הישרדות דוד נגד גוליית פרק 12

איכשהו, העונה הזו הפכה לעונה הכי אסטרטגית (בפועל, לא עם עודף יתרונות ובולשיט) מאז 33, אבל לדעתי היא עולה עליה. אני עדיין שונא את מורשת ראסל והעובדה שמתמודדים פשוט מחפשים אלילים במקום לכרות בריתות. אבל אז ניק לא רק שמכין אליל מזויף, אלא מצהיר עליו מול בני הברית שלו, כדי שלא יחפשו אלילים! לשם שינוי, אבולוציה אמיתית של אסטרטגיית אליל. אבל דייבי לא מאמין לו.

אתגר פרס מגניב. אגב, הדרים-טימר (חבר הפקה שמטרתו לבדוק את האתגרים) נראה דומה לכריסטיאן... מאחור, אבל מלפנים לא נראה כמו אף מתמודד בעונה. דייבי זוכה ומזמין את ניק וקארה, שהיו הכי טובים מלבדו. טוב לאליסון שהייתה די גרועה באתגר הזה, אולי היא עוד יכולה להוריד מעצמה את המטרה. מצד שני, אם הבחירה היא בינה לבין קארה או מייק... ויותר ויותר אני חושב שניק *לא* זוכה העונה. הוא בולט מדי. סיכוי יותר טוב שזו אנג'לינה או אליסון - למרות שנראה לי שאליסון תפסיד בפיינל 4 ותודח.

לצערי דייבי ממשיך באסטרטגיית בן - לחפש אליל כשכולם ישנים. איך בא לי שהוא יודח עם האליל בכיס! ג'יימס, אוזי, ג'ייסון - בין ההדחות שהכי אהבתי (למרות שהאחרונה הייתה מאוד מסוכנת בשביל נטלי). אני גם אוהב הדחות שבהן א' משתמש באליל על ב', ובסוף מדיחים את ג'. מבחינתי שלב האלילים התחיל רשמית עם ההדחה של אדגארדו בפיג'י - עונה מעפנה, בעיקר בהתחלה, אבל ההדחה הזו הייתה פשוט אדירה.

באתגר החסינות, שוב יורד גשם באיי דיסני! וואט דה פאק? האם זה יגרום להפקה סוף סוף להזיז את התחת ולמצוא אתגר צילומים חדש? האמת, אם זה אומר לעבור למקום כמו ניקרגואה (אני עדיין זוכר את בריכת השחייה), אני מקווה שלא. פיג'י היא מקום מעולה לצילומים, כל עוד הם באמת סובלים שם. מייק זוכה (מה?), מה שלא מפריע להדחה. כי הוא לא על הרדאר של אף אחד.

או שכן? במקום ללכת על בטוח ולהדיח את ניק או את אליסון, מייק מחליט לכוון נגד כריסטיאן! אם אליסון שורדת עד הפיינל 4 כמו שאני מנחש, זה יהיה פשוט מדהים - מכוונים נגדה מאז מה, הפיינל 9? ואפילו שזה כבר ממש לא דוד נגד גוליית, היא עדיין איום בגלל שהיא טובה באתגרים, למרות שהיא זכתה בחסינות רק פעם אחת. ובסוף, אליסון מקבלת שני קולות, דייבי משתמש באליל אבל מקבל שני קולות, וכריסטיאן מודח עם שלושה קולות! איזו עונה! הטובה ביותר מאז קמבודיה.

הפיינל 3 שלי נשאר מייק, ניק ודייבי , אבל אני חוזר לקבל וייבז טובים גם מאנג'לינה, שלא הערכתי מאז הטעות שלה עם הז'קט של נטלי.

1. מייק
2. ניק
3. דייבי
4. אנג'לינה
5. אליסון
6. כריסטיאן
7. קארה
8. גבי
9. אלק
10. אליזבת'
11. לירסה
12. בי
13. פאט
14. ג'סיקה
15. נטליה
16. ג'ון
17. קארל
18. נטלי
19. דן
20. ג'רמי

סטילהוק

New member

עוד פרק אחרון לפני הגמר שהולך ומקרב אותנו לסופה של אחת העונות הכי גרועות בתולדות הישרדות. שלא לדבר בכלל על אוסף האלילים והיתרונות שלא זכורה לי כזאת כמות באף עונה, אפילו לא בעונה הקודמת של 'אי הרוחות'. ואגב, אם כבר באי הרוחות עסקינן, שמתם לב איך דייבי קיבל את אותה אופציה שקיבל כריס נובל בעונה הקודמת? אלא שהסימן שביקש מאלוהים יעני, גרם לו שלא ללכת בעקבות נובל ולבחור נכון לעומתו. שלא לדבר בכלל על בזבוזי האלילים לחינם...

