הישרדות אוסטרליה - עונה 10

שמעתי שהעונה הזו פחות משהו, אבל נראה אותה בכל מקרה. מתחילים מאתגר, ושבט הכוח זוכה. קטע משעשע לגבי מוח נגד כוח, מאז הפרק שעבר אשכרה יצרתי קשר עם אווה, והתבדחתי איתה שאם ילהקו את שנינו היא תלוהק כנראה לשבט הכוח ואני - למוח, בגלל הקריירות שלנו, אבל אני חושב שאווה הרבה יותר חכמה ממני, ולמרות שהיא ספורטאית מקצועית, אני ממש לא בטוח שיש לה סיכוי נגדי בגזרת הכוח. אולי בהורדת ידיים, שמשום מה ממש קשה לי, אבל אם נעשה משהו שקשור בשרירי הרגליים - למשל לנסות להפוך מכונת לג פרס למכשיר לאתגר סיבולת של 100% שרירי רגליים - אני לא מאמין שיש לה סיכוי. האסטרטגיה מתחילה אחרי זה, נאש מוצא אליל וכורת ברית זריזה, בואו נראה כמה זמן הוא יחזיק. אחרי העונה הקודמת, שהייתה פנומנלית, אני קטן אמונה לגבי הנוכחית.

גם בשבט המוח מתחילה קצת אסטרטגיה, ונראה שחלק מהשורדים הולכים לכוון נגד קנט. מגניב שיש מכשפה בשבט הזה, האמת שקסידי (אמריקה, אין קסידי אחרת בהישרדות כרגע) נתנה קצת וייבז אבל ממש לא הייתה בכיוון. העיקר שהיא לא קונספירטורית, אבל לא משנה. אבל כל זה יחכה כי שבט הכוח מפסיד חסינות - בעיקר בגלל נאש, שאין לא מושג מה לעשות עם פאזל. הוא מנסה לכוון נגד קנדיס, אבל רוב השבט נגדו, ומתכננים לפצל בינו לבין אורסולה, שאגב כוח, איזה הבדל בשרירים בינה לבין אווה. אבל בסוף אין להם את הקולות לפצל כי לא פחות מארבעה שורדים שיתפו פעולה עם נאש. קנדיס הודחה עם חמישה קולות.

פרק 3

שוב שכחתי לכתוב פרק? פאק איט, וואטאבר. בכל מקרה, אינדי הודחה אבל הבנות בשבט המוח עדיין בברית מלאה, והבנים מפולגים. בדרך כלל הסטריאוטיפ הוא ההיפך... כרגיל, לאט לאט אנחנו מקבלים מידע על עוד מתמודדים, והפעם תורה של לוגן (אוקיי... זה לא בדיוק שם נפוץ אבל המעט שאני מכיר בשם הזה, כולל וולברין כמובן אבל גם אדם או שניים אמיתיים, הם גברים), שהיא בין הבודדים מכל העונות שאשכרה הייתי מלהק לשבט היופי בגלל הקריירות. טאי הוא אחד מהם, לא מעט דוגמנים ודוגמניות, והאחרונה שהייתי מלהק בוודאות זו מישהי שחוץ מקריירה היא גם יפה במיוחד מבחינה פנימית וחיצונית וזאת קסידי. איי קיי (?), שחקן פוקר מקצועי, עולה על זה שכל הבנות בברית ומנסה לפרק אותן.

אתגר הפרס הוא אתגר פיזי וכמו עם הגיבורים בעונה 20, שבט הכוח זוכה פה אחד. הם מוצאים מפה שמובילה לעוד אליל, ואז הפרק נתקע לאיזה עשר דקות. איזה כיף, אני אפילו לא יכול לדעת בוודאות מה קורה. יש מצב שהסתירו את זה בכוונה כי קרה משהו קשה, בגלל שכשהפרק חזר לעצמו, בדיוק בזמן לאתגר החסינות, זן פונה מהאי. זה לא מנע משבט הכוח לזכות בעוד אתגר, אז יהיה מעניין. אבל בסוף מיילס ואיי ג'יי עבדו עם הבנות להדיח את קנט, סך הכול יש פוטנציאל לעוד עונה טובה!

