הכל מתפרק, מתמוטט

הכל מתפרק, מתמוטט

אין לי במה להיאחז החשבונות שוקעים לחריגות הרבה מעבר לאשראי המאושר העבודה ביבנאל מתבררת כאחיזת עיניים או עבודה בעיניים או משהו רעוע מסוג זה, מה שבטוח, זה שהם לא עושים את חלקם ולכן, אין פעילות, ואין כסף. היום מנהל המתנ"ס, שכבר מזמן קלטתי שלא ממש נוהג בכבוד באחרים (קובע פגישות, מקפיץ אנשים דחוף ואז נותן להם לחכות) החל היום לנסות להשתיק אותי עם משפט אינטיליגנטי שמתחיל במילים: "אני לא מרשה לך..." לאחר שחזר על המשפט 3 פעמים, עצרתי אותו עם התגובה הזאת: "מה זה, ´אתה לא מרשה לי´? אתה בכלל לא בעמדה של להרשות לי או לא להרשות לי להביע את דעתי. אתה לא אימא שלי, לא אבא שלי ואני לא ילדה קטנה..." נשארתי עם המילים בפה כי הבנזונה (תסלחו לי) סגר לי את הטלפון בפרצוף. זהו!!! אני גמרתי עם המקום הזה!!! מחר אתקשר לאנשים ואודיע שלא יתקיים חוג הסיבה: אני לא אוהבת את הדרך בה מתנהלים הדברים במתנ"ס אברר איתם אם יהיה להם עניין בחוג שיתקיים במקום אחר. זה, על כל מקרה, שאשאר בכפר תבור. בינתיים, אני צריכה לעשות החלטות ואין לי על בסיס מה לעשות אותם. אין כסף לקנות אוכל, גם לא יהיה, אני חייבת לעזוב את הבית הזה, לפני שהוא מתפרק לגמריי, אבל... לא מרשה לעצמי להתחייב על כלום. אין לי שום סיבה הגיונית להישאר בכפר, אין לי שום סיבה הגיונית לעבור לשום מקום אחר. אני רוצה לנתק מגע מהכל, רוצה לנתק כל מגע עם העולם החיצון: כבלים, אינטרנט, טלפון להתכנס פנימה עם יהונתן ולחכות להארה זה הגיוני כמעט כמו כל דבר אחר, אולי אפילו הגיוני יותר. הכל בפנים מת. השמחה, האהבה, והכי גרוע התקווה. אוספת את כל הכוחות כדי להחליף עם יהונתן כמה מילים לא מבינה לאן פנינו מועדות, או למה... אני אישה נהדרת, כל כך חכמה, אוהבת נותנת לא נשאר לי לעצמי. אולי אני לא יודעת לתת פנימה, אולי אני נאיבית בתפיסתי את העולם כמקום זורם, באמונתי שמה שאנחנו מוציאים, חוזר אלינו איכשהו ומזין אותנו בחזרה. רק הדברים הרעים חוזרים אלי בעולם החומר שאני חיה בו, ההזדמנויות מתגלות כאחיזת עיניים, אנשים טובים כמניפולטורים מתוחכמים. ד י י י י י י ! ! ! ! ! נמאס לי!!! אני לא יכולה לספוג יותר!!! אני לא יודעת להפסיק להוציא החוצה, וכבר אין לי מאיפה לתת זה כבר יוצא מהדם ומהבשר