היש קשר בין דיכאו אחרי לידה לבין

ענתש

New member
יש לי שתי חמות ! (אומרים חמיות...

למדתי) ואחרי הלידה של נגה היה לי בלוז שנמשך שבועיים. אחרי הלידה של ליאור שום דבר, רק היי גדול. היחסים שלי עם שתיהן מצויינים. קלקלתי את המחקר ? (ולדעתי היה קשר הדוק בין זה שנגה לא היתה איתי בביות מלא וליאור כן, אגב, ולא לשום דבר אחר)

ענתש

New member
לא, הפתרון יותר פשוט -

ההורים שלו גרושים ושניהם נשואים מחדש. יש לי שתי חמות ושני חמים ולנגה יש 3 זוגות סבא-סבתא. (אנחנו לא עושים הפרדה של מי ביולוגי ומי לא, בשביל מה לבלבל את הילדה ? היא אוהבת אותם והם אותה, בדיוק כמו סבא-סבתא ביולוגים)

lulyK

New member
מהסטטיסטיקה הפרטית

שסביבי, אין ממש קשר, אבל בעיקר בגלל שכל מי שסביבי מנהלת יחסים רגילים עם חמותה (גם כשאין אהבה גדולה, אין שפע אמוציות). היחידה שממש סבלה מדכאונות אחרי לידה (בשתי הלידות), מהסוג שדורש תרופות, דווקא בקשר חם ומעורר קנאה עם החמות.

hagaram

New member
מכירה כזה מקרה, לא חשבתי על

הקשר, עכשיו שאת אומרת, זה סבב המון סביב החמות!!!

לא סבלתי משום תסמינים

דכאוניים לאחר הלידה, והקשר שלי עם החמה הוא בסדר גמור.

hagaram

New member
נראה לי שמה שאמא של עופרי וטל

התכוונה לומר זה שנמצא קשר בין אלה שכן סבלו לבין קשר לקוי עם החמות!

babi12

New member
מבחינתי יש קשר הדוק

בעיקר משום שחמותי מגיע אלינו המון "לעזור" , וממש גרה אצלנו כמה ימים בשבוע. יש פה היבט של איבוד פרטיות, התערבות בעקרונות גידול הילדים וגם ניסיון להשפיע על דברים אחרים בחיים. לא מכירה את המחקרים האלה, וקשה לי להגיד אם זה משהו מדעי. בכל מקרה, אצלי זה תלוי באופי של הנפשות הפועלות ורמת המעורבות בחיים שלנו. אצלנו זה נהיה בלתי נסבל , עד כדי ש"לא מדברים" בבית , ואנחנו באטרף של חיפוש מטפלת כדי שנוכל להמנע מהסידור הגרוע הזה של סבתא שמטפלת בילדים.

למעלה