היריון בדוקטורט

Caput femoris

New member
בתיאוריה הכל נכון

אבל הפרקטיקה מסובכת יותר.
ספציפית לגבי האקדמיה, כל הבעיות שאריאל מביא מ״העולם האמיתי״ מתעצמות מכיוון שהשליטה שלנו בכוח האדם מאוד מוגבלת מרגע שקיבלנו מישהו.
תאר לך מצב שבו התחלת דוקטורט ואז המנחה שלך (בימינו ממש לא משנה אם זה גבר או אישה. בוא נלך על גבר בשביל הפשטות) מספר לך שעוד כמה חודשים הוא מצפה לילד. במקרה הטוב הוא ייעלם לכמה חודשים, יענה לאימיילים אם הוא במצב רוח טוב ואחר כך חזל״ש. במקרה הפחות טוב (והנפוץ יותר מניסיוני, אם כי באינטנסיביות משתנה, יש להניח שהממוצע הוא פחות או יותר באמצע) אתה תראה אותו משמעותית פחות, פגישות והגשות יידחו כי הילד חולה/משועמם/המטפלת הבריזה וכיו״ב, והמנחה שלך ייכנס לרוטינה של ׳working from home today״ (שזה באוסטרלית ״אל תפריע לי״). בינתיים הפז״ם דופק, אתה מפספס דדליינים או לא מגיע אליהם במצב אופטימלי, ובאופן כללי במצב של undersupervision. פתרון הביניים הוא למצוא contingency plan, שזה באוסטרלית ״שהפוסטדוקים יעשו את העבודה שלי״.
בגלל סיבות של חופש אקדמי והאופן שבו הבירוקרטיה עובדת, המנחה להלן יכול להעביר כמה שנים טובות עם התרגילים האלה עד שמישהו מהמנהלים שלו ישים לב, וגם אז התגובה לא תהיה יותר ממכה קטנה בכנף. בינתיים אתה אכלת אותה.
מאסטרנטית (יש מילה כזו?) לשעבר שלי מונחית כרגע ע״י שתי נשים שברור לחלוטין שהן ייכנסו להריון בשנה-שנתיים הקרובות, והיא בפאניקה לגבי המשמעויות.

אותו סיפור עם סטודנטים. מרגע שסטודנט נכנס למערכת (וביתר שאת אחרי השנה הראשונה) הפרוייקט נהיה ״שלו״ ומאוד קשה להזיז אותו משם אם הוא לא רוצה*. במקום שבו אני נמצא זה אומר בהכרח שאם הסטודנט מורח את הזמן (גם אם הסיבות לגיטימיות לחלוטין) הוא תוקע את החברים שלו וגם אותי.

ברור שהרבה מאוד דוקטורנטים יעשו כל מאמץ כדי שההתרבות שלהם לא תפריע למחקר. ברור גם שאם המחקר שלך מבוסס ברובו על כתיבת קוד, או עבודה תיאורטית, או כל מחקר שהוא stand alone ולא חלק ממארג אסטרטגי גדול יותר אז אין חשש. אבל ניהול סיכונים ותיאום ציפיות (בלי להיכנס למקומות שאתה לא אמור להיות בהם) נשמע לי סביר.
אני דואג להבהיר למועמדים (במסגרת החוק והמוסר, ובכל מיני דרכים) מה סגנון העבודה שלנו ומהן הציפיות. מי שזה לא מתאים לו מוזמן לעבור לד״ר משה ממול - אולי אצלו זה אחרת. אם לא אז שייסתגלו - גם המנחה שלהם לא ממש רואה בית.


* אנקדוטלית אני יכול לספר ממקור ראשון שלפחות אצלנו מאוד קשה להעיף דוקטורנט, גם אם הוא עבר עבירת משמעת חמורה, אלא אם דאגת לעבור דרך אלף תהליכים בירוקרטיים שלאף אחד אין זמן בשבילם.
 

shnets

New member
גם במציאות הכל נכון

וכמו שאמרתי כבר מקודם, סנריו בלהות (ולהיפך) זה לא בעיה להמציא. בא נפסיק עם זה.

המציאות היא שלדעתי הדרך\ראיית העולם שאתה מתאר יכולה לפגוע ביותר מדי אנשים פגיעה מיותרת רק מתוך שרירות לב של מישהו.