שלי. אני לא מבינה את העולם הזה, אף פעם לא הבנתי. עשיתי כל כך הרבה ניסיונות לחיות בו, אבל זה לא הולך. בעולם הזה, אנשים רק לוקחים, קורעים באכזריות נפשות תמימות ואוהבות. משחקים משחקים שאני לא מבינה את החוקים שלהם. אני לא יודעת מה לעשות. לא יודעת איך להתחיל את מחר בבוקר לא יודעת... אני לא יכולה לנקוב באדם אחד שבאמת היה שם בשבילי ב- 45 שנות חיי זה לא מדוייק, כי בשנים האחרונות, ההורים שלי שם, בלי תנאים. עכשיו אני מרגישה שכבר אין תקווה לשחרר אותם מהעול שלנו, וזה מפריע לי, כי אני מרגישה שאני מושכת אותם איתי מטה, לתהום. מרימה את הראש קדימה ורואה אפילה. חלומות מנופצים, רסיסיהם מזמן איבדו את אורם. לא נשאר כלום. ויהונתן, איך עשיתי לו את זה? נשמה טהורה ויפה, מוכתמת באכזריות שחוויתי בשנים האחרונות, אני כל כך אוהבת אותו, וכל כך כואבת שאני לא יכולה להיות איתו בשמחה, בתנועה, בחיים. הכל מת בפנים. לא נשאר כלום. מדי פעם, אני מצליחה לגרד משהו למענו אבל רוב הזמן, אין לי חשק וסבלנות לכלום. מצילה את כולם באינטנט, בטלפון, ביומיום ומתה כל פעם עוד קצת בבית. אם יש לי ´יום לא טוב´ - אני חוטפת מהעולם. אלו שאוהבים אותי - כל הזמן מנסים לשנות אותי. לבדי לגמרי בעולם. אפילו את עצמי אין לי
אני כותבת ובוכה, בקושי רואה את המסך. חוככת בדעתי אם לשלוח או לא יודעת שחשוב לשחרר לפעמים. הרבה זמן לא הצלחתי לבכות. היום אני בוכה בקול. יהונתן נורא נלחץ כשאני בוכה. ואני כל כך טעונה, שסרט, או החדשות, גורמים לבכי לפרוץ דרך הסדקים. סתם משתפכת לי כאן ללא מטרה או סיבה מוצדקת. אתם כולכם עם תיקים כבדים וגורמים נוספים במשוואה. ברוך השם!!! על הבחירות שלי. מה אני רוצה מכם? הרי אין מוצא, ואין מושיע. כולם באותה הקלחת של ההישרדות המתישה. הלוואי והיה איזה מלאך מושיע שפותר את הכל
ילדה חולמת - כנראה שלעולם לא אהיה יותר מזה. אני אפילו לא יודעת איך לסיים. בא לי לגנוז את ההודעה ואני לא מרשה לעצמי. אביגיל, אם אתחרט על שליחתה, תמחקי! טוב? סתם שאדע שיש לי רשת ביטחון. אז מה אתם אומרים? יש למישהו רעיון? איך מתחילים את היום הראשון של שארית חיי? מה עושים איתו? לאן מובילים אותנו? כמו שהכל נראה, אנחנו בדרך המהירה לאבדון על החיים ועל המוות! - שולחת בלי לבדוק או לצנזר
נאוה

