הי לאן נעלמה

• פותח הנושא betya
  • פורסם בתאריך

betya

New member
הי לאן נעלמה ../images/Emo41.gif../images/Emo101.gif../images/Emo41.gif

כל התכתובת האחרונה? טוויטי?

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo93.gif ../images/Emo93.gif איזה מעופפת אני../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

מצטערת, זה לא היום שלי,,,קורה
במקום לשרשר 2 לוחות מודעות יחד שרשרתי את השרשור הזה ללוח מודעות שבדף הקודם...בקיצור
אי אפשר לסדר את זה, לכן אשחזר את כל השרשור - איתכן הסליחה

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo18.gif שיחזור השירשור לאיסוף מידע

מיקצת הדברים שאני נתקלתי בהם
מחירים ששלמתי העמק- 400 ש.ח. מחיר גלובאלי לסך המנות שצריך למחזור טיפולים אסף הרופא- 280 ש.ח. למנה הראשונה, ולכל מנה נוספת באותו החודש יש הנחה של 30 ש.ח. רמב"ם- 400 ש.ח. מידע שקיבלתי העמק- מילאתי טופס עם הבחירה שלי ובהתאם לזה קיבלתי, ללא שום פרט נוסף שקיבלתי, מעבר למה שאני בעצמי רשמתי. רמב"ם- כנ"ל,,,רק שפה כבר קיבלתי אינפורמציה לגבי מוצא ומקצוע נוכחי. אסף הרופא- כנ"ל,,,בנוסף ליאמבה פרטים שנובעים מההתרשמות האישית של המנהלות שם - וזה אומר, מוצא מקצוע תחביבים והתרשמות אישית שלהן. לין- כנ"ל,,,לפי בקשה בלי שום פרט נוסף מעבר. יש תחושה של בסטה בשוק, ההנהלה שם מאופיינת בחוסר סבלנות ואטימות לרגישות שבעניין. השבחה ואינפורמציה העמק- עושים השבחה ומקבלים פרטים על איכות הזרע שניתן. רמב"ם- אומרים שעושים, אני קצת בספק בגלל צבע הנוזל שקיבלתי, אבל אולי אני טועה. לין- לא עושים ולא מבינים מדוע זה חשוב - שוב, התחושה היא של בסטיונרית בשוק ואטימות מעורבת בחוסר סבלנות. ***לפי מה שאני יודעת, זרע קפוא הוא לא כמו זרע טרי ובהפשרה נהרסים מספר תאי זרע לכן חשוב לעשות השבחה. יש הטוענים שזה תלוי לאן מוזרק הזרע - לרחם או לצוואר הרחם. בהשבחה מפרידים בין נוזל הזרע לזרע עצמו, ונותנים להם "קפאין" על מנת להשאיר אותם עירניים ופעילים כדי שלא ירדמו בדרך (תאור שטחי ביותר). והנה שוב אני נתקלת בשיטות שונות והסברים מנוגדים. בלין טענו, שהם משתמשים בזרע מובחר ולכן אין צורך לעשות השבחה,,,אני באופן אישי לא שמעתי על בנק זרע שלא משתמש בזרע מובחר ושלא בורר ובודק את התורמים שלו בזכוכית מגדלת. חוצמיזה שנראה לי מצוץ מהאצבע ההסבר לחוסר השבחה שלהם - כאילו שהפשרה לא פוגעת בתאי זרע מסוג מובחר כמויות אסף הרופא- חציCC העמק- אחדCC רמב"ם- 1-1/2CC **השאר לא רצו לומר. אז נכון שצריך רק זרעון אחד, אבל למה אין אחדותולמה יש כאלו הבדליםחוצמיזה שההגיון שלי אומר, שככל שיש יותר זרעונים, הסיכוי שאחד מהם ישרוד ויגיע למפגש עם הביצית בעודו עירני ומוכן להסתערות הוא גדול יותר לא לגבי כמות הילדים שנולדים לכל תורם, קיבלתי תשובות שונות ממקומות שונים כך ששוב נתקלתי בחוסר אחדות. העניין שכל הנושא שרוי בערפל ואפ אחד בעצם לא יודע כלום באופן וודאי. בנוסף לכך שבאסף הרופא נאמר לי,,,שקשה לעקוב הרי הריונות ולידות כי מי שלוקחת החוצה לא תמיד מדווחת, הנה שוב פירצה שניתן בקלות לחסום אותה ע"י חובת הדיווח מרופא לרופא אולי וכו´. אני מניחה שיש עוד נקודות שברח לי כרגע מהראש או שפשוט עדין לא נתקלתי בהם, לכן אנחנו צריכות את הדיווח של כל אחת ואחת מאיתנו, על מנת שנוכל לאסוף ולהצליב אינפורמציה ולהתחיל לפעול לשינוי המצב. תודה

