הכל על כפות הידיים

הכל על כפות הידיים

טוב, נו, זה לא באמת ה כ ל על כפות הידיים. פשוט יש לי נטיה לכותרות דרמטיות ואתם תצטרכו לסלוח לי (בבקשה). תראו, shkool, variety, ShineOn היקרים וכל מי שרוצה, אני אנסה להסביר כמיטב יכולתי הצנועה והמוגבלת מה הקטע עם כפות הידיים. אני מנסה לענות בבת אחת על כמה שאלות, כי נראה לי שזה יהיה יותר נוח לכולם (כולל לי), אבל אם ייצא שלא עניתי למישהו לגמרי, אז תגידו לי ואני אנסה להתמודד עם זה שוב. אז ככה: קודם כל צריך להיות ברור ההבדל הענק בין חלום צלול שאנחנו שולטים על החלום עצמו במהלכו ובין חלום צלול שאנחנו לא שולטים על החלום במהלכו (אלא רק על עצמנו בתוכו). יש גם הבדל ע-צום אם אנחנו מודעים לכך שאנחנו חולמים וזוכרים את המציאות של חיי היומיום, או רק שולטים בחלום אבל בלי מודעות. ועוד הבדל ע-נק זה אם החלום הצלול הוזמן על-ידינו מראש, כולל הנושא שלו, או שבאופן ספונטני חלמנו חלום רגיל שלפתע הפך לחלום צלול. בואו ננסה שניה להמציא שמות לכל אחד מהדברים האלה, אחרת לא נצא מזה. נניח: ``נשלט`` = אנחנו שולטים על החלום במהלכו; ``לא נשלט`` = אנחנו לא שולטים על החלום במהלכו. ``מוזמן`` = הזמנו את החלום הזה עוד כשהיינו ערים; ``מוזמן בפרוטרוט`` - הזמנו אפילו את נושא החלום ואולי גם את מהלכו; ``ספונטני`` = התחיל כחלום רגיל והפך לחלום צלול. ``מודע`` = אנחנו מודעים לכך שזה חלום וזוכרים את חיי היומיום שלנו; ``לא מודע`` = אנחנו אולי קולטים איכשהו שזה חלום, אבל לא לגמרי-לגמרי מודעים לזה. ובכן, הדבר שאותו אני למדתי לחלום הינו: חלום צלול ספונטני (חשוב מאוד!), בלתי נשלט (חשוב מאוד!) ומודע (הכי חשוב!). כל זה לא בא במקום חלום צלול מוזמן או נשלט, שהינם דברים חשובים מאוד ורבי-ערך מאוד. חלום מוזמן הינו כלי מדהים לצורך הפקת הנאה מהמציאות הוירטואלית המדהימה שיש בתוכנו. אנחנו יכולים, כפי שהסביר Variety בהודעת מנהל הפורום שלו, ליהנות מכל פנטזיה שבא לנו ובתנאים הכי ממשיים והכי מדהימים. מעבר לכך, אנחנו יכולים ממש לעבור הכשרות שלמות בחלומות שלנו וללמוד לעשות דברים מדהימים באמצעות חלומות מוזמנים. אבל חלומות ספונטניים מודעים בלתי-נשלטים, הינם סיפור אחר לגמרי, הדורש רמה הרבה יותר גבוהה של עבודה עם עצמנו. אמנות זו מאפשרת לנו לחדור עמוק יותר אל תוך המציאות, לחשוף את קליפותיה ולהכשיר את התפישה שלנו לעשות כל דבר (בחיי היומיום). מה זה חלום? חלום הינו מצב שונה של תפישה. בדרך כלל אנחנו חולמים כאשר הגוף שלנו ישן, אבל ניתן גם לחלום מבלי שהגוף יישן. במקרה כזה אנחנו נוכל לתפקד ולפעול, אך ממצב תפישה שונה. במלים אחרות, אם אני ברגע זה ממש, בעודי מדפיס שורות אלה, משנה את מצב התפישה שלי (ואני אכן אעשה כך עוד שניה... רק רגע...)... אופס, עכשיו מכל היבט מעשי רבותי אני ישן! אני ישן! גופי אמנם ער, אבל אני ישן - וחולם. חולם. חולם... בדרך כלל, כאשר אנחנו חולמים, העיניים שלנו עצומות הגוף שלנו ישן והמצב המיוחד של התפישה שבו אנחנו נמצאים לא מנוצל משתי סיבות עיקריות: 1. כפי שאמרתי, הגוף ישן והעיניים עצומות; 2. אנחנו לא עקביים. התפישה אמנם אחרת, אבל היא לא ממשיכה בשום כיוון, אלא קופצת ממצב תפישה אחד למצב תפישה אחר. בגלל שהעיניים עצומות והגוף ישן, אנחנו נוטים לתפוש פחות דברים מהעולם החיצוני ויותר דברים מהעולם הפנימי שלנו. התפישה שונה, אבל היא מופנית אל העולם הפנימי. ללמוד לקבע את התפישה השונה הזאת וליצור לה המשכיות ורציפות, זוהי אמנות החלימה. זוהי אמנות מדהימה, שחלומות נשלטים ו/או מוזמנים הינם נושא אשר נמצא אך ורק בשוליה של אמנות זו (אני לא אומר שהוא נושא שולי, חלילה, אלא רק שהוא נמצא בשוליה של