הכל מגיע לשאלה / סימה קדמון

mean girl 16

New member
אכבל זה נורא שונה כי

ביבי עדיין מחוייב לשרת מצע מסויים של הליכוד וזה גם מה שהוא יעשה. עם שרון אנחנו יותר שרויים בערפל. ואם הוא פתאום פונה לכיוון חדש לגמרי(יש לו קיק מהדברים האלה) אין הרבה מה לעשות ואנחנו תקועים בבוץ.

trigotrigo

New member
זה דווקא לא שונה בכלל

ביבי אולי מחויב למצע של הליכוד, אבל זה מצע שלא הייתי בוחר בו. שרון גם הוא נאמן לכיוון שהוא מדבר עליו כבר הרבה זמן - כך שגם אם יהיו שינויים כאלה ואחרים זה עדיין באותה המגמה. זה עדיף מאשר משהו ברור שאני לא מסכים איתו.

mean girl 16

New member
במה לא היית בוחר?

שלום עם בטחון? פשרות אבל לא חד צדדיות, רק במסגרת של הסכמים? אם שרון טוען שלא יהיו עוד התנתקויות חד צדדיות ואתה מאמין לו אז מבחינתי אין הבדל.

mean girl 16

New member
שמענו עליכם

ביבי הציל את הכלכלה. כשאתם מציגים את זה לחיוב אתם משייכים את זה לשרון כאילו שזה בכלל הגיוני לעשות את זה. וכשאתם מציגים את זה לשלילה אתם משייכים את זה לביבי. בשורה אחרונה ביבי באמת הציל את הכלכלה מקריסה. אז הכל עוד לא מושלם אבל אין ספק שנתניהו יוכל להמשיך ולתקן גם את הנזק שנעשה לשכבות החלשות(נתניהו גם אמר את זה השבוע. שבאמת נעשה הרבה נזק לשכבות החלשות ושהוא ידאג לתקן). ואין אדם יותר ראוי מהבחינה הזאת ובגלל זה שים לב שבסקרים על הכלכלה נתניהו מוביל בהמון. במשהו כמו 48% כשאחריו פרץ עם 18% ו13% לשרון.

trigotrigo

New member
מה הוא הציל?

נכון, הוא הוציא הרבה מהאוכלוסיות הטפילות לשוק העבודה, אבל זה פגע בהרבה יותר אזרחים שלמרות ניסיונותם הרבים עדיין חיים על פת לחם.

mean girl 16

New member
היו חייבים לנקוט צעדים דרסטים

לשלוח אמהות חד הוריות לעבוד, לקצץ בדמי אבטלה ופנסיות. צעדים קשים אבל פשוט היו חייבים לנקוט בהם, ולאף אחד לפני ביבי לא היה אומץ. בגלל זה סילבן לפניו כמעט ריסק את הכלכלה סופית. וביבי גאל את הכלכלה מימי פרס ורבין ובהצלחה רבה. אז נשארו עכשיו שכבות שהמהלכים האלו פגעו בהם ועכשיו צריך לפנות ולטפל בהן. וזה מה שנתניהו יעשה על הצד הטוב ביותר.

trigotrigo

New member
לא היו חייבים לעשות שום צעד כזה

תמיד יש "אפשרות אחרת" - אם ביבי לא מסתכל עליה, זו כבר בעיה אחרת.

mean girl 16

New member
אז למה אתה מצביע קדימה?

אם הכל כל כך רע מבחינתך. הרי שרון אישר וחתם על כל צעד קטן.

trigotrigo

New member
אז למה את מצביעה נתניהו?

ולא, שרון לא חתם על כל דבר קטן. יש בירוקרטיות שלא עוברות דרכו - קחי לדוגמה משהו שקשור אליי - כמתנדב ש"ש, לא קיבלתי תקציב ממשרד החינוך. למרות זאת, כששרון שמע על כך - וזה היה רק בזכות ההפגנה שלנו - הוא הורה מיד להפנו תאלינו את התקציב. מכאן שלא הכל עובר דרך ראש הממשלה, אחרת זו באמת הייתה דיקטטורה.

mean girl 16

New member
לא הבנתי, למה לא נתניהו?

לפי מה שאמרתי פה. נתניהו כי שרון לא אמין מבחינתי ויש לי הרגשה שהוא כן ימכור את הימין שהוא משחק עליו עכשיו וכדברי אולמרט "ינקוט בצעדים גדולים ומפתיעים שהליכוד לעולם לא היה תומך בהם". ובקשר לכלכלה- בטח שכן, כל צעד במשרד האוצר ובטח שהצעדים הדרסטיים המדוברים עברו דרך רה"מ. שום דבר לא יכול לקרות בלי חתימתו ואישורו.

trigotrigo

New member
שוב, למה כן נתניהו?

אם תוכלי לנמק את הטיעון שלך בלמה לבחור בו ולא בלמה להעדיף אותו על שרון, במטותא.

mean girl 16

New member
סבבה. למה לבחור נתניהו.

כי נתניהו הוא מנהיג אחראי ושקול. הוא מוכן לפשרות על מנת לקדם הליך מסויים עם הפלסטינאים אבל בשום אופן לא כדי סיכון ביטחון ישראל. מהבחינה הכלכלית הצגתי כבר את נימוקיי. נתניהו הוכיח שרק הוא מסוגל להוציא אותנו מהבוץ הכלכלי והוא ימשיך להוכיח.

trigotrigo

New member
רואה - אמרתי לך

לדעתי מה שאת אומרת זה שטויות במיץ, כי הגישה של נתניהו הכניסה יותר אנשים לבוץ מאשר הוציאה ממנו. ובכל זאת - אני עדיין מקבל את הטיעון שלך בצורה קצת יותר מסבירת פנים, במקום להתנפל עליך. אם את מסוגלת להתדיין באותה הצורה, סבבה - אם לא - חבל.

mean girl 16

New member
לא התדיינתי באותה צורה?

קשה לי להבין מה אמרתי לא בסדר אבל אם פגעתי באיזשהו אופן אני מתנצלת. ואם הכל לא מוצא חן בעיניכם איך זה שכל כמה זמן פותחים פה הודעה על ההשגים בתקופת כהונתו של שרון ושמים דגש חזק על הפן הכלכלי? כי זה הכל מאוד נכון וכל ההשגים הכלכליים זקופים לזכות נתניהו.

trigotrigo

New member
אני מעולם לא תמכתי בהישגים הכלכליים

של נתניהו. תוכלי לראות שאין תגובה שלי בנושא באף שרשור. כל דבר שהושפע מיחסי החוץ של ישראל, לדוגמה, השפעת ההתנתקות על הכלכלה, זוכה להערכתי.

mean girl 16

New member
נצל"ש: שרון עומד לעבור צינתור../images/Emo2.gif

שמעתם? במהלך החודש הזה. הם אף פעם אף פעם אף פעם לא חוזרים לעצמם אחרי צינתור

גרעאפס

New member
מסכן כזה ציבור

שסומך כל כך על אדם ששיקר לו כל כך הרבה שגרם למלחמת לבנון

למעלה