הכל על כפות הידיים

אני יודע, אני יודע.

הסתכלתי במקש "10 ההודעות האחרונות של כותב זה" כדי לראות מה כתבת בעבר, אז ראיתי שאת ותיקה פה. פשוט רציתי לדעת מי זו החמודה הזאת עם ה"פפפפפףףףףףףף"!!!!!!!!! פשוט נורא אהבתי את ההודעה שלך. נקודה. אז תודה, חמודה, באהבה, בן

התבלבלתי!

עם ה"פחחחח"!! לא עם ה"פפפפףףףףףף"! ה"פפפפפףףףףףף" זה הייתי אני; ה"פחחחחח" זה היית את. love, אני

Variety

New member
מה איתך???

בן, מה איתך? איך אתה הדגעת ללמד, להבין, לדעת? מה הוביל אותך בחיים לעיסוק באומנות החלימה? Variety-

Variety,

פחחחחח הם אומרים לך, פחחחחחח. בטח הקפצת את כל משתתפות הפורום שלא היה להן מושג בן כמה אתה ועכשיו הן יודעות. האי-מייל שלי: [email protected] אבל אין להסיק מכך שאני ממש כבר יודע איך להשתמש בו... כפי שציינתי, אני חדש לגמרי בעסק הזה (אל דאגה, לקבל הודעות ולשלוח הודעות אני כבר יודע... בערך... 8-p ). למדתי קונג-פו (התפתחות אישית) במשך 17 שנים ואני עדיין לומד. אמנות החלימה היא חלק מההתפתחות האישית. אמנות ההדרכה היא חלק מהלימודים וזה כולל להעביר שיעורים, תחילה לצורך התרגיל ומי שיש לו נטייה לכך מן הסתם ממשיך הלאה גם כאשר הוא כבר מוסמך. אני בן 29. בחודשים האחרונים של חיי גדלו מאוד מספר השיעורים שאני מעביר (אני מעביר 15 שיעורים קבוצתיים מדי שבוע!!! הרבה, הא?!?!). אני לא מומחה באמנות החלימה. ההיפך הוא הנכון. יש לי ידע בסיסי בלבד (אבל מוצק ומדוייק). יש לי ידע חשוב אף יותר: כיצד להתקדם בכל נושא, לרכוש אותו, ללמוד אותו, להתפתח בו, אפילו ללא עזרת מורה. נראה לי שהשילוב של הידע הבסיסי שלי באמנות החלימה יחד עם הידע שלי באמנות הלמידה וההתפתחות, גורם לכך שבפעמים האחרונות מצאתי את עצמי בעמדה של יותר נותן-תשובות בפורום הזה, אני אני רוצה להדגיש שאינני מומחה באמנות החלימה ושאני בהחלט מרגיש שאני מקבל רעיונות חדשים ומעניינים מחברי הפורום שיעזרו גם לי! וזו ההזדמנות גם להודות לך מקרב לב על הפורום הנהדר הזה ועל הדרך הנפלאה שבה אתה מנהל אותו. אני ממש מחכה כל פעם שאני חוזר הביתה לפתוח את המחשב ולהיכנס לפורום. יש פה פשוט אווירה נורא טובה. ומלמדת גם. בתודה ובאהבה, בן

Panther

New member
לי קרה בל``ג בעומר

בל``ג בעומר לא ישנתי כל הלילה (מדורה מן הסתם) וככה יצא ש24 שעות בערך שהייתי ער. והייתי ממש ממש עייף. באתי הבייתה וחיכיתי שיהיו מים חמים להתקלח. בינתיים קראתי עיתון. כל פעם שמיצמצתי, כבר ראיתי קטע מתוך חלום. כל פעם שעצמתי את העיניים כבר האשליות הויזואליות היו חזקות וצלולות כמו בחלום.

Panther

New member
כמה שאלות

1. דיברת על כך ש``תפיסת המציאות בדרכים נוספות = יותר אפשרויות בחיים האמיתיים`` (כתבת את זה בהודעה אחרת). למה אתה מתכוון במשפט הזה? 2. אני לא מבין את ההבדל הגדול בין חלום צלול (מודע) שבו אתה שולט על הכל, לבין חלום צלול (מודע) שבו אתה שולט רק על עצמך. אתה אומר שהחלום מהסוג השני הוא יותר קשה ונמצא ברמה גבוהה יותר, אבל בסוג הראשון יש לך יותר שליטה. לדעתי יותר שליטה = רמה גבוהה יותר. אתה מוכן להסביר למה אתה חושב כך? תודה!