אמנות החלימה הכוללת). עכשיו, מה הקשר של כפות הידיים לכל זה? אם אני מטיל על עצמי תרגיל (אגב, בינתיים התעוררתי) למצוא את כפות הידיים שלי בחלום (בחלום רגיל! לא בחלום מוזמן מראש שבו אני אמור למצוא את כפות ידיי!!!), אז כדי להצליח בכך, אני צריך: - לחלום... - באחד מהחלומות שלי (הלא צלולים), לקלוט לפתע שאני חולם... - לזכור בעודי קולט שזה בעצם חלום, שהטלתי על עצמי בערות למצוא את כפות ידיי... - להרים את כפות ידי ולהסתכל בהן... אכן, חתיכת מבצע! ברגע בו הצלחתי למלא אחר הוראה זו, חשתי משהו שאינני יכול לתאר במלים. הבנתי שמשהו השתנה בי לעד. משהו בתוכי התחבר; משהו שלא היה מחובר בי מעולם, עד לאותו רגע. הדימוי שעולה בי כרגע הוא כמו של כבל נתונים של מחשב, שמתחבר למקומו בפעם הראשונה. אבל דימוי זה חלש מדי ואיננו יכול להעביר את עוצמת החוויה הזאת. כלומר, ברגע מסויים אתם חולמים על משהו ולא יודעים שאתם חולמים. נניח, שאתם מכינים חביתה. פתאום, אתם קולטים שזה חלום!!!!!!!!!! ברגע הזה, אתם גם נזכרים שאתם אמורים למצוא את הידיים. אז אתם שמים את החביתה בצד (זה חלום, לעזאזל!) ומתבוננים בכפות הידיים. זה השלב הראשון. השלב השני הוא להרים את העיניים מכפות הידיים ולהסתכל על המקום שבו אתם נמצאים. איפה אתם?! אתם אמורים להתבונן על חפץ או פריט הנמצאים סביבכם. נניח, תמונה שנמצאת על הקיר. ברגע שהתמונה מתחילה להיטשטש או להתחלף אתם חוזרים להתבונן בכפות הידיים!!! וחוזר חלילה, מכפות הידיים לפריט אחר בחלום ושוב ושוב ושוב... עד שאתם נעשים מומחים לכך (אחרי הרבה חלומות). בהתחלה קשב החלימה שלי אפשר לי להיות ``ער`` בתוך החלום רק למשך שניות ספורות, אבל לאט לאט הוא התחזק והתחזק עד שכבר יכולתי לסייר בחלומות שלי זמן ממושך ולבצע שם כל מיני דברים שהתחשק לי לבצע שם. הבעיה שבחלום נשלט היא כבירה. ברגע שאני שולט בחלום עצמו (ולא רק במעשיי בתוכו), כל הערך התפישתי של החלום מתמוסס, מפני שהתפישה שלי חוזרת להיות תפישת היומיום (אפילו אם אני בתוך החלום). זו הסיבה ששליטה רבה בחלום מקרבת אותי מאוד אל מצב של ערות. כי תפישתית, התפישה שלי היא כבר התפישה של הערות. העוצמה העיקרית שמאפשרת אמנות החלימה הינה תפישה שונה. כל אמנויות הכישוף האמיתיות (לא לחשים ושיקויים וכאלה מן דברים המבוססים על ``כלי שלישי``) מבוססות על אמנות החלימה. אמן של אמנות החלימה יכול כהרף עין, מתוך הערות, בכל מקום בו הוא נמצא ובכל רגע נתון, לעבור למצב של חלימה מבלי לעצום את העיניים ומבלי להרדים את הגוף. הוא ממשיך לתפוס את הסביבה הפיסית שלו אבל צד אחר שלה, לפי רצונו. זה קצת דומה להחלפת סוג התצוגה ב-Word. המסמך הוא אותו מסמך - אבל אני יכול לראות אותו בתצוגת עמוד רגיל, או עמוד מעוצב, או חלוקה לרמות - וכן הלאה. בתצוגת עמוד רגיל לא רואים את הציורים שבמסמך, למשל! ראיית הילות באופן הזה זה ממש משחק ילדים, לדוגמא! לגבי העניין של ההתבוננות בכפות ידיים בעת החלום הצלול, ובכן, פעולה זו אמורה לטעון את המתבונן באנרגיה! התוצאה היא שהחלום נעשה צלול יותר. שימו לב: - כ ל ד ב ר שתבחרו להתבונן בו בפרוטרוט ובתשומת לב, עשוי לגרום לכך שהחלום יהפוך לצלול יותר. - כ ל פ ע ו ל ה שתצליחו לזכור לעשות בחלום, אחרי שבערות החלטתם לנסות לעשות אותה, עשויה לגרום לכך שהחלום יהפוך לצלול יותר. לסיכום, האם ההודעה שלי ארוכה מדי? מסורבלת מדי? אני מקווה שלא. אני מקווה שעזרתי ושעניינתי. אשמח מאוד להמשיך ולפרט, להמשיך ולעזור, וגם כמובן להיעזר ולקבל רעיונות (אני מאוד נהנה לקרוא את מה שכותבים כאן האנשים ואני בהחלט מרגיש כמי שנעזר בכותבים ולא רק בה לעזור, למרות שלמדתי את הנושא הזה כמה שנים). בתודה ובאהבה, בן

