הי בשלניות, עדשים כתומות ולא קציצות

מרק, סלט

למרות שבעיקרון הם פחות שומרים על צורה,
בתוך תבשיל אחר, חלק מרוטב עגבניות...
 
עם ירקות כמובן

2 כוסות עדשים כתומות מסוננות
4 כוסות מים לפחות
בצל, סלרי, גזר, דלעת, קישוא, שורש פטרוזליה- מה שיש בבית חתוכים לקוביות קטנות
מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס או צ'ילי פפר מה שמעדיפה, כמון זרעים ואבקה , זרעי כוסברה למי שאוהב




מזהיבים את הבצל במחבת עמוקה או סיר נמוך שפה מוסיפים ירקות ומערבבים היטב, מכסים ונותנים אידוי של כ-10 דקות עד שמתרככים לנעיצת מזלג.

מוסיפים את העדשים והמים ומערבבים, מתבלים, מריחים ומליטים עם די . מכסים ומבשים מכוסה כעשר דקות, בודקים מצב העדשים ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים. מכסים שוב. אם העדשים כמעט מוכנים מכבים את האש ומשאירים מכוסה עןד כעשר דקות- כמו במקרה של אורז.
אחר כך טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
 

יוספה 51

New member
מעולה, אעשה מחר בבוקר

יש לי את כל המרכיבים. קניתי לכבודך זרעי חרדל, גם הולך?
 
יכול אבל מצריך קליה במחבת לפני השימוש או

ריסוק במכתש/ מטחנת תבלינים
 

noa555555

New member
ומאותו תבשיל שהציעו לך ,

עם העדשים, תבלינים וירקות - אפשר גם לטחון אותו לאחלה ממרח עדשים , ולאלתר חופשי עם זה ולשחק עם הטעמים
ואז זה בכיף בכריך . תרשי לעצמך להפליג בדמיונך עם התאמות הטעמים .
 

ladybug6

New member
אורז עם עדשים כתומות!

אחד הדברים האהובים עלי ועל הבנזוג שאני מכינה בממוצע פעמיים בחודש.
מתכון מדויק יש כאן:
http://tivonim-blog.co.il/ארוחה-שלמה-תבשיל-אזוקי-וגזר-אורז-עם-עד/

אפשרות נוספת היא תבשיל שמכיל רוטב עגבניות, עדשים כתומות, ועוד קטנית כלשהי (אזוקי/שעועית אדומה/לבנה וכו') ואוכלים את זה עם אורז או פסטה או פתיתים. יש מתכון כזה בבלוג איפשהו אם תרצי.

והייתי מציעה מרק אבל בשביל מרק לא צריך עדשים, אפשר פשוט לצאת החוצה..
 

יוספה 51

New member
תודה. האזוקי עשה לי את זה, רק אצטרך

לקנות, כל שבטח יחכה לשבוע הבא. מרקים אני לא מכניסה הביתה לפני סוף ספטמבר בדרך כלל, אבל כשהעונה מגיעה, אני יכולה אפילו להכין שני מרקים באותו זמן מרוב שאני מכורה כבדה. תודה.
 
בהשראת הסלטים שלך

שריתי אתמול והכנתי הים את זה-
שבת בבוקר יום יפה אמא סולטת סלט חדש ובו- עדשים שחורים ופולי מאש שהושרו מאמש ועברו דרך מחבת חם עם שמן זית ופרוסות רבות של שום, פטריות שמפניון צחות שעברו דרך אותו מחבת, עלי תרד בשרניים ששהו במה שנאר באותו מחבת, כולם זכו לטיפול במיץ ליים ,מעט דבש,פלפל שחור , מלח הימליה ורדרד ופלחי ליים לאכילה עם המנה האישית
והשמחה רבה!
 

יוספה 51

New member
טוב בא לי על זה, צריכה לקנות

שוב מש, מדהים כמה פתאום כל הקטניות האלה נהיו לי פופולריות.
 

ella1302

New member
אני מכינה סלט בסגנון טבולה עם בורגול ועדשים

כתומות. להשרות את הבורגול, לבשל את העדשים עד רכות, אבל לא מבושלות מדי. לסנן את הבורגול, להוסיף עדשים, מלפפון קצוץ דק, עגבנייה קצוצה, פטרוזיליה/כוסברה בנדיבות, מיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל ובתאבון.
 
נזיד עדשים כתומות ועגבניות.

אני מאוד אוהבת את המתכון הזה למעשה, יש לי עדיין קצת במקרר. אני מוסיפה רק מעט מים רותחים ופחית חלב קוקוס שלמה (כי אין לי מה לעשות עם חצי פחית) ובמקום מרק יוצא נזיד סמיך ומעולה. הולך מצויין עם אורז. ולמרות שכתוב שזה לחורף לדעתי מתאים ביותר לכל עונות השנה.
 

יוספה 51

New member
אני חייבת לציין שאני נהנית מהמתכונים וההצעות

שלכם מאד. אז תודה, דיווחים יגיעו, כרגיל, בהמשך. למעט המרק הנפלא שייבדק רק בחורף (חם לי מרק בשלבים של הקיץ)
 
תני לזה צ'אנס

אני גרה במקום עם מזג אוויר דומה לזה של הארץ (חוץ מהלחות).
כיוון שלא הוספתי הרבה מים זה מקבל מרקם של דאל הודי ולכן לדעתי אפשר לאכול בקיץ.
 
למעלה