היריון בדוקטורט

Wunderlust

New member
היריון בדוקטורט

שלום לכולם, אני חדשה בפורום ונורא שמחתי לגלות על קיומו, כי ממש לא היה לי למי לפנות עם השאלות שלי.

אני מעוניינת לעשות דוקטורט באוסטרליה (או ניו זילנד). מישהו יודע מה קורה אם אני נכנסת להיריון על ויזת הסטודנט? קראתי בכמה מקומות שעלולים להפסיק לי את ויזת הסטודנט ולדרוש ממני לעזוב את הלימודים, וזה קצת מלחיץ. האם מישהו יודע מה המדיניות? והאם יכולה להיות בכלל אופציה לחופשת לידה, במקרה ולא מפסיקים לי את הויזה?

תודה גדולה מראש!
 
אני לא יודע באילו מקומות קראת מה שקראת,

ולכן יקשה עלי להעריך את מהימנות המידע. למיטב ידיעתי, סטודנטית שנכנסת להריון במהלך הלימודים רשאית להישאר באוסטרליה. ראי כאן:
http://services.unimelb.edu.au/international/enrolment-changes/loa
וכאן:
http://www.meldmagazine.com.au/2013/09/pregnancy-guide-students/
&nbsp
באתר משרד ההגירה מצאתי את הטקסט הבא:
"If you have a child born after your arrival in Australia, and you only have a single OSHC policy you must change that to a family policy. "
(מקור: https://www.border.gov.au/visas/Pag...d=709bc23f-7839-4d68-8677-01a38a08550d&=true)
ומכך לדעתי משתמע שאף אחד לא הולך לגרש אותך....
רק רצוי להבין היטב את מצבך מבחינת ביטוח רפואי (כולל תקופות המתנה) ומה ההליכים שאת צריכה לעשות מול האוניברסיטה אם וכאשר תיכנסי להריון בשעה טובה.
&nbsp
כל הנ"ל תקף רק לגבי אוסטרליה; לא ידוע לי מה קורה בנ"ז. וכמובן, כל הנ"ל הוא רק הבנתי האישית - מידע מוסמך יכול להגיע רק מסוכן הגירה מורשה או ממשרד ההגירה האוסטרלי.
 

Wunderlust

New member
תודה רבה!

תודה לך! זה בהחלט מרגיע.
אשמח לשמוע אם במקרה יש כאן נשים שילדו במהלך הלימודים, על החוויה שלהן.
 

ANZ1

New member
היריון והיגיון

אין סיבה לבטל לך את הויזה אם את בהיריון, כי לא יהיה שום הבדל במצבך או במצב הילד אחרי שתלדי באוסטרליה או ניו זילנד.
הוא לא יהיה אזרח רק בגלל שנולד במדינה.
לו יהיה לו שום זכויות מיוחדות וגם לך לא.
אולי, קראת / שמעת על מצב כזה, אז זה הגיוני רק במדינות שהילד שיוולד יקבל אזרחות, למשל במדינות כמו ארצות הברית או קנדה.
 

ANZ1

New member
למה את מתכוונת ?

לאיזה זכויות ?
אזרחים ותושבים זכאים לזכויות , לאיזה זכויות את מתכוונת ?
סטודנטים זרים לא זכאים להטבות כמו קצבאות מהמדינה וזה נכון בכל מקרה בכל מדינה.
את צריכה רק לבדוק מה המדיניות של האוניברסיטה המסוימת וכמה היא תבוא לקראתך, ובמיוחד המנחה המסוים שלך ולבדוק מה כולל ביטוח הבריאות.
חיפוש קצר בגוגל מראה שאנשים שרוצים לקבל ויזה זמנית כלשהיא לניו זילנד והם בהיריון צריכים להראות או שיש להם ביטוח בריאות המכסה את העלויות או להראות 9000 דולר,
אבל מהצד של המדינה אין מגבלות ואין עזרה לזרים, וזה כנראה נכון בכל מקום.
 

Wunderlust

New member
לא התכוונתי לעזרה כספית

רק לתקופת חופשת לידה שבה אוכל להיות עם התינוק בבית לתקופה המינימלית הניתנת במדינה. ללא משכורת. אבל אני מבינה מהדברים פה שזה אינדיבידואלי לכל מנחה ואוניברסיטה.
 

ANZ1

New member
חופשת לידה זה מונח מעולם העבודה

מי שעובד זכאי לחופשת לידה
את סטודנטית, גם בישראל לסטודנטיות אין חופשת לידה, מקסימום אפשרות להעדר עד 30 אחוז מהשעורים, מי שלא תגיע ל30 אחוז מקורס מסוים ולא משנה אם היא בחופשת לידה או בבית חולים לא תסיים את הקורסים שלה.

http://www.kolzchut.org.il/he/היעדרות_משיעורים_לסטודנטית_בחופשת_לידה
 

Wunderlust

New member
בתחום שלי (ביולוגיה) דוקטורנטיות בישראל יולדות

ויוצאות לחופשת לידה כקבוע במדינה (3-4 חודשים) אחרי כל לידה. זאת השאלה שלי, האם זה מקובל כך גם באוסטרליה עבור סטודנטים על ויזת סטודנט.
 

