היי סקנדי
קודם כל חבל שאתה אף פעם לא מפנה אלי את התגובות שלך, אלא מתחבא ברמזים ועקיצות בתוך הסיכום שלך
בסופו של דבר אנחנו כותבים בפורום, ואחת המטרות זה גם לנהל דיון (והכל טוב, אני לא נושך)

אני מבין מהתגובות שלך שבתקופה האחרונה אתה מתחבר לפמיניזם, וזה מאוד משמח אותי, כי גם אני מחשיב את עצמי לפמיניסט
אבל פמיניזם בעיניי זה לא הלקאה עצמית על היותך "גבר לבן פריווילג" ולשנוא את כל מי שנולד כזה (או לפחות בהישרדות, כי אין לי מושג איך זה משפיע עליך מחוץ לפורום)
ופמיניזם בעיניי זה גם לא "כל מי שחשוד יאללה לערוף את ראשו, לא מעניין מה יש לו להגיד" סטייל איראן/סוריה/מדינות עולם שלישי למינהן שלא באמת צריך ללמוד מהם איך להתנהג כחברה מתוקנת
אז נכון, בעבר הלא כלכך רחוק גברים לבנים שלטו לא רק על העולם אלא גם בתוך החברה, ונכון בעבר הלא כלכך רחוק לנשים לא היו זכויות, ו"העלו נשים על המוקד"
וזה תקופות מאוד חשוכות בעולם, ואני מצדיע לכל מי שנלחמו בשביל לשנות את המצב
אבל אני חושב שאתה קצת מתבלבל, וכמוך יש עוד הרבה לצערי, כי המטרה של פמיניזם זה לא "עכשיו תור הנשים להפוך את העולם ולעשות לגברים מה שעשו פעם לנשים"
המטרה של פמיניזם זו מטרה אחת פשוטה - שוויון.

כשאני כואב את זה שלדן לא מאפשרים להגיב על ההאשמות החמורות נגדו לעומת קלי שמאפשרים לה כבר חודש וכמה/מה שבה לה, אני לא "מזלזל בקורבן" ולא "תומך במטרידן", אני תומך בצדק. צדק בעולם שיוויוני זה ש2 הצדדים אומרים את הצד שלהם. לא לתת לדן להגיב זה צעד כוחני אלים שמטרתו היחידה היא לאפשר להפקה ולCBS לשלוט בשיח על מנת שיתנהל בצורה שהם רוצים.

כולנו יודעים כמה כוח יש היום למחאות חברתיות, בעיקר כאלו שיכולות לקרות ברשת באופן אנונימי. כוח שיכול להמליך בן אדם ויכול להפיל בן אדם. אנשים חזקים כמו הארווי ויינשטיין לא היו נופלים בקלות בלי מחאה מהסוג הזה, וטוב שהמחאה הזו גרמה לזה לקרות.
ומצד שני, אתה יודע גם שכוח בידיים הלא נכונות זה דבר מסוכן, וכבר היו מקרים שהתגלו כתלונות שווא, וזה כבר היה מאוחר מדי לאותם אנשים שאומנם בית המשפט זיכה אותם/המשטרה סגרה את התיק מחוסר אשמה, אבל את המשפט שדה בחברה הם עברו וכבר סקלו אותם באבנים על דברים שלא עשו בעולם
צריך תמיד להיות לכל אחד מאיתנו ספק סביר לגבי כל מה שאנחנו שומעים ברשת או דרך הטלוויזיה, אנחנו חיים בעידן שבו כבר לא ברור מה זה אמת, ואותו סיפור יכול להשמע בגרסאות שונות כשזה תלוי על ידי מי/מה הוא מסופר ומה האינטרס מאחורי זה
אנחנו לא חיות אדם שפועלים בהתאם לאיך שאומרים לנו שאנחנו צריכים לפעול, לכל אחד מאיתנו חייב להיות שיקול דעת
במקרה הזה חשוב שוב ושוב ושוב להזכר שמדובר בתוכנית טלוויזיה ערוכה בקפידה, שמשודרת בערוץ מסחרי, שמרוויח כסף מזה שמדברים על התוכנית (אפילו לא משנה כמה בסופו של דבר צופים)

אגב, מעניין אותי מאוד לשמוע ממך, כי זכור לי שלאורך השנים מאוד מאוד אהבת את ריצ'ארד האץ' ותמיד רצית שיחזור לעונה נוספת, למה בעיניך הוא חף מביקורת לעומת דן? אם אנחנו משווים בינהם מקרה ריצ'ארד היה הרבה יותר חמור, נוראי וגועלי (וכשמדברים על זלזול בקורבן ומתייחסים לקלי, שמקבלת כבוד בכל מקום ואף אחד לא מזלזל בה ובתחושות שלה, סו עומדת בצד ויכולה ללמד את כולנו מה זה באמת זלזול בקורבן)