הכורדים

debby12

New member
מנהל
הכורדים

רובצות לי על הנשמה ההתפתחויות האחרונות בגיזרת הכורדים מול ארדואן הקצב מאיסטנבול
.

אני זוכרת כשכשהייתי נערה בתיכון, היה לנו מחנך נפלא שהיה גם המורה שלנו להיסטוריה, ומדי פעם הוא הזכיר את הכורדים כעם שדומה ליהודים בכך שהוא מפוזר בין מדינות ללא מדינה, ושההבדל היחיד הוא שהיהודים זכו להקים מדינה.

קראתי בטמקא שגם בארץ היתה הפגנת הזדהות איתם

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5606498,00.html#autoplay

מתלבטת ביני לביני אם יש משהו שאני, הקטנה והלא-נחשבת, יכולה לעשות.

גיגלתי "איך אפשר לעזור לכורדים" ומצאתי את האתרים האלה

https://thekurdishproject.org/tkp-refugees/

https://kurdishrights.org/donate/ 

נראה לכם אמיתי/קשקוש? רעיונות אחרים?

Ani15

New member
סליחה על הבוטות

לתרום כסף זה בטח עוזר, אבל בעיקר למצפון שלך ופחות לכורדים. את רוצה לעזור להם? תהיי פעילה בבחירות הקרובות הבאות עליכם לטובה ותעיפו את הג'ינג'י המטורף שהמלכתם עליכם.

debby12

New member
מנהל

לגופו של עניין:

1) פשיטא. אבל יידרשו עוד 15 חודשים מעכשיו, עד ינואר 2021, עד שתוצאות הבחירות החדשות יתורגמו למימשל חדש. והדמוקרטים עדיין לא סיימו לבחור את המועמד שלהם. השאלה שלי היתה מה אפשר לעשות *עכשיו*.

2) בארה"ב לא "ממליכים" יען כי כיום יש גבול של 2 קדנציות מקסימום (לא תמיד זה היה כך). העניין הזה של ראש ממשלה לכל החיים אפשרי בישראל, אבל לא בארה"ב (אא"כ הנשיא מת על כסאו).

3) לפני הג'ינג'י המטורף היה קודמו. אם להיות הוגנים ולהשתמש באותה רמה של הגדרה חיצונית: שחום עור ושרמנטי. הקודם, שזכויות אדם היו קרובות לליבו, נשבע שאם אסד ישתמש בנשק כימי זה קו אדום שייחצה וארה"ב תתערב. למרבה הצער הקצב מדמשק החליט לבדוק אותו בנושא הזה, ורצח בלילה אחד 1400 אזרחים בפרברי דמשק בנשק כימי. מה עשה נשיא ארה"ב הקודם? נפנף עם היד איזה יום יומיים ואז החליט בקול גדול לא לעשות כלום ולא להתערב.

כך שבכל הנוגע להצלת אזרחים אומללים באזור סוריה הקורסת, נראה לי שיש תיקו עגום לעת עתה בין הג'ינג'י לשחום עור.

4) "מצפון" איננה מילה גסה - שווה לך לנסות. גם המילואימניקים ששלחו את המכתב בכתבה של טמקא הסבירו שהם מבינים שהמכתב שלהם כנראה לא יעזור אבל לפחות הם מנסים.

מסכנים הכורדים. בני מוות הם, בפני אומה שיש לה נסיון עשיר ומוכח ברצח עם. זוועה.

placid1

New member
גם להחליף את טראמפ לא יציל את הכורדים, ולצערנו

גם לא את ישראל שהיא כנראה הבאה בתור.
ארהב מאז ומעולם היתה טובה בלנטוש את ידידיה מצד אחד ובטיפוח משטרים וקבוצות אכזריים מתוך קוצר ראיה, מצד שני....

ארהב לא צריכה לנהוג כפי שהיא נוהגת כרגע, אבל גם כל המצקצקים באירופה, קנדה ושאר העולם ראויים לגינוי גדול כי מאד נח להם שחיילים אמריקאים משטרים ונהרגים בכל מיני מקומות שאף אחד אחר לא רוצה להיות בהם. אז מצד אחד הפציפיסטים לא רוצים להתערב בסכסוכים של אחרים, אבל בקורת יש למכביר כשפתאום גם האמריקאים לא רוצים להתלכלך....

הבת שלי עכשיו בהפגנה מול שגרירות ארהב, הנאיבית.....

vinney

Well-known member
לא הכל מושלם, אבל אין מה להשוות לטיפול של טראמפ בכורדים.

xbuffalomen

New member
אני מבין שהשם טראמפ = לא חשוב מה זה רע

אבל הוא אינו שונה מרייגן שנימלט מלבנון , מברק שנימלט גם הוא מלבנון , מניקסון שברח מוויאטנם ... כל אילו מיצגים מדיניות של אמריקה / ישראל תחילה ... מה גם שנידמה לי שהוא הצהיר על כוונותיו בטרם היותו נשיא... טראמפ הוא נשיא כושל וחרא בן אדם אבל בהקשר הזה הוא ממש אינו בודד

vinney

Well-known member
ולא למדנו מאלה כלום?