קינה

ל - 184 ש"ח שלא כיבד לי היום הבנק לקופת חולים ! קינה. לחיוך של ילד ישן בתמימותו. קינה. למילים שלך. למילים שלי. לא מוחקת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! קינה למדינה שמובילה אותנו אפיים ארצה. לא שאני רוצה עזרה. לא שהיא חייבת לי אישית. (היא כן , שילמתי לה בעברי המכובד מאות אלפי שקלים ולא קיבלתי דין וחשבון לכיס של מי זה נכנס והיום כשאני צריכה את עזרתה , לא בתרומה ונדבה , אלא במציאת מקור פרנסה היא נכשלת.) היא חייבת לעם שנלחם למענה ובתמורה הובילה אותו אלי פחת. אפילו הזבל ברחובות לא נלחם את מלחמתנו. והגשם לא שטף את הדמעות. כישלון. לא מוחקת !!!!!!!! לזכר אנשים קטנים קטנים שהרסו מדינה באיבה. לא מוחקת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

נאוה יקרה

גם לחזקים בינינו מותר להשבר לפעמים. גם לאלה שמקדישים את חייהם כדי לעזור לאחרים. גם להם לפעמים אין מספיק, לא עבור אחרים, ולפעמים כבר לא עבור עצמם. וזה בסדר. זה מותר. זה לפעמים אפילו בריא. החיים מציבים בפנינו אתגרים, לפעמים אנחנו יודעים איך לסייע לכולם להתמודד עם שלהם, ואז נוחתים עלינו כמה משלנו... וזה קשה. מאבק ההישרדות היויומי בעולם של אנשים רעים וחומריים, צרות אופקים ודעות קדומות, חוסר האיזון המשווע בין מה שאנחנו נותנים לעולם כאנשים טובים לבין מה שאנחנו מקבלים... זה יכול לשבור כל אחד. ומי כמוני יודעת, שכמה שתמכתי ונתתי ועזרתי והשקעתי את נפשי ואת לבי ונשמתי באחרים, כרגעי האמת תמיד הייתי לבד, וכך מצאתי את הפורום הזה. ומעז יצא מתוק וגיליתי כאן כמה חברים שתמכו ונתנו ועזרו וסתם היו שם כדי להקשיב, וגם גיליתי שהאנשים הכי קרובים אליי, אלה שהיו "אמורים" להיות שם, דווקא הם החליטו לנטוש. כל מה שאני יכולה להציע זה אוזן קשבת, אנחנו כאן כדי להקשיב, כדי לתת מילה של עידוד, ואם יש בעיות ספציפיות קונקרטיות אולי אפילו בכוחנו כקבוצה לסייע. אבל, אל תלקי את עצמך. הלקאה עצמית היא הרסנית - האמיני לי - אני עושה את זה כל הזמן, אני יכולה ללמד. הבינית, תני לעצמך להרגיש כך, מותר גם לך לפעמים, וזה לגיטימי. וליהונתן הסבירי שלפעמים אמא עצובה, ומותר להיות עצובים, ומותר לבכות, ומותר גם לבקש ממנו חיבוק של עידוד. והכי חשוב - אם יש משהו מעשי שאנחנו יכולים לעשות, נשמח. בכל מקרה אני שולחת לך חיבוק והמון עידוד ונשיקות.

רותם111

New member
נאוה יקרה כל כך ../images/Emo24.gif

אני קוראת ובוכה איתך. בוכה איתך ויודעת שזה יום מגעיל שכזה בשבילך אבל זה רק עוד יום והוא יעבור כי את הכוחות שלך שנראה שאוזלים את תאספי מחדש כפי שבטח עשית עשרות פעמים קודם לכן. את סלע איתן שמותר לו להסדק לפעמים. לרצות להעלם להתחפר מתחת לשמיכה ולא לצאת לעולם זאת תחושה שעוברים אנשים רגישים. כשמחלקים אנרגיות ורק מוציאים ואין ממה להטען אז נגמר וצריך להתחפר. אני מבינה שנמאס לך להיות הגדולה, החזקה, המבינה, התומכת, ואת רוצה שמישהוא פעם אחת יקח בעלות וידאג לך, לנאוה. אני כל כך מבינה ובגלל זה בוכה איתך. אם אין לך כוח לתת, אז אל!!! קחי פסק זמן מנתינה, מבטיחה שאף אחד לא ימות מזה. תשמרי עליך ועל יהונתן. ההורים שלך לא יגררו לשום תהום, הם אוהבים אתכם ושם בשבילכם כי הם רוצים. האדיוט מהמתנס לא שווה דמעה אחת שלך. אנשים כמוך שכל כך מלאים באהבה ונתינה מושכים לא רק עלוקות אלא גם אנשים אחרים שיודעים לאהוב ולתת (תראי כמה אנשים מקסימים בפורום הזה אוהבים אותך). אמנם אנחנו לא עשירים ולא יכולים לתת לכם בית חדש ולסגור מינוסים, אבל אנחנו כן יכולים לאהוב ולתמוך ולחבק (וירטואלית לפחות). נשמע לי שאת זקוקה לפסק זמן של ממש. אם את ויהונתן רוצים לבוא לנופש בתל-אביב אשמח לארח אתכם!!!

העקשנית

New member
|חיבוקנאווה-גם אנחנו נשמח לארח אתכם

בוכה בגלל מה שרותם כתבה לך
קחי ממנה כל מילה. ולגבי הורייך-גם אני חיה בעיקר על הכסף של הורי היום. יש המון אנשים שהגיעו למצב כזה.אין לך על מה להלקות את עצמך בגלל זה. תודי לאל שיש לך את העזרה של הוריך כי אחרת יכול להיה להיות ח"ח יותר גרוע. לא סתם יש היום עמותות שעוזרות (במיוחד חב"ד והדתיים) ומחלקות מזון ומצרכים בסיסיים ובגדים וכו´-כי הגיעו מים עד נפש, והמצב במדינה ח.... ולאנשים אין כסף, ובלי התרומות והעזרה היו כאן אנשים מתים מרעב-ובטוח שיש כאן גם כאלו-שפשוט לא שומעים עליהם........ אז שימי הכל בפרופורציות. כשאני רואה את הקבצנים המסוממים בצמתים של הכבישים, אני אומרת שמע ישראל, או תודה לאל ויודעת שאני עשירה. מקווה שאת מרגישה יותר טוב היום.

