עם ירקות כמובן
2 כוסות עדשים כתומות מסוננות
4 כוסות מים לפחות
בצל, סלרי, גזר, דלעת, קישוא, שורש פטרוזליה- מה שיש בבית חתוכים לקוביות קטנות
מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס או צ'ילי פפר מה שמעדיפה, כמון זרעים ואבקה , זרעי כוסברה למי שאוהב
מזהיבים את הבצל במחבת עמוקה או סיר נמוך שפה מוסיפים ירקות ומערבבים היטב, מכסים ונותנים אידוי של כ-10 דקות עד שמתרככים לנעיצת מזלג.
מוסיפים את העדשים והמים ומערבבים, מתבלים, מריחים ומליטים עם די . מכסים ומבשים מכוסה כעשר דקות, בודקים מצב העדשים ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים. מכסים שוב. אם העדשים כמעט מוכנים מכבים את האש ומשאירים מכוסה עןד כעשר דקות- כמו במקרה של אורז.
אחר כך טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.