הכל בגלל גזר

שלגיה**

New member
הכל בגלל גזר ../images/Emo5.gif ../images/Emo31.gif

כמעט הוצאתי את הנשמה שלי.אכלתי קודם גזר טרי בלעיסות ממושכות והרגשתי שהוא תקוע לו אי שם באמצע,חשבתי שאני הולכת להוציא את הנשמה,פעם ראשונה שאני מרגישה שיש משהו שממש תקוע לי שם ויוצר הרגשת אי נוחות אמיתית,כמובן שמאז הניתוח לפני חודש ושבועיים אני מרגישה שינוי ב"ירידת האוכל" מהושט כלפי מטה אבל כנראה שאסור
לי לאכול גזר לא מבושל. הוראות הדיאטנית היו לאכול ירקות טריים אבל כנראה גזר לא נכלל בהם

מירי,

New member
הדיאטנית שלך הישתגעה???

תסלחי לי על הבוטות... אבל כבר ירקות טריים????? לקח לי מעל חצי שנה לנסות אותם בכל (עם טבעת פתוחה כזכור) ועוד גזר??????? עד עכשיו זה לא מי יודע מה !!! נכון שירקות טריים זה בריא , אבל... נו את התוצאות כבר ראית! שלגיונת לאט לך! אני יודעת שרוצים לחזור לאכול כמו בן אדם ולא כמו תינוק... אבל... האמת היא שאני עד היום מעדיפה פשטידות (כאלה רכות וטעימות - עוברות יופי) אני ממש נדהמת- ירקות טריים חודש וחצי אחרי??????????????

שלגיה**

New member
הדיאטנית לא השתגעה

שאלתי אותה מתי אפשר לחזור לאכול ירקות טריים כי אני נורא מתגעגעת לסלט חסה (אבל בלי האגוזים,הגבינת עיזים וכו´..)...אז היא כתבה לי ירקות טריים שאפשר לאכול :חסה,מלפפון,עגבניה. אני מוסיפה פלפל אדום ובצל והכל נלעס טוב וזה עובר ממש בקלות . אין טעם לחכות כי בירקות יש את כל מה שצריך לעיכול טוב ולויטמינים. לכל דיאטנית יש את הדרך שלה וכנראה שבוולפסון (בי"ח עתיר הניתוחים) יודעים מה נכון. אני הייתי משתגעת לאכול רק ירקות מבושלים. נורא אוהבת את הסלט של א.הערב ממש ממלא ומשביע.

מירי,

New member
מהניסיון הקטן שלי....

ירקות חיים דורשים לעיסה ממש ממש טובה... אני זוכרת את הסלט הראשון שלי , אוייייי כמה חיכיתי לו (כמעט חצי שנה ...) , אני יודעת שעניין הלעיסות המרובות עד היום לוקה אצלי בחסר , וגורם להרגשה נוראה!! עד להתקעות! אכן הישתגעתי עד שהיצלחתי לגוון את האוכל , אבל כאמור ירקות טריים היו כמעט בסוף הדרך! אבל אם עובר... אני יודעת שעד היום חסה וגזר עלולים להציק לי (חסה עד הקאה
) ואני אגלה לך סוד דווקא אגוזים וגבינות עוברים יופי... (אגוזים גם מאוד בריאים - ברזל וכאלה...)

שלגיה**

New member
מירק´ה אגוזים וגבינות גם אצלי

עוברים יופי רק הקלוריות באגוזים...הן לא עוברות יופי... אני לועסת ממש טוב את הסלט ושוב יכול להיות שהטבעת אצלי פתוחה יותר מאצלך מה שמאפשר מעבר חסה ללא בעיות.תירס אני לא מעזה ומהיום גם לא גזר. ובקשר למה שרויקו כתב..אני לא מחכה לנסות עגבניה כשהטבעת תהיה מנופחת..נהרוג תורכי וננוח...זה לא שאכלתי משהו אסור..כולה עגבניה וחסה...מילא אם הפיצה היתה עוברת בקלות......
אבל אני לא מעזה לחשוב על זה...

מירי,

New member
קצת קלוריות צריך..

אני לא יודעת מה את אוכלת במשך היום... אני לא ספרתי קלוריות מיום הניתוח! למזלי אני גם לא אוהבת גבינות שמנות ולא פיצוחים , פרות יבשים זה ופירות בכלל זה הפינוק שלי! ובהתחלה פשוט ויתרתי על דברים אחרים למענם!

רוייקו

New member
זהירות !!! גזר טרי ניתקע וכנ"ל גם

תירס, חסה, קליפה של עגבניה, כרוב ועוד כמה ירקות עם תכולת סיבים גבוהה.. אני זוכר שבניתוח השני, למרות שהטבעת שהתקינו לי הייתה רחבה מ 2 ס"מ, הייתי מקיא גזר חי. כדאי להזהר.

שלגיה**

New member
חסה ועגבניה עם קליפה עוברות לי טוב

אני כבר שבוע אוכל חסה ועגבניה עם קליפה וזה עובר לי נהדר,כמו שאמרת רוייקו אצל כל אחד הטבעת ממוקמת וברוחב שונה בגלל הקיבה.רק הגזר כנאה היה קשה למעבר...