משברים גורמים לנו לצמוח

כמה שהמשבר יותר גדול כך הוא מביא לפרצת דרך יותר גדולה אני לא יגיד שאני מכנה בך אבל ניראה לי שהחיים הולכים לתת לך שעור ובסופו של דבר את תצאי מהמשבר הזה אדם חדש המשבר הזה רק יעשה לך טוב בחיים אני מכיר הרבה אנשים שאומרים שהדבר הכי טוב שקראה להם בחיים זה משבר שריסק אותם לפרורים קטנים עד שהם איבדו כל תקווה לחיות נווה נראה לי שאת שוחה מול הזרם של החיים וכך מבזבזת סתם את הכוחות שלך ואת החיים שלך שחררי שחי עם הזרם הזרם לוקח אותך למטה לתהום על תפחדי שחי איתו זכרי ככול שיורדים יותר למטע כך פרצת הדרך גדולה יותר אז לא לפחד פשוט להתחיל להנות מהחיים וזהו את בתך חושבת שאני מדבר שטיות אבל אני ממש רציני אני לך דוגמה מה את יכולה לעשות למשל דבר ריאשון פרקי את הבית קחי את יהונתן וחזרי לגור עם הוריך בתך יש לך עוד כסף באיזה שהוא מקום לדוגמה מס הכנסה חייב לך כסף או חיסכונות קופות פנסיה ביטוח מנהלים קחי את יהונתן את הכסף וסעי לשבועיים ליורודיסני מה יש לא מגיע לכם בקיצור תזרמי עם החיים בכוון הזרם לא נגדו נווה אם את מעבדת תקווה יש פורם מדהים של סהר שם תוכלי לקבל תמיכה ולראות שאת לא לבד הולכים להיות לך חיים מדהימים ציפור שמש

m i c h a l i

New member
נאווה....

אין לי מילים... בוכה ומבכה את כאבך... יודעת שאולי מחר גם אני אהיה שם. במה להתנחם? במה להיאחז? נקודת האור היחידה שאני רואה וכדאי שתראי גם את היא משפחתך. הורים אוהבים ובן לתפארת הם לא דבר של מה בכך. מחר יגיע יום חדש. מחבקת.

כאבך הוא כאבנו... ../images/Emo10.gif

היום נראה כאילו עולמנו...נעזוב עולמנו.. ארצנו מחולקת לקבוצות של כח, לסוגי אנשים, לאי צדק ושיוויון. אנשים שרק חושבים שהם טיפה מעל לאדם אחר, עם בתפקיד, עם בממון, עם ביהירות, אפילו בצבע העור...הם מחליטים לתפוס את המושכות בידיים ולנהל את חיי האחרים. לכן כך ארצנו ניראת, נלחמים על ציונות ושוכחים מה יש מעבר לה, זונחים את החברה ומתפלגים... אז כשזה יגמר נמצא את עצמנו במלחמה הישנה ביותר שיש לעם היהודי, ביננו לבין עצמנו, רק שהפעם זה יהיה חמור הרבה יותר, וזה לא יהיה בן קהילות ב-גולה...זה יהיה פה! נאווה יקרה אני זוכר את היום הראשון שנכנסת לפורום הזה... זה היה מעט אחרי שגם אני הצטרפתי אליו... את הבאת הרבה אור לפורום, את אשה אם הרבה כוחות נעלים ואהבה לעזור לזולת, את דוגמא לאדם שנותן מימה שאין לו.. תאזרי עוד קצת כוחות עמוק מיתוכך... תתחזקי... הארה תתגלה לך, כי בסופו של דבר הטובים מנצחים, כי בפנים, עמוק בפנים רק לטובים יש שקט נפשי, מה שלאחרים אין, ואם זה הם חיים. יום יומויים של חופש, כמו שאת יודעת לעשות, יבהירו לך את המצב יותר ויתנו לך לתכנן עתיד חדש וטוב יותר, לך וליונתן. אל תשברי לנו. אנחנו איתך.

