הכה את המומחה! שאלות הבהרה

yanivoss

New member
כמה שאלות למי שסיים לצפות בעונה 5 וקרא את הספרים

ספויילרים לפרק 10

בגלל שנשבר לי לחכות כל פעם 10 חודשים לעונה של 10 פרקים מסכנים, יש לי כמה שאלות ואני מצפה לתשובות עמוסות ספויילרים. ואם יש איזשהו אתר שמסכם את כל הספויילרים אחרי עונה 5, אני אשמח אם תביאו לי אותו.
איפה הסדרה עומדת מבחינת קו עלילה לעומת הספרים?
סנואו וסטאניס מתים בשלב הזה בספר?, או שזאת עוד המצאה מבית היוצר של בניוף ווייס?
יש PAYOFF כלשהו מכל הסיפור של מליסנדרה?.. או שכל הנבואות שלה זה בלוף אחד גדול?
למה לעזאזל ליטל פינגר לא הופיע מאז פרק 5?
מה נסגר עם העיוורון של אריה ואיך היא מתקדמת מפה?
למה ת'יאון לא דומה ללילי אלן?

מצטער שאני נשמע כמו התינוק מהפרסומת של הקופת חולים

שאלה לגבי הספרים

ראיתי כבר את כל הסדרה והבנתי שקו העלילה של הספרים די שונה.
האם יש טעם להתחיל לקרוא את הספרים או שאני כבר יודע יותר מידי?
ואם אני יודע יותר מדי האם זה אפשרי להתחיל מהספר השישי?
נ.ב למישהו יש מושג מתי יוצא הספר השישי?

anaty69

New member
שאלה בקשר לג'יין פול

אני חושבת שפיספסתי משהו.... ג'יין פול התחזתה לאריה. מי בעצם עומד מאחורי ההתחזות הזאת? מי שלח אותה לעשות את זה?

הדרור העליון שאלה

לאחר שהוא שחרר את המלכה האם, מה מונע ממנה לשלוח את הצבא לכסח לו ולחסידיו את הצורה?

האם הדרור העליון באמת מצפה שהיא תתייצב למשפט שלה?

strahd

New member
אז ככה

1. הסיום של העונה הזאת משתלב יפה מאוד עם הסוף של הספר החמישי. כתוצאה מכך, אין מה לעשות, חייבים לחכות לשישי.
2. ג'ון אכן נהרג בסוף הספר החמישי (לא בטוח, אבל זה נושא אחר). סטאניס לא ידוע מה קורה איתו.
3. מליסנדרה עדיין נמצאת בחומה עם שירין וסלייז, שעדיין חיות, אבל מי יודע מה קורה איתן.
4. אצבעוני נמצא בכלל בבקעה עם סאנסה שהופכת להיות bad-ass מבחינה פוליטית.
5. אריה אכן מתעוורת גם בספר, אבל בחמישי יש קצת התקדמות איתה מעבר לכך. (היא מתעוורת בספר הרביעי)
6. אנחנו צריכים להודות על העובדה שלילי אלן לא דומה לאלפי.

הלאניסטרים

הם לא היו מוכנים להודות שהם איבדו את אריה, וכן רצו לגרוף את הרווחים מחיתון של אריה למישהו כתשלום. אז הם חיתנו את ג'יין עם ראמזי כתשלום לרוז בולטון על חלקו בחתונה האדומה. הבעיה הייתה שאין להם אריה, והפתרון היה לומר לכל העולם שג'יין פול היא אריה. בפרק שבו ג'יימי חוזר למעלה מלך הוא רואה את השיירה של ג'יין יוצאת, ומפקפק בכך שזו באמת ג'יין.

Uri04

New member
אין לה ברירה

היי-ספארו קיבל צבא והכי חשוב - את תמיכת העם. העם שולט דה-פקטו בקינגז לאנדינג ונראה שאנשי הארמון הם יותר בובות. אני מניח שטכנית המשמר המלכותי יכולים ע"י פקודה של טומן ללכת ולחסל שם כמה דרורים, אבל זה עלול לעורר מרי אזרחי וזה לא כל כך ריאלי כרגע. מה גם, שנראה שטומן סובל מדיכאון והוא לא ממש מסוגל לתפקד.

בראן הגיע בסוף עונה 5 למיקום (בערך) בו הוא בספרים

למה בערך- כי הוא אמנם נשאר באותו מקום, אך הוא לומד שם את "סודות המקצוע", ואת זה עוד לא הראו בסדרה.

