הירהור קטן

ilovelior

New member
מסכים בהחלט - יש להפריד

פופ כשמו כן הוא - פופולארי , במילים אחרות פופ זה כל מה שרץ בMTV או כל מה שבמיינסטרים הקונצנזוסי העדכני, בקיצור פופ זה לא סגנון מוסיקה כמו רוק , קלאסי וכו'... זה יכול להיות הכל, סטייל ביטלס או בריטני ספירס.(חכו,לא להתרעם על ההשוואה) מה שכן , יש דבר אחד שהתפתח בתקופתנו - כלכלה. והיכולת של אנשים להשתמש במדיה , ע"מ להגיע לכולם, ויכולות השיווק הולכות ומשתפרות. ולכן אני סוף סוף מגיע לנקודה שלי שהיא שיש אנשים כיום שמיזגו בין מוסיקה לכלכלה , עד כדי כך שהמרקטינג שלהם לא נגמר בלחן או במלל , אלא גם ה"לוק" וגם החיטוב וגם עוד אלפי דברים, באביזרים ובביגוד - המוסיקה כתוצר! , אני כן מעיז לומר שזה לא מוסיקה במילון מונחים שלי. רוני לא הייתה בכ"ז עושה מוסיקה, אם לא היה בזה פרסום וכסף ויותר מכל הנושא של האללה , כמו שהמוסיקה שלה לא הייתה נמכרת אם היא לא הייתה עושה ממנו תוצר שלם שיש לו "גב" פרסומי ואנשים חזקים מאוד מאחוריה (לא מתחומי המוסיקה בכלל) יש להקות בודדות וחופן של אמנים שזכו להיות פופ משום היותם פשוט טובים, אלו שלא התכופפו והתפשרו בכל מה שקשור באומנות, הגיעו למיינסטרים בכוחות עצמם, הביטלס, בוב דילן, QUEEN , בוב מארלי , אפילו אהוד בנאי למי שירצה, רדיוהד , ועוד כל מיני... גם היום יש פופ אבל הוא עבר מטאמורפאזה כלכלית והוא רחוק היום מלהיות רק מוסיקה - הפופ של היום מציע לך תוצר.

חבר, אתה מתחסד.

דיק קלארק לא שינה את סגנון הלבוש של הביטלס? הביג'יז לא מכרו תדמית? אבבא? הסקס פיסטולס? ויש עוד אינספור דוגמאות. ההבדל הוא שעכשיו גם האמרגנים יותר מקצועים (לא שפעם הייתה להם בעיה לשדוד מאמנים את הכסף שלהם, פשוט היום הכל מאורגן יותר טוב), וגם הציבור הרבה יותר מודע לתהליכים האלה. ואל תשתמש לי בתירוץ כתיבת החומר, פרנק סינטרה לא כתב אפעם את החומר של עצמו, כך גם לא אריק לביא, זוהר ארגוב ואריק איינשטיין שאומנם כותב מילים מדי פעם, אבל כמעט ולא מלחין ובטח שמוערך הרבה יותר כמבצע. ומישהו העז לפקפק בחבר'ה האלה?

yossnet1

New member
לא

התדמית היום היא העיקר ופעם זה לא היה כך. לא הייתה טלויזיה ולא היה MTV ועיקר החשיפה הייתה ברדיו. היום יש ערוצי מוזיקה (שלדעתי דואגים טוב טוב להשחית את המיינסטרים) ויש אינטרנט ובכלל הכל סובב סביב כסף ותקשורת המונים. המיינסטרים גוסס. זהר ארגוב אמנם לא כתב לעצמו אבל הוא שר "עת דודים שלה בואי אל גני פרחה הגפן הנץ רימוני" לעומת "יאללה לך הביתה מוטי" (!) ושניהם היו מיינסטרים של אותו קהל. הציבור אולי מודע לתהליכים שתיארת אבל הוא גם אוכל את זה ומבקש תוספות לסלולרי. וזה רק לגבי המוזיקה....

shayless

New member
מוסיקה ותדמית

מאז ומתמיד (ולתמיד...) יהיה קשר בין מוסיקה לתמיד. רוני מוכרת תדמית של teengirl שקל לנוער להזדהות איתה. סקס פיסטולס מכרו את תדמית הפאנק והילד הרע- ואילו מאיר אריאל, מכר תדמית של האוטסיידר, כותב שוליים איכותי (שממשיכי דרכו-כגון עמיר לב), ממשיכי למכור. תשימו לב ששירים שמאיר אריאל כתב לזמרי מיינסטרים הצליחו בגדול (גידי גוב,ריטה ודומיהם) זה הרי אותו מאיר אבל בלבוש לא אריאלי.......