shkool

New member
ארוך אך מעניין....

תגיד, מאיפה הידע הרב הזה בנושא החלימה? אתה יכול להמליץ לי על ספר, קורס, הרצאה, משהו... 10x shkool

המממ...

בוא נראה... - יש את הספר ``אמנות החלימה`` של קרלוס קסטנדה, שנותן קצת מידע בנושא; - יש את האתר של עמנואל זיטנר ב-geocities (אני צריך למצוא את הכתובת); - יש את החוגים ``אמנות היכולת`` ו``מדיטציה`` שאני מעביר, אבל רק בחלק קטן מאוד מהזמן עוסקים שם בנושאים האלה; - והיום נכנסתי פעם ראשונה בחיים לאתר של אלון ברמן על החלומות הצלולים (מעניין מאוד!) וראיתי שיש שם הצעות לאתרים נוספים בחו``ל; - ואפשר לחשוב על עוד רעיונות, אם יהיה צורך. - אני גם אשמח לתת תרגילים ותמיכה דרך הפורום, כפי שכולם עושים כאן, ונראה לי די יעיל בסך הכל. באהבה, בן

Variety

New member
וואי, תודה רבה! (וגם שאלה)

היי, תודה רבה על ההסבר המפורט. עכשיו אני מבין את הנושא הרבה יותר. מאז ומתמיד, רציתי להגיע לשלב, שאני פשוט עומד בשקט בחלום ומביט על הכל, בלי לעשות כלום. הרבה יותר קל לי לשלוט בחלום, ולשנות דברים שהם לא אני מאשר פשוט לעמוד בשקט, עם חלום יציב. קרה לי שהסתכלתי לידיים אבל כנראה אני צריך לנסות את זה עוד פעם, אחרי שקראתי את מה שכתבת. פשוט לעמוד באמצע המקום בחלום, ולהעריך את זה. אני חושב שבאמת, אם אני יצליח לעשות את זה, החלומות שלי יהפכו למאוד יציבים, ואני אוכל להנות מחלומות ארוכים ומלמדים. שוב, תודה רבה. יש לי שאלה... יש לי בעיות ריכוז, ובעיות להרדם (insomnia, ככה אני חושב שקוראים לזה). אני מנסה להגיע לחלום בעזרת שיטת WILD. ומגיע דיי רחוק. לשלבים שאני ממש מרגיש שאני כבר כאילו מחוץ לגוף אך רק הראש ``תקוע`` בגוף. ולא מצליח להמשיך הלאה. וההרגשות האחרות ממש חזקות, אני יכול להרגיש שאני ממש לא בחדר ומסתובב לכמה כיוונים בבת אחת במהירות אדירה. אבל זהו, לא מצליח להמשיך הלאה. אני מתקשה ליצור תמונות היפנוגוגיות כדי להתחיל את החלום או שאני מתקשה לצאת מהגוף. יש לך עצות בשבילי? ועוד דבר, מה אתה חושב על ה NovaDreamer וה DreamSpeaker? יש לי אפשרות לרכוש עכשיו את ה DreamSpeaker ואני לא יודע אם כן או לא. זה מציק לי, כי אני יודע שאם אני אנסה את ה WILD אני אחרי כמה זמן אצליח. עכשיו, עשיתי מחקר אישי וקטן, בין מכרים וחברים, והם מצליחים את השיטה. והתחלנו בערך באותו זמן. אני חושב שהבעיות ריכוז האלה הן מה שמפריע. כי כל רעש הכי קטן או כל כפל הכי קטן בסדין או כל לא יודע מה ממש מפריע לי וגורם לי לקושי ענק בריכוז ואז אני יוצא לאט לאט מהמדיטציה של WILD וצריך להתחיל מההתחלה (מה שאין לי כח כי זה ממש דורש המון כח ממני). מה דעתך? תודה רבה, Variety-

Panther

New member
גם אצלי זה ככה

גם אצלי יש משהו דומה, לא ידעתי שזה בעיית ריכוז או משהו כזה. לפני שאני הולך לישון אני צריך לסדר את השמיכה בדיוק מסביבי ושהקצוות שלה יהיו מתחת לגוף שלי. אני מסובב את השעון שלא יפריע ליד שלי ומותח את הסדין שלא יהיו כפלים. במה עוד מתבטאת בעיית הריכוז שלך? ואני לא חושב שכדאי לך לקנות שום מכשיר לחלומות צלולים.

