הירהורים על מיילדות

הירהורים על מיילדות

שלום לכולכן רציתי לשתף אותכן בהירהורים שלי. עברתי לידות קודמות בבית. אני מאוד אוהבת את המיילדת שלי. אישה מדהימה, לב זהב,חמה ומעל לכל מקצועית. אני פשוט מרגישה בלידה שתבוא. לא בא לי להזמין אותה. לא בא לי להזמין אף מיילדת. אני אישה די ביישנית, קשה לי להיות אני לגמרי בחברת אנשים. כלומר לרקוד, לשיר, וכו' אני די דופקת חשבון. בלידות הקודמות הרגשתי שאני רוצה להתפרק, לרקוד לשיר. אבל עצרתי את עצמי. כ'כ התביישתי כלומר דפקתי חשבון. אפשר לומר לי אל תדפקי חשבון לכי על זה. אבל אני לא מסוגלת. אני צריכה להיות לבדי כדי לגמרי להשתחרר. חשבתי על הרעיון להזמין מיילדת שתהיה בחדר השני. אבל אני מרגישה שזה רק ילחיץ אותי יותר. אני ארצה שתיכנס. חשבתי על לידה ללא מיילדת. אבל זה קצת מפחיד אותי. אולי בגלל שאין לי מספיק מידע. אולי אני צריכה לעבור איזשהו "ריענון" עם מיילדת לפני שאני עושה דבר כזה. אני לא יודעת? למשהי יש איזשהו הארות, הערות, תובנות. אני אשמח לקרא.

רעיון טוב

להפגש עם מילדת (בתשלום) בשביל לשאות כל מיני שאלות, גם בלי ללדת איתה. נסי לדבר עם נשים שילדו לבד. נסי לברר עם עצמך ממה את חוששת (עם מילדת וגם בלי מילדת). היי בטוחה שאת נכונה לקחת על עצמך את כל האחריות. מה עם מילדת שנמצאת אצל השכנים? או להחליט סופית רק ברגע האחרון - שהמילדת תבוא אם תקראי לה (אולי תסכמו מראש על מחיר במקרה שאת לא קוראת לה - בפרט אם היא "שומרת לך מקום").

debby12

New member
מנהל
שאלה מעניינת

אני באופן אישי לא הייתי מרגישה נינוחה בסיטואציה שבה אני לבד בלי מיילדת ואני חושבת שזה קשור באמת לתחושה שאין לי מספיק מידע - בעיקר מידע על הנקודה שבה צריך לעבור לבית חולים אם יש כזו. אישית בשביל הייתי רוצה הכשרה מקצועית וצפייה באיזה 50 לידות לפחות.... מצד שני אני יכולה להבין לגמרי את מה שאת מתארת (גם אם לא להזדהות). כל הרעיון בלידה חוץ-אשפוזית הוא החופש והאינטימיות - ואם את מרגישה שנוכחות מיילדת פוגעה לך בזה זו בעיה בקיצור - אין לי הארות לצערי.

כיוון אחר

לבדוק איך כן תרגישי בנוח ליד המילדת - לעבוד על הקשר ביניכן, ועל הבישנות שלך. (טוב, אולי זה רק ללידה הבאה...)

אוף! את מעוררת שדים מתרדמתם!

אני בדיוק כמוך! ועכשיו שהעלית את זה, גם אני לא יודעת מה לעשות.... נראה לי שפשוט אתעלם מנוכחותה לחלוטין ואצעק, ארקוד ואשיר כאילו אין בעולם איש מלבדי... אני פשוט לא רציתי לחשוב על זה, כי אין לי שום פתרון... אבל טוב, כבר הנושא עלה. אני מתארת לעצמי שאנסה להתגבר על זה תוך כדי, אחרת תהיה לי בעיה.

ועוד משהו

לא יודעת אם זה כך גם אצלך, אבל אצלי זה קשור לאיניטימיות. כמו שאתבייש לתת יד לבעלי ברחוב ובוודאי לא להראות לו סימני חיבה על יד אנשים, כך יכול להיות לי קשה בלידה מהבחינה הזאת. דווקא בקורס הכנה ללידה היה קטע מאוד איניטימי בין שנינו ולאחר מכן נאמר לנו שאנחנו יכולים להתחבק. אני קפאתי במקומי, אבל בעלי חיבק אותי. לא הרגשתי בנוח עם זה בכלל... אז מה עושים עם מיילדת? לא יודעת... אולי הכאבים יחרפנו אותי כל כך שבכלל לא אשים לב....