אז ניק מוצא האלילים הסדרתי/הגרסה החדשה לבן מעונה 35, מכין אליל מזוייף ועושה עצמו מוצא אותו מול כולם על הרפסודה בחוף. הוא רק שוכח שדייבי יודע לגבי האליל האמיתי שהם מצאו את הרמז אליו והוא עזר לו להשיגו, ודייבי ישר עולה על התרמית של ניק, ומחליט לעשות לו הפוך על הפוך ולהדיחו מהמשחק. ולאחר שהוא זוכה במשימת הפרס ומחליט לקחת איתו את ניק את קארה, ומשתף רק אותה בהחלטה, היא משכנעת את אליסון שגם כך הפכה למטרה להדחה, להתצטרף לתוכנית להדיח את ניק. במשימת החסינות אליסון שרק אלוהים וההפקה יודעים למה היא בכלל נחשבת לאיום פיזי מפסידה לפאקינג מייק בעוד חסינות מיני רבים שהיא הפסידה בהן מאז אותו ניצחון יחיד שלה במשימת החסינות הראשונה שהפכה אותה לאיום פיזי שחובה להיפטר ממנו בעיני כולם. וכמובן שאיך שהיא מפסידה ניק מחליט שיש להדיחה, בגלל הפחד שלו שהיא מהווה איום פיזי וגם בגלל שזאת הזדמנות להחזיר את השיוויון בין הדוידים לגולייתים. הוא מתוודה בפני דייבי שלא באמת מצא אליל חסינות נוסף, למרות שדייבי שכבר עלה עליו מזמן יודע בגלל שהוא עצמו מצא אותו, ומתכוון להשתמש בו במועצת השבט הקרובה, שרק אז עוד יוכל להשתמש בו, בכדי להדיחו.

אמממה, בגלל שניק שלא יודע את התוכניות של דייבי להדיחו אם לא יזכה בחסינות, התוודה בפניו על האליל המזוייף, דייבי פתאום שוב סומך עליו ויורד מתוכניתו להדיחו, למרות שלא נראה שהוא טורח לשתף אף אחד בביטול התוכנית, ופתאום גם הוא להוט להדיח את אליסון 'האיום הפיזי' שהפסידה למייק.

ואם כבר במייק עסקינן, לברנש עם שרשרת החסינות לראשונה על צווארו עולה פתאום שוב הרצון להדיח בכלל את כריסטיאן, שהפעם אין לו שום פסלון חסינות, וגם כולם חושבים שהוא האיום הכי גדול במשחק וכל מי שיגיע איתו לגמר יפסיד לו, אז הוא מארגן את הגולייתים לעשות לכריסטיאן בליינסייד ולהדיחו.

במועצת השבט מרוב עודף תוכניות הדחה, גם דייבי וגם ניק מבזבזים את פסלוני החסינות שלהם (לדייבי גם כך לא היתה ברירה כי יכל להשתמש בו רק במועצת השבט הזאת, כך שזה לא ממש בזבוז, אך לניק שגם חשף את דבר התרמית של האליל המזוייף שמצא ליד כולם וגם השתמש לחינם בפסלון החסינות האמיתי שההפקה הובילה אותו אליו באותו לילה לאורך שביל של לפידים, בעוד לא קיבל שוב אפילו קול אחד נגדו, מה שמוזר לכשעצמו שהרי דייבי לא יידע אף אחד על ביטול תוכניתו) ובעוד דייבי ואליסון מקבלים כל אחד 2 קולות בלבד, כריסטיאן קיבל 3 והודח סופית מהמשחק והפך למושבע השביעי, ועכשיו יוכל להצטרף לגבי בפונדרוסה, כפי שהבטיח לה במועצת השבט האחרונה שבה הודחה שיצטרף אליה במהרה.

והפרק הבא שישודר בשבוע הבא, מי היה מאמין, כבר פרק הגמר של העונה המעפנה הזאת ואז גם נגלה למה ג'ף כל כך שונא את העונה הזאת והזוכה שלה.

NP23

New member

ניק זה
בן ? מוצא אלילים סדרתי!? הוא מצא רק אחד.
לבסוף אף אחד לא הצביע גם נגדו לעומת בן שהיה המטרה 3 פעמים , מי שכמעט היה בן זה כריסטיאן שמזל שנפטרנו ממנו כבר . ומן הסתם שדייבי כן יידע את כולם שהוא מצביע אליסון , לכן קארה אמרה עכשיו אליסון המטרה ..ולכן ניק לא קיבל שום קול נגדו. קורים דברים שיורדים בעריכה

דעתי על הפרק-

אמנם ניק הבריק עם המהלך של "מציאת" האיידול לפני כולם,
ודייבי הפתיע שעלה על הטריק שלו ומצא בעקבות כך אליל,
אבל שניהם לדעתי שיחקו לא טוב (בעיקר בפרק האחרון) ובכך נותנים לגולייתים
את היתרון המספרי מבלי שהם מתאמצים בכלל,
כי כמו שמייק אמר הם פשוט מדיחים אחד את השני, וחבל (בעיקר עד שהם הצליחו להתגבר על המיעוט המספרי).
בכל אופן, אני לא חושב שניק או דייבי יגיעו לגמר (אלא אם כן בזכות חסינויות)
כי אחרת הם ינצחו, ולכן אני חושש שמייק כנראה יזכה בסוף....