רוייקו

New member
חכי. עוד חזון למועד... נראה מה יהיה

כשיסגרו לך את הטבעת... ניראה איזה עגבניה תעיז להתחכם.

מירי,

New member
אוף! רועיייייייי!

אני יודעת שאתה חושב אחרת אבל הטבעת עובדת גם פתוחה - אולי פחות , אני לא יודעת, אבל כאשר אני חורגת בכמויות זה בהחלט משפיע , ובהחלט נתקעים לי כל מיני (תירס, חסה, ועוד... לא תמיד אבל אם לא לעסתי נכון...)

רוייקו אני חושב כמו מירי

רועי גם אצלי הטבעת פתוחה וגם אני מרגיש שיש הגבלה של הטבעת שלשום אכלתי מידי מהר והרגשתי את זה טוב מאוד, מה שאכלתי נתקע לי ולקח איזה 20 דקות עד שהשתחרר. לפני 4 חודשים זה היה קורה לי לפחות פעמיים בשבוע אני עוד לא התרגלתי לאכול לאט (קשה לשנות הרגלים של 52 שנה)

רוייקו

New member
15 אחוז מכלל המנותחים אינם זקוקים

לסגירת הטבעת, כי מיקום הטבעת השאיר להם מלכתחילה מעבר צר או בגלל עובי ריקמת הקיבה או השד יודע מה גרם למעבר הצר מלכתחילה. חבר´ה, רוב המנותחים כן זקוקים לניפוח. אין מה לעשות. עד שלא סוגרים להם, הרבה הרבה עובר להם שם. יתכן שאצלכם - אצל פתוחי הטבעת - המעבר כמו אצל אלה שסגרו להם וא יכולים לאכול הרבה סוגי מזונות. הרווחתם. פשוט הרווחתם.

שלגיה**

New member
רוייקו ,אני לא מחכה לניפוח

הניפוח יגיע כשהכמויות יגדלו וזה אומר שלא שמרתי על עצמי מספיק...לכן אני לא מחכה לשלב שבו יהיה אסור עגבניה,ברור שאחרי הניפוח אני לא מתכוונת לנסות עגבניה עם קליפה...כמו שאמרת ,אצל כל אחד זה אחרת... אני הולכת לפי הוראות הדיאטנית ועד כה לא הקאתי ומקווה שגם לא אקיא.

עדי.פ

New member
גם מנגו סיבי יכול לגרום לסבל

ואני מדבר מנסיון מר (זה די כאב עד שעבר) בכלל עדיף לשאר עם מזונות רכים אני היום כמעט 4 חודשים אחרי ומשתדל להמנע מירקות טריים (אולי מעט סלט חתוך דק דק דק(

RomiVais

New member
אוי שלגיונת - זה בטח לא היה נעים!! ../images/Emo5.gif

אני מקווה שהאי נעימות עברה מהר. תיזהרי, כנראה גזר לא טוב בשבילך, ואולי - רק אולי אם את כל כך אוהבת גזר כדאי לך להוסיף אותו לסלט מגורד כזה קטן קטן - אבל תשאלי מישהו שיודע קודם!!! תשמרי על עצמך, ותרגישי טוב, רומי

RomiVais

New member
הסלט עובר טוב ../images/Emo8.gif

כעיקרון מאז שהיינו אצל הדיאטנית אכלתי סלט רק פעם אחת, אבל לעסתי טוב טוב ולא היו בעיות כלל! אני לא יודעת מה קורה לי בזמן האחרון - פשוט לא בא לי לאכול, אני מנסה לאכול לפי התפריט אבל אני מגיעה לשעות הערב ושמה לב שלא אכלתי יותר מגביע יוגורט דיאט בכל היום... אני שותה הרבה אבל לא מצליחה לשכנע את עצמי לאכול. זה בטח יעבור מהר
בחיים לא הייתי דואגת לכזה דבר בעבר
מה קורה איתך? איך הולך? שיהיה לך לילה טוב / יום נפלא, רומי

rinaoren

New member
היי שילגיה!

אני יודעת שאסור לאכול גזר חי כי יש בו סיים זה אמר לי ד"ר סובחי לפני הניתוח עם אינני טועה אני מקווה שאת מרגישה טוב , נו איך הירידה מתקדמת? תהיי בקשר! ביי רינה

שלגיה**

New member
הי רומי ורינה ../images/Emo6.gif

גם לי יש עכשיו מצב שאני לא רעבה כל היום.ממש מוזר אבל כיף. רומיל´ה צריך לזכור שזה לא כל כך טוב לא לאכול כל היום ,צריך לתת לגוף את מה שהוא צריך ,נכון שכיף לא להיות רעבים אבל זה לא בריא לא לאכול כל היום. תאכלי סלט כי יש הרבה ויטמינים בירקות יותר מאשר בויטמינים שלוקחים,יש סיבים שמסייעים לעיכול ועוד חומרים. אני בערב אוכלת סלט עם חסה ,עגבניות ומלפפונים,כפית שמן זית ויוצא נהדר... היום לא התאפקתי ונשקלתי...וירדתי עוד קילו. .איזה כיף. חוץ מזה הכל בסדר. איך אצלך רינה? מה את כבר יכולה לאכול? יום טוב שלגיה

למעלה