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור הודעתה של ליברה*

אני מטופלת באיכילוב טוויטי, חפשי הודעה שפרסמתי כאן לפני כשבועיים עם כל האינפורמציה הידועה לי. שלא כמוך, לא עשיתי מחקר אלא הלכתי ישירות לביה"ח הזה בגלל המלצה על רופא מסוים ואני מאד מאד מרוצה, גם מהמקצועיות וגם מהיחס. כמו שכבר אמרו אחרים לפני, מה שקובע בעיני הוא מבחן התוצאה ואצלי התוצאה היתה הריון במחזור ההזרעות החמישי -מזרע קפוא מופשר ומושבח שקיבלתי על פי קריטריונים ספציפיים שביקשתי. ככל הידוע לי, לאיכילוב מוניטין מצוין של אחוז הריונות גבוה ובאות אליו נשים מכל הארץ. ממש לא הייתי רוצה לשנות שם שום דבר!!!

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור הודעתה של ליברה*

מצאתי,,,
העתק ההודעה שלי הנ"ל: באיכילוב מנה עולה 280 ש"ח. בחודש אחד (ביוץ אחד) משתמשים בשתי מנות, כך שחודש טיפול עולה לך 560 ש"ח. כמובן שלא "מוכרים" זרע סתם, כמו בסופרמרקט. מוכרים אותו במסגרת טיפול בקליניקה וגם מזריקים לך אותו פנימה. את מקבלת את הזרע הטוב ביותר האפשרי ולאחר השבחה + חיזוק הפוריות שלך + מעקב ביוץ. את משתתפת בתהליך בחירת התורם. סה"כ טיפול מקצועי ומעולה. אני לא מכירה בתי חולים אחרים אך אני מניחה שההבדלים במחירים (ובטיפול..) אינם יכולים להיות גדולים.

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור ההודעה שלי

קצת הבהרות,,,,,,,
אההה,,,,כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון. ראשית, לא עשיתי מחקר (עדין), אלא כל מה שכתבתי זה מהנסיון שלי והסיבה שעברתי מבנק זרע אחד למשנהו,הוא,,, שטופלתי בבית חולים העמק ולא תמיד היו להם מנות זמינות. הבקשה לאינפורמציה, היא לא כדי לראות מי מרוצה ומהיכן (את ההתפקדות הזו עשינו בפוריות), אלא על מנת לבדוק את השוני ממקום אחד ומשנהו על מנת לאחד תנאים/אינפורמציה/מידע/מחירים. כל זאות מאחר ונכון להיום, כל הנושא של שימוש בתרומת זרע נוטה בערפל, והגיע הזמן לעשות סדר בבלאגן שקיים. * למה שכל מקום יגבה מחיר שונה * למה שקבלת האינפורמציה לא תהיה אחידה * למה שלא נקבל אינפורמציה כמו בחו"ל * למה שלא יהיה מעקב אחרי לידות לכל תורם * למה בכלל שלא יהיה מעקב אחרי התורמים ***ועוד יאמבה למה/ים. אגב,,,כיום אני מטופלת במרכז בריאות האשה ואני מאוד מרוצה מהטיפול ומהיחס, וכן אני צריכה לעשות עכשיו מחקר, כי אני עוברת ל-IVF.

