הישראלי המכוער בפולין

Slim Jim

New member
הישראלי המכוער בפולין

אמש שבתי לארץ מהמסע לפולין. היה חזק,מרגש,כיף ומגבש. באמצע הטיול נודע למשלחת שלנו כי המשלחת הקודמת שהייתה בבית המלון בקרקוב holiday inn express, שאנחנו היינו אמורים לשהות שם, עשתה המון בלאגן. הסתבר לנו כי המשלחת של נס ציונה, לאחר לילה של אלכוהול, חירבנה במסדרונות, השתינה על כריות והקיאה בחדרים. כשהגענו למלון, קבלת הפנים של הפולנים הייתה נוראית. במובן מסויים אני מצליח להבין למה באמת... בלילה הראשון לא נתנו לנו לצאת מהחדרים, (לא לשבת במסדרונות ולא בחדרים אחרים), אחרי זה כבר נתנו לנו, אולי בגלל שהבינו שאנחנו ילדים טובים. מה שאני מנסה להגיד זה שלא רק שיש את הגישה נגדנו בחזית של המזרח התיכון, אלא שהתלמידים מחריפים את זה ומראים את הישראלי המכוער. בגלל שטות של אנשים מנס ציונה, חלק מהמסע הזה נדפק לי, ושלא נדבר על המשלחות הבאות. אני סבור כי המלון לא יקבל יותר משלחות מהארץ, וחבל, כי לא נשארו הרבה מקומות שמקבלים, בעקבות הבלאגן שהישראלים יוצרים. אני חושב שצריך לפרסם כתבה בעיתון על האירוע ועל התופעה הכוללת, ושמשרד החינוך (שהמסעות לפולין כפופים לו) ושבתי הספר יפקחו על מי באמת יוצא למסעות הללו. יש פה חפיפה של משרד החוץ והסוכנות היהודית. נוצרת דילמה כי חשוב מאוד שכל העם יזכור את השואה ויזכה למסע לפולין ולעומת זאת גם חשוב להתנהג בדרך ארץ ולהראות את הישראלי היפה (ואני אישית חושב שמי שעושה דבר כזה, לא בא לפולין בשביל המורשת היהודית, אלא רואה בזה עוד טיול שכבתי, אבל זו דעתי בלבד). על מנת שהדור הצעיר יזכור את השואה, צריכים לקיים את המסע הזה. אבל איך יקיימו משלחות נוספות אם לא מקבלים משלחות ישראליות בבתי מלון?

אוי ויי../images/Emo122.gif../images/Emo77.gif

איזה ילדים מפגרים!!!! בשביל זה הם נסעו??? פשוט בושה

חבל....

אני הייתי במלון של הולידי אין ובאמת זה אחלה מלון. חבל שילדים הורסיםא ת הקשרים הכל כך חשובים לנו. המשלחות לפולין לא יעבדו לי הפולנים ואנו צריכים לעשות הכל בשביל להיות בסדר שם...........

כואב ישראלי מכוער כבר אמרנו?אמרנו

ורק בגלל הדברים האלה באמת נראה לי צריך להפעיל שיקול דעת ולעשות איזה בדיקה לפני שמאשרים לאנשים לצאת זה בטח אנשים שיש להם כסף והם יוצאים בשביל "טיול" לחול והם תופסים מקום של אנשים שבאמת חשוב להם אולי לנסוע ואין להם את הכסף! חבל בושה וצריך באמת לפעול משרד החינוך ומטה פולין על מנת למגר ולהפסיק את התופעה המכוערת הזאת כי אכן יש בא גם זילות השואה לפי דעתי

maayana17

New member
זה מלון מעולה..

גמני הייתי בו..והמשלחת מנס ציונה שעשתה את כל הדברים המזעזעים האלה פשוט צריכה להתבייש ולא לתהות אחר כך במה מדובר שאומרים "הישראלי המכוער"

me and just me

New member
סליחה?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

מאיפה הבאתאת השטויות האלה???? המשלחת של נס-ציונה, הייתה בנובוטל בקרקוב בכלל ולא עשינו שם שום בעיות! (אני הייתי במשלחת הזו...) למה סתם מלכלכים עלינו?!?!?!?!?!?!?!?