Variety

New member
בעיית ריכוז.

המממ.... תן לי לחשוב שניה... בהכל! . . . זה מהקליקים הכי קטנים שיש בבית. אני יכול להיות הכי מרוכז במשהו, ופתאום איזה משהו מוציא אותי מהריכוז וקשה לי לחזור. בבית ספר, במבחנים, אני לא יכול להתרכז בתשובה, וחוטף בלקאווט. בערך בהכל. בייחוד כשאני מנסה, אז זה כאילו איזה יצור מעצבן, דווקא, עוד יותר קשה לי להתרכז. זה ממש ממש מעצבן. Variety-

ShineOn...

New member
פנתר

מה שלך יש, יותר נשמע כמו אובססיב קומפולסיב, שלכולם יש קצת מזה, אני למשל לא יכולה ללכת לישון בלי שהתמונות מסודרות ישר, ושכל הדלתות סגורות. מן הפרעה כזו, יש כל מיני דרגות. ולוורייטי, לא שעשיתי דוקטורט או משהו כדי להבדיל, זה באמת נשמע כמו הפרעת ריכוז. אבל זו לא תורה מסיני. זה מה שנראה לי, לפחות. SHINE.

תסכול!!!

ישבתי יותר מחצי שעה וכתבתי לך תגובה מאוד מפורטת וארוכה, אבל כנראה לחצתי על איזה מקש והמסך ``התרענן`` פתאום וכל מה שכתבתי נעלם! אולי להבא אני אכתוב במעבד תמלילים ואז אעביר את זה למסך התגובה. אל דאגה, אני אשב על זה שוב, אבל לא היום, כי אני נורא נורא מתוסכל מזה!!! מחר אני ארגע ואתחיל מחדש. אני בטוח שזה לטובה! באהבה, בן

Variety

New member
כן, זה קרה גם לי :)

היי בן טל-שחר, גם אני כתבתי הודעה ממש ממש ארוכה, ו--בום-- הכל נמחק, כאילו בכוונה :) כשאני כותב מכתבים ארוכים (בכלל) אני כותב ב notepad או word ושומר. ואז מדביק בהודעה. Variety-

תשובות כמיטב יכולתי...

