שמדובר בשחקנים שמשחקים דמויות אבל יש להם קיום נפרד מהדמויות - אנחנו כישויות שחקנים בסרט של עצמנו ובסיום הסרט, מוות, אנחנו חוזרים לקיום שלנו כישות רוחנית
גם תפיסת המרחב שייכת לסרט בו אנו חיים בגוף פיסי - המרחב, הזמן והמימדיות לא שייכת לרובד הרוחני ממנו הגענו.

pynokyo

New member
מה שאני הבנתי מהסרטון הוא שאנחנו, כל אחד מאיתנו הוא ישות

ישות נצחית שמחליטה לחוות חוויות מסויימות אותן היא מתכננת מראש ואז נכנסת לתוך גוף, וחווה את החיים בתוך אותו גוף שהיא החליטה מראש להיכנס לתוכו.
חווית החיים וחווית הגוף היא חוויה מציאותית לגמרי בזמן היותו של הגוף חי, מציאותית כחוויה, כמו חוויה שאנו חווים כאשר אנחנו רואים סרט או קוראים ספר, כולל כאבים ורגשות ותחושות - הכל חווית חיים, הגוף הוא לא הישות שאנו, הוא רק כלי בשביל לחוות את חווית החיים עליה החלטנו מראש. כאשר הגוף מת הישות שאנו חוזרת למקורותיה.
עוד קישור לכתבה+סרטון בנוגע לגלגול נשמות - כחומר למחשבה
http://www.mako.co.il/home-family-kids/education/A...

למעלה