כרמית מ.

New member
אולי מיילדת אחרת

(מבלי לפסול עצות אחרות בשרשור...) לפעמים, מיילדת שונה, יוצרת אינטרקציה שונה. יש מיילדות יותר ופחות "פעילות" ו"נוכחות" בלידה. יתכן שיש מיילדת אחרת שכן תרגישי נוח להיות את עצמך בחברתה. יתכן שתמצאי מיילדת שיודעת להעלם, כשהיא לא נחוצה - ואולי אפילו המיילדת שלך, אם תדע על הרצון הזה שלך, תדע לעשות את זה לשביעות רצונך. לא כי המיילדת "שלך" היא לא טובה - אלא כי היא לא מתאימה לך, כרגע.

אורניקי

New member
נראה לי פשוט לקרוא לה בשלב מתקדם

וכך היא תגיע לפינאלה, ששם את יותר צריכה את הידיים המקצועיות שלה. את יכולה לסכם עם בעלך, שכשהוא רואה שאת מתקדמת מאוד (אם עברתם יחד כמה לידות, אולי הוא כבר מבחין) שיקרא לה. תוך כמה זמן היא תגיע מביתה לביתך? אצלי בלידה האחרונה, לא תכננתי כך, אבל המיילדת הגיעה ממש כשהראש התחיל לצאת, ולא נותר לה אלא לחתוך חבל טבור, ולטפל בשיליה ובכל המסביב...

סטיוויה

New member
מסכימה עם כרמית ואורנה

אני בעד לדבר עם המיילדת על העניין הזה ואני חושבת שברקע שזה הופך להיות נושא פתוח זה כבר פחוד מטריד וגם יכול מאד להיות שלה יהיה פתרון יצירתי למצב. וגם האפשרות של לקרוא לה די לקראת הסוף.

לדבר עם המיילדת

אם את סומכת על עצמך על לידה ללא מיילדת תלכי למיילדת תקבלי את המידע ובהצלחה. אם את מרגישה לא בטוחה עם עצמך תבדקי אפשרות שהיא תהיה בחדר השני. תבדקי את האפשרות של מיילדת אחרת. ואני הייתי לוקחת את זה כמקום של הזדמנות של עבודה על עצמי,לראות ממה אני כל כך מתביישת, למה אני חוששת.ומכאן לפי דעתי וניסיוני מגיעה גדילה.אבל זו בחירה שלך וזה בסדר גם לא לגעת בזה. מאחלת לך הרבה טוב במה שתחליטי(ועצם השיתוף את כבר במקום של עשיית שינויי.)

Manty

New member
Hi

I gave birth unassited 2 years ago, and plan on having another similar birth this winter
My suggestion to you is to start reading up on unassisted birth. You'll be amazed how many women do it and how much information is available on line! By reading birth stories you will find out just how simple, safe and empowering UC (unassisted childbirth) is. * The only problem is, that as far as I now, most of the info is in english (including myself
sorry). Here are 2 of my favorite links: unhindered child birth bornfree If you would like more info, just send me a message

ס ו ל ה

New member
ללדת ללא מילדת נראה לי דורש אמון

עצמי, וודאי שהכנה מראש. קראי כל מה שאת יכולה בתחום. יש כאן בפורום שרה אחת שילדה לבד בבית וסיפור הלידה שלה כתוב כאן בפורום שוחחי איתה. היא בטוח תשמח! בהצלחה לך מחזיקה אצבעות ללידה קלה

יש כאן לא מעט שילדו ללא מיילדת

ואני רואה ש manty כבר צירפה לך שני קישורים בנושא. תוכלי לקרוא כמה סיפורי לידה כאלה במאמרים (רשום בהקדמה איזה לידות הן ללא מיילדת). לדעתי, צריך ה-מ-ו-ן ידע בנושא בכדי ללדת ללא מיילדת, את חייבת לדעת לזהות מצבים שבהם צריך להתפנות לבי"ח, או לדעת לטפל בכל מיני מצבים קלים שאם לא מטפלים בהם עלולים להסתבך. בקיצור המון עבודת הכנה. תשקלי את האפשרות של מציאת מיילדת אחרת שאולי מתאימה לך עכשיו יותר ותתאמי איתה את הרצון שלך למינימום נוכחות.

אצל אילנה למשל...