פרק 4

מסתבר שבמהלך עשר הדקות החסרות בפרק הקודם, פאולי מצא אליל נוסף בשבט הכוח, הוא בברית עם נאש והם מכוונים נגד נונאן. אוקיי. בשבט המוח הבנות עדיין מנסות לשלוט בכיפה, אבל איי ג'יי משחק בהן. צריך מתישהו עונת אולסטאר של שחקנים פיזיים כמו אמנדה וג'ו (שאני לא אתנגד אם יחזור פעם אחת רק בגלל איך שהוא עזר לאווה - חשבתם שזה יהיה ג'ו מעונה 30?!?), שחקנים בעיקר חברתיים כמו סירי, ושחקנים בעיקר אסטרטגיים טהורים כמו ראסל, כן ראסל. הסיכויים שלו לזכות נמוכים, אבל אם הוא יבין שהמשחק השתפר מאז שהוא שינה אותו לגמרי ב-2009, הוא עדיין יוכל להגיע רחוק.

בכל מקרה, פוקוס שוב על שבט הכוח אז ברור מי ילך למועצה - ואכן שבט המוח זוכה בפרס וגם בחסינות, אחרי רצף הפסדים. נונאן עדיין רוצה להדיח את נאש, ואחרי שכולם חושדים בו שהפסיד בכוונה באתגר הפרס, הוא בהחלט על הכוונת. הבעייה היא שפאולי לצידו, וזה אומר שאליל לצידו. אבל חוץ מזה, נאש בעצמו מעמיד פנים שהוא מחזיק באליל. הוא מציע לשאר השבט להדיח איתו את מורגן - אך נתקל בהתנגדות נחרצת, ומודח. וזה מה שטוב באוסטרליה - כולם משחקים חזק. אלילים משומשים ממש מתחילת הדרך. אני מאמין שמה שאני הכי אוהב זה שיש שבטים גדולים, שנותנים לכאוס לקרות.

פרק 5

בשבט הכוח, נונאן ואורסולה מיישרות את ההדורים אחרי ההדחה של נאש, ובשבט המוח, איי ג'יי גורם לבנות להמעיט בערכו, אבל בפועל הוא מקים ברית חזקה שקוראת עליהן תיגר. שבט הכוח זוכה בעוד אתגר, ככה זה היה גם בעונה 6/8? אני כבר לא זוכר, 2021 מרגישה כמו עולם אחר - העולם שמלפני המלחמה. בכל מקרה, שבט הכוח צריך לבחור במישהו לקחת איתם לפרס, והם בוחרים באלי, המטרה של איי ג'יי - והיא פשוט מספרת לשבט הכוח את כל האינטראקציות בשבט המוח. גברת נכבדה ויקרה, כשתלכו למועצת השבט,נראה לך שלא יצביעו נגדך בגלל זה? זאת התאבדות הישרדותית 101.

ואז, בחזרה במחנה של שבט המוח, איי ג'יי מוצא אליל. ואולי הוא יצטרך אותו, כי שבט הכוח זוכה בעוד חסינות, והבנות חלוקות ביניהן על המטרה, כשחלק רוצות להדיח את ריצ'ארד, ואחרות - את איי ג'יי. איי ג'יי מוכן להשתמש באליל, וברית המכשפות עומדת להתפרק בגלל אי הסכמות. אבל כל זה לא משנה, כי זהו פרק ללא הדחה. הרעה החולה של אוסטרליה מכה שנית, למרות שהם התמתנו מאוד מאז עונה 7/9. אחרי דיון רציני בנושא מצד הבנות, ואחרי שחלק מהבנים רצו להתנדב (מה שמיד אמור להעלות נורה אדומה), ריצ'ארד נבחר לעבור צד.

פרק 6

אין הרבה פוקוס על שבט הכוח, אז נחשו איזה שבט שוב הולך למועצה. מסתבר שברית הבנות נשברה סופית, ובין השאר קארין וזארה רוצות לעבוד עם איי ג'יי ומיילס. נגדם יש חזית מצד אלי ומקס. אז כן, שבט הכוח שוב זוכה בשני האתגרים, למרות שהאחרון היה צמוד ודווקא הסתיים בפאזל. קיילנד מצטרף לברית השולטת ויש לו יתרון לשלוח שניים במועצת השבט בסגנון "בטיחות בלי כוח". הם מחליטים לשלוח את לורה וקארין בחזרה למחנה - ואז מדיחים את אלי 4-3.

