הכורדים

JimmyGee

New member
הבנתי בדיוק מה שאמר גיא בכור

ולא טענתי שהוא לגמרי טועה. Trump ברח והשאיר ווקום שיתמלא בחלקו בצורה שגיא מתאר.
אבל קודם כול יש פה יותר מידי שחקנים (Turkey, Russia, ISIS, Asad, Iran, Al quada....) כדי לדעת בוודאות מה יקרה.
ושנית אין מצב שאידיוט כמו Trump קרא את העתיד והבין (how all the pieces are going to fall in place in Syria) יותר מכולם.

JimmyGee

New member
אתה לא מעודכן

Trump כבר אמר שהוא מוציא את כול הכוחות מסוריה.
מה שמתחיל לפורר את התיאוריות של מר בכר.
וחוץ מזה מה יעזרו כוחות אמריקאים אחרי שהטורקים בסוריה שוחטים כורדים, הכורדים חוברים מחוסר ברירה לקצב מדמשק ולוחמי ISIS ברחו ממאסר ובדרך להרים פיגועים ולבנות כליפות?

אתה סתם זורק משפטים, שמוכיחים חוסר הבנה של הפרשנות...

הוא הסביר למה לא להתערב בענין הכורדים
בנוסף למלחמות השבטיות האין סופיות בין סונים לשיעים
מציע לך לעבור שוב על הפרשנות, אחרת מנהלים דיון סרק

JimmyGee

New member
זכותו של אדון בכר להביע את דעתו אבל גם זכותי לא להסכים איתו

למר בכר יש הערצה עיוורת ל Trump עד כדי נזילת ריר מהפה כול פעם ששמו הקדוש של Trump מוזכר (שוב זכותו) שגורמת לו ליראות את הדברים בצורה מסולפת.
לארצות הברית אין שום אינטרס להפקיר לשחיטה בעלי ברית כמו הכורדים ובטח לא לתת לסולטן התורקי להקים את דעהש מחדש.
הסולטן צריך מיליציות סוניות (סטייל דעהש) שיעשו לו את העבודה השחורה בסוריה וזה בטח לא אינטרס אמריקאי.
אם Trump החליט לברוח זכותו (כמו שאובמה ברח מ Iraq ובכך חיזק את דעהש), אבל שמעריצי Trump כמו בכר לא ינסו להצדיק את הבריחה בצורה מסולפת.

דעתך נטולת קשר למציאות...

לא ראיתי הפגנות באמריקה נגד הוצאתם של החיילים מסוריה
כפי שנוהגים בהפגנות כשמדובר בישראל
החלטתו של טראמפ נכונה ומגיע לו כל הקרדיט

JimmyGee

New member
אתה חי בארצות הברית ביכלל?

ההבנה שלך באיך דברים עובדים פה מוכיחה שלעולם אפילו לא ביקרתה פה.
על איזה הפגנות אתה מדבר? פה זה לא ישראל. האמריקאי הממוצע אפילו לא שומע או מיתענין כשחיילים מתים. אם תישאל אותו איפוא סוריה או מה זה כורדים אין לא מושג.
מה שכן איכפת לו זה שהממשל ישמור על האינטרסים של ארצות הברית, כמו למשל ידאג שתורקיה לא תיבנה מחדש את דעאש. זה עדיין לא אומר שאותו אמריקאי יצא להפגין אחרי כול צעד אסטרטגי שהממשל לוקח.

JimmyGee

New member
וכשאובמה ברח מעירק ובכך חיזק את דעאש ראיתה הפגנות?

מי בדיוק יארגן או ילך להפגנות כאלה? ה 2.5 כורדים שגרים בארצות הברית?

הפגנות בעד / נגד ישראל זה סיפור אחר. בשום מקום בעולם לא חסר אוהבי ישראל (ישתבך שמם) ושונאי ישראל (ימח שמם) שיארגנו וילכו להפגנות כאלה.

vinney

Well-known member
תזכירי לי, מה היו התגובות של הרפובלינקים לאובמה?

רוצה לדבר על איך הרפובליקנים הגיבו על נסיונות ההתערבות שלו בסוריה? או בלוב? באמת? כי אני יכול.

vinney

Well-known member
לא רואה איך אפשר לעזור להם מפה

כמו שאמרו - לבחור בצורה יותר נבונה אולי יעזור בעתיד. עם כל הביקורת שלך על אובמה, אלא אם רצית כיבוש כמו בעיראק לא היה לו הרבה מה לעשות באמת. הוא בילף, אסד חשף את הבלוף, וזהו.
&nbsp
לגבי כורדים - הארגונים האלה יממנו פעילות פוליטית, אולי יממנו טיפול בפליטים, אבל הם לא באמת יעשו שום דבר נגד הטורקים ונגד המלחמה שמתחוללת עכשיו. הטורקים יטפלו בכורדים בסוריה בדיוק כמו שהם מטפלים בכורדים בשטחם ובארמנים בעבר הלא רחוק במיוחד, ואין לנו כפשוטי העם מה לעשות עם זה.
&nbsp
אם לטראמפ היה עניין לבנות מגדל יוקרה בחצר שלך, אז אולי, אבל לא נראה לי שזה המקרה.

debby12

New member
מנהל
תודה. אני לא בטוחה שכיבוש קרקעי מתמשך בנוסח עיראק היה

האופציה היחידה.

מה בדבר להוריד הפצצה מהאוויר על הארמונות של אסד - ולו רק כצעד סימבולי? (הייתי מנחשת שהחרא הפוזל הזה ומשפחתו לא שוהים בהם שם באופן פיזי מחשש חיסול....) או על מחנות צבא/שדות תעופה צבאיים שלו?

או לסרב להיות בחדר בכל פעם שנציגי סוריה נואמים (באו"ם או ווטאבר) או לבטל את הויזות לכל דיפלומט סורי על אדמת ארה"ב?

חוץ מזה, הייתי מעדיפה שנשיא ארה"ב לא "יבלף". זה הרבה מדי לדרוש? [והנה יבוא נאום חוצב להבות שלך על הג'יג'י המטורלל. ... אלא שהדיון כרגע הוא על שחום העור השרמנטי באופן אבסולוטי. לא בקטע של השוואות]

לגבי בחירות עתידיות, אתה חושב שהממושקפת שונאת-התאגידים (אם נישאר ברמה האינפטילית של כינויים...], בהנחה שתהיה המועמדת הסופית של הדמוקרטים, תנהג אחרת בנוגע לכורדים ודומיהם? נראה לי שזה הדבר האחרון שמעניין אותה מבחינה המצע הפוליטי שלה.

debby12

New member
מנהל
שאלה טובה. אני מניחה שבאירופה

רוצים להשאיר את הטורקים מרוצים כי הם "סופגים" במקום האירופים מיליונים על גבי מיליונים של פליטים מוסלמים שאירופה לא מתלהבת לקבל.

וגם - באופן כללי - יש מוסר כפול בעולם. הרמה המוסרית הנדרשת מישראל היא בממוצע פי 10 מהרמה הנדרשת ממשטרי העולם המוסלמי.

אני הייתי הולכת להפגנה אם היתה נערכת כזו באיזורי והייתי בעיר באותו יום

dojee

New member
מפריע לי שהרבה הפגנות נגד ישראל, מאורגנות ע"י

יהודים וישראלים, שאכן מוכיחות על צביעות מוסרית

debby12

New member
מנהל
Bipartisan House majority condemns Trump for Syria pullout

ברוב של 354 נגד 60.

כבוד, כבוד, כבוד לחברי הקונגרס משני צידי המתרס על ההחלטה הזו.

למעלה