כמה תשובות

### ``תפישת המציאות בדרכים נוספות = יותר אפשרויות בחיים האמיתיים`` - התכוונתי ל: האפשרויות רבות מאוד ואני לא מכיר אפילו חלק זעיר מהן, אבל כל פוטנציאל שקיים במציאות קשור לתפישה. כשאני אומר ``תפישה`` אני לא מתכוון לזווית ראיה, אלא לתפישה ממשית. לדוגמא, ברגע זה ממש אתה תופש תפישה ממשית את: - גופך; - ה``אני`` שלך; - הטקסט הזה; - הזכרונות שלך; - הרצונות שלך; - הכשרונות שלך; ועוד דברים רבים. אנחנו תלויים בתפישה שלנו; במובן מסויים, אנחנו התפישה שלנו. שינוי-תפישה הוא הכלי שבאמצעותו למדנו: - לדבר; - לחשוב; - לזהות את עצמנו ואת האחרים; - לדעת מי אנחנו; - לנגן על פסנתר; - לקלוד על המחשב; - לגלוש באינטרנט; - לאכול גלידה; - להימשך אל המין השני (או שלנו...); - לאהוב; וכולי... יש שינויי-תפישה שזמינים לנו, כגון ללמוד לנגן על פסנתר, או ללמוד לנהוג, אבל מרבית שינויי התפישה שמציאות זו יכולה לאפשר לנו אינם זמינים לנו באמצעות ``הליכה לקורס``, אלא אך ורק באמצעות עבודה ישירה יותר על התפישה שלנו, כגון - באמצעות חלימה (חלומות צלולים נשלטים הם תחום קטן בתוך אמנות החלימה). דוגמאות לשינויי תפישה שאנחנו עשויים לרצות בהם: - ללמוד להיות מאושרים יותר; - לשנות את עצמנו; - להכיר את עצמנו; - לגלות את האמת בנוגע לכל מיני דברים; - לרכוש כשרון שלכאורה מעולם לא היה לנו; - לשפר את היחסים שלנו עם הזולת; - לרכוש יכולת שלכאורה מעולם לא היתה לנו; - ללמוד לראות אנרגיה בזמן הערות (כגון הילות ו``ישויות``); - למצוא את יעודנו; וכולי... ### ההבדל בין חלום מודע נשלט לבין חלום מודע בלתי-נשלט: חלום הוא שינוי-תפישה; הוא תפישה שונה (מהרגיל) של אותה מציאות. אינני יכול לשלוט על השולחן הפיסי שלידי ולהרימו בכוח המחשבה. אם אני עושה כן, אני עושה כן רק לשולחן דמיוני הנמצא בתוכי. המטרה שלי כחולם הינה לתפוש את המציאות בדרכים שונות. אם אני משנה את המציאות אשר סביבי, סביר להניח שלא את המציאות החיצונית אני תופש, אלא את מחשבותי ודמיונותי. חלום מודע בלתי-נשלט הוא הדרך להתחיל לתפוש בזמן החלום את המציאות האמיתית. קרי, שהדברים שאני רואה בחלום הינם אמיתיים וקיימים במציאות האמיתית ולא רק בתוכי. על-ידי שינוי המציאות שסביבי אני מקשה על עצמי ``לצאת`` מתוך העולם הפנימי שלי אל העולם הרחב האמיתי. בעת חלימה, אני תמיד מנסה לשהות בתוך העולם האמיתי. זה כמובן מאוד מאוד כיף לייצר חלומות נשלטים ולחוות בהם כל מה שמתחשק, אבל ממש כפי שדמיון איננו תחליף למציאות, כך חלום נשלט איננו תחליף לחלום בלתי-נשלט. יש גם עניין של בהירות ו``להחזיק`` את החלום. אם אני משחק בחלום סביבי, זה מנוגד במידה מסויימת ל``להחזיק`` בו. אני אמנם ``מחזיק`` בעצמי בתוכו, אבל לעיתים קרובות זה פשוט לא מספיק כדי לחולל את רציפות התפישה הדרושה כדי שלתפישתי תהיה משמעות כלשהי מחוץ לראשי. בלי לסתור עניין זה, אני יכול ללמוד בחלומות ``להזיז`` דברים בכוח הרצון ואף ``להזיז`` את עצמי בדרך של ריחוף, שהינה שונה מהרגיל. הסיבה לכך הינה שלגוף החולם ישנם איברים שונים מאשר לגוף הפיסי. אני גם יכול ללמוד לעבור מחלום לחלום. אך דברים אלה אינם הופכים את החלום לנשלט. רק כאשר אני עסוק בלשחק ללא הרף עם חלומי (ובעצם, עם תת המודע שלי), זהו כבר חלום נשלט. שים לב: ברגע שאני שולט בחלום שלי, באותו הרגע הוא מאבד את עוצמתו והופך להיות חוויה של דמיון וירטואלי רבת-עוצמה ותו לא. אין הוא מציאות. באהבה, בן

למעלה