הכל בגלל החיילות הקרביות...

גאולה_ש

New member
גוואלד מיליטריזם?!

הרהורים ללילה... מהי ``מהפכה פמניסטית``? א. לשרת בצבא ב. לא לשרת בצבא ג. לשרת בצבא אבל להיות הכי קרבי שאפשר ד. להלחם נגד השרות בצה``ל וגרורותיו בחברה (טיולים למחנות צבא בבה``ס, פעילי ציבור וחינוך יוצאי צבא וכו`) ה. כול התשובות נכונות

מה הקשר ? תהיי ספציפית בבקשה...

המהפכה הפמיניסטית עוד לא ממש קרתה אבל כן יש למי שרוצות את האפשרות - במגבלות חמורות - לעשות יותר דברים משעשו פעם. זה כולל את החיילות בצבא. אין ספק שיש גורמים - נראה על פניו שדתיים בעיקר - שחשים מאויימים. חנה

גאולה_ש

New member
ועוד איזה קשר

חנה, כאשר משתמשים במונח ``מהפכה פמיניסטית`` מתכוונים לתהליך ולא ל``תוצר הסופי``.את מוזמנת לקרוא שוב את הכתבה ולראות באיזה הקשר הובא מינוח זה. מה שרציתי להבליט זה את מגוון הדעות ``הפמניסטיות`` , אין ``אוטופיה`` פמיניסטית אחת יש ``אוטופיות``, כמו שאין דעה דתית אחידה יש זרמים וקבוצות שונות עם איית עולם שונה לחלוטין. (ראו את ההבדלים בגישות ביני לבין אמיר) מטרתי היא פשוט להפנות את האנרגיה של בנות הפורום לשיח קונסטרוקטיבי במקום כול הזמן ``לרדת`` על הדתיים . יש דתיים שחושבים כך ויש פמיניסטיות שחושבות אחרת ויש לכבד את דעותיהם,זה לא אומר שהתחשבות באמונתם תהיה בהכרח על חשבון קבוצה זו או אחרת... אנחנו עם קטן ויצירתי... שעם קצת פחות ``התלהמויות`` \ ``ירידות`` ועם יותר שימוש בשכל, ימצא מקום לכולם ... ----------------------------------------------- אתן צריכות לקחת דוגמא מהמהפכה השקטה של הנשים הדתיות שבמקום לבזבז את הזמן ``לקטול`` בנו מערך של מדרשות ללימוד תורה , ומעורבות ראשיות בכול אורחות החיים בארץ - גם ביחידות הקרביות בצבא . ועוד היד נטויה...

מה מונע מעורבות בצבא - החיילות ?

את האמת - לפי תפיסתי, מי שזה לא מוצא חן בעיניו וחושב שהזכות שלו גדולה מזכות של אחרים (או יותר נכון אחרות) - שישאר בבית ולא יתגייס. הבנות בצבא, בכל תפקיד קונסטרוקטיבי, תורמות יותר לחברה שוויונית וטובה יותר וסובלנית יותר מכל דתי שעושה סנקציות כי צפוף לו בתחתונים במחיצתן וזו נראית לו איזה עבירה מופרכת על חוקי דת מופרכים. אנחנו מכבדים את כל חלקי העם בצבא בכשרות, בהפרדת מגורים, בהפרדת מקלחות ושרותים - מי שזה לא יספיק לו שיתכנס לו בישיבה ויעזוב אותנו בשקט. מה נראה לך ``לא קונסטרוקטיבי`` בשיח הזה ?

גאולה_ש

New member
עם קטן ויצירתי

הרשי לי להפנות אותך לקטע מהודעתי הקודמת- ------------------------------------------------------------- אנחנו עם קטן ויצירתי... שעם קצת פחות ``התלהמויות`` \ ``ירידות`` ועם יותר שימוש בשכל, ימצא מקום לכולם ... ------------------------------------------------------------- חנה , עם כול הכבוד לקריאה `` צפוף לו בתחתונים`` היא לא תורמת לדיון... רק מוסיפה ``חומר גלם`` למדורה החברתית בישראל שמזמן כבר בוערת...