Caput femoris

New member
התשובה הפשוטה היא כן.

לדוג׳ אוניברסיטת מונאש:
https://www.monash.edu/graduate-research/faqs-and-resources/content/chapter-four/4-1
ומנחה שינסה לשחק עם זה דמו בראשו.
אבל, כמנחה בעצמי, הייתי מאוד רוצה לדעת מראש אם הדוקטורנטית העתידית שלי מתכננת להיכנס להריון במהלך הדוקטורט. אני כמובן לא יכול לדרוש לדעת (לרוב אנסה לרחרח קצת אבל לא יותר מזה) אבל נשמע לי הגון כלפי המנחה להניח את זה על השולחן.
וחוץ מזה אני לא יודע אם זה רעיון חכם להתחיל דוקטורט עם תכנית להריון בקרוב, אבל זה כבר סיפור אחר.
 

Wunderlust

New member
בוודאי, אתה צודק.

אני רק מעוניינת לעבור על כל התסריטים האפשריים.

תודה רבה!
 
Life happens

 

Caput femoris

New member
רשמית ברור שלא.

וברור שזה לא חוקי ולא לעניין ולא PC וכו׳ וכו׳. ובכלל ילדים זה שמחה וברור שאי אפשר לבקר אף אחד או אחת על על מה שהם מקריבים למען קיום מצוות פרו ורבו.

אחרי שניטרלנו את מטען החבלה אפשר גם לדבר קצת תכל׳ס (אני מקווה).
אני מאמין שמי שבאמת מתכוון לעשות מחקר טוב בזמן סביר (אגב, ארבע שנים זה מבחינתי קו עליון לסטודנט full time), בעיקר במעבדה או במחקר קליני, יתקשה מאוד להתמודד עם היריון ומה שיוצא בסופו.
בשביל להישאר תחרותי צריך לעבוד הרבה יותר ממשרה מלאה (למרות שאנחנו לא יכולים לדרוש את זה רשמית), כולל הרבה פעמים עבודה בסופי שבועומדי פעם מחוץ לעיר, בשכר נמוך מאוד. בפוסט השכר משתפר אבל העבודה לא נהיית פחות אינטנסיבית.
מבחינת המעבדה חופשת לידה זו בעיה אחת, אבל גם לאחר מכן קשה לתמרן את הפרוייקטים שלך (שהתזמון שלהם לעיתים קריטי) לבין שלל הקשיים שמעלים הזאטוטים על הסטודנטים שלך. אגב, אותו דבר נכון גם לעיסוקים אחרים שמתחרים על הזמן ורמת הקשב של הסטודנט.
ברור שבתחומים רבים אפשר לעשות את הדוקטורט 95% מהבית ו/או למרוח אותם הרבה יותר זמן ממה שהם היו אמורים לקחת. אבל אם יש לך פציינטים מחוץ לדלת, או דגימות שחייבות עיבוד עכשיו, והילד פתאום חולה, את/ה חייב/ת תכנית ב׳ חזקה או לעבודה או לבית. אני כמנחה לא יכול לאפשר לפרוייקטים להימרח ו(עד כמה שזה לא PC) לא ממש יכול לבנות אלטרנטיבות לסטודנטים שהראש שלהם מלא בעיסוקים אחרים.
אגב, בהמשך לאנקדוטות מתחתיי אני יכול לציין שאצלנו (מוסד מחקר רפואי) נדיר מאוד לשמוע על היריון תוך כדי דוקטורט או אפילו בתחילת הפוסט*. למעשה המקרה היחיד שאני זוכר מהחמש שנים הוביל לדחייה של כשנתיים בסיום הפרוייקט ולעלויות מיותרות, בעיקר בתחום כוח האדם. לדעתי לאותה הסטודנטית היה עדיף לא להיכנס לפרוייקט מלכתחילה, או לכל הפחות לעבור לפרוייקט אחר כדי לא לפגוע במאמץ העיקרי.
אבל, כאמור, בעולמנו אסור להעיר למי שיש לו ילדים אז שיזדיין המחקר.

