הכיבוש הקרדסי

kohene

New member
הכיבוש הקרדסי

שימו לב שהכיבוש הקרדסי מזכיר כמעט במדויק את ממשלת האפרטהייד בדרא"פ. יש מדיניות אפרטהייד ברורה בטרק נור (הצד הקרדסי מול הצד הבג´ורי). יש טענה של עליונות מטעם הגזע, ההתפתחות התרבותית וההתפתחות הטכנולוגית. יש שיעבוד של הגזע "הנחות" וכמובן אין לבג´ורים זכויות. שלושת הדברים שמבדילים הם: "נשות התנחומים" - דבר שהיה אסור בדרא"פ (כמו בגרמניה הנאצית) אבל כנראה נלקח מהכיבוש היפני בקוריאה. אין גזע מעורב כמו ה"צבעוניים" (זיאל לא נחשבת כגזע בפני עצמו) או גזע שהובא ממקום אחר כמו ההודים. וכמובן, ההתנגדות המזוינת למאבק (בניגוד להתנגדות השקטה בדרא"פ). אשמח אם תוסיפו עוד צדדים לענין.

Esmena

New member
../images/Emo45.gifהסבר מצויין(ספוילרים)

תמיד טענתי(אז מה) שזה בא מהאימפריאלסטיות האנגלו-סכסונית- (הקישורים עם מלמה"ע ה-2 והכיבוש הישראלי הם יותר מקלושים. אנחנו לא יכולים להיות בכל מקום). קשה לי לאשר את דבריך מהסיבה שאיני יודעת הרבה(או.קיי, אנ´לא יודעת כלום) על האפטרהייד בדרום-אפריקה. אגב, בעניין זיאל. בפרק הראשון שלה- ndiscretionI- דוקאט מזכיר מעורבים נוספים, שלא נקלטו . כלומר זה לא בדיוק גזע מעורב אבל היא לא היחידה( והרי פגשנו גם את אח שלה. אממ. חצי-אח) אופטופיק, תגידו, אני היחידה ששמה לב שכל בנות מיני התעופפו להן מהפורום?

kohene

New member
בנוגע לגזע המעורב

מוזר שדוקא בדרא"פ היה כזה כאשר יחסי מין בין לבן לשחורה היו אסורים ובבג´ור לא למרות שזה היה ממוסד.

rdaffi

New member
בעניין הכיבוש הישראלי...

בזמן תחילת ההפקה של ח"ע9 (1993) היה נדמה לכל העולם שהנה הכיבוש מגיע לקיצו ותקום כאן מדינה פלסטינית וכולנו נצא בריקודים ובמחולות. אז זהו, שלהיסטוריה יש מנהג מגונה לא לעשות מה שמצפים ממנה. זה נכון שבהתחלה הכוונה לא הייתה לכיבוש הישראלי בשטחים, אבל ככל שהשנים עוברות ואנחנו ממשיכים לשלוט שם אז אנחנו כן הופכים יותר ויותר דומים לקרדאסים, או לחילופין ולא פחות חמור למשטר האפרטהייד בדרום אפריקה. נא לא להבין אותי לא נכון, אנחנו לא עושים השמדה מאורגנת של העם הפלסטינאי, זה לחלוטין לא מה שאני אומר, יש סיבה טובה למלחמה הזאת, אבל אם היינו מפנים את כל ההתנחלויות ומקימים גבול מסודר במסגרת הסכם זה היה עושה לנו הרבה יותר טוב.

kohene

New member
יש הבדל עצום

האם ישראל == אפרטהייד? האם ערפאת == נלסון מנדלה? לשתי השאלות התשובה היא לא. לשאלה הראשונה: הפלסטינים לא משועבדים על ידינו. השחורים רצו דו-קיום. הלבנים טבחו בשחורים ללא סיבה. לשאלה השניה: נלסון מנדלה התנגד לשימוש בכח ופגיעה בחיי אדם! ערפאת הוא טרוריסט שהיה מבוקש ע"י השב"כ במשך זמן רב! השילטון בדרא"פ ניסה להצר את צעדיו של מנדלה בדרישתו לדמוקרטיה ושוויון זכויות. מכל הנ"ל עולה מסקנה אחת: אסור להשוות את המצב במדינה שלנו לשום ארוע אחר בהיסטוריה (או בח"ע9).

Kickurass

New member
מעט מאוד אנשים עושים == סתם

וכולם מתכנתים בשפות האלו 24/7

rdaffi

New member
לא אמרתי שזה המצב הקיים...

אמרתי שזה המצב המתהווה. למרות שיש הרבה הבדלים, וערפאת הוא בהחלט לא נלסון מנדלה. אם הוא היה נוקט בשיטות הפעולה של מנדלה הוא היה מגיע להשיגים הרבה יותר גדולים לפני הרבה יותר זמן.

Esmena

New member
../images/Emo45.gifהסבר מצויין(ספוילרים)

תמיד טענתי(אז מה) שזה בא מהאימפריאלסטיות האנגלו-סכסונית- (הקישורים עם מלמה"ע ה-2 והכיבוש הישראלי הם יותר מקלושים. אנחנו לא יכולים להיות בכל מקום). קשה לי לאשר את דבריך מהסיבה שאיני יודעת הרבה(או.קיי, אנ´לא יודעת כלום) על האפטרהייד בדרום-אפריקה. אגב, בעניין זיאל. בפרק הראשון שלה- ndiscretionI- דוקאט מזכיר מעורבים נוספים, שלא נקלטו . כלומר זה לא בדיוק גזע מעורב אבל היא לא היחידה( והרי פגשנו גם את אח שלה. אממ. חצי-אח) אופטופיק, תגידו, אני היחידה ששמה לב שכל בנות מיני התעופפו להן מהפורום?

Esmena

New member
מזתומרת לאן? מה אפשר לראות את

כל תושבי בג´ור? צריך?

Esmena

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif האמת? אין לנו כת סודית כזו.

Bajoran Preist

New member
בקשר ל"קשר היהודי"

מממ, כעיקרון יש הרבה הבדלים ואני לא מאלה שבוגדים בהשוואה ספציפית לאירועים מסויימים. סיפור טוב הוא סיפור שהרבה אנשים ואירועים יכולים להזדהות איתו ולהסיק ממנו מסקנות על עצמם, וכך הוא הסיפור ש DS9. אבל בכל זאת היה נחמד לראות את קווארק בפרק מהעונה השישית(הראשון או השני, אם אני לא טועה) משווה את כיבוש הדומיניון לכיבוש הקארדסי ואומר: "אתם רואים באג´ורים רעבים? גדרות גטו?". וגטו הוא כמובן מושג המתקשר ישירות ליהודים אשר אסורים לחיות בשכונה אחת בלבד של עיר(הומצא לפני השואה). אני בספק אם קווארק מכיר את תולדות השואה והתקומה של העם היהודי, אבל כמו שאמרתי, נחמד

למעלה