הכחדות הדינוזאורים

pembencipolisi

New member
ישנן כמה תאוריות מקובלות חלקן

משתלבות זו בזו: א: דיויד אטנבורו פסל !!! את הטעון שליונקים יש איזה שהוא חלק בהכחדת הדינוסאורים: הוא כתב שאין זה סביר שליונקים בתוקף תבונתם העדיפה גזלו מהדינוסאורים את מזונם. אמר שאין זה סביר שהדבר הביא כליה על מין אחד של דינוסאור, שלא לדבר על הכחדת השושלת כולה. מרו שאר המדענים שהעובדה שהדינוסאורים נכחדו היא זו שהותירה את רוב כדור הארץ פנוי לשטלון היונקים ולא להפך !!! 1 ,תאורית השנויים ההדרגתיים - נפוצה מאז המאה ה 19 והיתה היחידה המקובלת עד 1980. בהתבסס על חולשתם הידועה של הזוחלים , חוסר השליטה הפנימית בחום הגוף, סברו שהתצברות שנויים בסוף עידן הדינוסאורים, אקלים בלתי יציב שהפף קצוני יותר ויותר הביא להתמעטות ולהכחדת מינים עד הסוף. 2 תאורית הפגיעה של אדוארדו אלבארז שפותחה גם על ידי בנו ולטר אלבארז. אדוארדו אלבארז אסטרופיסיקאי, מצא בשנת 1976 בגוביו , איטליה, אבן שהכילה קואץ מחוץ מרובה שכבות עם שרידי אפר ואירידיום. שאלת האירידיום בשכבה של סוף עידן הדינוסאורים הועלתה ב 1972 על ידי פליאונטולוג סיני ועד שענה אלבארז נותרה בלי תשובה. אלבארז ידע ממחקריו שאירידיום מקורו בגרמי שמים, כמו שביטים ואסטרואידים, לא בכדור הארץ. הוא העיד שבמשך 4 שנים העלה תאוריות מטורפות ופסל את כולן, עד שהשתכנע שאסטרואיד או שביט פגע בכדור הארץ, העלה אבק ושרפות ואפר וגשם חומצי שהרג דינוסאורים באופן מידי, וכסה את השמים וגרם ל"חורף גרעיני" פרט לקור, גורם קטלני לדינוסאורים, המית חוסר אור שמש את רוב הצמחיה, ממנה נזונו הצמחוניים שבדינוסאורים. הטורפים לא הסתגלו לטרוף טרף אחר ונכחדו אחריהם. 3 עוד השפעה יש לקור בענין "הזויג": אצל זוחלים, מידע בדוק, לא נקבע מין הילוד על ידי X Y ודומיהם. קן חם מהממוצע "מוליד" נקבות בלבד, קן קר מהממוצע "מוליד" זכרים בלבד. קן שחומו ממוצע מולד זכרים ונקבות. הדור האחרון של הדינוסאורים, לפי אותו טעון, היה של זכרים מאוכזבים ללא מצאו נקבות לרביה. יש המקשרים את התופעה של הקור גם לתאורית אלבארז ולחורף הגרעיני. ב 1998 נתגלה מוקד הפגיעה בצ'יכולוב, מקסיקו וממצאי קוארז מחוץ נמצאו מסביב ללוע בפגיעה שמחציתו שקועה בים, בקוטר של 240 קילומטר. שרידי הפגיעה נכרים בשכבות בארצות רבות: מקסיקו ארצות הברית, קנדה , ספרד, הודו. 4 פעילות געשית מוגברת ששרידיה נכרים ב"דקאן טראפס" בהודו מלפני 65 מליון שנה, גיל זהה לפגיה בצ'יכולוב: יש המשלבים התאויות וטוענים שהפגיעה במקסיקו, גם גרמה לפעילות געשית, ועוררה אותה בכל העולם, השרידים נכרים בהודו. 5) שנוי באחוז החמצן באויר: ישנה טענה ישנה שהדינוסאורים נשמו אויר דליל כל עוד שלטו בעולם. השנוי באחוז החמצן קטל אותם. הבעיה בתאורית הפגיעה: מחלקת הזוחלים שרדה: הספנודון בשני מינים קים 250 מיליון שנה. הכח הענק שאותו ראיתי בטבע באינדונסיה ועל פי מחצית המדענים היה חי לצד הדינוסאורים, שרד על פי המקדימים כבר 150 מיליון שנה, והמקדימים גם מעניקים לתנין ה"מגר" ההודי גיל של 100 מיליו שנה ולכח המים האסיתי (ראיתיהו בשבי) 80 מיליון שנה. הצפורים התפתחו מהדינוסאורים ושרדו.
 

amni

New member
החולשה של תיאוריית קטסטרופה

היא הזמן הקצר שהיא מתרחשת. כל קטסטרופה מותירה אחריה אחוזים בודדים של שרידים שלא ניפגעו ממנה. לאחר שהשפעות אקלימיות של האסון נעלמות (נניח תוך מאה שנים), השרידים הללו מתרבים לפחות אם הןם אוכלי צמחים. כלומר תחילה מתאוששת הצמחיה באיזורי האסון ואחר כך אוכלי הצמחיה מתרבים באיזור הצמחיה החדשה. העובדה היא שתהליך התאוששות כזה לא קרה. זה אומר שהיה גורם _מתמשך_ (אלפי שנים לפחות) שהשמיד את הדינוזאורים.
 