חוסר הנוחות של החיילים הדתיים

אינה אידיאולוגית טהורה אלא נובעת ממניעים של הצבת גבולות פיזיים למניעת הפיתוי שהוע העוול המוסרי והדתי. איפה צפוף אז ? הם לא חושבים על זה הרבה, זהו סוג של ציווי, ולכן בהעדר צפיפות חשמלית במערכות החשיבה יש רק אחת שמטרידה אותם. זה מתחיל ונגמר בסקס. איזה התנגדות אחרת, אם תרשי לי, יש להם לכך שנשים בעלות יכולת, כושר גופני, אמביציה וזכות הנגזרת מחופש העיסוק תמצאנה איתם באותה מחלקה ? זהו צו אלוהי או מוסרי עליון ? בולשיט. הם פוחדים מפיתוי ומוכנים להטיל הרבה רפש על נשים בכלל ונשים חילוניות בפרט כדי לא לקרוא לילד בשמו. צביעות ונמיכות קומה, זה מה שזה לטעמי ואני מאוד מצטערת אם את לא מסכימה איתי אבל כאישה, מראשונות החיילות ה``קרביות`` בצהל (לפני 22 שנה - מדור החלוצות), חילונית ופמיניסטית נראה לי שדעתי הבוטה ראויה לאיזכור בוטה לא פחות מסחטנותם הבוטה. בואי לא נעבור כאן לפסים ``אידיאולוגיים`` כי אין באיום בפסקי ההלכה לא דת, לא אידיאולוגיה ולא נקיון כפיים - רק חשש מתוצאות הדבר הטבעי ביותר שיש בין גיל 18 ל- 21 אצל נשים וגברים כאחד - חרמנות לשמה. וגם האוננות היא חטא, אז מצבם בלתי אפשרי כמעט...אני חוזרת להצעתי המקורית - או שישרתו בצבא העם המכיל ומייצג שוויונית את כל חלקי העם או שישארו בבית. שלא ינסו לסחוט אותנו. חנה

גאולה_ש

New member
סטריאוטיפים בוטים

אני בעד מאבק מיליטנטי נשי אבל לא צריך לרדת לדפוסי החשיבה והשפה הגבריים... יש להסיק מסקנות מההיסטוריה ולא לחזור עליה מהכיוון ההפוך :( חבל...חבל...חבל.. אני התייאשתי.... :-(

המאבק אינו מיליטנטי נשי אלא

מיליטנטי דתי, אלים וסחטני. הנשים עומדות שוב בעמדת מגננה. העובדה שהן לא רואות במים הללו גשם אינה הופכת את המגננה שלהן ללא לגיטימית, הלא-לגיטימי נשאר התוקפן. אני לא מבקשת מהצבא להגן עלי מפני ייצרי ואין זכות לאף אחד אחר לבקש את זה. יש לכולנו זכות לבקש הגנה מייצרים של אחרים ובמקרה זה מדובר בייצרים פסולים שבאים ממניעים פסולים ועניינם הגנה על האדם מייצרו על חשבון הנשים. קל מאוד לדת לומר שאין עם מי לדבר ולא מבינים אותנו כי אנחנו חבורת ריקניים נטולי ערכים - הרשי לי לחדש לך - התחמקות מדיון כאן או בכל מקום אחר לא תהפוך את היוזמה הממסדית-דתית הזו ליותר ממה שהיא. חנה

לקרוא לעמדה של הדתים צביעות זה לא

מגננה. מגננה זה לא להסכים לפגיעה בחיילות. בקשה מהצבא להגן על החיילים הדתים מפני ייצרם אינה צביעות. לא צריך להתחשב בבקשה כזאת אלא אם אפשר ליישם אותה בלי פגיעה בחיילות. אפשר לבדוק רעיונות אחרים למשל הקמת יחידות קרביות לנשים בלבד ויחידות קרביות לגברים בלבד. אם רעיון כזה לא ישים אז לא צריך להתחשב בבקשה של החיילים הדתים אבל זה לא אומר שצריך לקרוא לעמדה שלהם צביעות.

אורי - לו הם היו אומרים - קשה לנו

במגבלות חיינו לעמוד בפיתוי, לא היתה זו צביעות. הם מנופפים בדגלים כבדים מזה... אני אישית לא חושבת על פניו שהיה מקובל עלי להפריד חיל נשים מחיל גברים כי מישהו שם לא מתגבר על ייצרו. הפרדת חדרים, שעות מקלחת וכל אלמנט אינטימי אחר מספיקה. מי שיש לו בעייה - שיפתור אותה לא על חשבון עלות ויעילות הצבא ולא על חשבון זכויותיהן של נשים. אין מדובר, להזכירכם, באיזה זכות יתר של נשים מלכתחילה אלא זכות יתר של גברים ודומיננטיות שלהם בכל מדורי הצבא בקידום, בתפקידים, בפונקציות. החלה תזוזה איטית לכיוון שוויון הזדמנויות שפרושו שמי שרוצה להיות קרבית - נפתח צוהר קטן מאוד שיאפשר את זה (למיעוטן בינתיים). הצוהר הזה אינו בא על חשבון אף גבר, הוא רק מעמיד גברים בסיטואציה אחרת - זה כבר לא ה- OLD BOYS CLUB ויש חיכוך בין-מיני שצריך ללמוד להסתדר איתו. לאכוף בחזרה אפלייה נגד נשים אינה דרך לגיטימית להסתדר איתו. אני רוצה להציע הצעה אחרת - שיוציאו פסק הלכה שמאשר לאותם חיילים שייצרם מפריע להם לאונן. סליחה על הבוטות אבל מישהי כאן צריכה לקרוא לילד (הדתי במקרה זה) בשמו, גם אם אין לו שם אטרקטיבי במיוחד. חנה

