פשוט חרפה
״אלי זה לא מדבר״, "זה משעמם אותי״ - לגיטימי
...אבל כאן יש לנו לא רק את אלה.
---
זה מה שפעם ה"סטיריקן" אפרים קישון כתב בספר: "אני מודה איפא, שידם של יריבי הנכבדים, חברי הארגון הפונדמנטליסטי 'אמנות מודרנית' בינתיים על העליונה, וככל שחולף הזמן כן יוקל עליהם להוציא אל הפועל את מזימתם המתוכננת להפליא: לטמטם את המוני העם בכל רחבי העולם."
וזה מה היה לצייר יאיר גרבוז לענות לו: "הייתי ממליץ לקנות יחד אתו [עם הספר] כמה בקבוקונים של טיפקס ואז להתיישב בנוחיות ולמחוק קודם כל את שם ההוצאה שאחראית לחרפה הזו ואחר כך את הטקסט הילדותי והאלים, ואז תקבלו אלבום נורא יפה של מיטב האמנות המודרנית של המאה העשרים".
רותי דירקטור (אוצרת בכירה במוזיאון תל-אביב), ומבקרת אמנות כתבה במדור האמנות ב"הארץ" "חבל שנמצא מי שהסכים להוציא לאור ספר שברור שלו נכתב בידי כל מי שאיננו בעל מעמד כשל קישון לא היה עובר את רף ה"ראוי להדפסה". אסופת האשמות כה מסולפת, לא מבוססת וחדורת שנאה כלפי אמנות מודרנית לא קראתי מימי."
---
המענה של גרבוז ורותי רלוונטיים הן לביקורת שלך והן על אחת כמה וכמה ל- מנהל הפורום. ...בהילקח בחשבון, שלשניכם אין את המעמד של קישון, לגבי ה-"ראוי להדפסה". בכל-זאת למנהל הפורום יש איזה מעמד גבוה קצת-יותר, כאן בפורום.
לכנות את כל הנוכחים במרחב האומנותי (גלריות, מוזיאונים, אוניברסיטאות, עיתוני תרבות ואמנות, מבקרי אמנות, אוצרים) "פלצנים" ואת מה שיש להם להגיד בנושא, "פלצנות" - כי הם מבינים משהו (בין היתר כי למדו והשכילו ב- אמנות, תולדות האומנות, פילוסופיה ..אסתטיקה ..ענף בפילוסופיה), שאתם ככל הנראה לא-מבינים. פחחח... אני אפילו לא יודע איזה כינוי הכי מתאים לתת לזה: אלימות, ביטול האחר, בורות חריפה, חרפה, יהירות, ...השתתפתי בסמינר על עמנואל לוינס, במסגרת לימודי MA, ואחד מ-8 המשתתפים כינה "פלצנות" דברים שנאמרו ע"י משתתף אחר. המרצה הודיע לאותו משתתף, שבפעם הבאה שהוא מתבטא בכזו צורה באותו הרגע הוא מודח מהסמינר, כי אצלו בסמינר אין מקום לאלימות. כנראה, ש"לא תבינו" על מה מדובר; אולי אתבדה.
לכנות אמן "שרלטן": ...על אחת כמה וכמה אמן מוערך מאופק אל אופק, שפועל 50 שנה..
"שרלטן (מצרפתית: charlatan) הוא מין רמאי, המשתמש באחיזת עיניים, בשקרים ובטכניקות שונות כדי להציג את עצמו בציבור כבעל מקצוע או בעל יכולת אחרת או כבעל ידע מסתורי או מקצועי, וזאת על מנת להרוויח כסף, כבוד או טובות הנאה שלא ביושר."
זה כבר הוצאת לשון הרע:
"לשון הרע הוא אמירה הפוגעת בכבוד או בשם הטוב של אדם, קבוצת בני אדם או ארגון. לשון הרע שאינה אמת נחשבת במדינות רבות לעבירה פלילית ולעוולה אזרחית."
---
גם אני לא מוצא קשר בין תילי התילים של החישובים של איינשטיין למציאות, אני אפילו לא מצליח למצוא קשר בין E=M*C^2 למציאות ...אבל זה רק בגלל שאין לי מושג בפיסיקה. לא בגלל שאיינשטיין "פלצן". אתה לא מוצא קשר, והמסקנה שלך, שכל ה-דיסקורס הוא "פלצנות".