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור הודעתה של עינתפ

רגע, רגע, אנחנו לקחנו זרע מאיכילוב, אני חושבת 1.5 CC, לכל הזרעה. סה"כ היו שתיים. בשתי הפעמים הזרע הוזרק גם לרחם וגם לצוואר הרחם. המחיר היה 280ש"ח, לכל מנה. בהתחלה כשהסברתי להם כי אני לוקחת את הזרע מאיכילוב למרפאתו של רופאי, הם אמרו לי 420 ש"ח למנה, אחרי שהוזרעתי באיכילוב פתאום שינו את המחיר!!! זאת אומרת שבאמת הכל פרוץ. שאלה - מה זאת אומרת צבע הזרע??????? לפי מה שהבנתי באיכילוב מבצעים גם השבחה לזרע. ומה שהכי חשוב הם חוץ מבדיקות הגנטיות הרגילות, אפשר לחשוב כמה.... הם עושים בדיקת קריוטיפ - לבדוק אם ישנם שינויים כרומוזומליים. בדיקה כזו עולה 534ש"ח. אני רציתי להציע לבצע את הבדיקה לתורם על חשבונינו....

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור הודעתי

אלוהה עינתי
אופס,,,לא לצבע הזרע התכוונתי חחחחחח קטעים איתי לפעמים,התכוונתי לזה המממ הממממ הצבע של הנוזל שהיה במזרק לאחר השבחה - היה וורדרד כזה, לזה התכוונתי, בעוד שבמקום אחר הוא היה בצבע הטבעי שלו פחות או יותר ולכן אני לא בטוחה שהוא הושבח - גם הזמן היה קצר יותר(רבע שעה מול שעתיים). לגבי המחיר, בדיוק על זה אני מדברת,,,זה פרוץ וממש לא לעניין שכל מקום תוקע לך מחיר בגלל צבע העיניים שלך או חצאית המיני לגבי הכמות שקיבלת, היא מצויינת. בדיקה הבודקת שינויים כרומוזומליים מומלצץ רק לבני זוג שמראש ידוע שישנה בעיה, והיא תמיד על חשבונם ולא על חשבון התורם. מה שכן, כבר נתקלתי בעבר בתורמים שעשו את מירב הבדיקות הגנטיות על חשבונם, וזה או כי ידוע שהייתה בעיה, או כי רצו להיות שקטים, לכן אם זה חשוב לכם וידועה בעיה ספציפית, אפשר להתקשר לכל בנקי הזרע ולברר האם יש להם תורם במאגר שביצע בדיקות גנטיות ואיזה ואו לשלם בעצמכם. ולסיום, המוןןןןןן תודה על האינפורמציה

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור הודעתה של עינת

מה שהתכוונתי היה: שבאיכילוב לאומת בתי חולים אחרים כן מבצעים בדיקת קריוטיפ, מה שאנחנו רצינו לבצע לתורם שלנו. חסכו לנו 534 ש"ח, בלי שום קשר לגנטיקה שלו. רק אחרי ששמעתי שזה מה שהם עושים ירדה לי חלק מהלבנה שבלב. אני יודעת שיש עוד הרבה דברים שאני חושבת בגלל התרומה, אבל נעבור את הגשר...... לגבי צבע הנוזל.... לפי מה שאני ראיתי וזוכרת כי אני "לא הייתי בהכרה", מתתי פחד, אז צבע הנוזל היה יותר לכיוון צהבהב?????? מה זה אומר???????! בכל מקרה אני עכשיו דוגרת, מנסה לא לחשוב יותר מדיי על התוצאה, כל היום כואב לי ודוקר לי בשחלות, מקווה שהדגל האדום לא מגיע הפעם, עד לתשעת החודשים הקרובים.

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור הודעתה של עינתפ

עוד משהו קטנטון,,, אנחנו חיכינו בסביבות רבע שעה, עד חצי שעה להזרעה. השבחה לא צריכה לקחת יותר זמן, הרי מעמידים את המבחנה ב......(מכשיר שמסובב לא זוכרת איך קוראים לו(אולי צנטרפוגה)), ואח"כ על המכשיר שמרעיד....(אוי זה נשמע נורא ההסבר שלי)))))אז מה זה אומר שגם פה לא היתה השבחה????? עינת

