הירהור בקול רם

הירהור בקול רם

אני למעשה די מתקשה לומר לעצמי למה רציתי כל כך להיות אמא ועברתי לשם כך דרך לא קלה.מצד אחד מתקשה ב"למה"ומצד שני ברור לי כל יום ויום שבשבילי זהו אושר גדול. לכן...יש לי גם אמפתיה לכל המתקשים להסביר למה אינם רוצים ילדים.למה צריך לפתח רציונאליזציות שלמות על ניצול המשאבים בכוכב שלנו ועל מהות החופש המוחלט? אפשר לטעון שהסבר לפועלי אינו נחוץ מפני שהוא בקונצנזוס,ואילו הסברים למעשים שאינם בקונצנזוס-נחוצים,ולו כדי לסבר את האוזן. אבל אני חושבת שמכיון שהגילגול הזה הוא חד פעמי...מותר ורצוי לממש את החיים לא לפי תכתיבים של איש,אלא מתוך הצליל האותנטי שלנו.לא?

nili6

New member
לחייכנית

זה בדיוק מה שניסיתי לומר (בתקווה שהבנתי את דברייך עד הסוף) מדוע צריך להשתמש בצידוקים למיניהם מדוע לא לומר את האמת כמו שכתבה כאן habubnik (אני מקווה שרשמתי נכון) היא כתבה: אני מרגישה שהמבנה הנפשי שלי אינו שלם לכך אמירה כזאת מוערכת , והיו כמוה נוספות מי שמדברת על קושי בלקיחת אחריות וכו' אולם דיבורים על פיצוץ אוכלוסין ועל כדור הארץ ומשאביו וכו' נראים כקלושים לגמריי ומלאים בסתירות פנימיות אין לי ספק שהאומר אותם מאמין שזו אכן הסיבה האמיתית האותנטית לעמדתו אולם מצד שני גם די אין לי ספק לפחות ברוב המקרים הגדול שזוהי פשוט הלבשת תירוץ שלא ממין העניין טיעונים שאין בבסיסם לוגיקה קשה לקבלם כאותנטיים. אבל , כשאת אומרת זאת, את נחשדת מייד כטרולית. אי רצון, אי יכולת, היעדר צורך- הכל לגיטימי למה להיתפס לדברים כמו דאגה למשאבי כדור הארץ עניין פיצוץ האוכלוסין נימוקים שכששמים אותם יחד רואים את הסתירות הפנימיות כפי שניסיתי להראות ואז מגיעים למסקנה שמשהו אחר מסתתר מאחורי זה היום קיבלתי הבנה חדשה למושג טרול טרול הוא מי שאומר מה שלא נוח לך לשמוע (גם אם זה בנקודה אחת ספציפית מאוד...) תמיד לומדים.

nili6

New member
הוספה

וממש אין טעם שתתחילו לתקוף שוב משום שכפי שהסברתי אני סך הכל מזדהה עם רוב תכני הפורום.

הערה לסדר

גם אם אינך מזדהה עם תכני הפורום אין סיבה שיתקפו אותך, אלא אם כן היית תוקפנית בעצמך. לגבי מה שכתבת-אינני בטוחה שטיעוני כדור הארץ-יש בהם סתירות פנימיות, זה רק נראה לי עניין מולבש על הדבר האמיתי. והדבר האמיתי הוא-"לא בא לי\לו\לה לגדל ילדים,ושיקפצו לנו".

nili6

New member
יש ועוד איך סתירה פנימית שם

אם עקבת אחר דבריי היית מוצאת זאת.

nili6

New member
זכותם לקהילה משל עצמם

תראי, זכות האנשים פה לבנות להם קהילה משל עצמם ואני יכולה להבין את הרתיעה מהמיסיונריות של אמהות שמנסות לשכנע וזה לא לעניין. כמובן תלוי גם האופן בו נאמרים הדברים. מכאן ועד למה שעשו לי אתמול רב הדרך.

לא עקבתי

אחרי מה ש"עשו לך אתמול", אבל אם יורשה לי להעיר- פה משנה גם הסגנון.את מאריכה בדברים,לא מתמצתת אותם ולעיתים לא ברורה. היי קצרה וברורה וקולעת ונדמה לי שלא חייבים להיות "יס-מנים"בשום פורום,גם לא כאן. ביי

nili6

New member
סליחה כן

אני? מאריכה? לא מתמצתת? לא ברורה? ואם אני לא ברורה למישהו לא נראה לי שבהכרח זו אחריותי... את יודעת, להבנה נדרשים שני צדדים. וגם אם זה נכון- זה עושה אותך טרול? כאילו מה הקשר בכלל???

נילי

לא התכוונתי לפגוע. אכן להבנה נדרשים שני צדדים,יחד עם זה בגלל מגבלות המדיום אנחנו חייבים לעשות את המירב. יש פה אינפלציה בשימוש במונח טרול.לדעתי לא אני ולא את טרול.... לעומת זאת מי שפה חדש ובתור כרטיס ביקור מתקיף אותנו-עונה להגדרה קלאסית של טרול.

nili6

New member
מבחינתי

מבחינתי אני עושה את המקסימום להבהיר את עצמי לצערי לא תמיד הדברים נופלים על אוזניים קשובות, או- על מי שבאמת רוצה להבין.

catapul

New member
היי אני חדש כאן!

עד כה השתתפתי באופן סמוי... אבל אני חייב לומר שהדיון בין שתיכן משעשע... כי כמו שאני רואה את זה, שתיכן טרוליות במסווה של נחמדות ותמימות, שמנסות לחזק האחת את השניה... אולי אינכן רצויות כאן יותר? עם שאלותיכן המיתממות והחיפוש המתמיד אחרי "הסיבות האמיתיות" של חברות הפורום...

