הי יקרים, אולי מישהו ירגיע אותי

noor נור

New member
הי יקרים, אולי מישהו ירגיע אותי

ויגיד לי מה עושים מחר עם הילדים? שולחים אותם לבית ספר ומחביאים את הראש בחול או משאירים אותם בבית??????אני מרגישה שאני כבר לא מצליחה לחשוב בצורה שפויה!!!! הפחד המתמיד הזה מהלא נודע!

noor נור

New member
מה קורה? התראות חמות על היום

לגבי מחבל מסתנן בשטח השרון,התחנה שריססו לפני יומיים נמצאת 100 מטר מהבית וחשבנו לתומנו שאלו רעמים...ולי נמאס!!!!

באמת נמאס

אבל אי אפשר לנשום כשהראש תקוע עמוק בתוך החול. גם אי אפשר להפסיק לחיות.. כשאת חושבת על זה.. אז כל סיגריה שאת לוקחת.. או כל פעם שאת נוסעת במכונית.. הרבה יותר מסוכן נור..

מה יום מיומיים?

מה הקשר להתראה או להתרעה? ואם לא היתה התרעה - אז אין סיכון כזה? אבל אם הפחד גובר על ההגיון - אז תני להם יום חופש. הם ירוויחו - ואת תרוויחי. כמו איסרו חג - אז שירוויחו איסרו מחבל.

למה להדחיק?

מה רע בלפחד קצת? ולפתח חרדות? מה כל החיים זה דאחקות? לא מגיע לנו איזה חרדה גדולה בבוקר? לא עשינו מספיק בשביל מדינה? מה לא לענין יקירתי לפחד? מה? אסור? אין רגשות אחרים להדחיק? אה?

noor נור

New member
זה מזכיר לי את שעות העוצר שהיו

לנו ברמת אביב כשהייתי בגיל ילדי, כשמחבלים השתלטו על האוטובוס בכביש החוף...

יש דברים שצריך לטפל בהם בשכל

לא באמצעות רגשות. אם תבדקי מבחינה סטטיסטית - ורמזו לך על זה כבר - אז תמצאי שהסיכוי להיפגע ממחבל הוא אפסי. במכונית הרבה הרבה יותר מסוכן. הרגש נכנס לפעולה כשהמוח לא בודק את הנתונים. אז למה מלכתחילה להעלות את הרגשות - ולמה להדחיק אותם אחרי שעלו. הפתרון: לא להעלות אותם - ולא להדחיק אותם. זו פעולת סרק, מה שאת עושה. פשוט סתם. לחינם.

noor נור

New member
זה בדיוק הענין- עם הרגשות אני

לגמרי פסיבית.... הם מתפרצים לבד!

הו... יש לך גם זכרונות מהחדר האטום

תמיד תזכרי: לפני שפוחדים - כדאי לחשוב ממה פוחדים - ומה הסיכוי שיקרה הארוע שמפחיד אותך. נו, תעני כבר: ולמה מהאוטו שלך את לא פוחדת? מה, את אטומה?

noor נור

New member
הכל ענין של שליטה....

דווקא על אותם דברים שאין בידי שליטה עליהם אני אמורה לוותר על הפחד מפניהם, אבל עוד לא הגעתי לשלב הזה...

טוב, נו, את קצת בורחת מהדברים.

כי המציאות היא אחרת, אבל נכון שיש גם תופעה כזו, שאנשים מרגישים צורך לדאוג ולפחוד - כדי לשכנע את עצמם שהם ´טיפלו´ בכך בבעייה ולא ´התעלמו´ ממנה.

עזרא. זה לא עובד ככה

ראה דיון בנושא צד שמאל וצד ימין ומי שולט במי ואין מה לעשות בנדון הגיון לא משכנע את מי שפועל מהרגש ולהיפך.. ולמה להוסיף רגשות אשמה? אה?!

שום רגשות אשמה. רק פרופורציה.

ולא נכון שההגיון לא משכנע את מי שפועל מהרגש. בכלל, עצם הטענה הזו אינה הגיונית, כי היא פועלת מהרגש.

למעלה