ראית פעם את הסרט רוקסטר?

לא סרט משוה בכלל, בכל מקרה בשלב מסויים הוא מסביר שם ש"בחורות חייבות להמשיך לבוא להופעות כדי שבחורים ירצו להיות כמונו ולקנות את התקליטים." הבחורות בהופעות של הביטלז ושל אלוויס צעקו בגלל המוזיקה? אני חושב שלא. ואני לא חושב שיש הבדל בין החבר'ה האלה והאנשים שמכרו אותם ולאנשים שמוכרים לנו היום את רוני. אני אולי נהנה מהמוזיקה של הביטלס יותר, אבל זה לא הופך אותם לאנשים יותר כנים מרוני, אני לא חושב שיש כנות, ותדמית היא בכל מה שקיים, כמו שאמר הבחור מתחתיי, פשוט כל תדמית מיועדת לקהל יעד אחר, שמשוכנע שהוא צודק.

ilovelior

New member
אין פה קטע של צודק מבין הקהלים

וגם אין פה קטע של מתחסד בדיעות , פשוט ככל שלצד המוסיקה עם השנים לאט לאט צמח המושג היותר עדכני "תעשיית המוסיקה" -מושג התדמית נהיה יותר ויותר חשוב , מושג המסחור , והבנת דקויות בטעם הקהל הלכה והתחדדה , כך שאומנים ידעו יותר ויותר לקלוע לטעם הקהל ולא ליכולותיהם כאמנים היכולות הרנדומליות והיותר נקרא לזה פראיות... וככל שתלך עם השנים אחורה ו"תמזער" את הכלכלה שבמוסיקה, תוכל לטעום ממוסיקה שהיא פחות ופחות נתונה להשפעות, פחות מוטה. אין קטע של צודק כי כל אחד שומע את מה שטוב לו באוזן, עוד כיוון שהמוסיקה פתחה: ההתפצלות שלה להמון המון קטגוריות , פעם יכולת לומר ROCK היום תבחר מה יותר מותאם לך רוק , רוק מתקדם , רוק אלטרנטיבי ,רוק קלאסי , רוק כבד , אלקטרוני? שלא נדע כמה קטגוריות יש שם. ואני בעד התפתחויות מהסוג הזה. ואני בטח ובטח שצודק

ומנגד.

אמרתי כבר קודם, שאמרגנים נשארו אותם נצלנים, הם פשוט נהיו יותר מקצועים. מנגד לכל התופעות האלה, עומד דבר יפה בהרבה והוא ההתפתחות הטכנולוגית שהורידה את עלות ההקלטה והוצאה בהרבה ועשתה את הכל הרבה יותר נגיש, כתוצאה מכך יש היום שוק הרבה יותר מגוון של מוזיקה, והוא רק גדל עם הזמן, לכל דבר יש קונטרה, אם מתגבר המסחור תהיה בטוח שגדלים גם השוליים.