פרק 7

כרגע בשבט המוח שולטים איי ג'יי, מיילס, קיילנד, זארה וקארין. אבל בדיוק אחרי שהמהפך שלהם הושלם, הגיע זמן ערבוב! השבטים די מאוזנים מבחינת יחסי כוחות, אבל מאחר ונשארו תשעה מכל שבט ישן, אף שבט לא יהיה שוויוני לחלוטין, אבל הבדלי בריתות מהשבטים הישנים יעשו הכול יותר מעניין. עוד יותר מעניין זה שכל הסבבים באתגר הפרס נערכו בין שורדים שהתחילו את דרכם באותו השבט. שבט הכוח החדש ניצח.

לשם שינוי לא התמקדו הרבה ביחסי הכוחות לפני שעברו לאתגר החסינות, אז דווקא לא היה ברור מי מנצח - ושבט המוח זכה באתגר לראשונה זה הרבה זמן! יש יותר אנשי מוח מאנשי כוח בשבט הכוח החדש, אבל הם מפולגים - ריצ' רוצה לעבוד עם שבט הכוח, שם היה כבר הרבה זמן, ורוצה להדיח את לוגן משום מה. אבל הוא שרף את עצמו. אף אחד לא סומך עליו, ורק אורסולה לא הצביעה נגדו - ואפילו היא לא הצביעה נגד לוגן.

פרק 8

אחרי הפוקוס על שבט הכוח החדש, עוברים קצת לשבט המוח - ובו נראה, לפחות בינתיים, שזמנו של מיילס קצוב. אבל מתמקדים גם בהצבעה ההזויה של אורסולה נגד נונאן, שמהווה פתח לשבט המוח לשעבר לגייס אחת מהן. ובאתגר, נראה ברור ששבט הכוח החדש יחזור למועצת השבט. ונראה שהשבט נשאר בקווים שבטיים, כלומר יהיה במועצת השבט תיקו. אז זהו, שלא. אורסולה חרצה את הגורל של עצמה כשהצביעה בלי לחשוב נגד נונאן במועצת השבט הקודמת. זה הספיק בשביל שבט המוח לצדד בנונאן. פאולי הצטרף גם הוא לשבט המוח, וקריסטן עכשיו בסכנה רצינית.

פרק 9

אחד היתרונות הגדולים של אוסטרליה הם שלא מתמקדים יותר מדי ביחסי הכוחות - בכלל - לפני שעוברים לאתגר, אז פחות ברור איזה שבט יזכה בחסינות. אבל הפעם זה לא נכון, כי מתמקדים רק בשבט המוח. מיילס שוב בסכנה, אבל הפעם מקס מפציץ בכמה וידויים שחצניים, אז אני מאמין שהוא יודח הפעם. אחרי פקשוש אדיר באתגר החסינות, שבט המוח החדש אכן הולך למועצת השבט לראשונה. גם למיילס וגם למקס יש אלילים, אבל במועצה, רק מיילס משתמש באליל שלו - ומבטל ארבעה קולות שייתכן והיו מביאים להדחה שלו, אבל גם מקס קיבל ארבעה קולות. דווקא מיילס עצמו זרק קול על קייט, ונראה לאן זה ילך מכאן.

פרק 10

יחסי הכוחות לא השתנו - שבט הכוח הישן שולט בשבט המוח החדש ולהיפך. שבט המוח זוכה בפרס וחברי שבט הכוח הישן מנסים לשכנע את מיילס לשפוך סודות על חבריו שעכשיו בשבט הכוח החדש, למורת רוחה של לורה. אבל שבט המוח הישן שולט בשבט הכוח החדש - ברמה שאיי ג'יי מפסיד בכוונה באתגר החסינות כדי להפיל את השבט שלו. אני אף פעם, אבל *אף פאקינג פעם*, לא אוהב את זה. באתגר עצמו נונאן נפצעה, אבל הקולות של שבט המוח הישן הלכו דווקא על פאולי. אבל פאולי שלף אליל, איי ג'יי גם השתמש בשלו שלא לצורך, ונונאן הודחה עם שני קולות בלבד.

