זה הישג גדול!
כלל לא חשוב עם גימגמת במהלך השיחה! החשוב שהוכחת לעצמך כי את עצמאית ויכולה להסתדר בעצמך ולנהל את חייך ללא תלות באחרים,הן בשיחות בעלפה והן בטלפון.זה ההישג וזה מה שחשוב וכלל לא חשוב עם בן שיחך האלמוני הרגיש כי גימגמת או לא! יש מאה אלף מגמגמים בישראל ואת שייכת לקבוצה זאת,היית מוותרת ברצון רב על כבוד זה אולם אין באפשרותך לכן הפתרון הוא להשלים עם הבעיה ולא לתת לה,במידת האפשר, להגביל אותנו!! כתבתי כבר בעבר על מספר מרואינים בטלויזיה וברדיו שלעתים אני שומע ורואה,הם מוזמנים בשנית למרות הגימגום משום שהם מקצוענים!!! האמת, קשה לי במיוחד לראות מגמגמים בטלויזיה,כאשר הם נתקעים ויש להם עויתות בפנים. ממש אני חש את ליבי נקרע!יש לי הערכה אדירה לכוחות הנפש שלהם שלא נותנים לגימגום להגביל אותם! רק אנו כמגמגמים יכולים להעריך את כוחות הנפש הנדרשים ממגמגם להופיע בשידור חי בטלויזיה,ללא עריכה,כאשר אינו יודע מה יהיו השאלות ויתכן שיהיה עליו לתת מספרים או שמות שלא ניתנים להחלפה והוא יכול להתקע קשות מול פני האומה,חבריו,משפחתו וכדמ'! אנשים אלה הגיעו לרמה גבוהה מאד של שליטה עצמית ושחרור! לסיכום,יש לך משפחה ובעיקר חשוב התינוק שיהיה לילד ולנער ויהיה זקוק לך בכל המסלולים!הנזק שיגרם לו אם תחסכי בדיבורים,בטיפולים בבירורים אודותך יהיה גדול לאין שעור מאשר מצב שבו האנשים ידעו כי את מגמגמת! אם נחשוב בהגיון קר על המיגבלות והמחלות שיש לאנשים שונים,נבין כי יחסית הגימגום הוא מיגבלה לא רצינית למרות שבמצבים מסוימים היינו מוכנים לקבל על עצמנו מגבלות קשות אחרות במקום הגימגום.