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור ההודעה שלי

ראשית יאמבה בהצלחה
זה הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי חשוב מהכול. הנה למדתי עוד משו,,,שבבלינסון עושים בדיקות שאצלנו למשל לא עושים ינעל העולם של החוסר בהירות לגבי ההשבחה,,,,הממממ נראה לי שלא עשו לכם, אבל אל תתפסי אותי במילה. והמכשיר ההוא לפי מה שאני יודעת מיועד להפשרה - שוב, אל תתפסי אותי במילה. חחחחחחח מסתובב מרעיד ופולט נו שוין, העיקר שבסופ יהיה מזה הריון

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור ההודעה שלי

תיקון קטן
גדול
תיקונצ´יק
נמחקה לי התשובה הקודמת איך שאני שונאתתתת לשחזר אופפפפפ אז ככה,,,לא הייתי שלמה עם התשובה הקודמת ועם עניין ההשבחות למינהם, אז הלכתי לי לחקור קצת ולחפש תשובות. וטעיתי בפרוש/הסבר שלי. אז ככה, לגבי הנוזל הוורדרד - הוא אומנם וורדרד, אך לא בכל השבחה נראה אותו, כי הוא תוספת שמוסיפים רק במקרה ואיכות הזרעונים ירודה במיקצת. ומה זה השבחה בעצם טיפול בזרע הכולל ריכוז הזרעונים, החלפת נוזל הזירמה, הפרדת זרעונים בעלי תנועתיות מחסרי תנועתיות ולעיתים הוספת חומרים שמשפרים תנועתיות. בעזרת פעולות אלה מקבלים דגימות, עם סיכויי הפריה טובים יותר. עכשיו כשאני נזכרת,,,בפעמים שראיתי את הצבע הוורדרד הזה, היו הפעמים שבהם הבאתי מנות לא הכי הכי טובות, לכן הוסיפו להם את הצבע האופטימי

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור הודעתה של עינתפ

קודם כל בוקר טוב. שנית הזרעות באיכילוב ולא בלינסון. הנוזל הורדרד הוא מדיום, זה נכון, מוסיפים אותו לזרע שהאיכות שלו לא מי יודע מה, כדיי שהוא ישמר. זה אני יודעת כי בIVF האחרון, נתבקשנו להביא זרע מהבית נוסף על זרע בהרצליה והייתי צריכה להביא מדיום. וחוץ מזה למה את לוקחת מנות לא הכי טובות???? עינת

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור ההודעה שלי

בוקר טופ
אני והסלטים שלי משו משו - תמיד מתבלבלים לי איכילוב ובלינסון. רגע רגע רגע רגעעעע מה זה הבוקר טוב הזה חמש וחצי אחותי שתגעת לגבי המנות,,,הבאתי אותם מבית חולים אחר כי אצלנו אזלו, וקורה שמנות מתקלקלות הרי זה בכל זאת קפוא ולא טרי. SORRY על הטעות הקודמת בעניין ההשבחות וצבעי הקשת.

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור הודעתה של עינתפ

לא, לא השתגעתי. זו השעה שאני קמה, ישר להתעדכן ויאללה לעבודה...

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור הודעתה של במבה במבי

מחירים אז ביררתי .. בתל השומר המחיר 330 שח למנה של 12 מיליון זרעונים בתנועה אני חושבת.. עובר השבחה...!!!!!! יש פרטים מסודרים על התורמים, בוחרים מרשימה ושם כתוב גם כמה הריונות הושגו עד כה וכמה מנות יש בבנק.. טיפולים בשעות הבוקר 3 ימים בשבוע.