SilentMike

New member
איך אתה יכול לראות תהליך כזה?

הרי 100,000 שנים הם הרף עין גיאולגי, אז מה הם 100 שנים? זמן בלתי נראה לחלוטין. אינך יכול לדעת אם תהליך כזה קרה או לא משום שכל שריד שתמצא מהתקופה הזו לא תוכל לתארך בדיוק גדול מכמה עשרות אלפי שנים (וכנראה הרבה יותר). פגיעות התרחשו, זה ידוע (כולל פגיעה קטנה אחת בערבות סיביר מתחילת המאה העשרים ששיטחה שטחי יער נרחבים. קיימים סרטים של אזור הפגיעה עם עצי המחט המוטלים על הקרקע). החולשה של תיאוריית המטאור (אם להתמקד בקטסטרופה הספציפית) תמיד היתה במילה אחת "תוכיח!". לך תוכיח שלפני 65 מליון שנים פגע מטאוריט גדול בכדור הארץ. מאז שהתחילו למצוא ולתארך מכתשי פגיעה המצב הזה השתנה.
 

amni

New member
אמרתי שכל קטסטרופה (לא רק

מטאור) לא יכולה להכחיד באופן גורף קבוצה של מינים בגלל האופי הזמני של קטסטרופה. זאת משום שיוותר אחוז קטן מבין בעלי החיים שניפגעו והוא יתרבה מחדש ברגע שיעלמו ההשפעות של הקטסטרופה. חולשה נוספת בתיאוריית קטסטרופה היא שהפגיעה הייתה _סלקטיבית_. בעוד שכל הדינוזאורים הקרקעיים ניכחדו הרי היונקים המשיכו להתקיים. (גם הציפורים והחרקים לא ניכחדו אבל יכולות השרידות שלהם על פניה טובות יותר מיונקים ודינוזאורים קרקעיים: הציפורים יכולות לנדוד במהירות למרחבי מחיה חדשים ורחוקים, חרקים רבים יכולים לשרוד בתנאי אקלים קשים מאוד).
 
אני מציע לך לקרוא ספר מעולה.

Extinction- Bad Genes or Bad Luck מאת David M. Raup. אל תבהל מהאנגלית- אם אתה יכול להבין את הארי פוטר, תוכל להבין גם ספר זה. אחר כך תוכל להוסיף גם את On Methuslah's Trail של Peter Ward, העוסק בהכחדות ובמאובנים חיים. עד שתקרא, מה העובדות אומרות- 1) אין דבר כזה "איזור האסון". הכחדות המוניות הן כלל עולמיות, כאשר "איזור האסון" עובר סטריליזציה מוחלטת ובשאר העולם רוב היצורים מתים. 2) העובדה היא שבלפחות 2 מאירועי ההכחדה ההמונית, והגדולים בהם, היה תהליך כזה של התאוששות. בפרם זה היה שלב קצר מאד של נבגי פטריות- האסון שהמית (מהר מאד, ולא רק במונחים גיאולוגיים) את רוב הצמחים בעולם הותיר אחריו הרבה חומר צמחי מת, עליו שגשגו הפטריות. רק אחרי שלב זה התאוששה אוכלוסית הצמחים. זוהי גם הוכחה לזה שעל התכנסות היבשות בפנגיאה נוסף אסון גדול מאד ופתאומי מאד. בהכחדת סוף הקרטיקון היו אלה השרכים שנבגיהם הופיעו בשפע לזמן קצרצר. אני מניח שההבדל נבע מסידור שונה של היבשות (רובן באיזור קו המשוה) שאפשר הפעם התאוששות מהירה של צמחים ירוקים. ועוד משהו קטן- גם רוב מיני היונקים נכחדו בסוף הקרטיקון, ואיתם בין השאר האמוניטים, רוב העופות, מינים רבים של פורמיניפרים וכמעט כל הרדיולאריה. תוצאה בלתי צפויה, בלשון המעטה, של דחיקה תחרותית של הדינוזאורים על ידי היונקים.
 

pembencipolisi

New member
דיויד אטנבורו פסל את המחשבה

שהיונקים "אחראים" להכחדות הדינוסאורים. גם כל המדענים סוברים שהיונקים "הרויחו" עולם שהתפנה ברובו עם הכחדת הדינוסאורים אבל לא היונקים "גרמו" לה. שום "תחרות" לא היתה לפני 65 מליון שנה היא רק "אסון" מידי שהנצולים הרויחו ממנו... זה על פי המקבלים את תאורית הפגיעה של אלבארז.
 

ofeking

New member
עוד תאוריה- חדשה.

יש הסבורים כי מערכת השמש כולה עברה באותו הזמן דרך "ענן חללי" שפגע באוזון. זו היא תאוריה חדשה יחסית שנמצאת בשלף של מחקרים.
 
למעלה