לכן, מה שאני אומר זה, שטוב שיש חוקים שמקשים על פגיעה כזו. כן, גם חוקים שמכריחים אותך לעבוד קשה כדי לזרוק מישהו לכלבים, סתם כי לא בא לך עליו אחרי שנה ויותר.
וההיגיון פשוט: אל תשתמש בכח שלך בקלות ראש.
 

arieltr

New member
זה נכון, אבל מהול בתמימות

כל מה שתואר איננו מדע בדיוני אלא מציאות. והמציאות לצערי בהחלט פוגעת בהמון אנשים, ולגמרי לגמרי לא רק נשים בהריון. לכן ראוי לחשוב על מענה לסיטואציות רבות. עם או בלי חוקים ו-PC.
אני מאוד הייתי שמח למצוא עולם מושלם, לצערי לא מצאתי עד היום ולפי הלך הרוחות בפלנטה הזו הסיכוי לא משהו.

ואגב, ממה שאני ראיתי בשנים האחרונות, כל כך קל לשחרר/להעיף/לזרוק אנשים מעבודתם אם לא בא לך עליהם (או עשו את שלהם עבורך או הכלניות פורחות או מה שבא לך עם קצפת), אפשר רק לקנא באקדמיה מהבחינה הזו...
 

Javali

New member
זו לא שאלה של חוק וזו בטח לא שרירות לב - זו המציאות.

כשסטודנטית עובדת כחלק מקבוצה של חמישה אנשים משלושה מכוני מחקר, אם היא לוקחת שלושה עד שישה חודשי חופש העבודה לא תחכה לה. מישהו אחר יעשה את זה. אי אפשר לצפות שארבעה אנשים ישבו ויגרדו במפשעה עד שהיא תחליט שהיא חוזרת לעבודה. וכשמישהו אחר עושה את זה זה כבר לא עבודה שלה, היא לא יכולה לקבל קרדיט על מה שהיא לא עשתה והיא נמצאת שלושה עד שישה חודשים מאחורי הפרוייקט. זה אומר שבשביל לקבל דוקטורט היא צריכה להמציא את עצמה מחדש. זה לא בלתי אפשרי, אבל זה לא קל.
אם התמזל מזלה והיא עובדת לבד, היא יכולה לדחות את העבודה. אבל על כל חודש שהיא מחכה יש הסתברות של 10% שמישהו אי שם ברחבי העולם ישיג אותה. ואז התוצאה בדיוק כמו קודם, רק שאפילו קרדיט חלקי היא לא יכולה לקבל, כי כל העבודה הולכת לטימיון. וגם אם זה לא קורה, ייקח לה קצת זמן לחזור לאיפה שהיא הייתה ויש לה שישה חודשים של התקדמות מדעית להשלים.
אני רוצה שסטודנטים שלי יצליחו, ואם סטודנטיות בוחרות ללדת זה יקשה עליהן להצליח. אם שואלים אותי אני אמליץ לדחות את התוכניות המשפחתיות. אם אני לומד על התוכניות שנה או שנתיים מראש אפשר לנווט את הדוקטורט מסביב לזה - זה לא יפתור לה את הקשיים אבל יהיה לה הרבה יותר קל מאשר אם אני לומד על ההריון כשהיא בחודש חמישי. כמה טוב לסטודנטים שהחוק אוסר עלי לשאול.
 

arieltr

New member
תגיד, עזר לך ג'ינג'ר נגד צרבות בטריימסטר הראשון


 

Caput femoris

New member
שיעור הילודה בסדר גמור, תודה ששאלת.

במקומך הייתי מודאג הרבה יותר משיעור הילודה בישראל.
 

shnets

New member
מניסיון (קצת אחר - לא היינו על ויזת לימודים) יש חופשת לידה

מובנית במילגות. אצלנו איזה 4 בנות ילדו במהלך התואר וכולן סיימו. מאחר ואת לא הראשונה והעסק די שכיח אז אני מניח שיש לכך התיחסות באתר הויזה. שוב, אנחנו לא היינו על ויזת סטודנט אז צריך לבדוק ת'תנאים הספציפיים.
אל תיתני לאף אחד לנבור לך בתוכניות, אפילו באוסטרליה זה לא חוקי.

רק להבהיר - חופשת לידה בתשלום, וזמן הלימודים מתארך בהתאם (שישה חודשים אאלט).
 

Wunderlust

New member
תודה רבה על השיתוף


לא מבינה למה שזה יהיה כזה עניין.. גם בישראל נעשים מחקרים מאד רציניים, גם בטכניון וגם בוייצמן, וכולן מולידות שם על ימין ועל שמאל, ולכולן יש הארכה של כחצי שנה על כל לידה, והמחקרים מתקדמים, וזה ידוע וזה מקובל. וכל המנחים כבר רגילים לזה. גם אם הם לא מרוצים מזה.
 
למעלה