N a V e

New member
היפוך הנחות יסוד

לדעתי יש צורך לבצע היפוך הנחות יסוד בראש. המוזיקה הטובה,או האומנות הטובה בכלל,לא נועדה להיחשף להמון הרב.לא כולם מוכנים להשקיע ולתת הזדמנות לאומנים טובים באמת שאינם מוכנים ללכת על פי הנורמה והאופנה רק על מנת להיות מושמעים ברדיו.המעטים(יחסית) שכן סקרנים לחקור ולמצוא אומנות שונה,הם המרוויחים הגדולים ויכולים להנות מהמיטב שאינו נמצא במרכז סדר היום של האדם הממוצע. מאיר אריאל הוא אחד האומנים שתמיד זכו להערכה אך מרבית הציבור לא טרח להיכנס אל נבכי יצירתו ועבודתו.לפיכך,אני רואה זאת כזכות אישית גדולה להנות מהיצירה שלו.ואתם יודעים מה,ככל שיותר ילדים בני 6 ישלחו מסביבי SMSים תחושת ההנאה שלי מהיצירה תישאר תמיד,ולו גם(בלי שום טון שחצני) משום שנחשפתי למשהו שלא כולם זכו להיחשף אליו.מובן שאנסה לשכנע את קרוביי להאזין גם הם ליצירות אך העובדה שמסביבי לא יטרחו להאזין בצורה מעמיקה למה שאני מציע להם לא תוריד במאומה את ההנאה האישית שלי.

הם תמיד מתגלים רק אחרי...

שוב אני, הרי עכשיו מדברים על עוזי חיטמן ואיך לא שמו לב אליו ב10 שנים האחרונות ורק בגלל שנפטר פתאום, כמו עוד כמה בשנה האחרונה, אז פתאום כולם מתעוררים. אמא שלי בכתה על זה הרבה רק שבמקרה שלנו, בעקבות עשייתה הברוכה - מאיר לא נשכח עדיין. אני מאמינה שגם לא ישכח ואני מאמינה שישנם בהחלט עוד כותבים מצויינים שאולי גם מושפעים ממאיר ואולי גם לא, אבל הם קיימים! ועכשיו צריך רק לגלות אותם ולתת להם כבוד לפני שהם...(חלילה). והכי חשוב זה לא להתייאש מהיצירה הישראלית בכללה כי היא כן משתפרת בעיני וכן הולכת למקום חיובי. וזה נכון שהרבה מזה נכון בגלל השפע הטכנולוגי ובגלל דרכי השיווק של היום שפשוט מתאימות את עצמן לצורכי הקהל. עד כאן להפעם ויום טוב לכולם, שירז

מי אמר שלא שמנו לב לעוזי חיטמן?

הוא תמיד היה מוכר ומפורסם. אפילו פעם היתה לו תכנית טלויזיה "חלום עליכם"...

youngG

New member
זאת רק צורת ביטוי../images/Emo6.gif

אבל בכל מקרה,חוץ משבריר שניה שבו חג מועד ונופל הבין שאני בכלל לא מדברת על מוזיקה אף אחד לא הבין שבכלל לא רציתי לדבר על מוזיקה

בטח שהבינו, אבל זו טענה די מגוחכת.

וניסנו לפחות ללכת איתה לכיוון של המוזיקה. ששם זה קצת פחות מופשט.

youngG

New member
דבר בשם עצמך../images/Emo91.gif

קצת יומרני מצידך לבוא ולקרוא לדעה של אדם אחר "טענה דיי מגוכחת" לא? ביחוד בהתחשב בעובדה שהודעות שאתה משאיר כאן לא ממש מצדיקות את ההתנשאות שלך

אז אני אסביר.

אני חושב שזה מגוחך שאנשים אומרים ש"פעם היה יותר טוב", אני לא חושב שפעם אנשים היו יותר טובים, אני לא חושב שבשום תקופה אנשים היו יותר אדיבים ויותר הננו לחיות. וכל אלה שמאשימים את המודרניזציה בכל מיני בעיות חברתיות לדעתי בוחרים להיות עיוורים, זה מגוחך בעיני לחשוב שפתאום, בגלל נסיבות כאלה ואחרות, אנשים נהיו פחות/יותר טובים.

ואני גם חושב שאני יודע מה הסיבה לכך

העולם הוא מקום רע, או יכול להיראות לפעמים כמקום רע, אז זה נורא נחמד להתסכל בערגה על תקופה שלא חיית בה ולהאמין ששם היה יותר טוב, זה גם נותן תקווה וגם מקום מפלט כלשוה, אך מתוך מחשבה רציונלית, ניתן בקלות לפסול את זה. כמו שאמר טום וויטס "ther's nothing kind about man kind, misery is the river of the world"

לא פג

לא פג ולא יפוג לא בדור זה ולא בדורות הבאים. יתכן ויש אנשים שלא שלא מספיק עמוקים ומבינים.

למעלה