הירהור קטן

youngG

New member
הירהור קטן../images/Emo39.gif

היי לכולם! רציתי לשתף אותכם בהירהור מלנכולי משהו שעובר לי בזמן האחרון..קורה לכם שאתם מרגישים שעידנו של מאיר אריאל פג ונעלם לו?במציאות של היום,עם פני החברה הקיימים ובכלל האופי הנוכחי של הישראלים ובכללם האופי שלי אני מוצאת את עצמי מתגעגעת למשהו שאני לא יכולה לכנות בשם או לשים עליו אצבע..אולי זו האווירה שהייתה בתקופת מאיר אולי משהו אחר אבל ההרגשה של הנוסטלגיה המוחמצת הזאת לא עוזבת אותי. מישהו מבין אותי פה?

ilovelior

New member
יש ימים

שאני איתך ב100 אחוז , זה מסוג אותם הימים שאם מישהו ישאל אותי לשלומי אני יכול פתאום ליפול עליו עם שיחה ארוכה על כל מיני דברים בעולם הזה... אבל ברוב הזמן אני מנסה להעביר כל רגע כל דקה בפשוט לטעום...

נראה לי

שאת חושבת על תקופת מאיר כתקופה יותר טובה. אבל אל תשלי את עצמך, העבר תמיד נראה יותר טוב כי אנו נוטים ומעדיפים לזכור את הרגעים הטובים. פעם לא היה יותר טוב! אבל... תמיד יש לי תחושת אכזבה ע"כ שלא אזכה לראות הופעה של מאיר אריאל. לא יהיו יותר ראיונות עם תגובות לאירועים במדינה. לא יהיו יותר דיסקים עם שירים חדשים. או סתם שטויות מאיריות.

צריך לעשות הפרדה

גמני מצטער שמאיר מת, שלא אזכה לראות הופעה שלו אפעם, וכו'. אני גם מצטער שאני לא אראה את יוסי אלפנט בהופעה ושהוא לא לא הספיק להוציא דסיקים כמו שצריך (בניגוד למאיר למשל, שלפחות השאיר כמות מספקת יחסית של חומר משובח שניתן להאזין לו). אני גם מבואס שהנדריקס מת צעיר, ועוד דוגמאות כהנה וכהנה. אבל בין זה לבין לחשוב שפעם היה יותר טוב? איך אמרו דפש מוד, people are people, לא צריך להשלות את עצמנו. (או בקיצור, אני מסכים עם חג ומעוד ונופל (וגלוי עיניים ירוקות))

yossnet1

New member
ובכל זאת...

המצב של המוזיקה בשנים האחרונות כל כך גרוע שאי אפשר שלא להתגעגע לעבר גם אם לא חוינו אותו. MTV הורגים את המוזיקה והעולם שותק! מה שכן, אני מניח שמאיר היה מבסוט עכשיו אם היה שומע את הקולות בקרב הבטנים והתחתים שיושבים במטבחון ומתחילים להרהר שאולי, באמת אולי, כן רק אולי, משאל עם....

shayless

New member
הולך ומזדקן לו...

אני לא חושב שMTV הורסים את המוסיקה. גם בתקופה שבה צעירים היינו ופיזזנו להנאתנו לקולותיהם (ומראותיהם) של קיילי מינוג הקיטצית וגייסון דונובן וכל זמרמרי בית היוצר של stock,aitkin & waterman הרגשנו שזאת המוסיקה הטובה ביותר ובחדרי חדרים שמענו מוסיקה איכותית יותר כמו פינק פלויד, מתי כספי ודומיהם... פשוט הזדקנו ועצרנו בתקופה מסוימת עם המוסיקה- והמוסיקה שלפני עשור שנים ומעלה נראתה ונשמעה לנו הכי כייפית נשמעת לנו עכשיו מצועצעת ורייקנית ונראה שMTV אכן יוצר זמרות בובתיות וזמרים מסוקסים אבל גם בשנות ה-80 היו מפעלים כאלה... מה שנזכור בסוף זה אותה מוסיקה איכותית שנשארת לנצח- מישהו זוכר שירים של ריק אסטלי? או ללכת שנים מעט אחורה- מי היו ב-backstreet boys? מושג קלוש אולי מבצבץ לו משם אבל נזכור ולנצח הם יחיו כל הקלסיקות שאיתו כבר אינם- מאיר אריאל,doors,the beatles,ג'ימי הנדריקס והרשימה ארוכה כאורך הפרסומות שכוכב הקיטץ' הנוכחי שישכח בעוד ימים מספר עושה...