פרק 11

אוי לא, איי ג'יי שרף את עצמו. אני אוהב שבאוסטרליה, השלב השבטי הוא שלב שבטי, ולהיות סוליסט בשלב הזה זה לא טוב. אולי אני יותר מדי אולד סקול (אבל אולד סקול בסגנון של ססטרנינו ופיירפליי), אבל אתה לא יכול להיות סולו לגמרי. ועכשיו אף אחד לא סומך עליו. בשבט המוח, ג'סי מציע שכל השבט יהיה ברית אחת גדולה, וישר חוטף על הראש בוידויים מהבנות. נראה לך?! ומה יקרה אם תלכו למועצת השבט, תשחקו אבן נייר ומספריים? בחייאת, אפילו סוק ג'אי לא היו כאלה "ראויים". אוקיי, סליחה, סוק ג'אי כן. אבל פאגונג לא! ומקבלים מידע על החיים של קייט. בינה לבין לוגאן, העונה הזו דורשת שיהיה גם שבט יופי. ואז ברית המכשפות נכרתת מחדש, עם מורגן וקייט!

הפרק יש אתגר סיבולת קבוצתי שמאוד אוהבים באוסטרליה, אבל באמריקה פשוט לא תפס. אבל משום מה, שבט המוח מפסיד בתוך חמש דקות! וחברי שבט הכוח הישן מכוונים נגד לורה :-( אבל היא מוצאת יתרון! והיתרון שלה מאפשר לה... לבטל את ההצבעה ולהפוך את המועצה לבחירה במי יעבור לשבט הכוח. זה. כל-כך. אוסטרליה. ואז זארה נבחרת.

פרק 12

לורה רואה את הבחירה בזארה למעבר לשבט הכוח כבגידה בה. קארין שמחה מאוד להתאחד עם זארה, אבל לוגאן לא סומכת עליה, למרות שאיי ג'יי הוא עדיין המטרה מספר 1 בשבט. שבט המוח זוכה בפרס, פרס קלאסי שתמיד יש בו גם רמז לאליל, אבל אף אחד לא מצא את הרמז הפעם. ואז חזרה לשבט הכוח, לוגאן מוצאת אליל! ומסתבר שמיילס מצא את הרמז, הרמז היה לבדוק את המחסה! ובו נמצא יתרון שמאפשר למיילס... לגנוב אליל ממישהו אחר. במילים אחרות, זה "ידע הוא כוח" בשינוי מיתוג. לאאאאאאאא!!! תוציאו את הדבר המקולל הזה מהישרדות בבקשה!!!

שבט המוח זוכה גם בחסינות, ובשבט הכוח איי ג'יי מסומן חזק. אבל במועצת השבט, מסתבר שבן פרש מהתוכנית. מדוע, איך ולמה לא הצגתם בכלל את רגע הפרישה שלו עצמו? מי יודע. אבל בטח לא הייתה לו סיבה הגיונית, מה שהופך אותו לאחד הפורשים הכי גרועים אי פעם. אבל לפחות הוא לא הפך למושבע והכתיר את אחד הזוכים הכי גרועים אי פעם, היי נאונקה ופרפל קלי!

פרק 13

המיזוג הגיע! והוא מיד מתחיל באתגר שמסתיים בזכייה של קייט, שלוקחת איתה לפרס כמעט את כל הבנות, וגם את פאולי ואיי ג'יי. ברית חדשה-ישנה נכרתת - איי ג'יי, מיילס, קיילנד וזארה. לבסוף זה מצב של שבט נגד שבט, כשלוגאן מסומנת משבט המוח, וג'סי משבט הכוח. לוגאן זוכה בחסינות! וג'סי הופך למטרה, כשהוא עצמו מעדיף להדיח את זארה. אבל במועצת השבט, רק פידי ופאולי תומכים בו, כל בנות הכוח תמכו בזארה והדיחו את ג'סי.