NP23

New member

למה החשש? מייק מעולה ובפרק הזה בכלל הוכיח שמקבל הכי הרבה אמון והוא הרים מהלך להוציא איום ענק בלי שום יתרון ואליל. מגיע לו לזכות.

כי אני פשוט לא התחברתי אליו בכלל.
לא ברמה המשחקית ולא ברמה האישית (נקרא לזה ככה בהיעדר מילה אחרת שמתאימה)

Uri04

New member

אכן דודה עדנה משעממת ונשכחת, למרות שהיא הרימה בחשאי מספר מהלכים טובים. בשקט בשקט הדודה כובשת את הניצחון והופכת לאחת הזוכות הגרועות ביותר מאז מישל.

NP23

New member

קודם כל , בעיני הוא ממש מצחיק וחמוד. אבל ,בלי קשר, מה אכפת לי, זה ממש לא הופך אותו לזוכה גרוע בטח לא ברמה של מישל
כמו שאמרת הרים בחשאי מהלכים טובים בלי לעשות רעש
היחיד בערך העונה שלא התרגש רגשית משום דבר לא חיפש נקמות או לעשות מהלכים גדולים בכוח כשזה לא מתאים .
יש צדק מסויים אם ינצח כי הדיווידים זכו בהרבה מאוד יתרונות,
אבל מייק אולי בכל זאת יעפיל על כל זה בנטו משחק טוב, בלי שום אליל ושום יתרון

Bar EL

New member

לא רק יותר טוב ממישל, גם מאדם ובן ואולי ברמה של וונדל/שרה (אסור לשכוח שהוא נדפק רצח מהיתרונות).

NP23

New member
הלו

ובוב? ופאביו? יש עוד כל כך הרבה..
טוב אם תשאלו אותי הוא עוקף את כמעט את כל ה13 הזוכים הראשונים אפילו, מלבד ריצ'ארד .. אבל זה כבר אני.. ואפשר להתווכח
אבל הוא בוודאות טוב מ
בוב ופאביו!
(לדעתי גם מנטלי וסנדרה בהחלט,וכן גם מטייסון )
&nbsp
אדם33 דווקא מעולה בעיני, וגם וונדל, יש עוד המון גרועים יותר משניהם שעוד לא הזכרתי!
(סופי, נטלי19, קוקרן..so on..)
&nbsp
קיצר הוא יהיה איזה מקום 17 אצלי, אולי יותר..
הוא עובר את האמצע. אם ינצח.

Bar EL

New member
חחחח לא הבנת אותי

ציינתי רק את אלה מהעונות האחרונות, ברור שהוא יותר טוב מפאביו ובוב ובטח מסנדרה ונטלי שהן לנצח 2 המנצחות הגרועות ביותר.
וכן יותר טוב גם מסופי, קוקרן, טייסון ועוד מלא מנצחים מהעונות הראשונות.
גם אצלי הוא יהיה לפחות מקום 17 אבל יותר לכיוון ה10-15.
ואגב לגבי אדם - אני ממש אוהב אותו אבל הוא פחות מעולה כשחקן למרות שניסה, הוא דיי נכשל הרבה אסטרטגית (ובכל זאת יש מלא גרועים ממנו), לגבי וונדל כן אתה צודק הוא באמת ממש מעולה.

NP23

New member

ישששש ! סופסוף זה קרה .
זה משך תשומת לב אליו אבל בסופו של דבר, ניק הצליח להסיח את דעתו של כריסטיאן מלמצוא עוד אליל . חבל ממש שבזבז את האליל, אבל לפחות ,בתקווה,יורדת ממנו המטרה, דייבי כנראה כבר לא יכוון נגדו, ומייק ואנג'לינה היו בצד שלו כל הזמן.
לדעתי, בכל אופן ניק או דייבי כן יגיעו לגמר, אחד מהם הזוכה, וכן הם די פישלו אבל אני מעריך מאוד את שניהם , הם ללא ספק משחקים הכי חזק. ואליסון טיפשה ששיתפה את מייק בתכנית להדיח את ניק, יכל לעלות לה בהדחה. מייק משחק חברתית הכי טוב, אם זה לא היה ברור מזמן. והוא יכול מסתבר לזכות גם בחסינות , אם יזכה באחרונה זה ייתן לו המון קרדיט.