רייגן נמלט מלבנון שהפכה לכר פורה לארגוני המחבלים שפועלים בכל העולם.
&nbsp
ניקסון לא ברח מוויאטנם - המלחמה שם הוכרעה על אף שהאמריקאים נלחמו עד הסוף. אבל מה שכן הוא שניקסון מנע הסכם שלום בוייאטנם שהיה יכול לייצר מציאות דומה לקוריאה - זאת כדי לא לתת לדמוקרטים ״הישג״ לפני הבחירות. והתוצאה היא שניקסון לא ברח מוויאטנם אלא המלחמה שם הוכרעה והאמריקאים הפסידו הפסד צורב מאוד.
&nbsp
ברק לא ממש ״נמלט״ מלבנון, הנסיגה של ברק הייתה מוסדרת להפליא ומאורגנת להפליא, וכן - כולל השגת אנשי צד״ל אל תוך ישראל.
&nbsp
הבעיה היא לא שטראמפ נסוג, זה לכשעצמו בסדר. הבעיה היא שהוא משיג כמה? 50 איש? 200 איש? סד״ג של פחות מגדוד, אבל הנזק שנגרם עלול להיות רצח עם. זאת בעוד שבאותו השבוע ממש אותו טראמפ גם מצהיר שהוא שולח אלפי חיילים לסעודיה.

JimmyGee

New member
Trump החזיר הביתה כמה מאות חיילי קומנדו special forces

ובתמורה נקבל רצח עם, והתחזקות של אירן ו ISIS.
נשיא יותר כושל וניבזי מ- Trump גם בסיוטים כי גרועים לא ניתן היה לחזות.
אבל ל-Trump base זה לא מזיז. אף אחד שם לא שמע אף פעם את המילה כורדים.

dojee

New member
אם היו נהרגים חיילים אמריקאיים, היו אומרים שטראמפ סיבך

את אמריקה במלחמה, ויוצאים נגדו להפגנות כמו במלחמות עבר
שחיילים חזרו הביתה בארונות

JimmyGee

New member
החיילים כבר היו שם ושמרו על יציבות האזור

כמעט בלי ניפגעים.
במקום זה אנחנו עכשיו מקבלים התחזקות של ISIS, אירן ואסד. וטבח עם בכורדים שאיבדו 11,000 אנשים במילחמה ב ISIS.
ממש גאון Trump.

לדעתי הטיעונים של טראמפ נכונים...

נשארנו ושקענו עמוק יותר ויותר במלחמה ללא שום מטרה באופק.
כשהגעתי לוושינגטון, דאעש השתולל בפראות בשטח.
שבינו אלפי לוחמים של הארגון, אבל אירופה לא רצתה לקחת אותם
האירופים אמרו, 'את תשמרי עליהם, אמריקה'.
אני אמרתי 'לא. אנחנו עשינו לכם טובה גדולה עכשיו אתם רוצים שנשמור על
השבויים בבתי-הכלא שלנו, השבויים האלה הם שלכם. העמידו אותם לדין'. אך האירופים אמרו שוב 'לא'. הם חשבו, כרגיל, שארה"ב תהיה תמיד
הפראייר שלהם - בענייני נאט"ו, .
עכשיו הגיע הזמן שניחלץ מהמלחמות המגוחכות, האין-סופיות האלה
ונחזיר את החיילים הביתה

JimmyGee

New member
Bullshit

דאעש לא השתולל בפראות בשטח כש Trump הגיעה.
המלחמה בדאעש החלה בידיוק באותה מתכונת ליפני Trump. Trump פשוט המשיך בלי לשנות כלום.
ולא הבנתי מה כול כך חכם בלהחזיר את המצב עם דאעש אחורה רק כי הארופאים לא עוזרים מספיק. אולי אני לא מספיק חכם כדי להבין איך להחיות את דאעש מחדש ולהמריץ את אירן ואסד משרת את האינטרסים של ארצות הברית.
תראה מה קרה לארצות הברית כשנתנה לטליבן ואל קאידה לתסוס בשקט בלי להתערב בשנות התשעים.

vinney

Well-known member
סיסמאות לחוד ומציאות לחוד

לעצם העניין את לא מתייחסת.
&nbsp
הסגת כוחות קטנים שיכולה לפתוח פתח לרצח עם היא בעיניי מעשה נבזי, עוד לפני שדיברנו על התמיכה של כורדים במאבקים של ארה״ב. זה מזכיר את הנסיגה של כוחות האו״מ לפני מלחמת ששת הימים, לא? הראיס אמר, הכוחות נסוגו, והשטח פנוי לכתישה. נאסר לא היה פוגע בכוחות האו״מ, כמו שארדואן לא היה פוגע בכוחות ארה״ב. הם היו שם לחצוץ בין הנצים, הם עצמם לא היו ביותר סכנה מכוחות היוניפיל בלבנון.
&nbsp
זאת ועוד, כמו שאמרתי, באותו השבוע ממש אותו טראמפ ממש הכריז על שליחת אלפי חיילים (בקנה מידה יותר!) לסעודיה. אז איך זה מסתדר לך?

למעלה