פרק 14

פאולי למעשה היה מטרה בפרק הקודם, לא מבין מה בוער לכולם להדיח אותו. גם לוגאן ואיי ג'יי ממשיכים להיות מטרות, ועכשיו ללוגאן יש אליל, אז המטרה עליה יותר גדולה. לא יודע מה קרה לקאסט של העונה האמריקאית הנוכחית, אבל אני חושב שהעונה הזו הייתה נפילה עם או בלי אווה. בחורה נוירוטיפיקלית תיאורטית פשוט לא הייתה נכנסת לברית הכוח, היא בטח הייתה בכושר וכנראה בכל זאת משחקת הוקי (כמעט כולם משחקים הוקי במינסוטה, זה כמו כדורגל בארץ) אבל בטח לא חזקה כמו הבחורה האוטיסטית שרצתה להרחיק את עצמה מנערות מרושעות שבוודאי הציקו לה. היא הייתה מודחת מוקדם כמו שאר הבנות, ודיוויד היה מגיע רחוק. אז בואו פשוט נשמח שדיוויד הודח ואווה במשחק במקומו. ועכשיו חזרה למה שאנחנו אשכרה רואים כרגע.

מיילס יושב וקולט את כל המידע, ויכול פשוט לחדור דרך הסדקים בין המינים ובתוך שבט הכוח. זו גם כן עונה של זוגות (בגלל זה קפצתי לעונה 48, אני מניח), חוץ מאשר קיילנד ופאולי, שהם לגמרי סולו. אבל קיילנד זכה בחסינות, ולכן המטרה עכשיו על פאולי. אבל לורה רוצה לשקם את ברית הבנות, ולכן היא רוצה להדיח את פידי, שעובד יחד עם קריסטן. כל הבנות פחות או יותר בברית, חוץ מאשר קריסטן. ולמה לוגאן כל-כך מזכירה לי את ויקטוריה? בזוויות מסוימות לפעמים היא יותר דומה לקסידי. במועצה, מיילס גונב את האליל של קריסטן ומשתמש בו על פאולי, ומה שיוצא מכל זה זו הדחה של פידי.

נערך לאחרונה ב:
פרק 15

מיילס חוטף על הראש על המהלך שלו במועצת השבט, והוא מחליט פשוט להגן על עצמו על ידי המשך הברית עם איי ג'יי, זארה וקארין. בהמשך הקבוצה שזוכה בפרס כוללת את איי ג'יי, מיילס וקארין, לצד פאולי, קייט וקריסטן. הם מחליטים ביחד להדיח את לוגאן. יש לה את האליל שלה, אבל היא פגיעה לחלוטין חוץ מזה, כי קיילנד זכה בחסינות שוב.

ואז הבנות *שוב* לא מצליחות לשמור על ברית יציבה, וכולן - וכולם - פונים ופונות נגד לוגאן ולורה. לוגאן משתמשת באליל שלה, אבל היו מספיק קולות כדי לפצל ביניהן,

פרק 16

אוקיי, מסתבר ש*שוב* כמעט לא העליתי סיכום. עיקר הפרק הוא מכירה פומבית, שונה מהרגיל - במקום להמר ולשלם, כל שורד צריך לבחור בין פריט טוב לפריט רע. והרבה קיבלו פריטים רעים, כולל מלפפון חמוץ אחד ומי קוקוס. שאר הפרק מוקדש לאתגר החסינות. זה פרק משעמם מאוד עם מעט מאוד משחק. קייט זוכה בחסינות ואחרי עוד דיבורי אסטרטגיה להדחה של לוגאן, מסתבר שהפרק אין הדחה...

אוקיי, מה זה הטוויסט המחורבן הזה? חוזרים לפורמט של שני שבטים? אולסטארס שלום. לפי השמות שלהם כנראה שבט עשיר ושבט עני כמו בפיג'י. וואט דה פאק.

פרק 17

וואט. דה. אקצ'ואל. פאק. מה זה החרא הזה?!? זה אפילו יותר גרוע מאשר פיג'י כי לשבט העני אין *כלום*. לא סיר, לא מצ'טה, לא אבן אש, כלום. אתם רוצים שהם ימותו? בכל מקרה, עכשיו יש אפילו פחות מקום למשחק כי הם תקועים בשבטים של חמישה. מראש אני שונא שיש שבטים ממש קטנים כי יש הרבה פחות מקום לאסטרטגיה, עכשיו תוקעים את השורדים בשבטים של *חמישה*?!? שלום לעונה 14 ולהדחה המתסכלת של מישל! אפילו באתגר החסינות מעניקים לשבט העשירים יתרון! מה זה החרא הזה?!?