או-קיי, ניקח הרבה אוויר אחרי המחיקה האחרונה ונשב לכתוב עוד פעם... אגב, מצאתי דרך (?... אני מקווה) למנוע את הישנות המקרה: מדי פעם אני פשוט לוחץ Ctrl+A ומיד אח``כ Ctrl+C. למיטב הבנתי, זה גורם לכך שההודעה שאני כותב תישמר ב-Clipboard. זה לא יעזור במקרה שהמחשב ייתקע, אבל יעזור במקרה שהמסך שוב יחליט ``להתרענן``. קודם כל אני רוצה להביע את שמחתי על כמה דברים: *** על כך שמצאת / הרגשת את הפוטנציאל העצום של החלימה ה``שקטה``, כפי שתארת זאת. אכן, החלומות שלך יהפכו להרבה הרבה יותר צלולים; ואף יותר מאשר ``יותר צלולים``. *** על כך שאתה כ``כ דבק ונחוש במשימתך לחלום בצלילות גבוהה, דבר אשר מתבטא בין היתר בהיצמדותך לאימון בשיטת WILD, שאיננה כ``כ קלה בהתחלה. *** על כך שאפילו במצב שבו ``כל רעש הכי קטן או כל כפל הכי קטן בסדין`` מפריעים לך, אתה עדיין חותר אל המטרה: מבקש תרגילים או עצות לשיפור הריכוז, ממשיך להתאמן ב-WILD וכולי. עם גישה כזאת, אני לא רואה איך יש לך בכלל אפשרות להיכשל. הערות כלליות: *** העובדה שחשת את הפוטנציאל הרב שבחלימה מודעת + ספונטנית + בלתי-נשלטת, בניגוד לחלימה נשלטת, מעיד על כך שאתה קרוב למימוש. *** העובדה שאתה חש שאתה כבר כאילו מחוץ לגוף אך רק הראש ``תקוע``, מעידה כנראה על כך שאתה פוחד לאבד שליטה. הכניסה לחלום צלול בלתי-שטחי (מבחינת עומק השינה) מלווה או באיבוד שליטה או באובדן הכרה (שני דברים שהינם זהים, למעט מצב התודעה בהם. במקרה הראשון היא מצליחה לשרוד את השינוי, במקרה השני זה יותר מדי בשבילה והיא מעדיפה ``ללכת לישון`` ולא לחוות את זה). *** אם הקושי אכן נובע, כפי שנראה לי, מחשש לאבד שליטה, הדבר מעיד על כך שנטייתך הטבעית הינה לחלימה עמוקה ולא שטחית (מבחינת עומק השינה). אלה הן בהחלט בשורות טובות!!! רעיונות ועצות למקרה שתבחר להמשיך לעבוד באמצעות שיטת WILD: *** כאשר אתה חש שראשך ``תקוע``, הפל עצמך לאחור במעין גלגול (בדמיון), כמו שצוללן מפיל עצמו מתוך הסירה אל המים. *** במהלך שלבי WILD הפחת מעט את המינון של החשיבה השכלית. שביל הזהב כאן הוא המפתח. *** אתה יכול לנסות גם ``לוותר`` על החלימה ולבצע במקומה דמיון כמו-חלום, בדיוק כפי שהיית רוצה לחלום. פשוט לדמיין במקום לחלום. זה עשוי להניב אחת מ-3 תוצאות או יותר: (1) הסחת הדעת הזאת תאפשר לך לדלג מעל המשוכה המעכבת אותך קצת; (2) מתוך הדמיון אתה תגיע בקלות למצב של חלימה, מבלי שתרגיש מיד בהבדל; (3) לפחות תהנה מדמיון נעים ומהאימון שהוא יקנה לך להמשך. רעיונות ועצות למקרה שתבחר לזנוח את WILD: *** נסה למצוא את כפות ידיך בחלום (מודע, לא נשלט, ספונטני). ברגע שתראה אותן, יתכן שהן יתחילו בשלב מסויים להימוג או להיטשטש. ברגע שזה קורה, הרם את עיניך והתבונן באחד מהפריטים הגודשים את החלום. כאשר גם הפריט הזה יתחיל להיטשטש או ``יאיים`` להשתנות, חזור לכפות הידיים וחוזר חלילה לפריט אחר וכן הלאה. בשום פנים ואופן אל תנסה לשלוט בחלום. התוצאה תהיה מדהימה! אני מחכה בקוצר רוח לשמוע עליה. *** אם חלמת חלומות בלילה מסויים ולא הצלחת לזכור להתבונן בכפות ידיך, שאל את עצמך מדוע. היזכר בחלום שבו לא זכרת למצוא את כפות ידיך ודמיין איך זה היה אם כן היית מצליח. דמיין איך היית נזכר שהוראת לעצמך למצוא את כפות הידיים, מפסיק את עיסוקיך באותו חלום ומתבונן בכפות ידיך. זכור כי אם חלמת חלום צלול ולא זכרת לעשות זאת, החלום לא היה לגמרי מודע כי לא לגמרי זכרת את חיי הערות שלך, אלא היית במצב מעורפל משהו, או אוטומטי משהו (כדרכו של חלום בלתי צלול). *** נסה גם להזמין חלומות מראש. שליטה מוגברת ומדוייקת בתחום זה רק תעזור לך להפריד אותו ביתר בהירות מתחום החלימה הבלתי-נשלטת, שהינו תחום שונה ורב-עוצמה יותר. בנוסף לכך, החלומות המוזמנים לכשעצמם הם אחד מהדברים הכי מהנים שקיימים, לדעתי. רעיונות ועצות לשיפור הריכוז: *** קח טקסט קצר שמעולם לא קראת ובקש מחבר שיפריע לך לקרוא אותו (בלי לגעת בך! בלי להפריע לך פיסית! רק באמצעות קולות ומשיכת תשומת לב). האימון ההדרגתי יביא אותך די מהר, לדעתי, למצב שבו אתה מסוגל לקרוא טקסט בלי שאף אחד יוכל להפריע לך בכך. האתגר שבכך יהפוך את הריכוז שלך לבלתי-מוסט מבחינה זו ו``יפתח`` בפניך עולם חדש (אני מחכה לשמוע על כך!!!). *** במקום התרגיל הקודם או בנוסף אליו: דמיין לעצמך מנגינה שאתה מכיר ושמע אותה בדמיונך. במקביל, הפעל חיצונית לך מנגינה אחרת (באמצעות טלוויזיה או CD, למשל) ולמרות המנגינה המתנגנת ברקע עליך להצליח להמשיך ולדמיין את המנגינה האחרת בדמיונך, בלי הפרעות. לא קל בהתחלה, אבל לאט לאט תצליח, על-ידי שינוי דרגת הקושי של התרגיל באמצעות שינוי הווליום של המנגינה החיצונית, עד שתצליח לדמיין כל מנגינה פנימית בלי שמנגינה חיצונית תוכל לסחוף אותך או להפריע לך. *** עצום את העיניים. ראה בדמיונך ארבעה תאים, או כל דבר אחר שאפשר לשים בו משהו (חדרים, למשל). לך לתא הראשון ושים שם תרגיל חשבונאי פשוט (כגון, 5+5). אח``כ עשה כן בתא השני, השלישי והרביעי. חזור לתא הראשון ופתור את התרגיל שחיכה לך שם. כך תעשה בכל יתר התאים. כאשר תהיה מסוגל לעבוד כך עם עשרה תאים, ברוך בואך למועדון בעלי הריכוז התקין! אגב, במקום תרגילי חשבון באפשרותך לשים לעצמך שם משימות פנימיות שונות (קצרות), כיד הדמיון הטובה עליך. דוגמאות: לספור עד עשר, להמציא 2 תרגילי חשבון ולפתור אותם על המקום, לדמיין משהו נעים וכיוצ``ב. *** אל תעשה כלום במשך דקה. ז``א אל תלך, אל תזוז, אל תסובב את הראש לכל מיני כיוונים, אל תעשה מדיטציה, אל תעצום את העיניים, אל תבצע התקדמות בשום נושא, פשוט לא לעשות כלום. לאט לאט תגדיל את משך הזמן. כאשר תוכל לעשות זאת בקלות למשך 5 דקות, סביר מאוד להניח שהריכוז שלך יהיה כבר משהו אחר לגמרי ממה שהוא היום. רעיונות ועצות להגברת הגמישות והנינוחות בזמן השינה: *** ממש כמו חתול או כלב, שן במקומות שונים בבית, מתוך יצר של הרפתקה ונינוחות. אתה יכול בהחלט להתייחס אל כך כאל הרפתקה. מצא את הכיף שבלישון כל פעם בנקודה אחרת. *** בצע פעילות גופנית מחזקת במשך היום, כגון טאי צ`י או כל דבר אחר שמחזק את הגוף והבריאות. *** שן ``שנת זקיף``: במהלך השינה, אתה אמור להיות קשוב לנקודה מסויימת הנמצאת מחוץ לביתך ולהתעורר מיד כאשר מישהו צועד בה או הולך בה. לגבי המכשיר, אין לי כל מושג. האינסטינקט שלי אומר לי כי אין כל טעם במכשיר שכזה, אך מדוע אני חושב כך? אני מפקפק בסיבות שבגללן אני פוסל את המכשיר. או-קיי, הבנתי, זה פשוט עניין של עלות מול תועלת משוערת. אם המכשיר היה חינם, הייתי אומר לך: קח אותו! מה יש לך להפסיד? אפילו אם הוא לא יעיל, זוהי עוד צורת-עבודה עם החלומות, עוד אתגר מעניין. אבל אם הוא עולה כמה מאות ש``ח והכסף הזה לא זמין לך באותה רמה שבה האוויר סביבך זמין לך, אז אני לא יודע אם סכום כזה שווה בשביל בדיקה כמעט חסרת-משמעות שהתועלת שלה היא כה מוגבלת. מה דעתך? טוב, זה לא ארוך ומפורט כמו ההודעה הקודמת, אבל אני משער שזה לא פחות טוב. מקווה שעזרתי!!! שלך, בן