נאווה שלנו

את, שיש לך תמיד כל כך הרבה מילים חמות ואת שכל כך יודעת לעזור, לעודד ולהפריח תקווה, את האישה היפה, ושמך הוא ההוכחה, אז הנה, עכשיו תורנו לעודד, לנסות לעזור והעיקר להקשיב. כולנו אוהבים אותך, אין לי מילים חכמות להוסיף, אבל את לנו משפחה. ברגעי המשבר את תמיד היית לצידנו וגם אנחנו כאן לצידך עכשיו. רק תאמרי. ובתי, חבה לך את אמה. יהיה טוב, כי לאנשים טובים קורים דברים נפלאים. נועה וים

דבורי

New member
../images/Emo24.gifנאוה

נאוה, לכל אחד יש ימים של משבר וקושי. תני לעצמך את הזמן והמקום לשחרר, לבכות. אבל את תצאי מזה. השמש תזרח, ואת תמצאי לך את הדרך, בשבילך ובשביל יהונתן. את אשה חזקה, אבל גם אשה חזקה מוצאת את עצמה לפעמים ברגעים קשים, עד שאדיוט אחד גורם לכל העולם להראות כאילו נשבר. בהצלחה, נאוה. עוד יהיה טוב.

קיזלי

New member
נאוה כמוני כמוך

ישבתי וקראתי את אשר על ליבך ופתאום התחילו לזלוג דמעותי, הרגשתי שאת המכתב הזה כאילו אני כתבתי ... המצב כאן זהה... ואני רק בתחילת דרכי כגרושה וחד הורית...

יהודה 59

New member
נאוה../images/Emo24.gif

הרבה אין לי מה להגיד לך אישה מופלאה אבל מה שכן חיבוק גדול לחזק את ידיך

נאוה

כל יום מביא איתו משהו חדש ואני שולחת לך המון חיבוקים ואהבה. ואני שותקת ובשתיקה שלי יש המון מילים

איך מתחילים? ../images/Emo4.gif

עם חיוך
אח, קלישאה שחוקה ובכל זאת, להתחיל יום בלי שיר, בלי חיוך ובלי פיזוז זתחתונים בבית, לא נקרא יום! אבל נעזוב עצות לחיים טובים, שבינינו- לא עוזרות. מה אני אגיד לך? כבר הרבה זמן שלא ישבתי מרותק מול מסך מחשב קראתי את ההודעה בצהריים, וגמרתי לקרוא עכשיו אם לא הייתי רואה אור, או שבב של הבנה וניסיון להמשיך הייתי פורץ בבכי, הנגיעה, הנגיעה הקטנה הזאת שפתאום מבינים גם לי, רק אתמול או שלשום הבנתי, כשאמא חדורית עמדה על במה של ההסתדרות ורצתה רק מעט, באמת שלא הרבה. רק אז הבנתי ש(משפחות)חדוריות הן מצרך נדיר. רק אז הבנתי על מה מדברים פה כל הזמן, על מקומות עבודה, על מציאת כמה הנחות של כמה שקלים בעירייה. ואת כל זה הבנתי במהדורת חדשות של עשר דקות אז מה נאווה? איך מתמודדים עם זה מול יהונתן (המקסים)? מספרים לו?
מצב ביש... לדעתי, תתיעצי איתו ברמות שהוא מבין, אל תכבידי עליו, תני לו להיות מאושר (כמו שאני מאמין שאת נותנת לו
) פתרונות? לבכות להתעור ממממשששש מוקדם בבוקר, יחד עם השמש, אחרי שינה טובה בלי דאגות ולראות משהו מצחיק לראות רק בישראל לעשות שטויות לצעוק חזק לא יודע, אני אוהב פתרונות כאלה לבכות זה כיף ,בשלב מסוים זה נמאס, אבל לפחות זה מחמם ונותן הרגשה מלוחה ובקשר לענין החומרי- תבררי על גן תעשיה ת/טפן (אין לי מושג
) ראיתי בנשיונאל ג´אוגרפיק אבא ובן שנוסעים באופניים- אחד לעבודה והשני לביצפר הפתוח, בהפסקה הוא מבקר את האב, זה נראה מקום נחמד אבל לא כל הנוצץ זהב הוא חוצמזה, תמיד אנשים בגליל אוהבים לעשות כל מיני כייפים כמו שאת מנחה, אני מניח. בקשר למשחק- אם לא תשחקי לפי החוקים או שתפסלי ותצאי מהמשחק או שתקבעי את החוקים, נסי למצוא את הדרך
אני לא יודע, לדעתי ההודעה שלי יותר מדי נאיבית בחלקה הרבה מדי נאיבית, אבל לפעמים הנאיביות ואותו התמים שיצעק שהמלך עירום ורוצים לחיות בכבוד ובאמת, הוא זה שיזכה
לחיים טובים, פרנסה ובריאות
ענקקקקק