youngG

New member
עם כל הכבוד(ויש כבוד)../images/Emo4.gif

רק על מנת להבהיר מה שאמרתי,לא טענתי שעצם עובדת היות מאיר אריאל ושאר זמרים בחיים לא הפכה את חיינו לטובים יותר ואני לא תולה את איכות החיים שלי במוזיקה שאני שומעת בלבד(המסרשהיה לי בהודעה לא היה תלוי קשר במוזיקה,לא כ"כ הבנתם אותי האמת). וכתגובה למה שנאמר פה ע"י שי אולי גם בימי שנות ה-80 היו קילי מינו ובילי אידול למיניהם אבל אז לפחות היה מאיר אריאל..איזה קלאסיקה קיימת היום?ופה הכוונה לכך שהאמ.טי.וי משחית - הוא פשוט הורס כל חלקה טובה שקיימת..אם אבריל לאבין נחשבת היום לרוקרית בסדר גודל של מטאליקה אתה לא יכול להגיד שאמ.טי.וי לא הרס/הורס כלום כי כרגע אין באופק יוצר כדוגמת מאיר,בוב דילן וכו' כי הם סגנון יצירה שאינו שטחי ומסחרי נדחק לשוליים כבר ממזמן

yossnet1

New member
מסכים

אם זה לא מחשוף עד הפופיק, מכונית מסנוורת ובית על שטח של עיירה זה לא פופולרי. MTV מוכרים מוזיקה באמצעים ויזואלים ודור שלם גדל בתחושה שזאת המוזיקה האמיתית. אבריל לאבין לא הייתה מושמעת בMTV אם היו לה שיניים עקומות ושיער מקורזל. VIDEO KILLS THE RADIO STARS, בזמנו זה נשמע הזוי אבל זה פשוט נכון.

Lאחד

New member
תודה...

הכתבה בהחלט ראויה ונכונה. תודה על ההפניה אליה. היה לי חבל לפתוח עוד הודעה, לכן אומר בהמשך ל"איש24" <התגובה הבאה...> שכבר נאמר "אל תאמר - מה היה שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת זאת..." <קהלת> ואני שוב שואל - האם מישהו יכול לעזור לי למצוא <או יש לו> את השיר "יום היין" של אריק איינשטיין?

איש24

New member
דבר ראשון-שלום ../images/Emo13.gif

אני קורא כבר הרבה זמן בפורום הזה(בעצם מאז פתיחתו כאן),אבל רק עכשיו אני מרגיש צורך להגיב. יש לאנשים מן נטייה כזאת להתרפק על מה שהיה פעם-בין אם זה מוצדק ובין אם לא.לדעתי,ההודעה הזאת שייכת לסוג השני. נכון,קשה למצוא היום אמנים בשיעור קומה של מאיר אריאל ז"ל ובוב דילן ,ואכן אי אפשר לטעון שהרמה ב-MTV גבוהה,אבל אי אפשר לטעון שאין היום קלאסיקה,ולו רק מהסיבה שקלאסיקה מוגדרת ככזאת בדר"כ רק בדיעבד. אבל נעזוב סמנטיקה-לדעתי עדיין קיימים בימינו אמנים לא מעטים שיוצרים דברים יותר מתוחכמים מ"היא לא אוהבת אותי,אני בבאסה...".לדוגמא, אהוד בנאי,שלדעתי כותב ומבצע לא פחות טוב ממאיר ז"ל. דבר נוסף-קשה למצוא השוואות למאיר, בין היתר בגלל הסגנון שלו שמעט אנשים כותבים\שרים בו,אך זה לא אומר שלמשל ברי סחרוף,ששר ומבצע בסגנון שונה למדי,אינו אומן טוב שיתכן ויחשב לקלאסיקה בעוד מספר שנים(ובהחלט יתכן שלא,אני לא מתיימר לחזות את העתיד ואת הטעם המוזיקלי של החברה שלנו). ודבר אחרון-גם אם נדמה שכל הנוער היום שומע רק בריטני\כריסטינה\כל נערה מחומצנת אחרת שמוצגת ב-MTV,זאת די הכללה גסה-יש המוני בני נוער שעדיין מקשיבים למוזיקה קצת יותר איכותית,כמו פינק פלויד,הביטלס וכו'... *הודעה זו לא נכתבה כהתקפה אישית על אף אחד ומייצגת את דעתי בלבד

youngG

New member
חבר'ה חבר'ה..