AlonPe

New member
הקטע הזה,

באמת קצת פחות ברור בסידרה;
בספר, בזמן שסרסיי was away,
קוואן לאניסטר, הדוד החמוד שלה, השתלט על העניינים,
כבר יש לי לגמרי סלט בראש, אבל נדמה לי שבסידרה זה לא ממש היה ברור,
לפי הסידרה נראה כאילו שעכשיו בעצם שורר כאוס במעלה מלך,
או ש- איך קוראים לו? כל פעם שוכח את שמו, קיבורן!
שקיבורן בעצם שולט דה פאקטו.
אולי אני טועה ומבלבל הכול

עד כמה שזכור לי, על פי הספר, בזמן שסרסיי עצורה,
קוואן עוקר לה את כל השיניים (לא פיזית, כמובן
)
ומותיר אותה נטולת סמכויות, כאשר מצעד הבושה הוא המסמר האחרון,
באיזו סמכות שהייתה יכולה להיוותר לה.

hagashaga

New member
גם בסדרה

כבר נאמר לפני כמה פרקים שפייסל קרא לקבאן לבוא למעלה מלך ולתפקד כימין.
אמנם אנחנו לא רואים בדיוק מה הוא עושה אם בכלל, אבל אפשר להניח שהוא מתחיל לנסות לפחות לתקן את מה שסרסי הרסה שם. די ברור שלא משנה מה, סרסיי לא בדיוק תחזור למעמד שהיה לה קודם, עם ובלי קשר לדרורים.

kikona126

New member
את האמת חבל...

אם זאת היתה אריה האמיתית יש מצב שרמזי כבר היה מת....

אתה יודע פחות מדי

זה לא רק השינויים, זה ממש עולם שלם שאתה לא מכיר מהספרים ותצטרך להיכנס לתוכו באמצע. אתה לא יודע מי הם בית מאנדרלי נניח, אז אתה אולי תקרא את תוצאות הקרב על וינטרפל כמו שצפית בסדרה, אבל לא באמת תבין מי עושה מה ולמה.

הספרים לא נבדלים מהסדרה רק בעלילה. הם מוסיפים המון רבדים חדשים שבסדרה פשוט לא קיימים. אם צפית בסדרה ולא קראת את הספרים, זה כמו לקרוא את השעה בשעון בלי לדעת איך זזים כל גלגלי השיניים שמתחת ללוח המספרים. ואם תתחיל לקרוא את הספרים מהספר השישי זה כמו שתתחיל להסתכל על כל גלגלי השיניים שבשעון בלי שום ידע בשענות, וכל הידע שלך מסתכם במה השעה ואיפה היו המחוגים עד כה.

וזה עוד בלי השינויים הקטנים, כמו עם באריסטן או סאנסה.

אני ממליץ בחום שתתחיל לקרוא את הספרים מהספר הראשון כבר עכשיו. אתה רק תהנה אף על פי שאתה תדע איך העלילה תתקדם בגדול. זו לא העלילה, זו הכתיבה. ואולי עד שתסיים לקרוא את החמישי, ייצא השישי.

כרגע מקווים שהספר השישי ייצא ב-2016, אבל אף אחד בעולם, כולל מרטין, לא מוכן להתחייב על זה.

tomanimation

New member
גם אחותי שאלה אותי את זה

אני קראתי אחרי עונה 4 את הכל. זה היה מדהים. לא עשיתי הרבה בזמני המועט הפנוי מלבד לקרוא ! זה ממש אדיר וכל הזמן חשבתי איזה גאונות. כמה עומק, כמה דמויות... כשקוראים את הסיפור בסגנון הpov (כל פרק מנקודת מבט של מי שהו אחר) זה נותן כניסה לכל מה שמניע את הדמות ולמה היא עושה דברים, מה היא מרגישה. זה באמת מעולה.

מצד שני...
את העונה הזאת העברתי לראשונה כ״קוראת ספרים״ וכשדברים לא היו כמו בספר זה ממש ביאס אותי. כי הספר כל כך מעולה.
כשקראתי את הספרים ודברים היו שונים מאיך שהוצגו בסדרה- זה היה סבבה מבחינתי. הגבתי לזה בחיבה אפילו- הנה פה זה משהו אחר. אפילו כשזה היה דברים ממש שונים כמו אשתו של רוב.
אני חושבת שלספרים (ובמיוחד לאלו) יש תמיד יכולת להקסים אותנו ותמיד נהיה בצד שלהם.
אז כמו לאחותי אני ממליצה לך לראות את כל הסדרה (כל העונות שעוד יצאו), ואחרי זה לא לחשוב פעמיים ולרוץ לקרוא. או להתחיל לקרוא ממש בנוח ולא לרוץ עם זה כי אז תגיע כבר לקצב הנוכחי.

אני ממש לא ממליצה להתחיל מהאמצע!

תמר עדי

New member
העונה שינו הרבה דברים ועם חלקם אני ממש שמחה

יותר נכון אני שמחה מהוצאתם של דמויות מסוימות מהסדרה.
בספרים יש בערך עוד 1000 דמויות עד שלעיתים כבר איבדתי קשר מי זה מי. לדעתי 900 מהן מיותרות או סתם משעממות (אותי לפחות) ואני לא מבינה מה הן קשורות.
ובכל זאת הספרים ממש יפים ויעזרו לך יותר טוב את הווי החיים ואת כל האינטריגות שם.

למעלה