הירושי סוגימוטו - תערוכה במוזיאון תל-אביב:

EyesToSee

New member
הרשה לי לא להסכים עמך

הטיעונים כנגד אמנות מודרנית התחילו כבר בתחילת המאה שעברה.
אותם טיעונים (כמו גם כמעט אותה שפה) נטענו כנגד הסרטים של אינגמר ברגמן, המוזיקה הא-טונלית, הציורים של פיקסו, הפסלים של הנרי- מור, הסופרים והמשוררים בני זמננו ועוד.
אוהבי האמנות המודרנית נמצאים בחברה הולכת וגדלה של מעריכי האמנות במאה ה 20-21.

steiff

New member
אכן כן

מועדון סגור הנהנה מסיקור עיתונאי אוהד שיוצר שווי שוק גבוה למרות שלא מצליח לפרוץ ללבבות הציבור.

וראוי שייאמר - מי שנהנה לייצר אומנות כזו, מי שנהנה לצפות באומנות כזו, מי שנהנה לשלם על אומנות כזו - זה לגיטימי.

הבעיה היא עם תילי תילים של פרשנויות שקשה לראות איזה קשר כלשהוא בינם לבין המציאות, ואז כשמגיע מאן דהוא שאומר ״אלי זה לא מדבר״, "זה משעמם אותי״, ״המלך הוא עירום״ וכו - אז המגננה היא לתקוף עם שלל ביטויים כמו ׳בורות׳, ׳לך תלמד׳, ״אבל כל המבקרים חושבים...״, ״הוא זכה בפרסים״ וכו׳. ואם זאת פלצנות (שלא לדבר על תילי המילים) אז מהי פלצנות?

http://milog.co.il/פלצניות

e zi

New member
פשוט חרפה

״אלי זה לא מדבר״, "זה משעמם אותי״ - לגיטימי
...אבל כאן יש לנו לא רק את אלה.

---

זה מה שפעם ה"סטיריקן" אפרים קישון כתב בספר: "אני מודה איפא, שידם של יריבי הנכבדים, חברי הארגון הפונדמנטליסטי 'אמנות מודרנית' בינתיים על העליונה, וככל שחולף הזמן כן יוקל עליהם להוציא אל הפועל את מזימתם המתוכננת להפליא: לטמטם את המוני העם בכל רחבי העולם."

וזה מה היה לצייר יאיר גרבוז לענות לו: "הייתי ממליץ לקנות יחד אתו [עם הספר] כמה בקבוקונים של טיפקס ואז להתיישב בנוחיות ולמחוק קודם כל את שם ההוצאה שאחראית לחרפה הזו ואחר כך את הטקסט הילדותי והאלים, ואז תקבלו אלבום נורא יפה של מיטב האמנות המודרנית של המאה העשרים".

רותי דירקטור (אוצרת בכירה במוזיאון תל-אביב), ומבקרת אמנות כתבה במדור האמנות ב"הארץ" "חבל שנמצא מי שהסכים להוציא לאור ספר שברור שלו נכתב בידי כל מי שאיננו בעל מעמד כשל קישון לא היה עובר את רף ה"ראוי להדפסה". אסופת האשמות כה מסולפת, לא מבוססת וחדורת שנאה כלפי אמנות מודרנית לא קראתי מימי."

---

המענה של גרבוז ורותי רלוונטיים הן לביקורת שלך והן על אחת כמה וכמה ל- מנהל הפורום. ...בהילקח בחשבון, שלשניכם אין את המעמד של קישון, לגבי ה-"ראוי להדפסה". בכל-זאת למנהל הפורום יש איזה מעמד גבוה קצת-יותר, כאן בפורום.

לכנות את כל הנוכחים במרחב האומנותי (גלריות, מוזיאונים, אוניברסיטאות, עיתוני תרבות ואמנות, מבקרי אמנות, אוצרים) "פלצנים" ואת מה שיש להם להגיד בנושא, "פלצנות" - כי הם מבינים משהו (בין היתר כי למדו והשכילו ב- אמנות, תולדות האומנות, פילוסופיה ..אסתטיקה ..ענף בפילוסופיה), שאתם ככל הנראה לא-מבינים. פחחח... אני אפילו לא יודע איזה כינוי הכי מתאים לתת לזה: אלימות, ביטול האחר, בורות חריפה, חרפה, יהירות, ...השתתפתי בסמינר על עמנואל לוינס, במסגרת לימודי MA, ואחד מ-8 המשתתפים כינה "פלצנות" דברים שנאמרו ע"י משתתף אחר. המרצה הודיע לאותו משתתף, שבפעם הבאה שהוא מתבטא בכזו צורה באותו הרגע הוא מודח מהסמינר, כי אצלו בסמינר אין מקום לאלימות. כנראה, ש"לא תבינו" על מה מדובר; אולי אתבדה.

לכנות אמן "שרלטן": ...על אחת כמה וכמה אמן מוערך מאופק אל אופק, שפועל 50 שנה..
"שרלטן (מצרפתית: charlatan) הוא מין רמאי, המשתמש באחיזת עיניים, בשקרים ובטכניקות שונות כדי להציג את עצמו בציבור כבעל מקצוע או בעל יכולת אחרת או כבעל ידע מסתורי או מקצועי, וזאת על מנת להרוויח כסף, כבוד או טובות הנאה שלא ביושר."

זה כבר הוצאת לשון הרע:
"לשון הרע הוא אמירה הפוגעת בכבוד או בשם הטוב של אדם, קבוצת בני אדם או ארגון. לשון הרע שאינה אמת נחשבת במדינות רבות לעבירה פלילית ולעוולה אזרחית."

---
גם אני לא מוצא קשר בין תילי התילים של החישובים של איינשטיין למציאות, אני אפילו לא מצליח למצוא קשר בין E=M*C^2 למציאות ...אבל זה רק בגלל שאין לי מושג בפיסיקה. לא בגלל שאיינשטיין "פלצן". אתה לא מוצא קשר, והמסקנה שלך, שכל ה-דיסקורס הוא "פלצנות".

steiff

New member
בינגו שרלטן

לצלם תמונה מעורפלת של אופק ים ולבקש תמורתה עשרות אלפי שקלים רק בגלל שצברת לעצמך הילה של בעל יכולות מסתוריות להפוך גוש צבע חסר משמעות ל״אמנות״ זו שרלטנות לשמה.

כל עוד מישהו מוכן לשלם על זה

ואפילו לתלות את זה בסלון, שיבקש גם מאה אלף וגם מיליון. למה לא?

e zi

New member
"בינגו"? עברת לחלק ציונים לעצמך? בסה"כ ציטטתי אותך:

.

e zi

New member
ראיון וידאו עם הירושי (Becoming an Artist):

(למי שמעדיף, למעלה יש אינטרקציה, מחכימה מאוד, עם מנהל הפורום, ש"חסה בצילם של צלמים דגולים", וחושב שהכל חרטא)

e zi

New member
סרט תיעודי על תהליך היצירה שלו:

למי שלא השתכנע מדברי החוכמה למעלה, של מנהל הפורום, ש"חסה בצילם של צלמים דכולים", שמדובר בשרלטן

למעלה