הכה את המומחה! שאלות הבהרה

yanivoss

New member
תודה, עוד כמה שאלות

למה הכוונה שלא בטוח שג'ון נהרג?
יש התקדמות כלשהיא בספרים עם דאני והדות'רקים?
סאנסה באד-אס מבחינה פוליטית? מה היא עשתה ואיך אצבעון נכנס לתמונה?
&nbsp
תודה על הסבלנות

&nbsp

strahd

New member
עוד קצת

ג'ון אכן נדקר ונופל על הקרקע, אבל לא רואים אותו מת. ידוע שמרטין עשה תרגילים כאלו בעבר והראה שכאילו דמויות מתות וזה לא קרה, אז עדיין לא בטוח שג'ון מת.
דאני והדות'ים. לא. זאת הסצינה האחרונה בספר החמישי לפני האפילוג.
בשביל זה צריך לקרוא את הפרקים שיצאו מהספר השישי באתר של מרטין. על זה אני לא מרחיב כאן.

Nirwood

New member
תשובות:

1. לא בטוח שג'ון נהרג, כי אנחנו רק יודעים שהוא נדקר בגבו ע"י אחיו שבגדו בו, מרטין לא מתאר סצינה ברורה (כמו המוות של אוברין לצורך העניין).
יכול להיות שג'ון גוסס למוות ושורד בזכות נשקית האש, או שהוא מצליח להעביר את הנשמה שלו ליצור אחר (אחרי הכל, בני סטארק ניחנו ביכולת הזאת).

2. אין התקדמות בין דאיינריז לד'ותראקים, חשוב לציין שבספר הם לא מקיפים רק אותם, אלה אותה ואת דרוגון שנחת לידה לאחר שהיא יצאה ללקט מזון במרעה.
הדות'ראקים הם מצבאו של חאל פונו (פונו היה בעצמו אחד מחיילי הדם של דרוגו, והוא הכיר טוב את דאיינריז).

חשוב להבין שבספר בשלב הזה מירין נמצאת תחת מצור קשה של צבא ענק שיצא מאסטפור, ומרטין מספק רמיזה שלא סתם דאיינריז "התחברה" שוב לצבא ד'ותראקי ענק.

3. בעניין סאנסה - בספרים היא בכלל לא מגיעה לוינטרפל, בוינטרפל יש סאנסה מזויפת שנועדה לצרכים פוליטים של הבולטונים, סאנסה האמיתית עדיין נמצאת בבקעה.

4. אצבעון לא נכנס לתמונה - בספרים הוא מבסס את מעמדו כשליט הבקעה, אין ממש איזכור לכך שהוא מתערב בנוגע למה שקורה בצפון או בדרום.
התאוריה לגביו היא שהוא פשוט מחכה למצב שכל הצבאות ילחמו אחד נגד השני (דורן \ לאניסטאר, סטאניס \ בולטון) והוא יביס את כולם אח"כ עם צבא גדול מהבקעה.

hagashaga

New member
תיקונים

אני חושב שזה לא פונו, זה חאל ז'אקו, שהיה אחד מהסגנים (נקרא קו) של חאל דרוגו, שאחרי שהוא מת כל אחד מהם הפך לחאל בעצמו.
ובספרים זאת אריה מזויפת, לא סאנסה מזויפת.

Nirwood

New member
גם אני וגם אתה טועים

קודם כל זה חאל פונו בוודאות (בדקתי עכשיו).

בעניין אריה סטארק המזויפת - צודק (וואלק, עברו כמה שנים מאז שקראתי את הספר האחרון).

תיקון נוסף:

העיר הגדולה שהכריזה מלחמה על דאיינריז ומירין היא יונקאי, אסטפור (למיטב ידיעתי) די ננטשה והוחרבה.

tomanimation

New member
בלבול

דאני לא לבד כשהדוראקים באים? אני זוכרת שהיא הלכה לחפש מים ועקבה אחרי איזה מיני נחל והתרחקה מאוד מדרוגון.
לא?

hagashaga

New member
אין לי את הספר ביד אבל -

http://awoiaf.westeros.org/index.php/A_Dance_with_Dragons-Chapter_71
רשום שם ז'אקו. אם יש לך את הספר ושם זה חאל פונו שווה לתקן את הערך(ים).
אני חושב שאתה עדיין מתבלבל, וחאל פונו מוזכר כשהוא מתקרב עם החאלאסר שלו לכיוון אזור הערים החופשיות בפרק של טיריון בכלל.

Nirwood

New member
קראתי מחדש - אכן ז'אקו...

לא יודע למה פונו היה לי בראש.

אולי בגלל שבאותו פרק (2\3 דפים לפני) נכתב שפונו וז'אקו התפצלו מהחלאסר של דרוגו.

אגב, דרוגון 100% היה שם (צד את הסוס, וכשהוא התחיל לאכול אותו ביחד עם דאני הברברית, חיל חלוץ של ז'אקו החל להקיף אותם).

hagashaga

New member
לא אמרתי שום דבר לגבי דרוגון...

כנראה מישהו אחר. שורה תחתונה - צדקתי :)

די נמאס לי

ואני לא מצליחה להבין את מרטין, הרי אם נראה את הסדרה, יהיה לנו קשה לחזור ולקרוא את הספרים
במיוחד שחלק מהדברים נראים אחרת למי שקרא קודם/ראה קודם...

מה שכן, באמת עברו יותר מידי שנים מאז קראתי את הסידרה כבר לא זכרתי מי ומה הקיף את דאני

נעמי 888

New member
אפשר תזכורת

לאיך אריה מתעוורת בספרים? קראתי אותם ממזמן ואני לא מצליחה להיזכר
&nbsp
תודה

היא לא התעוורה בתור עונש

אלא כחלק מהמבחנים שלה. היא נשלחה לרחובות בראאבוס והייתה צריכה לספר לאיש הנחמד 3 דברים חדשים שהיא למדה בכל יום. יום אחד היא התעוררה עיוורת וציפו ממנה להמשיך ללמוד 3 דברים חדשים בכל יום. אחרי שהיא עמדה במשימה הזו היא התחילה את השלב הבא באימונים שלה.

לא לגמרי מדויק

אריה רוצחת את דאירון ממשמר הלילה על שהפר את שבועתו למשמר הלילה וערק (מי ילדה של אבא?) מבלי שהיא קיבלה אישור לכך. כשזה מתגלה לאיש החביב הוא משקה אותה במשהו שגורם לה לעיוורון. האם זה אומר שהוא מרוצה מהרצח, ועל כן חושב שהיא ראויה לעלות שלב באימונים? או שהוא לא מרוצה והוא מאיץ את האימונים שלה כדי שהיא לא תסתובב ותמשיך לעשות עוד שטויות כאלה? מרטין השאיר את זה פתוח.

וכמובן ש...

היא ממשיכה בנחישות גם ככה, בלי לסגת, בלי לפרוש ובלי יותר מדי בכיות מיותרות שהן פשוט לא מתאימות לאופי של אריה.

למעלה