* חלק מהסיבות יכול להיות שהדוקטורנטית האוסטרלית היא די צעירה בדרך כלל, אבל לדעתי לתרבות העבודה של משקל לא קטן, אולי אפילו מכריע.
 

shnets

New member
והנה הסיבה למה צריך את החוק וה-PC

יש אנשים שסידרי העדיפויות שלהם קצת (מ)שונים וצריך לתקן אותם...
 

arieltr

New member
ילד תן במבה ותזוז, אתה מסתיר

אף אחד לא צריך לנבור לך בציציות ואין צורך לתקן אף אחת. בסופו של דבר כל אחת תחליט מה עדיף לה.
תמיד אפשר לבוא בטענות למנחה ולתקציבים ולדד ליינז אבל האם לחלוטין אי אפשר לדמיין מצב בו עדיף לסטודנטית לעבור לפרוייקט אחר בסיטואציה של הריון שינגוס בלוחות זמנים/עלויות/כדאיות בנישה תחרותית. כל עוד הקונטקסט תחרותי במידה כזו או אחרת, טבעי שראשי הפירמידות יחשבו על מענה לכל עיקוב פוטנציאלי לפרוייקט ספציפי שעלול גם להשפיע על פרוייקטים בהמשך, אחרת במשרד ממוזג איפשהו מישהו יחליט על דילול תקציבים לגוף אחד ומתן עדיפות לגוף אחר. תחרות סה טו.

בעולם האמיתי, אצלנו במשרד הפסידו פרוייקט (שהתחיל לנוע) על סנריו מאוד דומה, ועל הדרך שיחררו מספר אנשים שהתחילו לעבוד על הפרוייקט שהועבר בינתיים לידיים אחרות.
לא נוח בכלל לראות אנשים משוחררים בגלל משהו שקשור להם בעקיפין בקושי, גם אם אישית חשבתי שהפרוייקט היה מחורבן מלכתחילה...

החוק הוא נחוץ, אבל בסופו של דבר עד כמה שאפשר צריך להכין מענה מסוים לכל סיטואציה אפשרית. לא לעשות את זה נשמע לי הרסני הרבה יותר מאי PC.
 

shnets

New member
חוצמזה שהקונטקסט התחרותי זהה לכולם

ואני גם יכול גם לדמיין מצבים בהם כדאי למכור נשק לכל דיכפין זב חוטם, אני חושב שפרוייקט התלוי בבנאדם זה או אחר הוא מחורבן בבסיסו (ביחוד אם זו רק הפסקה של מספר חודשים).
אני גם מאמין שמי שפוסל מועמדות מתאימות רק בגלל שהן חושבות\עלולות לחשוב על משפחה, יפסיד בטווח הארוך.

החוק וה-PC נחוצים כדי להבהיר לכמה אנשים שלא כל מענה לכל סיטואציה שאפשר לדמיין הוא לגיטימי ואף עשוי לפגוע בהם.
 

arieltr

New member
במציאות הכלכלית כיום, התחרות מכתיבה כמעט הכל

וכשלון לעמוד בתחרות עלול להוביל לאפקט דומינו של איבוד תקציבים ופרוייקטים, כלומר איבוד אנשים מיידי, והשלב הגאוני הבא עלול להיות רי-סטרקצ'ר בביזנס מודל ואז אחוז כוח האדם שמתערער הוא עוד יותר דומיננטי.
אני מסכים שפרוייקט עדיף לו לא להיות תלוי באדם אחד, אבל לרוב פרוייקטים בהחלט תלויים לא באנשים אבל ב- Job Position ולפעמים ברגע שבנאדם עוזב תפקיד 'מרכזי' בפרוייקט עלול לקחת זמן למצוא את האדם המתאים (מקצועית, תקשורתית, חברתית) שיכנס בול לחריץ hit the ground running, וזה זמן שבד"כ לא פועל לטובת הפרוייקט (הלקוח).
עכשיו לך תסביר ללקוח שלך שמשקיע 350M$ בפרוייקט, מה לדעתך לגיטימי ונראה כמה % הוא מוכן לסכן תמורת ה-PC שלנו.

וזה לא שאני לא מסכים איתך, אבל יש מציאות בשטח שצריך להיאבק איתה ויש המון שאלות שהתשובה להן איננה חד משמעית.
 

shnets

New member
אני באמת לא מצליח להבין את ענין התחרות הזה

לכולם יש את אותו חוק, אז איך זה יוצר יתרון לאחד על פני האחר?

כשלון בתחרות תלוי בהרבה דברים וממש לא באם אחת, שתיים או שלוש מהעובדות עלולות להכנס להריון בארבע שנים הקרובות. למי שלא מצליח להבין את זה בא החוק ומכריח אותו להתנהג לפי זה.

אני לא הייתי נותן 350M$ למי שלא מסוגל להרים פרוייקט בסדר גודל כזה שישאר יציב גם כשמשהיא עוזבת אותו למספר חודשים בהתראה של מספר חודשים.
 

arieltr

New member
ניהול סיכונים

כולם עושים את זה. לפחות כל מי שרוצה להמשיך לפעול בשוק.
החוק אמנם אחיד ושווה לכולם, אך עיכוב, אפילו רגעי, בצוות אחד עלול להוות יתרון לצוות מתחרה. ולא מדובר רק על הריון אגב. כמו שציינת יש עוד הרבה פרמטרים בקונטקסט תחרותי והם (כולל הריון) משוכללים במסננת ניהול הסיכונים.
ואני לא בטוח שהחוק באמת מכריח אף אחד להתנהג יותר ממה שרוצים להתנהג.
 
למעלה