מאד מעניין מה שאת כותבת
אותי מפחיד, שאחרי שנים כל כך רבות של אי-הקשבה לעצמי, אני לא אדע להפריד בין הרצונות / הפחדים / מחשבות שלי, לבין התחושות שלי, שבאות מהקשבה. כלומר - שיעלה חשש מסוים, ואני אשתיק אותו - או להיפך (פחות סביר במקרה שלי) - אתייחס לפחד חיצוני כאילו הוא בא מהקשבה. בנוסף - אני ממש לא יודעת איך הייתי מצליחה לעבור את הצירים, בלי העיסוי המדויק של המיילדת. קחי יחד עם זה בנזוג שלא ממש רצה להיות בלידה (ומתארת לעצמי, שאמנם, אם תהיה לידה נוספת, הוא כן ירצה להיות נוכח, אבל לא בטוח עד כמה אקטיבי). מצד אחד - מאד קוסם לי הלידה האיניטימית, עצמית. אני מהאנשים שאפילו לא אוהבים שהחלון בבית פתוח, כי זו תחושה ש"רואים לי הכל" (גרה בקיבוץ, כך שזה לא זרים שחולפים) - והפרטיות המוחלטת מאד קוסמת לי (למרות שהקשר עם המיילדת היה כזה, שממש לא הרגשתי שהיא פולשת לי לפרטיות, והרגשתי איתה מאד "בבית" מהרגע הראשון - ובכל זאת, זה אדם זר). מצד שני - בכל זאת, דברים משתבשים לפעמים בלידות. לפעמים התינוק או האמא צריכים טיפול - או אפילו פינוי. גם בלידות בית, שמעתי על מצבים של חולשה מיד לאחר הלידה עד עילפון, על תינוקות שהיו צריכים הנשמה. לבד בבית, נראה לי בעייתי, לא?