מדריך1

New member
התנהגות

איני יודע מי היה שם, איך שלא יהיה זו התנהגות מכוערת, חסרת תרבות בכל מקום בעולם לא כל שכן בפולין. אך מעבר לדבר המכוער הזה, אספר לכם על הולידיי אין אקספרס. בשנה שעברה נהלתי משלחת לפולין, חולת המירוץ היתה שם, ואת זה היא לא יודעת. ביום ששי בערב אחרי התפילה , ערכנו ארוחת ערב חגיגית עם קידוש, היה מכובד מאד ומרגש. באותו ערב בשעה 22.30,ניהלתי ישיבת מורים בחדר האוכל עד כמעט חצות ,ולאחר מכן עוד נשארתי בלובי, כשעה . למחרת קורא לי המדריך הפולני וטוען כי 20 כסאות לוכלכו על ידי בני הנוער בחרדל וקטשופ, והודיע לי כי המלון דורש 440 זלוטי עבור הנזק. שאלתי אותו 2 שאלות- האם הריח את הכסאות לראות האם הכתמים טריים, כח היה ידוע לי שאותם כסאות לא היו חלק אינטגרלי בכסאות חדר האוכל, אלא הובאו מהחסן. שנית- מדוע לא קראו לי מיד עם הגילוי, הרי הם יודעים באיזה חדר אני נמצא, גם הפלפון שלי ידוע להם, כי נדרשתי לתת אותו עם הכניסה למלון, מהעוד שטענו כי גילו את זה בשעה 23,00 ואני וכל הצוות היינו בחדר האוכל. הבנתי שמנסים לעבוד עלינו, ואכן לאחר מספר דקות הודיע לע המדריך הפולני, שהמלון כאילו וויתר, אך שלא יקרה עוד משהוא. זו לא התקרית היחידה במלון זה,המלצתי לא להתאסן בו יותר, למרות שהוא טוב אך היחס אלינו גרוע, וזו לא היתה התקרית היחידה,אך אין ברצוני להוסיף. אף אחד מבני הנוער במשלחת ורוב המבוגרים לא ידעו על המתרחש,וגם לא היו צריכים לדעת. כמנהל משלחת הבעיות נעצרות אצלי ונפתרות. כדאי לבדוק האמנם דבר מכוער שכזה קרה, ואם הוא קרה על ידי משלחת ישראלית או שזה תרגיל פולני, כי במלון לא אוהבים ישראלים.

טוב לדעת .....

בכל מקרה גם אם לפעמים הפולנים עובדים עלינו אין לנו זכות להתנהג כך בשום מקום בטח שלא בפולין.... בכל מקרה שהיתי במלון הולידי אין 3 ימים ואני מקווה שכאלו דברים לא יקרו ושלא נבנה לעצמנו תדמית שכבר קיימת אבל צריך לנסות למנוע אותה

Slim Jim

New member
קודם כל להירגע... ואחרי זה תגובה.

הבאתי את "השטויות" האלה ממה שהמדריכים המורות אמרו לנו. הם אמרו לנו את זה כי אנחנו אמורים ללוּן שם ושלא נהיה מופתעים אם קבלת הפנים לא תהיה נעימה ושיכול להיות שהעובדים לא יהיו נחמדים אלינו. את חושבת שסתם הם הביאו את הקב"טים של המלון כדי לבדוק חדר-חדר מי נמצא ואיפה הוא אמור להיות (שכל אחד צריך להישאר בחדר שהוא רשום בו)? את חושבת שהם עשו את כל זה סתם? עוד מעט תגיד שהמדריכים של המשלחת שלנו רוצים ללכלך עליכם סתם... אתה מצחיק אתה יודע? ד"א רשת נובוטל עובדת ביחד עם הולידיי אין אקספרס (כמו שחברת התעופה LOT עובדת עם אל-על), ומכיוון שאלה אותם אנשים, הם ידעו למה לצפות. תבין שאף אחד לא רוצה ללכלך עליכם סתם. אולי בכלל זאת הייתה משלחת אחרת מנס-ציונה, אני לא יודע איזה בי"ס. אבל אני כן יודע שדבר כזה קרה. והסתבר לי מאוחר יותר שהעבירו את ה"שטויות" האלה גם למשלחות אחרות שהיו בפולין כמו גבעת ברנר. שמע, הדברים האלה לא קורים "סתם ככה": מדריכים לא מלכלכים עליכם "סתם" והקב"טים של המלון הפולני לא נכנסים לחדרים אחד-אחד כי "סתם" בא להם. יום טוב לך.

Slim Jim

New member
מתוך קריאה נוספת, יצאתי די מבולבל

בקשר לפנייה. אם את\ה זכר או נקבה. \:

irashady

New member
אתה לא נשמע הגיוני בכלל

היא אומרת לך שהמשלחת שלה בכלל לא הייתה במלון הזה... ואתה אומר לה שהיא מתבטאת לא יפה?! אתה מפנה את ההאשמות אליה כשהיא בכלל אומרת לך שהמשלחת שלה ל-א הייתה במלון הזה. אולי הם התבלבלו במשלחת כי תמיד יש כמה משלחות באותו הזמן זאת בטח הייתה משלחת אחרת שלנו.... בכל זאת שום דבר לא מצדיק התנהגות כזאת... אני מקווה שאנחנו לא נהיה במלון הזה אחרי שקראתי את מה ש"מדריך1" סיפר...

me and just me

New member
דיי לדבר על מה שאתם לא יודעים!!!

יש ב"ס אחד בנס ציונה, משמע משלחת אחת. אנחנו לא היינו בהולידיי אין, לא עשינו בלאגן, להפך. ואני לא יודעת לאיזה מטרה תפסו כביכול דווקא אותנו אבל זה ממש לא בסדר וממש לא נכון. לא אמרתי שהמדריכים שלכם משקרים אני אומרת שהם קיבלו מידע מוטעה וחבל שהם לא בדקו אותו.

me and just me

New member
אני בת!!!

זה קודם כל... שנית כל יש משלחת שיצאה לפני שנה סביר שלא מדובר עליה........

למעלה