תקשרי בעצמך
קשה היה לי לגלות יום אחד , שהטוב שלי אינו הטוב של כולם. שהיפה בשבילי הוא לעיתים שלי בלבד ( אולי של עוד אחד בלבד). שהנכון למעני הוא הנכון לגבי, והבלתי אפשרי שלי לאחר זו אולי נקודת הזינוק להתחלה. שה``בטוח`` של האחד זה לא אותו ``בטוח`` של אחר , ואפילו שעה ארבע אצל אחד, היא תמיד ארבע ורבע אצל השני... כמה בזהירות עלינו בעצם להתהלך זה עם זה, כי אצל כל אחד זה כה שונה, ושום דבר לא דומה לשני, ואף דבר לא חוזר על עצמו. ואם ידעת אדם אחד , עדיין אין אתה יודע את השני... אולי יש כללים דומים, אולי משחק האבנים דומה , אבל בכול מקום הן נופלות אחרת, בכול מקום זה שונה...כמה תשומת לב ורגישות נחוצה בהתקרב האחד אל השני, כי אולי במקום הזה כואב או קר לשני? בכמה זהירות היה צריך להקיש בדלת ולהקשיב אם באה תשובה, ולהיכנס בנימוס ולהתארח יפה... __________________________________________________________________ כי לכול אחד האמת שלו , והנורא שלו , והרחוק שלו, לכול אחד שוכן היופי שלו והכואב שלו , והימין שלו , ופינת הרחוב שהוא בחר בה מין הארבע..... __________________________________________________________________ אסתר קל