אני ברצינות שקלתי לוותר על הגמר. הרי סדר ההדחה ברור מההתחלה: ג'נט תודח ראשונה עם מבטל האלילים של דין (טוויסט ארור שבתקווה לעולם לא יופיע שוב... כמובן שהוא יופיע מעכשיו שוב ושוב ושוב
), לורן תודח באתגר האש (שגם כן, כל עונה אני מקווה שיפסיק, אבל נראה לי שהוא לא יפסיק לעולם), נורה לא מקבלת קולות בגמר. התקווה היחידה, וגם היא מאוד קלושה, היא לזכייה של דין. ושוב, לא שזה משנה, כי אולי קצת חוץ מדן (מבחינה אסטרטגית נטו), אף אחד בפיינל 9 הוא לא זוכה ראוי ממש. טוב, אפשר גם לסבול עוד קצת.
רוב וסנדרה מזמינים את כל הפיינליסטים לאי האלילים, נותנים להם באפים חדשים, ונותנים להם לישון במחסה המשודרג שלהם. שוב, בגלל שאין כאן אסטרטגים גאונים, אבל העריכה מצפה לבליינדסיידים כל שני וחמישי, אנחנו מקבלים עונה מאוד מאוד גרועה אסטרטגית, וזה כמובן בלי כל הפרשיות והשערוריות שהיו. ושוב, לא, מולי וצ'לסי לא היו מצילות את העונה. באותו הזמן, טומי מחפש אליל, הפעם עם רמזים ולא אקראית, תודה לאל. אבל עכשיו אין אפילו צל קליל לספק: טומי הוא הזוכה של העונה. לא שחקן טוב, לא דמות מעניינת, וכמובן, שוב פאקינג גבר. זו הזכייה החמישית ברציפות של גברים, ואם מתעלמים מאולסטארס, השישית ברציפות. אם עוד היה בי שמץ קטן של תקווה, גם הוא נעלם. מצידי שעונה 41 תהיה מסיבת נקניקיות, ג'ף בטוח לא יתנגד. זה לא שזה ישנה משהו.
דבר אחד טוב, שאשכרה היה בפיינל 5 אתגר חסינות ראוי לגמר. לצערי, בנקודה הזו הישרדות גוססת. דין זוכה בחסינות, גם יש לו אליל ומבטל אליל. וכמובן שחשוב לציין בוידויים את היתרונות שלו, זה הרבה יותר חשוב מאשר עיר הולדתו או העיסוק שלו. מכאן הכול הולך בצורה כל-כך ברורה: ג'נט משתמשת באליל, דין מבטל אותו וג'נט מודחת. חס וחלילה שיהיו הפתעות במשחק, זו לא הסיבה שאנחנו רואים הישרדות, נכון?
שוב, החדשות הטובות הן שבעקבות הסילוק של דן, הגמר לא מרגיש דחוס, אין בו שלושה אתגרים ולא ארבע מועצות שבט. אבל ממלאים אותו במקום לאסטרטגיה שפשוט אין בעונה הזו. האם זו העונה הכי גרועה אי פעם? לא בטוח, אבל זו אחת העונות הכי גרועות, אני מתנצל בפני עונות 35, 38, 34, אפילו 36. כבר הספקתי לשכוח מה זו עונה גרועה באמת. העונה הקודמת שבאמת הייתה מזעזעת הייתה עונה... 30? כן. העונה הזו די דומה, רק שבמקום קאסט שלם של דושבאגס יש חבורה שלמה של עיזים. ורק אני חושב שהמעבר לאתגר האחרון היה חד מדי? ההפקה החליטה להשתמש באתגר מעונה 35 כדי לעורר בכולנו PTSD לגבי הפעם הראשונה שהיה אתגר אש בפיינל 4. נורה זוכה, בוחרת לקחת איתה את טומי, ואז לורן מפסידה לדין. כמובן, חס וחלילה שיהיה משהו מעניין.
אין שום תקווה. אני לא רואה מצב שבו טומי מפסיד, ואני לא רואה מצב שבו נורה מקבלת אפילו קול אחד. אז מעבר לגבר החמישי ברציפות שזוכה, כריסי היא האישה האחרונה שבכלל קיבלה קולות בגמר, לא שהגיעו קולות לאף אחת מהנשים שהגיעו מאז לגמר. בנוסף לכל שאר הבעיות בעונות מעונה 34 והלאה, שלדעתי אף אחת מהן לא טובה, אני כל-כך שונא את הפורמט החדש של מועצת השבט האחרונה. קשה לשפוט את המתמודדים ואת המושבעים, במיוחד בעונה שבה היו בערך שלושה או ארבעה אסטרטגים, וכולם הודחו בתחילת המיזוג. אפילו דין, כמו שכבר אמרתי, הוא הרע במיעוטו. אז מזל טוב לטומי, ובואו כולנו ננסה לשכוח את העונה הזו.
אין בי הרבה תקווה, אבל אולי עונה 40 תוכל להיות טובה. אבל כשאני כבר יודע שאי ההכחדה חוזר, אני לא יודע אם אני אפילו רוצה לראות פרק אחד. בתקווה תיקנו את הטוויסט ככה שלכל הפחות לא יהיו לנו 17 פאקינג מושבעים. אבל בשביל לחדש לי את האהבה להישרדות, העונה הבאה צריכה להיות לא פחות ממושלמת.
דירוג סופי:
1. מיסי
2. אהרון
3. קלי
מכאן עוברים מהרע במיעוטו לשיא הבעעעע:
4. ג'נט
5. דין - בין האחרונים שחשבו, אבל בגמר הוא פיקשש.
6. אליזבת - מעלה לה על זה שעשתה בשכל ולא הגיעה לאיחוד הגרוע מכולם, כולל זה מעונה 30 שהתייחסו רק לארבעה שורדים
7. דן - לא יעזור כלום, בשבט של עיזים הוא היה היחיד שיזם מהלכים. כן מפריעה לי הפרשייה סביב קלי, ואני כן מוריד אותו כמה מקומות, אבל אני משתדל להתמקד במשחק.
8. צ'לסי - כשמישהי ש"לא הספיקה להוכיח את עצמה לרעה" מגיעה כל-כך גבוה, זה אומר דרשני.
9. ג'ק - כנ"ל לאליזבת
10. נורה
11. מולי
12. טומי - עשה מהלכים, אבל הוא גוש טופו בדמות אדם.
13. ג'מאל
14. לורן
15. איליין - נכון, הטוויסט עשה את רוב העבודה, אבל בניגוד לנורה, שההדחה של אהרון עשתה לה רק טוב, ההחלטה שלך להדיח את מיסי השמידה את העונה.
16. ג'ייסון
17. טום
18. רוני
19. וינס
20. קארישמה