היקף משרה מלאה ?

מצב
הנושא נעול.

menimm

New member
היקף משרה מלאה ?

היקף משרה מלאה ?
שלום, אני עובדת שכירה בחברה פרטית. שעות העבודה הינן : 9 שעות בימי א' עד ה' וביום שישי חמש שעות אחת לשבועיים. השכר החודשי מוגדר כתיקרה של X אלפי ש"ח. אין תשלום עבור שעות נוספות (במידה ואני עושה) מקוזז סכום בעבור שעות חוסר על פי ערך שעה. השאלות : 1. האם החוק מגדיר מהי משרה מלאה ? 2. האם החוק מחייב תשלום בגין שעות נוספות ? 3. האם דרישה שלי לקבל תשלום בגין שעות נוספות מעבר למוגדר בחוק כמשרה מלאה, מהווה עילה לפיטורים ? תודה על העזרה

שיר ורד

New member
תשובות

היקף משרה מלאה ?
שלום, אני עובדת שכירה בחברה פרטית. שעות העבודה הינן : 9 שעות בימי א' עד ה' וביום שישי חמש שעות אחת לשבועיים. השכר החודשי מוגדר כתיקרה של X אלפי ש"ח. אין תשלום עבור שעות נוספות (במידה ואני עושה) מקוזז סכום בעבור שעות חוסר על פי ערך שעה. השאלות : 1. האם החוק מגדיר מהי משרה מלאה ? 2. האם החוק מחייב תשלום בגין שעות נוספות ? 3. האם דרישה שלי לקבל תשלום בגין שעות נוספות מעבר למוגדר בחוק כמשרה מלאה, מהווה עילה לפיטורים ? תודה על העזרה
תשובות
1. צו הרחבה קובע שבוע עבודה של 43 שעות, ושכר שעה לפי חודש עבודה של 186 שעות. זמני הפסקה בעבודה מעל חצי שעה רציפה בהם ראשי העובד לצאת ממקום העבודה אינם נכללים בשעות העבודה. 2. לפי החוק יש חיוב בתשלום שכר בגין שעות נוספות. ישנן עילות בחוק לפיהן מצליחים מעסיקים להתחמק מלשלם תשלום בגין שעות נוספות (הנושא עלה רבות בשרשורים בפורום). 3. דרישה של עובד לתשלום שכר כחוק או אפילו תביעה לבית הדין , איננה מהוה עילה לפיטורים. מעבר לכך אסור למעסיק לפטר עובד עקב הגשת תביעה או עקב סיוע לעובד אחר שהגיש תביעה. ראי סעיף 28א בחוק הגנת השכר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה