הכל על.......שי !

הכל על.......שי !

טוב אז אני חייב להגיד ששי הוא היה הפיבוריט שלי מההתחלה...... אמנם אני מכיר אותו אישית, ומכיר את המשפחה שלו והוא היה המתמודד המועדף שלי מתחילת התכנית, וחוץ מזה שמזה אהבתי את האופי שלו... שהוא מנהיג ויודע לסחוף אחריו אנשים, ואם הוא מציב לעצמו מטרות הוא עומד בהם.... וחוץ מזה.. הוא גבר ! גבר אמיתי ! הוא כריזמתי, חכם.. מאוד !!!!! יודע מה קורה סביבו..... חתיך, ערמומי, יודע להחבר עם אנשים, הוא יודע איך להחמיא לאנשים בצורה כזאת שתחזק את מעמדו.... אבל היום.... היום אני הבנתי מיזה שי באמת....... הוא נחש ..... ארסי !!!!! יואוו אני עוד בהלם עד עכשיו...... הוא הלך דיבר עם ליאון... שיחק אותה חבר שלו שהוא אוהב אותו.. וזיבל לו ת'שכל כדי להפוך אותו לחייל, לאון כרגיל הקשיב לו וציית לו....... וכל זה אחרי ההתנהגות של שי במשך כל התקופה אליו.... סיים עם ליאון ת'שיחה, הלך לצבר וסיפר לצבר על מהלך השיחה עם ליאון...... ולגלג עם צבר על לאון, והוא עוד אומר לצבר שהוא הפך אותו למרגל אצל הקבוצה השנייה...... סיים עם צבר, ישב עם איתי..... אותה שיחה !!! פשוט גזור הדבק לשיחות עם לאון צבר. סיים עם איתי, ועכשיו הוא דופק שיחה .... אותה שיחה!!! עם שפרה...... רק פה השיחה יותר מורכבת ומעניינת קצת כי שי מעריך את שפרה ויודע שהיא לא טיפשה...... שימו לב שלכולם הוא אומר... שמתי לב שאתה לא איתי בתקופה האחרונה... אתם קולטים... כאילו הוא אומר... מה אתם לא חיילים שלי יותר..... תחזרו להיות חיילים טובים ! ותראו באיזה ערמומיות הוא עושה את זה..... כולם יושבים בבית... והוא יוצא לאט לאט החוצה כדי שיראו שהוא יוצא ... ואז הוא גורר אחריו כל פעם מישהו אחר לשיחה !!

אז מה רצית להגיד בעצם ?

אתה טענת ש: " שהוא מנהיג ויודע לסחוף אחריו אנשים,ואם הוא מציב לעצמו מטרות הוא עומד בהם.... וחוץ מזה.. הוא גבר ! גבר אמיתי ! הוא כריזמתי, חכם.. מאוד !!!!! יודע מה קורה סביבו..... חתיך, ערמומי, יודע להחבר עם אנשים, הוא יודע איך להחמיא לאנשים בצורה כזאת שתחזק את מעמדו...." אז אתה בא אליו בטענות על כך שהוא מיישם את כל הנכתב על ידך הלכה למעשה ? מילא להתרשם מאדם מסויים באופן מסויים ואז לגלות שהוא אדם לגמרי שונה מכפי שחשבת ואז לרוץ ולפתוח על ה-"עוולה" הזו שירשור . אבל לכתוב על שי שהוא ערמומי ואז לזעוק כי הוא נוהג בערמומיות ( ובעצם פשוט משחק את המשחק ) לא נראה לך מיותר ? אז אולי אני הבנתי לא נכון את הכתוב . אז אני מבקש הבהרה . מה רצית להגיד בעצם ?

אני רוצה להגיד שיש גבול ! עד כאן !

אי אפשר להמשיך לתת לו את הבמה הזאת..... בהתחלה הוא עשה את זה בפרופורציה אבל הוא הגזים לגמרי, והוא הופך את הבית למין צבא קטן שלו.... דברים שנתתי להם לגיטימציה בתחילת התכנית נראים לי עכשיו ממש מרושעים .... אפשר להגידשאת התכונות הטובות שיש לו הוא הופך למרושעות...

סתם על מנת לסבר את האוזן

מה נראה לך מרושע במה ששי עושה ? כי בעיניי הוא רק משחק את המשחק הכי טוב שהוא יכול בנתונים הקיימים . ולשם כך הוא מגייס את מגוון התכונות שלו . לי זה נראה כאילו אתה בא בטענות לשחקן כדורסל על זה שהוא עושה הגנה , זה חלק מהמשחק . כל מי שראה אי פעם בחייו סרט טבע יודע שמלחמת הישרדות זה לא דבר כלכך אסטטי ויפה . עכשיו אתה יכול להתפעל מהתכונות של הטורף או לרחם על הטרף . אבל לבוא בטענות לטורף על כך שהוא טורף נשמע לי אפעס מופרך . שי מנהל מלחמת הישרדות בוילה . אני הייתי מעריך אותו פחות אם הוא היה מרים ידיים מראש והופך להיות כמו כל הלמ"למים ( לא מזיקים , לא מועילים ) שכבר יש שם . וממתין בשקט לתורו להיות מודח . אף אחד לא מכריח אף אחד להיות חבר של שי מחוץ לוילה . אבל כמתמודד בוילה הוא לפחות מתמודד ראוי שמשחק את המשחק כמיטב יכולתו .

משחק אסור!!

