סוף סוף צפיתי בעונת הסלבס האוסטרלית הלא הוגנת
סוף סוף צפיתי בעונת הסלבס האוסטרלית הלא הוגנת כלל, כבר מתחילתה.
יחסי הכוחות בעונה הזאת לא שקולים ואינם הוגנים מהתחלה, ורק אחרי הדחתן של לפחות 3 בנות משבט הבנות והגבר הבודד, יש בכלל ערבוב בין השבט שלהן לשבט הבנים והבת היחידה, שגם בו הבנות מדיחות זו את זו ולא את הגברים כדי לשמור על הכוח של השבט המעורבב מבלי לקחת בחשבון שהישרדות זה משחק אסטרטגי שהיתרון המספרי בו הוא קריטי ושכל בת שמדיחים מורידה את מספר הבנות אל מול הבנים. מה שכן אהבתי את הראש של שלושת הבנות האחרונות שהשכילו ליצור ברית בנות ביניהן למרות שגבריאל היתה לגמרי לטובת הבנים, אך הבינה שמבחינה מספרית עדיף לה להיות עם הבנות ולא להפוך ללורל מעונה 36 של הישרדות, שהפכה מרצונה החופשי לעז של וונדל ודום, במקום להצטרף לברית בנות ולהגיע לגמר עם רזומה ועם יתרון שווה לכולן.
אבל אז הגיע המיזוג והתברר שכנראה ג'סטין הגבר היחיד משבט הבנות המקורי, שמסתבר שחבר טוב מאוד של גבריאל עוד לפני התוכנית כנראה ניסה לשחד מתמודדות משבטו שרצו לפרוש בגלל תנאי הטבע הקשים בוונואטו להישאר במשחק בשביל לעזור לו לנצח ובתמורה יחלק להן חלק מהפרס הכספי של 100,000$ שבו יזכה. למרות שגבריאל שאימוג'ין וניקול האשימו ששיתפה איתו פעולה בזה לא ידעה מזה, מה שהביא להדחתו, כי גם היא כנקמה למרות שהם היו זוג הצביעה נגדו עם הבנות.
אך גם בגריאל הודחה כדיייויד הפוליטאי השף שהבנות השאירו אותו אחרון בגלל הבישולים שלו, זכה בחסינות, מה שגרם לברית של שלושת הבנות לפנות זו נגד זו, ומכיוון שאימוג'ין וניקול משבט הבנות המקורי היו צמד בטון בלתי ניתן להפרדה, הן נאלצו בצער רב להדיח את גבריאל.
ואז שנשארו רק שלושה, הגיע הטוויסט הלא הוגן בכלל שהחזיר בבת אחת שני מודחים שהם הדיחו (ג'סטין וגאי), רק לפני כמה ימים ושהפסיקו לנוח ולאכול היטב בפנדרוסה, בחזרה למשחק ולתחרות על הפרס הכספי שלו. מה שבסופו של דבר הביא לכך שאתה גם היו הפיינל 2 והזוכה היה אחד מביניהם.
אני חושב שכזה ביזיון לא היה אפילו בגמר של 38, ששם החזירו רק מתמודד אחד שניצח את העונה, אך בימים הבודדים ששיחק עשה מהלכים אסטרטגים חכמים שכל העונה אף אחד לא עשה, מה שהביא לו את הניצחון בגמר. שלא לדבר בכלל על כך, שבניגוד לג'ייסון וגאי,הוא בכלל הגיע מאי ההכחדה ולא שבע, נקי ורענן מפנדרוסה.
אני חושב שהכי הגיע לאימוג'ין לנצח, בגלל שהיא היתה כל העונה על האי, והודחה אחרונה, למרות שבהתחלה היה לה קשה אפילו עם המשימת פרס הראשונה, ולבהדרגה היא נהפכה ללוחמת אמיתית, אסטרטגית וחברה נאמנה לבת בריתה שאפילו הראתה המון אומץ ותעוזה כשהורידה באחת ממועצות השבט את שרשרת החסינות שלה שבה היא זכתה וענדה אותה על צווארה של בת בריתה כדי להגיד את מה שישב לה על הלב מבלי להתחבא מאחורי השרשרת חסינות. דבר נדיר מאוד בהישרדות מצד מתמודד שזכה בשרשרת חסינות ומעדיף להשאירה על צווארו כשהוא מטיח את ביקורתו במתמודדים אחרים ובעיקר בבני הברית שלו.
בהזדמנות זו, אני רוצה להודות לנועם שהביא קישור לפורום שהראה ששתי העונות הראשונות של הישרדות האוסטרלית עלו סוף סוף ליוטיוב בשלמותן. מה שמזכיר לי שנותר לי לצפות רק בעונה הראשונה שכולל 13 פרקים כולל הגמר והריוניון שלו, בכדי להשלים את הצפייה בכל העונות של הישרדות האוסטרלית ששודרו עד כה לפני עונת האולסטאר שתשודר לקראת סוף ינואר 2020.