../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif לכל התומכים ../images/Emo24.gif../images/Emo13.gif

בכיתי ובכיתי, עם כל תגובה שהצטברה כאן התגובות הגיעו לא רק כאן, אתמול בלילה שוחחתי עם חברה בארה"ב, קיבלתי מסרים מאנשים שאני לא מכירה, וטלפון ממישהי מיוחדת אפילו הצעות עבודה הגיעו, כאן באיזור וגם במקום אחר. אפילו ההורים הפקידו קצת כסף, שיהיה לפחות לאוכל. רק אחרי 18:00 הצלחתי להביא את עצמי להתקשר ולבטל את השעור התקשרתי לאנשים שהיו בשבוע שעבר, הן מאוד התאכזבו, אמרו שיצאו מאוד מרוצות. אפילו הזמינו חברות נוספות. הבטחתי שאם אפתח משהו אחר באיזור, אעדכן. אבל... יש כל מיני אופציות שנפתחו היום כל החיים חוזרים לשולחן השירטוטים לתכנון מחדש
למנהל המתנ"ס עוד לא הודעתי כלום איך מתקשרים לאדם שטורק את הטלפון? ביום ראשון (אולי) אסע לשם, אקח את ניירותיי ואודיע על הפסקת העבודה. נראה... היום לא יכולתי, לא הצלחתי להחליט סופית, עד הרגע האחרון. מה על הפרק? צריכה לברר מה עם הבית ששמעתי עליו בכפר בית ישן, כ- 200 מ"ר, קומה אחת הוא עומד למכירה, אבל... אם יסכימו להשכיר לי אותו, אבדוק אם הוא מתאים לעבודה, ואז אולי אשאר באיזור ואעבוד בבית. אפשרות אחרת: הועלתה הצעה לגבי מקום אחר. אני שולחת קו"ח. אם זה ילך, אני באה לאיזור השרון. עוד אפשרות, שאפשר לעשותה בכל מקרה, במקביל לאפשרויות הנ"ל: לבנות אתר אינטרנט שיציע ייעוץ בתשלום, בתחומים שונים. כך, אוכל להרוויח קצת כסף ממה שאני יודעת לעשות היטב, ולא אהיה תלויה באיש. אז... אתמול הכל חרב. בכיתי המון!!! חשבתי המון!!! וביכולת המופלאה שלי, כפוניקס ניצחית, צמחתי ועליתי מתוך האפר, מוכנה למחר חדש. תודההההההה גדולההההההההה לכווווווווולכם שאבתי המון כוח מתגובותיכם. מבטיחה לעדכן בהתפתחויות
אחד לכל אחד

טליה28

New member
אני שמחה ששוב את צוחקת../images/Emo24.gif

כשדלת אחת נסגרת עשרה דלתות נפתחות תסתכלי על זה כך: כל מה שקורה צריך לקרות זה תחילתה של דרך חדשה לפעמים נדמה שהכל סוגר עלינו שאין לנו מוצא אבל זו רק התחלה למשהו הרבה יותר טוב. רשמית אני לא שייכת לפורום אבל עד לפני חודש הרגשתי שאני אם חד הורית ובכוחות עצמי ובעבודה קשה התקדמתי לבד ופתאום הכל נפל לא נשאר לי אוטו ,
שבלעדיו אני לא יכולה לעבוד (נשרף
בל"ג בעומר ובסך הכל לא היו לי ביטוח 10 יום) ואם מינוס של 35000 ש"ח אז קניתי לי טרנטה והיום אחרי שנה וקצת אני לא יודעת איך הכל הסתדר לי אני בפלוס בבנק וקניתי אוטו חדש טוב
לא כלכך חדש שנת 94 אז לדעתי בסוף הכל מסתדר רק צריך לחשוב חיובי.

למעלה