Variety

New member
תודה רבה!!! ...

בן, אני מאוד מאוד מודה לך על העצות. אני אנסה את התרגילים. אני עדיין רוצה לנסות להצליח ב WILD, ואנסה את מה שאמרת. אבל בקשר לדמיון - איך אני מתחיל אותו? אני מתקשה לראות תמונות. לפעמים אני ``מאבד את ההכרה`` ואני לא צלול ונכנס למעין חלום קטן. לרוב אני אפילו לא זוכר את החלום, אולי איזה תמונה ממנו. אבל אני לא מצליח בצורה צלולה ליצור את התמונות או לראות אותן. מישהו אמר לי פעם, שאני יכול לפתח את הדמיון ע``י יצירת קליידוסקופ מהבועות וענני צבעים שיש כשעוצמים את העיניים. אני ניסיתי את זה, התחלתי להצליח, אבל בגלל שהיה אז לימודים, לא היה לי כח כל-כך. הלימודים היו לחץ גדול מאוד בשבילי. אבל התחלתי להצליח - תמיד היו לי עננים סגולים שמתרחקים ממני ונעלמים באופק (בדמיון) ואז הצלחתי ליצור עננים בצבעים אחרים (למי שלא הבין זה הצבעים שרואים כשעוצמים עיניים). השלבים הבאים היה לשלוט טוב בצבעים ואז להתחיל לנסות ליצור צורות, ולשחק עם הצורות. אבל לא הייתי בשלב הזה. בקשר ל``ראש התקוע`` קראתי באיזה אתר, לנסות להתגלגל מהגוף לצדדים. לא הצלחתי אבל ניסיתי בגלים, כאילו אני נוזלי, לזוז. קיבלתי את ההרגשה (הרגשה מאוד נחמדה) אבל לא הצלחתי לצאת. נראה לי שאני אתאמן על שיטת הצוללן שאמרת במכתבך. אני יכול בברכה להתאמן על זה ולקבל את ההרגשה ככה שיהיה לי יותר קל להצליח. שמתי לב שאם אני מביט בעיניים עצומות למרכז המצח, יש מעין תאוצה של מה שאני מרגיש. הכל יותר חזק, ויותר חי. למה זה? יש אולי משהו שאני יכול לעשות שזה ממש יעוזר? שוב, תודה רבה. Variety-