ילדתי בצימר שלה ובעצם רוב הזמן היא לא היתה בחדר. היתי עם בעלי שעיסה אותי, והיא נכנסה לסירוגין לבדוק דופק ולראות מה המצב. ובעצם בעיקר היתה בצירי הלחץ. אני להיפך, רציתי אותה שתשאר כי היא נתנה לי בטחון, אבל למעשה היא לא היתה הרבה (אני חושבת...). אז ככה שאולי זו אופציה טובה בשבילך. שימי לב שאם את יולדת ללא מיילדת, אין לך שום הסתמכות על כל המחקרים שמצביעים על בטיחות של לידת בית. כל המחקרים הללו כוללים לידות שמלוות ע"י יולדת מקצועית. למעשה לידות בית לא מתוכננות מתוארות בסטטיסטיקות כמסוכנות, ואני חושבת שזה מצביע בכוון של לידות unassited כמו זו שאת מדברת עליה. אם תקראי את הספר של אילנה "ללדת בבית", תראי שלל סיפורים של לידות שבעצם נכנסו למצב *מעט* מסוכן, שאילנה התירה אותו, לפעמים אפילו בקלות, אבל הם היו נגמרים רע מאוד בלעדיה.

talk with your midwife

I have birthed women who have asked me to be in another room during the entire labor and just to come in to check the heartbeat and when she felt she wanted to push. It was totally fine with me and I brought along a good book. I kept a super low-profile and the woman were very happy. You need to discuss this with your midwife so she will be aware of your need for total privacy and not be insulted or feel rejected and mainly that you won't worry that she might be insulted and that you won't feel any pressure to "entertain" her by sharing. I think it's great that you feel confident and strong and sometimes I wonder about the "overkill" with doulas and nudnick midwifery. Everyone has different needs.

תרגום: דברי עם המיילדת שלך

ילדתי נשים שביקשו ממני לשהות בחדר סמוך במהלך כל הלידה ולצאת רק בכדי לבדוק דופק וכשהן מרגישות צורך ללחוץ. זה היה בסדר גמור מבחינתי והבאתי עמי ספר טוב. שמרתי על פרופיל נמוך מאוד והיולדת הייתה מרוצה. את צריכה לשתף את המיילדת שלך, בכדי שתהיה מודעת לצורך שלך בפרטיות מוחלטת ובכדי שלא תרגיש דחיה מצידך או תפגע, בעיקר בכדי שאת לא תדאגי שהיא תרגיש פגועה ואז לא תרגישי צורך "לבדר" אותה בשיתוף. אני חושבת שלכל אחת צרכים שונים ולפעמים תוהה בעצמי על מעורבות היתר של דולות ומיילדות נודניקיות (*לא בטוחה שתירגמתי זאת נכון כ"כ, אשמח לתיקונים...).

ואוו תודה על התשובות

לא הייתי כאן כמה ימים . שמחתי מאוד לראות שהרבה התייחסו לשאלתי. כן אני חשבתי על כל הדברים שהעלתן. למעשה לידה קודמת. תפסתי את התינוק בעצמי , המיילדת היתה שם והתבוננה. MONTY תודה על הקישורים. ועל ההזמנה לשאול שאלות. האם המידע הרב שצברת נתן לך את האומץ לעשות את זה בעצמך? מצד אחד, מאוד בא להיות לבד, מצד שני אני קצת מפחדת. אולי זה מקום למצא את העוצמות שבי. איך זה היה אצלך? אילנה שמש תודה על ההתיחסות. בתור מיילדת, נראה לך ריאלי להפגש עם אישה שרוצה ללדת לבד ולדבר איתה? בלי שום מחוייבות מצידך כמובן. פשוט אני סובלת מסנדרום OVER נחמדה. אני כל הזמן אחשוב על המיילדת בחדר השני.(למרות שהיא כנראה תהיה בסדר גמור) אבל אותי זה ילחיץ. (לפחות אני מודעת לחלק מהדפקויות שלי... ) תודה לכולכן על העצות וההזדהות.

סטיוויה

New member
לילית...

הזדהיתי עם "סינדרום הנחמדה" כי גם אני נוטה להיות כזו. יותר מרוכזת באחר מאשר בעצמי. רציתי להציע לך לקחת תמצית פרחי באך בסמוך ללידה. תמצית שכדאי שמישהו שלמד את העניין היטב יכין לך. יש תמציות נקודתיות ל"טיפוס" כזה וזה עשוי לעזור לך למקד את עצמך.

למעלה