Bar EL

New member

שמח שסופסוף נפטרנו מכריסטיאן -ללא ספק שחקן גרוע שלא היה מעורב בשום דבר שקרה בחלק נכבד מהפרקים, ואז הפנה את הגב שלו ליחידים ששמו עליו במשחק וזו הטעות העיקרית שלו - ההדחה של קארל הייתה מוקדמת מדי בשבילו והוא לא היה מספיק חכם כדי להבין את זה.
מייק באמת משחק הכי טוב והכי שקול, ניק נראה שעושה טעויות אבל גם במצב חברתי ממש טוב, דיי ברור שהעריכה ניסתה לגרום לנו לחשוב שניק בסכנה (אפשר לראות בבירור שקארה אומרת שהיא מכוונת נגד ניק הטון דיבור שלה פתאום שונה שהיא אומרת את השם שלו, מה שאומר שהדביקו את זה בעריכה).
דייבי גם כן משחק את המשחק עד הסוף, אם כי לא סגור על כמה טוב.
אנג'לינה חמודה ומוסיפה עניין אבל היא עז גמר לגמרי, אליסון וקארה לא מעניינות.
ובסופו של דבר, הלקח שאפשר ללמוד מהישרדות ומשחקנים כמו גבי וכריסטיאן הוא שלעשות מהלך "גדול" ו"בליינדסייד" זה לא בהכרח הדבר החכם, צריך תזמון ובני ברית שאתה סומך עליהם , ואת זה לא היה לכריסטיאן (אופייני לטייפ של המעריץ החנון) לבלבל במוח על אסטרטגיה לא עוזר כי בשביל אסטרטגיה טובה צריך משחק חברתי מספיק חזק (כמו של ניק נגיד).

דירוג:
1.מייק
2.ניק
3.דייבי
4.אנג'לינה
5.קארה (לפחות שווה)
6.אליסון

סטילהוק

New member
אז מי הצביע למי

נראה לי שזאת ההצבעה הכי לא היגיונית בתולדות הישרדות:

מילא דייבי שרצה להדיח את ניק היחיד שהצביע ביחד עם כריסטיאן לאליסון.
מילא זה שניק שרצה להדיח את אליסון הצביע ביחד עם קארה ואנג'לינה לכריסטיאן.
אך מה פתאום מייק שרצה ותכנן להדיח את כריסטיאן היה בסוף היחיד שהצביע יחד עם אליסון לדייבי?

מישהו יכול להסביר את פשר ההצבעות ההזויות בפרק הזה?

NP23

New member
לא כזה מורכב

דייבי רצה לשמור על הדיווידים שלו ולהדיח את אליסון , כריסטיאן הלך אחריו . ניק גם היה בטח מדיח אותה אם לא היה מגלה שהוא לא יכול באמת לסמוך על דיווי וכריסטיאן, הוא גילה שהם התכוונו להצביע נגדו .
&nbsp
מייק ואליסון הצביעו לדיווי כתוכנית פיצול למקרה שאליל ישומש על כריסטיאן (ואכן אם דייבי היה בוחר להשתמש על כריסטיאן ולא על עצמו, הפיצול היה מציל את אליסון)

סטילהוק

New member
לא הבנתי

למה שדייבי יסכן את עצמו בשביל להציל את כריסטיאן? הרי אם כריסטיאן היה חסין עם פסלון החסינות שדייבי היה משחק עליו, הוא דייבי היה בתיקו 2:2 מול אליסון, ומי יודע אם אחרי שכולם היו רואים שהוא גם הסתיר מהם פסלון חסינות, בעוד שהוא מאשים את ניק שמצא את הפסלון, וגם שיחק אותו להציל את כריסטיאן בהצבעה החוזרת בינו לבין אליסון לא היו מדיחים אותו?

NP23

New member

נכון, לכן הוא לא עשה את זה, אבל דייבי יכל לחשוב שאין פיצול , שזה יהיה 5 קולות לכריסטיאן, ובמצב כזה אם ישתמש עליו, אליסון תעוף בוודאות.
אז ליתר ביטחון פיצלו.
הם גם לא ידעו אם כריסטיאן בעצמו הוא לא זה שמצא עוד אליל.
בכל אופן זה הסיבה היחידה שאליסון ומייק הצביעו דייבי, לא מתוך רצון שדייבי יודח.
&nbsp
אגב, קטע שעדיין לא קרה בשום עונה שמישהו משתמש באליל על מישהו אחר, ואז בעצמו מודח,
בנתיים כל מי שהשתמש על מישהו אחר זה השתלם לו, אפילו כל מי שעולה לי בראש הגיע לגמר.

למעלה