לאימון הדמיון הויזואלי

הנה 3 תרגילים יעילים: *** ראה ספרה כלשהי בדמיונך (לדוגמא, הספרה ``3``) ופשוט התמקד בה. אם אינך יכול לראות ספרה בדמיונך, צריך להתחיל מתרגילים בסיסיים יותר. אם אתה יכול, הגבר לאט לאט את רמת הקושי (אבל בכיף!) באחד או יותר משלושת המישורים הבאים: (1) ראה יותר ספרות (או אותיות) בו-זמנית. לדוגמא, לראות בו-זמנית את הספרות ``31`` זה יותר קשה מלראות רק את הספרה ``1``; (2) שחק עם הספרות (צבע, גודל, מרקם, סגנון וכולי); (3) סובב את הספרות באיטיות בדמיונך לכיוונים שונים וראה איך הן נראות ככתב ראי, כהפוכות וכולי (בהתחלה זה קשה, לא להתייאש, הא?!). תוכל לתרגל זאת בכל מיני סגנונות ודרכים, כגון על דף נייר דמיוני לעשות תרגילי חשבון וכולי. *** עצום את עיניך. דמיין שאתה פוקח אותן והסתכל סביבך (ממש עם הראש והכל, כאילו העיניים פקוחות). קום ממקומך וסייר בחדר. גע בדברים (העיניים עצומות, אבל אתה מדמיין שהן פקוחות!). לאט לאט סמוך יותר ויותר על דמיונך כאל מראת-המציאות שאתה יודע שהיא שם. *** עצום את עיניך. דמיין שאתה פוקח אותן וקם ממקומך. הסתובב בדמיונך וראה את עצמך עדיין ישוב / שוכב. התחל לסייר בבית, מחוץ לבית, במעוף - וכולי. עשה את התרגיל בהנאה. אם אחד או יותר מהתרגילים האלה לא כייפיים לך או קשים מדי, אני אתן לך עוד כמה תרגילים שאתה רוצה ושתצטרך. כל אחד יכול לפתח דמיון ויזואלי רב-עוצמה ביותר ואין שום סיבה שאדם כל כך ממוקד כמוך לא יהנה מכך, אז אל תהסס לבקש עוד תרגילים / תרגילים אחרים! לגבי ההתבוננות למרכז המצח, זה קשור לדעתי בעיקר לתנועה של גלגלי העין. מצב העיניים משפיע תמיד על מצב התודעה ולהיפך. לכיוון הספציפי הזה יש משמעויות שונות, שמתאימות למצב של חלימה. זה די אוניברסלי, שהרמת העיניים גורמת לאפקט כזה ולהיפך - כאשר מרגישים תחושות כאלה בדרך כלל העיניים מתגלגלות כלפי מעלה. הדבר שאתה הכי יכול לעשות ושהכי יעזור, לעניות דעתי, הוא לחיות בצורה שלמה יותר ביומיום. מנסיוני אני יודע שככל שחיי היומיום שלנו עוצמתיים יותר, כך החלימה שלנו עוצמתית יותר. ועוד אני יודע מנסיוני, שבטרם גיבשנו את חיינו לכלל חיים ישירים ועוצמתיים, איננו מסוגלים לחלום בצלילות. זה כאילו יש קשר הדוק בין הצלילות בחלום לבין הצלילות בחיי היומיום. בעצם, זה לא כאילו... שלך באהבה, בן

Variety

New member
תודה רבה!!!