../images/Emo18.gifאדוני

אם טרול הוא מי שלא שר בדיוק את ההמנון המקומי-אז אני טרולית. לעניות דעתי-טרול הוא מי שכותב"לגופם של כותבים"ולא "לגופו של דיון".- מה שמיד מעלה את האפשרות שכבודו הנו טרול...
אתה חדש ומחליט כחדש שמי שותיק ממך אינו רצוי כאן?מי הסמיך אותך? אולי תביא משהו משלך במקום ככרטיס ביקור לתקוף אחרים? ולגופו של עניין.-אני לא טרולית.אני משתתפת "לא קלה לעיכול"כי מצד אחד אני אמא ומצד שני לא אכפת לי שיש אנשים שאינם רוצים לגדל ילדים. ומצד שלישי אני חושבת שגם אותם מותר לשאול שאלות מאתגרות. טסה אל הילד שלי-יום טוב לך.

catapul

New member
גברתי...

אני לא מוצא את הקשר בין ותק לבין ההחלטה מי רצוי ומי לא.רק הבעתי את הירהורי ואף אחד לא הסמיכני לכך.יש הבדל בין שאלות מאתגרות לבין שאלות מעניינות... לעיתים מאחורי השאלה המאתגרת מסתתרת אג'נדה מרגיזה של טרול, שבהגדרתו, כפי שאני מבין אותה, בא כדי לבחוש בקלחת. ה"טרול" אינו קובע בעצמו אם הוא כזה הוא לא, הלך הרוח בקרב חברי הפורום הוא שעושה את ההבדל בין מי שרצוי ובין מי שאינו רצוי - ןעל פי מה שאני רואה, על פניו נראה כי הינך משתייכת לקטגוריה הזו. אם אני טועה, הנני מתנצל. חברי וחברות הפורום, כך אני מניח, אינם מחפשים מי שיקרא תיגר על הבחירה שלהם...גם אני לא מעוניין להביא ילדים לעולם ולא הייתי רוצה שינסו כל הזמן לחטט בנפשי רק כדי לספק את צורך ה"הבנה".

אז ככה-

מהדברים שעולים כאן בפורום,בין אם בגלוי ובין אם "בין השורות"עולה שאלה למה אי אפשר שהרצון שלא לגדל ילדים יתקבל בפתיחות ושמחה בדיוק כמו הרצון להקים משפחה עם ילדים. כדי שהרצון שלא להוליד או ללדת או לאמץ יתקבל בשמחה,חייבת להיות הידברות,סוג של הסבר.כי התרסה היא משכרת בטווח הקצר אבל מבודדת בטווח הארוך. אני מאמינה שגם אתה היית רוצה שיקבלו אותך נטו,כפי שאתה.לכן כדאי להיות מובן.כי נכון להיום מה שמובן בחברה הכללית אחר מרצונותיך שלך.

טל קר

New member
אנ'לא מבינה,

זה צריך להתקבל ב'פתיחות ושמחה' רק אם הצד השני "מוכן לקבל" את הנימוק הספציפי של אותה אישה? לא נראה לי שסוג ההסבר שצריך להיות עובר דרך שאלות תאורטיות כמו "אם כולם יחשבו כמוך, תוך דור האנושות תכחד, מה יהיה על בעלי החיים". זה כמו שאני אספר שהחלטתי לעבור לחיפה ויגידו לי "אלוהים אדירים, את יודעת מה יקרה אם כל האנושות תעבור לחיפה?????" או אגיד שאני לומדת עבודה סוציאלית ויפרצו בבכי יען כי בדור הבא לא יהיו חקלאים או רופאים (כולם יהיו עו"סים כאמור) ונמות מרעב או מחלות. לדעתי מה שצריך לצאת נגדו זה ש"נדרש סוג של הסבר" (ולא סתם הסבר, אלא הסבר שצריך להשמע הגיוני לא למחליטה, אלא ל"זו שרוצה להבין"). ומה שצריך להיות מובן זה שזו החלטה לגיטימית שלא צריכה להצטדק.

סחתיקה על הקרביות

מה שניסיתי לומר הוא ,במילים אחרות,שאין שום בעיה להמשיך ולהיחשב לעופות מוזרים.פשוט-לא צריך לעשות כלום. אבל אם רוצים שבחברה שלנו לא להביא ילדים יתקבל בברכה כמו כן להביא ילדים,חייבת להיות קומוניקציה.לא מתריסה,ולא ארסית.פשוט קומוניקציה. ושוב את זה אני אומרת כי נדמה לי שאין פה משאלה להקים אי או ארץ של אלה שלא רוצים,אלא רצון להתקבל בקרב הכלל כבעלי רצון שווה ערך וכבוד.

טל קר

New member
לדעתי זה לא ענין של קומוניקציה או

העדרה, אלא נורמות וסנקציות על הפרתן. ההסברה לקהל הרחב, למי שיש חשק לעסוק בזה, צריכה להיות לדעתי לא בקטע של הסברת הנימוקים לאי רצון בילדים עד שהצד השני "נותן אישור" ומסכים שלדעתו הנימוק תקף, אלא בקטע של לגיטימיות של בחירה, מכל סיבה שהיא.

nili6

New member
במעבר על

במעבר על ארכיון הפורום לא מצאתי אלא אחת או מקסימום שתיים וזה היה בתחילת הפורום ששאלו את השאלה שהצגת כאן ומה יהיה אם האנושות תיכחד. מאז דפי הפורום הראשונים לא עלתה כאן שאלה כזאת. גם לא שאר הדוגמאות שהבאת.

nili6

New member
סותר את עצמך

איך ייתכן שאתה טועה... הרי להגדרתך הטרול נקבע אך ורק עלפי הרגשת הפורום אז לשם מה ההתנצלות?

למעלה