גאולה_ש

New member
תקשרי בעצמך

קשה היה לי לגלות יום אחד , שהטוב שלי אינו הטוב של כולם. שהיפה בשבילי הוא לעיתים שלי בלבד ( אולי של עוד אחד בלבד). שהנכון למעני הוא הנכון לגבי, והבלתי אפשרי שלי לאחר זו אולי נקודת הזינוק להתחלה. שה``בטוח`` של האחד זה לא אותו ``בטוח`` של אחר , ואפילו שעה ארבע אצל אחד, היא תמיד ארבע ורבע אצל השני... כמה בזהירות עלינו בעצם להתהלך זה עם זה, כי אצל כל אחד זה כה שונה, ושום דבר לא דומה לשני, ואף דבר לא חוזר על עצמו. ואם ידעת אדם אחד , עדיין אין אתה יודע את השני... אולי יש כללים דומים, אולי משחק האבנים דומה , אבל בכול מקום הן נופלות אחרת, בכול מקום זה שונה...כמה תשומת לב ורגישות נחוצה בהתקרב האחד אל השני, כי אולי במקום הזה כואב או קר לשני? בכמה זהירות היה צריך להקיש בדלת ולהקשיב אם באה תשובה, ולהיכנס בנימוס ולהתארח יפה... __________________________________________________________________ כי לכול אחד האמת שלו , והנורא שלו , והרחוק שלו, לכול אחד שוכן היופי שלו והכואב שלו , והימין שלו , ופינת הרחוב שהוא בחר בה מין הארבע..... __________________________________________________________________ אסתר קל

מה הסיבה שהדת אוסרת על גברים לאונן?

האם גברים המציאו את האיסור הזה ,ואם כן איזו סיבה יש לגברים להמציא איסור שפוגע בהם?

בדקתי - בשל שפיכת זרעם לריק

זאת כדי שבנות לילית לא תגנובנה את הזרע, תפרינה את עצמן ותגרומנה להוולדות מלאכי חבלה שדוחים את בוא הגאולה לישראל. זו לא בדיחה, אורי - זה אמיתי וזה הומצא ע``י גברים...

אמיר.

New member
רק בגלל הנימוס אני לא אומר `שטויות`

לא יודע מה מקורותיך אבל הסיפור הזה מוצאו באמונות טפלות שמקורן זר ליהדות. למיטב ידיעתי הבלתי מחייבת האיסור קשור באופן פשוט בכך שיש כאן בזבוז של משאב חיוני ליצירת חיים. (אני יודע .. אני יודע לא כל מגע מיני יוצר חיים ובכל זאת - יש הבדל) יש לזה השלכות מאד חשובות מבחינה הלכתית ולא כאן המקום.

מובאות...

``לפי המדרש (בראשית רבה כ``ד) והגמרא (בעירובין י``ח) ובעקבותיהם אלפי מקורות נגלה ונסתר, ב- 130 השנה שבהן פרש אדם מחווה בגלל חטאה עם הנחש ממנו נולד קין, היתה באה אליו בלילה לילית. מחטאי לילה אלה של זרע לבטלה, נולדו מליוני שדים. על מעשה זה חוזרות נעמה, אגרת בת מחלת ועוד שדות בבואן בלילה אל היהודי, ומזרעו הקדוש בונות הן את ממלכת הרע`` מתוך חמורו של משיח / ספי רכלבסקי, עמ` 176.

גאולה_ש

New member
פרוזה- זה מה שכתוב על הכריכה של

הספר- ממש לא רציני חנה, תמצאי מובאות רציניות ואז נתייחס ברצינות

פרוזה זו סדרת הוצאה ולא תאור הספר

האם כל מה שמבקר את תפיסתך אינו ראוי לדיאלוג ? מה שכתוב שם ולא בלוגו אחיד של סדרת הוצאת ספרים הוא ``מחקר בן 15 שנה בעולמה של היהדות``. עם כל הכבוד, כיהודיה - היהדות היא גם שלי ופרשנותי (כמו פרשנותו של רכלבסקי) לגיטימיים לפחות כמו שלך. והמובאות מן האר``י הקדוש אינם משתנות התוכנן ומילותיהן אם הועתקו לספר שאת לא מסכימה עימו - זו אותה מובאה של אותו ``קדוש``. חנה

גאולה_ש

New member
לא טענתי שדבריו של ספי לא ``קדושים``

להפך...דבריו יפים ומעניינים ( דרך אגב קראתי את הספר), אבל, הדברים פשוט לא רלוונטיים לשיח הדתי... זה לא אומר כלל שפרשנות השיח הדתי עדיפה על פרשנותיך או של ספי... ראי תשובתי האחרונה לירון ערב טוב לכולם :)

אמיר.

New member
זו קצת חוצפה, לא ???

להגיד לי מה לחשוב .... ובמה להאמין... את יכולה מקסימום לומר שזו דעתך מדוע אסור לך לעשות משהו -- אל תכפי עלי את שיבושיו של רכלבסקי.

למעלה