אני אנסה את התרגילים. דרך אגב, לגבי התרגיל של ``לראות את החדר`` בעיניים עצומות, הייתה לי תופעה מוזרה אבל היא נגמרה כבר. זה היה לפני כמה חודשים, שפשוט הייתי עוצם עיניים וממשיך לראות. זה קרה לי נניח בטיול שנתי, רציתי להרדם, עצמתי עיניים ותוך איזה דקה, ראיתי שוב את האוטובוס, וכשממש סמתי לב לזה, התעוררתי. התמונה הייתה שונה, הבצבעים שונים. גם בחדר שלי זה קרה, הלכתי לישון, וראיתי שוב את החדר. כנראה תמונות היפנוגוגיות. תודה רבה, Variety-

לא ייאמן,

זה ממש כאילו משהו בך דוחף אותך לכיוון של חלימת-אמת בגוף החולם. התרגיל של ``לראות את החדר`` בעיניים עצומות הוא לא מקרי; הבאתי אותו כתרגיל לשיפור הדמיון הויזואלי אך יכולתי להביא מאה תרגילים אחרים ובחרתי דווקא בזה בגלל הקשר ההדוק שלו לפיתוח הגוף החולם. העובדה שיצא לך לבצע אותו באופן ספונטני, שוב ושוב, מעידה על... על מה, בעצם? אני לא יודע, אבל קשה לי להתעלם מזה. זה נורא מוזר, במיוחד כאשר זה מצטרף ל``מקרים`` אחרים שקרו לך כגון החלום השחור נטול הגראפיקה. או שיש לך נטיה פנימית חזקה מאוד לחלימת-אמת בגוף החולם, או שאתה מקבל עזרה מאוד משמעותית ``מבחוץ`` - והשאלה היא למה? גם החלום עם סבא שלך מזכיר לי נורא מצבים של ``הכשרה ייעודית``. אני רוצה בבקשה שתספר כמה מלים על עצמך: בן כמה אתה, מה אתה עושה בחייך, מה מושך אותך לחלומות הצלולים, מה קורה איתך במציאות וכולי. בתודה מראש, בן

Variety

New member
קצת על עצמי...

... היי בן, טוב, אז הנה, אני בן 18, בחיי אני לומד, יושב על המחשב (לא על, ליד), והולך לבלות מדי פעם. לא היה שום דבר מיוחד שמשך אותי לחלומות צלולים, אני פעם אחת רציתי לפרש חלום, ונכנסתי לאתרי סימני חלומות ואיזה יפני אחד כתב שיש לו Lucid dreams והוא לא מצליח להתעורר מהם וזה מפחיד אותו. אז חשבתי ש Lucid Dreams זה חלומות שתקועים בהם. אחרי כמה חודשים החלטתי שוב לקרוא על חלומות, וראיתי ב Yahoo שיש אתרים על חלומות צלולים אז החלטתי לחקור את הנושא לעומק... ומשם התחלתי. ורק השתפרתי עם הזמן, עד שהלימודים השתלטו על חיי. עכשיו אני שוב אחרי שהכתפיים שלי לא יהיו שרופות, אחזור לחלימה צלולה, כי זה קשה לי להרדם עם זה, בייחוד כשאני מנסה לשכב על הגב (התנוחה שהכי נוחה לי לWILD). במציאות, אני... אמממ... לא יודע, אין שום דבר מיוחד במציאות שלי. אם אתה רוצה, בו נתכתב באי-מייל, או איסיקיו. אם יש לך, תכתוב אותם בבקשה כתגובה להודעה. Sweet dreams, Variety-

אולי

New member
פחחחחח....

אתה בן 18?!?! הייתי בטוחה שאתה הרבה יותר גדול... קטעים... טוב, סליחה שנכנסתי ל``שיחה`` הפרטית בינך לבין בן (שמאוד מענינית, דרך אגב...)

פפפפפפףףףףףףף...

אהבתי את הכותרת!!! אנחנו כותבים לנו בתמימות, הודעה-תשובה, הודעה-תשובה, מדברים בנושאים שברומו של עולם, חלימה, אנרגיות, יעוד-חיים - ואת שותקת; Variety כותב בן כמה הוא - טראח!!!! תגובה!!!! אני מצטער שנכנסתי לשיחה הפרטית בינך לבין Variety ;-), זה פשוט נורא הצחיק אותי... קופצת משום מקום ו: פחחחחחחח... קטעים... אז אני מבין, אגב, שאני יכול לדעת שגם בשאר הזמן את עוקבת אחרי ההודעות שלנו ושברגע הכושר, אל דאגה - את תזנקי פנימה כדי להעמיד דברים על דיוקם!!!!! ולבטא את תגובתך המלומדת בנוגע אליהם!!! :cool: :cool: :cool: אגב, באמת אין לך מושג כמה שזה הצחיק אותי! :cool: שלך בחיבוק, בן

אולי

New member
עם כל הכבוד...

את זה החדש פה, אז אל תגיד לי ש"אני קופצת משום מקום"... אני שמחה שהצחקתי אותך (גם זה חשוב...), ורק תדע שכבר התחלתי לכתוב הודעה חדשה לך בנושא רציני ביותר, ו...- פוף! (הבנתי שאהבת את האפקטיים הקוליים...) משום מה הכל נמחק (או שיש כאן כח עליון הרוצה למנוע כתיבת הודעות, או שזו מחלה מדבקת...) אז בהזדמנות עוד אסגור איתך חשבון (מצטערת, אני פשוט חייבת לררררוץ עכשיו!)

למעלה