והשבט העני מפסיד, וואו, לא ייאמן! בכלל לא קרוב למה שהיה בעונה 14! למרות שיש בו מטרות בולטות - כל החשודים העיקריים, פאולי, לוגאן ומיילס - אף אחד מהם לא מתכנן לשים את הזנב בין הרגליים ולפרוש. מיילס מספר על האליל שלו, אבל בסופו של דבר לראשונה מוצא את עצמו בצד הלא נכון של הקולות, כשלוגאן, קריסטן וקיילנד התאחדו נגד פאולי. אבל לפחות מיילס לא קיבל קול נגדו.

פרק 18

הולי שיט, נשארו רק שלושה גברים! ולמרות שעדיין יש הרבה אש שמכוונת על איי ג'יי ומיילס, לבנות יש מטרות יותר גדולות. הצמד הבא שעל הכוונת הוא קארין וזארה, ומיילס רוצה להיפטר מקארין כי כך זארה תישאר בידיים שלו ושל איי ג'יי, ואחרי שאיי ג'יי זוכה בפרס עם קיילנד, לוגאן וקריסטן, הוא מגייס את כולם למשימה.

קיילנד זוכה בחסינות שוב, נראה שאין דבר שהוא לא טוב בו. במועצת השבט יש לייב טרייבל, והתוכנית של איי ג'יי ומיילס יוצאת לפועל, כשקארין מודחת 5-2-2.

פרק 19

ההדחה של קארין מחזירה את זארה לידיים של איי ג'יי ומיילס, וביחד הם מהווים מחצית מהשבט, למה זה מצלצל לי מוכר? שתי עונות סופר גבריות, שודרו פחות או יותר באותו הזמן. האמת היא שהשוואה לאווה יכולה להיות מאוד מחמיאה עבור זארה, אבל זה לא ברית של זוג גלוי, זוג סמוי ועוד מישהו באמצע. לא לא, דמיינו שקמילה הייתה מודחת מתישהו בתחילת המיזוג וקייל היה תקוע בברית עם ג'ו (קיילנד), אווה (מיילס) ושאהין (איי ג'יי). זאת זארה. אז עכשיו הם רביעייה הדוקה, אבל זאת לא ארצות הברית ובטח שלא עונה 48 שהייתה פחות או יותר חסרת מעוף, זו אוסטרליה - ואפילו מצב של 4 מול 4 לא יישאר משעמם.

אז יש עוד אליל במשחק ונחשו מה, מיילס מוצא אותו במקרה. הולך להיות מאבק ענקים של אלילים ויתרונות, והרביעייה של לוגאן מכוונת נגד זארה. קיילנד זוכה שוב בחסינות (כל הכבוד!) ובמועצת השבט, נוצר תיקו. התיקו ממשיך שוב ושוב, אבל במקום לשלוף אבנים, קריסטן, קייט ומורגן פונות נגד לוגאן. טעות גדולה, זה יכול להפוך לפאגונגינג!

פרק 20

מגיעים לנקודה שהאסטרטגיה מתחילה לעצור. זו הייתה קצת נפילה לעומת עונות 8 ו-9, אבל עדיין עונה ממש אחלה. לא פרק מעניין במיוחד, קיילנד זכה בחסינות שוב, וזארה נשארה עם שבט המוח לשעבר והדיחה את קריסטן.

פרק 21

פרקים ללא אסטרטגיה, קיילנד זוכה בחסינות שוב, מורגן וקייט יודעות שהן לא יכולות לעשות שום דבר כדי למנוע מעצמן להיות שתי המודחות הבאות. הדבר היחיד שיכול לשנות טיפה את ההדחה הוא... אתגר חסינות נוסף במועצת השבט, ולא סתם, אלא אתגר מאוד מאוד משעמם. קייט זוכה בחסינות, אז אין אפילו טעם להצביע. מורגן מודחת.

למעלה