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור הודעתה של betya

ערב טוב לכולם,
רציתי לספר קצת על מה קרה לי שכל כך הקפיץ לי את הפיוזים. אז ככה: אני החלטתי לעשות את ההזרעה האחרונה ללא הטיפול ההורמונלי המגעיל, אבל אז יותר קשה נושא תיזמון הביוץ או יותר נכון לקלוע בול ליום הביוץ, במיוחד כאשר יש את השישי-שבת באמצע, (זהו אחד הדברים שלא מובנים לי - בכל בית חולים ניתן לבצע את האולטרסאונד ובדיקות הדם הדרושות, מדוע אין עושים זאת?). טוב, אז לא היה ברור אם זה יום רביעי או חמישי או שישי, אני החלטתי לקנות שתי מנות זרע לימים ד´ ו-ה´ (יום שישי - גורנישט הכל סגור), עשיתי הזרעה ביום ד´, ובדיקות דם שהראו כנראה שיום ה´ או ו´ יותר מתאימים. שויין, חזרתי לבנק הזרע בבוקרו של יום ה´ וגיליתי לזוועתי שהבחורה שמפשירה/משביחה ומוסרת את הזרע - חולה, ואין מי שיחליף אותה, כלומר זרקתי 400 ש"ח כמעט בוודאות לפח, ואין דין ואין דיין, "הפכתי " את בית החולים בנסיון נואש למצוא פתרון שנמצא לבסוף, תודות לתושיה שגילו הבנות במרפאת הנשים, והתערבות רופא הפריון שלי, אז נגמר טוב, אני מקווה (אלא אם כן זה היה בסוף ביום ו´- לא היה טעם לעשות בדיקות דם מכיוון שיום ו´ כאמור- גורנישט). ובכל זאת, אני לא מבינה למה זה צריך להיות כך, האם כל הלחץ שאני עברתי בבוקר יום ה´, יכול לחבל בסיכויים שלי להתעבר?, למה עלי לשלם ברמב"ם 800 ש"ח לטיפול כזה (או 1200 אם יום ו´ היה "נופל על יום אחר"), בעוד שבתי חולים אחרים גובים פחות? האם הזרע של רמב"ם עשוי מזהב?, ומאיפה אוכל לפרנס עולל זעיר לאחר שירוששו את כל חסכונותי בטיפולים? אגב - שכחתי לציין שביום הלחץ ההוא, יום ה´ ברוב יאושי פניתי לבנק הזרע בלין (למרות שלא עושים הזרעות מתורמים שונים באותו טיפול), וגיליתי שגם שם הבנק סגור בשל - כנס, וכמובן שאין מי שיחליף את המוכרת (בסטה). זהו, אז זה הסיפור שלי כרגע. ממה שאני מבינה, עד כה -בנק הזרע של איכילוב נותן שירות ברמה הגבוהה ביותר בארץ. אני מחכה לשמוע עוד, על איכילוב ועל שאר בנקי הזרע.

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור ההודעה שלי

היי בתיה
והיי לכולן
יקירתי,,,נושא זה שיגע גם אותי בהתחלה אבל לא רק רמב"ם אינו עובד בסופשבוע אלא גם העמק ונדמה לי שגם כרמל, לגבי המרכז - אני יודעת שאסף הרופא עובד בסופשבוע, לגבי אחרים אין לי מושג. מעבר לכך שזו לא רק בעיה שלנו אלא של כל בנות ישראל הנזקקות לטיפולי פריון. לכן באופן אישי לא הייתי מטפלת בנקודה זו כרגע כנושאת הדגל של חד הורית מבחירה - נושא זה צריך להיות מטופל על ידי כל מי שנזקקת לטיפולי פריון, באשר היא. המצב הבהול ביותר בעיני לכרגע - זה עניין אחדות ומיסוד כל בנקי הזרע, וקיום מעקב כל שהוא אחרי התורמים. אולי אני טועה ואולי אתן חושבות אחרת, אשמח לשמוע מה דעתכן.

TWEETY =^.^=

New member
שיחזור ההודעה של betya

היי טוויטוש וכולם יתכן ואת צודקת לגבי התמקדות בבנק הזרע. אולם נושא מעקב ביוץ בבתי חולים לא דורש מהמערכת יותר מידי הציוד נמצא שם, צוות (אמנם מצומצם) עובד, כשאני הייתי צריכה לקבל זריקת כוריגון בליל שבת בשעה 22:00 הפנתה אותי הקופה למיון נשים בבית החולים צפת, מדוע לא יתאפשרו גם מעקבים? ואם הנושא הוא בנפשן של כל הנזקקות לטיפולי פוריות - על אחת כמה וכמה, יש יותר נשים שזקוקות לשירות זה ואולי נוכל לאחד כוחות עם פורום פוריות, ככל שציבור גדול יותר של אנשים נזקק לדבר מה - כך גדולים הסיכויים להזיז דברים. וכן מנסיון - אם תציגי 10 דרישות תקבלי 5-7, תציגי 20 תקבלי יותר. פרט לכך, אנשולחת לך מסר בתפוז. (אין רקפות

למעלה