הי חדשה כאן...

וממבט ראשון שלי

התאהבתי בקומה השנייה שלך, הפורפורציות של החדרים, הנישות לארונות,פינת הטלויזיה, אפילו בשירותים הנוספים ממש ממש אהבתי
לגבי קומת הקרקע- הכניסה הישירה לבית מפריעה לי, אין מבוא ואין הפרדה בין הכניסה לסלון עוד משהו, אבל קחי זאת בערבון מוגבל היות וזו השריטה העמוקה שלי- אני חייבת שהמטבח יפנה לגינה, קשה לי לראות מטבח מושקע שמוצב בפינה המרוחקת מהגינה, אולי בגלל החיים ב"אל פרסקו" שבספרד, אבל זה ידרוש שינוי דראסטי של החלפת יחידת ההורים עם המטבח, מה שיצריך מחשבה איך בכל זאת לשנות ולקרב את המטבח לכניסה. שיהיה בהצלחה

ARCH 2

New member
ועוד הערה קטנה בקשר למטבח -

לדעתי, כדאי שהכיור יפנה לחלון ולא לכיוון הקיר. בדר"כ אנחנו הרבה יותר משתמשים בכיור מאשר בכיריים ונראה לי יותר נעים לעמוד מול נוף כלשהו ולא מול קיר.

לב אביב

New member
המטבח עדין לא מתוכנן ממש

זה סתם להמחשה... כנ"ל גם בחדר רחצה הורים ובשאר החדרים. בשבוע הבא נשב עם האדריכל ונרד יותר לפרטים.

ענתש

New member
תתחדשו ../images/Emo13.gif

מממ... זה מאד מאד מאד שונה מהטעם שלי והפרוגרמה שלי, כמעט בכל פרמטר. לכן קשה לי להביע דיעה בלי לדעת מה רציתם... אישית אני לא אוהבת הפרדה בין סלון ומטבח כי כשיש אורחים או חברים אז אני במטבח זמן ניכר והם בסלון ואני לבד. זה מבאס. אחד התנאים הראשונים שלי היו - מטבח פתוח לסלון ומשטח עבודה שיאפשר לי לדבר עם מי שבסלון/לראות טלויזיה תוך די בישול. דבר שני - יש לכם ילדים ? הם כבר גדולים מספיק כדי להיות בקומה משלהם ? כי אצלינו למשל לא. הם בני 4.5 ושנה וארבע ומקווה שיהיה עוד אחד בעתיד ולכן מבחינתי תכנון כזה הוא לא פרקטי אלא אם גמרתם (עקרונית) לעשות ילדים והקטן ביותר הוא כבר בגיל שלא צריך אתכם בלילה משום סיבה. אישית תכננתי מקום ליחידת הורים למטה בעתיד אבל כרגע ויתרתי על חדר ילדים אחד למעלה כדי להיות באותה קומה עם הילדים ומקסימום כשיבוא עוד אחד הם יהיו שניים בחדר עד שיגדלו מספיק להיות בקומה לבד ואני ארד למטה. שוב, זה לא רלוונטי אם הילדים שלכם כבר גדולים ואפילו חיובי בעיניי שיש לילדים גדולים קומה משלהם עם סלון משלהם. אני גם מסתייגת משירותי האורחים הקטנים למטה ואלו הקטנים למעלה. יש לי כאלו בבית הנוכחי שלי ובחודש תשיעי לא נכנסתי לשם בכלל.. אלו שירותים מאד "קבלניים" כאלו - צרים ומעצבנים שלא נוח להשתמש בהם כי הם פשוט צרים מדיי. סליחה שאני קוטלת, אמרתי מראש שזה מאד שונה מהטעם שלי. לי היה מאד חשוב יציאות החוצה גדולות ומאווררות מהסלון (נראה לי מעט מדיי חלונות) וגם פינת העבודה בחדר השינה היא לא מתאימה לדעתי. ואני לא מסתדרת עם ארונות ולא חדר ארונות (בלאגניסטית, בארון אני לא מוצאת כלום). ופינת האוכל אם תרצו לאכול בחוץ - תצטרכו לצאת מהסלון החוצה ? כי את פינת האוכל כדאי לדעתי למקם בין המטבח לסלון או לפחות באותו הצד של הגינה כך שיציאה לגינה היא מפינת האוכל והמטבח נוחה. ןהתכנון של חדרי המקלחת והשירותים בכלל לא הגיוני... מעל המטבח יש חדרי ילדים, מעל חדרי המקלחת של ההורים יש חדר והמקלחות בקומה השניה הן בכלל מעל חדר ההורים... זה יעלה לכם הרבה כסף בצנרת. בדרך כלל כדאי למקם חדרין רטובים (בעיקר עם ביוב) זה מעל זה כדי לחסוך בצנרת, זה הרבה כסף. כנ"ל במרתף כשהשירותים פשוט מתחת לכלום עד כמה שאני רואה (או מתחת לסלון). זה האדריכל שלכם תיכנן ? בקיצור - אם תגידי מה היתה הפרוגרמה שלכם (הדרישות שלכם) אז נוכל לראות טוב יותר איך זה עונה עליה. לי זה לא בית כל כך פרקטי אבל עניין של טעם.

ניסיון להביא את ההערות

שבשירשור לתוכניות או במילים אחרות שיחקתי לך קצת עם התוכנית של הקומה הראשונה

איריסג

New member
טליה, יש אבל בעיה עם השינוי שאת

מציעה. יחידת ההורים נמצאת ממש בכניסה לבית. זה בלתי סביר בעיני. בעיקר כאשר הילדים גדולים יותר והם נכנסים ויוצאים בשעות בלתי סבירות וגם מארחים עד שעוצ מאוחרות. ואז כשהחברים הולכים הביתה תמיד יש רעש ליד דלת הכניסה, וגם לפעמים יושבים בסלון, או בחצר, וכשיוצאים מהבית - כל הרעש בחדר שינה. אלא אם כן - יש אפשרות להעביר את הכניסה לבית לצד ה"תחתון" של התוכנית - ולהרחיק אותה משמעותית מהכניסה לחדר השינה של ההורים.

בין הכניסה לחדר ההורים

ישנם השירותים ומקלחת ההורים כך שגם אם מתעקבים בכניסה, הרי יש חדר שמפריד עד לחדר ההורים לעומת זאת בתוכנית הקודמת, היתה יציאה לגינה רק מהסלון, ומי שישב בגינה תמיד יפריע לישנים בחדר ההורים לעניות דעתי, בכניסה רק עוברים, לעומת הגינה- ששם חוגגים, משתוללים וכו, ולכן חשבתי שעדיף להרחיק מהגינה מה עוד שזה יוצר המון יציאות אליה חוץ מזה, זו רק עבודה של עשר דקות, ללא כלים מקצועיים, רק על מנת לתת תמונה של ההחלפה שמקרבת את המטבח לגינה

למעלה