אני לא ממש מדברת כאן על מאיר אריאל,מותו וכל מהשקשור בו..אני מדברת על המציאות שהיתה בזמנו של מאיר,לא על המציאות המוזיקלית אלא ההוויה שהית קיימת..דור האמ.טי.וי לעומת הדור שלנו.לא רק כהשלכה מהעולם המוזיקלי אלא אלא גם תחומי העניין של האנשים (ולא רק של הנוער והדור הצעיר).הכי קל לי לבטא את הכוונה שלי בדוגמאות מעולם המוזיקה אבל תעזבו רגע בצד מי שולט היום במיינסטרים - אני מדברת על איכות האנשים

המצב תמיד הולך קדימה ואחורה במקביל

שלום, אני מבינה את החשש שכיוויכול מצב המוסיקה ומצב החברה מדרדרים מדחי אל דחי אבל תמיד זה היה ככה! פעם היינו יותר תמימים, חשבנו שנוכל לנצח בהכל והסתפקנו במה שהיה קיים. היום הכל רץ קדימה במהירות וילדים בני שש מסתובבים עם פלאפון...מצביעים בsms ודורשים מחשב נייד לבר מצווה..אז לידיעתכם זה ימשיך כך תמיד. האבולוציה מתקדמת מבחינה תכנולוגית ומדרדרת אחורה מבחינה חברתית ואישית. מישהו פעם חשב שבמדינה שלנו ירצח ראש ממשלה? מישהו חשב שמישהו מסוגל לרצוח את הבת שלו ואז לחפש אותה עם כולם?? מצבינו מידרדר וימשיך להתדרדר עד שנגיע לנקודה שבה אין יותר לאן!! ההלכה אומרת שאז יגיע המשיח ואני חוששת שעד שהוא יגיע...מי יודע והשם ישמור.. מאיר מדבר על כך בשיר 'חיית המתכת' ובכלל כל הדיסק הזה (רישומי פחם)מדבר על מצבינו הקשה. אני מאמינה שאם כל אחד ישמור לפחות על עצמו ואולי גם ישפיע על אלו שסביבו, יש סיכוי שנתרום לחזרה לשפיות. כי אנשים טובים שעושים מעשים טובים קיימים כל הזמן ותמיד יש למי לעזור. זה פשוט נבלע בתוך כל הסבל הכללי. את החדשות לעולם לא יפתחו עם כותרת חיובית. אולי זה רעיון לשווק לטלוויזיה, חדשות שהן רק חיוביות... בברכת יום טוב וסוף שבוע מופלא לכולם, שירז

ilovelior

New member
אז רגע אני לא מבין

למה להשפיע על הסביבה כדי לאזן אותה חזרה לשפיות?, הרי כך המשיח לא יגיע לעולם....................

אני לא מבין

האנשים היום פחות איכותיים? בלי קשר לעולם המוזיקה - הדגימי ופרשי. עם קשר - אולי מילים כמו שלו אף אחד לא כותב כבר, אבל גם היום יש הרבה אמנים מוכשרים וגם חוץ ממנו אני לא זוכר שהיה בדורו עוד מישהו שכתב מילים כשלו, או יצר דברים שעולים בייחודיות ובאיכות על המוזיקה של היום (אני מדבר על התרבות הישראלית בלבד).

youngG

New member
בבקשה לך

**דוגמאות לאיכות האנשים (בלי קשר למוזיקה) אתה לא צריך לחפש בכלל:תפתח עיתון של אתמול ולעומתו עיתון מאותו תאריך 30 שנה קודם לכן:תשווה בין הכתבות ותראה איך איכות האנשים ירדה.בין אם זה בסוגי וכמויות העברות והפשעים ובין אם זה בתגובות שנוצרות בחברה(בן אדם שאדיש לפוגועים הוא בעיני פחות איכותי מאדם שלא יוכל לעבור להמשך סדר היום) **דוגמאות שכן קשורות למוזיקה: (אף על פי שאני כן מסכימה שיש אמנים ויוצרים מוכשרים בימינו) תשווה את להקות המיינסטרים של העבר:משינה מול רוני סופרסטאר...אין ירידה באיכות??

בנוגע לאיכות האנשים

אני עוד צריך לחשוב... בנוגע למוזיקה... (תשובה בסגנון צה"לי) 1.משינה עדיין קיימת. 2.אין לי שום בעייה עם רוני, לפעמים פשוט כיף לשמוע מוזיקה קלילה וכייפית. 3.כיום יש המון אמנים איכותיים ומצליחים כמו אהוד בנאי, ברי סחרוב, אמיר לב וכו'. 4.כל תקופה יש לה את הרוני שלה והמאיר אריאל שלה. 5.גם בעבר היו להקות קלילות ואפנתיות: כוורת, בראשית, צביקה פיק. כיף לשמוע הכול! 6. אחלתי לחייל בהצלחה. 7. בברכה,

yossnet1

New member
כוורת מול רוני

אי אפשר להשוות את כוורת לילדה בת 17 ששרה שיר שהיא לא כתבה את המילים ולא את הלחן שלו. היא שרה את הגירסה העברית לש שיר פופ גרוע שלא היה מושמע פה אם אותה רוני לא הייתה נראית כמו דוגמנית.

למעלה