הי חדשה כאן...

לב אביב

New member
הי חדשה כאן...

ומאוד נהנית לקרוא את ההמלצות שלכם כאן מתוך נסיונכם האישי. אני מצרפת את השרטוטים הראשונים של הבית שלנו ואשמח לקבל הערות והארות מכם. אנחנו נתחיל לבנות בראשל"צ על מגרש של כמעט 400 מ"ר. זה התכנון של הקומה הראשונה בבית - הוא עבר שינויים מעטים מאז, אבל בעקרון זה הרעיון...

איריסג

New member
הממ"ד בעיני קטן מדי

זאת אומרת או למעשה צר מדי . המלחמה האחרונה שיכנעה אותי שכדאי לעשות מהממ"ד משהו שבעת הצורך יהיה אפשר להתכנס בו כל המשפחה בנוחות. אני משערת שאת מתכוונת להשתמש בו כמחסן או כמזווה. אני הייתי שוקלת בכל זאת לעשות אותו בפרופורציות שיאפםשרו לכם לבלות בו בעת הצורך (שלא תבוא, אמן)

איריסג

New member
הנסיון (של אחרים לשמחתי) מהמלחמה

האחרונה הוכיח שגם אם לא זרקו עלינו טילים כימיים - הממ"דים הוכיחו את עצמם כיעילים נגד טילים קונבנציונאלים שמלאים בכדוריות ברזל. תשאלו הרבה חוכמולוגים מחיפה ומהצפון שפירקו את דלתות הממ"ד ואת החלון אם הם לא מצטערים על זה. יש לך די הרבה מטרים בבית שאת יכולה להקדיש לצרכי מחסן. את הממ"ד תעשי חדר שלא יהיה עמוס בג'אנק (כי זו דרכם של מחסנים, לא?) כי אם יהיה צורך להשמיש אותו מהר - את תהיי בבעיה. אצלנו למשל הממ"ד הוא חדר עבודה (ופוטנציאל לחדר ילדים שלישי), ותהיה בו גם מיטה לאורחים - כך שאם חס וחלילה נצטרך אותו - הוא שמיש באופן מיידי.

לב אביב

New member
הממ"ד אכן ישמש אותנו כמחסן

לכן ויתרתי על חדר ארונות בחדר שינה שלנו (לאור הנסיון בבית הנוכחי שאנו מתגוררים בו - חדר הארונות הופך להיות גם מחסן...). כפי שכבר ציינתי מקודם, גם הממ"ד (שאליו תהיה גישה מהבית) וגם המרתף (שיהפוך ליחידת דיור) הוגדלו, אבל אין לי כרגע את השרטוט

איריסג

New member
הנה מה שאני חושבת, במבט ראשון

קודם כל - איזה כייף של יחידת הורים. גדולה ומרווחת כמו שאני אוהבת. והעובדה שהיא בקומת הקרקע היא החלטה מאד נבונה בעיני. רק דבר אחד - הפאנג שווי (ויש מאחורי זה המון הגיון בעיני) ממש לא ממליץ למקם מחשב וכו' (ובכלל מכשירי חשמל, אבל מי יכול להרדם בלי טלויזיה?) בחדר שינה. יש איזה עניין עם החשמל הסטטי ואלקטרוניקה בכלל שמסתבר שיש לה השפעה על איכות השינה. אני גם הייתי מנסה להגדיל מעט את חדר הרחצה של ההורים, אם זה אפשרי, ומכניסה שם מקלחון כפול (אני ממש לא חושבת שצריך אמבטיה). מקלחון כפול של 2 מטר רוחב , אפשר עם ספסל בנוי בפנים, שני ראשי מקלחת גדולים - פינוק אמיתי.

איריסג

New member
קומה שניה

הבנתי נכון? יש שם מרפסת? נראה סבבה. גם הגדלים של החדרים בסדר בעיני.

לב אביב

New member
שכחתי לציין מקודם

תקרת הסלון תהיה בגובה של כ-6 מטר ומהקומה השניה תהיה תצפית לכיוון הסלון

איריסג

New member
אתה קורא לזה עבודת אלילים

ואז אומר את אותו דבר.... מה זה מוכיח? שאולי לפעמים צריך לעזוב מאחור את צרות המוחין, ולנסות להתעמק בעניין יותר, ואולי לא לפסול אותו על הסף. מלבד להגיד "פאנג שווי" אתה יודע בכלל מה עומד מאחורי התורה הזו?

כבר שנה ששכחתי את

אלי סיני - חבל שהזכרת לי . עבודה זרה זה כל מה שבני אדם המציאו בעניני רוחניות .

לב אביב

New member
פינת המחשב

תהיה למעשה בכניסה לחדר השינה מצד שמאל ולא כפי שמופיע בשרטוט - אני מקווה שכך זה לא יפריע למי שישן... לגבי חדר רחצה הורים - גם אני שואפת לעשות מקלחון גדול (כזה עם מערכת ג'טים) וביציאה לחצר מחדר השינה שלנו, אמור להיות ג'קוזי.

איריסג

New member
בעיני זה היינו הך.

ממש עכשיו, כשאני כותבת לך את ההודעה - אני על עמדת המחשב בחדר השינה. זה רק בגלל שהאיש שלי כבר ער, אחרי ה"שלאף שטונדה". זה אילוץ, כי כרגע אנחנו גרים בדירה קטנה של 70 מ', אבל גם בבית כמו שלכם - זה לא משנה איפה תמקמי את עמדת המחשב - עדיין כשמישהוא יושב על המחשב ומתקתק, וצריך איזו מנורת קריאה לידו - ומישהוא מנסה לנוח - זה מפריע. מה גם שהחשמל הסטטי (או הרעש הלבן שיש ממחשב שרק המסך שלו כבוי) זה משהו שמשפיע בכל מקרה. אני לא בטוחה בנחיצות של מערכת הג'טים במקלחון (זה הון עתק חוץ מזה) אבל מקלחון כפול זה נראה לי כייף... לגבי הג'קוזי - אני מאלה שלא ממש שייכים לחובבי הג'קוזי בבית. מנסיון של הרבה מאד חברים שלנו (ותכף תבוא ענתש עם הנבוט...) - ג'קוזי בבית זה דבר שמתלהבים ממנו חודש - ואחר כך הוא הופך ל"פיל לבן". אני משאירה את הג'קוזי לחופשות בצימרים.

ענתש

New member
אבל זה לא ג'קוזי אמבטיה אצלי

זה ג'קוזי ספא. כזה.... לחמותי יש בחצר וזה הדבר שהכי משתמשים בו בעולם, במיוחד הילדים. זה כמו בריכת שחיה בשבילם שחמה ונקיה כל השנה. עם היתרון הברור על בריכה שזה ניתן לנעילה כך שזה פחות מסוכן (חשוב עם ילדים שתהיה גם נעילת מנגנון כדי שהמשאבה של המים לא תפעל כשהם בפנים).

שלום ! אני מניח שהמגרש קטן

ממבט ראשון ! מחשב בחדר שינה זה מאוד לא רצוי אם בן זוג אחד רוצה לישון והשני להמשיך לגלוש . מתחת למדרגות בצד של חדר ההורים אפשר לנצל את החלל שמתחת למדרגות לקחת קצת שטח מחדר ההורים ולבנות חדר מחשב נפרד

למעלה