ממה שהבנתי זהו משחק אסור ב"אח הגדול" כאן ביקשו דבר אחד, היו מה שאתם במציאות,ולפי זה אני שופטת את שי. הישרדות לא ראיתי גם בגלל שהתירו את כל התככים שרק אפשר כדי לשרוד את המשחק,וזה בכלל לא מעניין אותי. לכן אני בזה לאדון שי למה שהוא במציאות. הוא אומר שהוא במשחק הכי אמיתי וצמוד לחיים במציאות. מקווה שהיום הוא יודח.

Jason2

New member
זה בלתי אפשרי

ברגע שהכניסו את אלמנט ההדחה למשחק אין מצב שכל אחד מהם יתנהג כמו שהוא מתנהג במציאות.

שי טיפש הוא ישלם על הבחירה שלו שיגיע לגריל

שי לא חכם הוא תככן אמיתי וזה מה שהוא יודע מעולה
הפעם יכול היה להגיע הרבה יותר רחוק בלי מאמץ בכלל ומבלי להשתמש בתככנות שלו ואולי אפילו היה נהנה קצת מהתכונות היפות שלו. הוא חתיך (לא יפה)והוא ערני ותחרותי.הוא בשקט יכול היה להגיע לפחות עד השלב הזה מבלי מאמץ בכלל רק הודות לחלק הזה של התכונות שלו.אילו יכל להיות חבר שקט ונחמד היה בטוח מגיע הרבה יותר רחוק במשחק. אילו היה תורם מהיכולות שלו כמנהיג במובן החיובי,לנהל את הקניות בנועם...להתחרות במשימות בהצלחה....לתמוך ולעודד כמו חבר טוב ,היה זוכה לכבוד ואהבה של חבריו בדירה וכל הציבור בחוץ....להשאיר את הציניות והרודנות מאחור,היה לו סיכוי להגיע לגמר כמו יוסי וצבר .... הוא התנהל לא נכון...הפחד והחרדה ניהלו אותו.הצורך להבטיח את מקומו בזמן שהוא בכלל לא היה במצב מסוכן הרס אותו. אני צופה בקטעים ולומדת את שטיפת המוח שהוא עושה לאנשים ואני פשוט נדהמת מהשיטה.... קודם כל הוא פותח את הנושא "כולם משוגעים פה",נוגע בפצעים ומחטט בהם"שטויות של האנשים", עכשיו מגיע שלב המחמאות וההזדהותו "אני לא מבין איך אתה מצליח בכלל לשרוד" החמיא לו וקנה אותו רגשית,עכשיו מבדיל את עצמו מהאנשים הרעים האלה "עכשיו אמיתי, אמיתי, אמיתי, ראית פעם מאז שאני פה עושה דברים כאלה"? ממשיך ומגנה את המעשה ומנפח אותו "חתיכות פיצות מסריחות" ,עוצר ונותן לצד השני להנות מההשליה ,נותן לו מקום לספר על הכאב שלו ולשפוך מה כואב לו במדוייק "כואב לי שלא כיבדו אותי,עשו לי דווקא " לומד את המצב וממשיך בשאלה מכה בראש מבלי לתת לאשר להגיד מילה עד שהוא מסיים ואוי לו למי שיפריע לו בשלב הקריטי הזה (ראו ערך ליאון שהתפרץ לדבריו אצל שיפרה בדיוק בשלב הזה) ,שאלה שהוא בטוח בתשובה שלה עושה בכוונה? עושה בכוונה? אני אומר לך שכן, מחזק את הכעס של אשר וחותם בהצלחה. ממש היפנוזה

אין פרס למי שמגיע שני .

שי חייב להתחיל לפעול על פי אסטרטגיות כי בלעדיהן אין לו שום סיכוי ממשי לזכות . יש לו שם את הקליקה של אשר , עינב ויוסי . ויש לו את לאון שמאוד פופולארי ואת צבר ושפרה שדיי מתואמים ואת איתי וונסה . הוא חייב להדיח את אלה שמאיימים על הניצחון שלו . ועליו להתחיל באיומים הכי גדולים . אין טעם לשהות בוילה במשך 90 יום רק בשביל להיות מודח אז . אין בכך שום רווח או אלמנט של הצלחה . שי לא בא לתוכנית על מנת להיות נחמד או להתחבב , הוא בא על מנת ליזכות בניצחון ובפרס . ואם כבר עדיף לו להיות מודח בשלב מוקדם מאשר להישאר עד הסוף ולסבול את הכל ואז להיות מודח . רוצה לכנות את האסטרטגיה הזו כטיפשות ? זכותך .

bibaso

New member
היא אמרה, יכול היה להגיע לגמר"

אז לי נראה שאתם באותה דיעה

הבנת לא נכון

שי כרגע משחק על פי הכללים של האח הגדול . מי שלא שיחק על פי הכללים הם אשר ועינב והם נענשו בשל כך . שי היה פעם בתחום האפור של המשחק באותה השיחה עם צבר וערן בלילה שבה הם קבעו שנעמה וקרן מסוכנות ויש להדיח אותן . אבל מאז בכל שאר השיחות שלו הוא מצליח להעביר את המסר שהוא מעוניין בו מבלי לעבור על החוקים .

24 שעות 1

New member
להגיד בקול רם אני לא סובל אותם ולציין את מי

זה בפירוש חלק מכללים אסורים . ברגע שמציינים את מי את לא רוצה לראות פה זה אומר רק דבר אחד פירושו את מי להדיח

חולק עלייך .

להגיד אני לא סובל את X זאת לא אסטרטגיה אלא ביטוי של תחושה . אי אפשר באמת לאכוף או לאסור על מתמודדים לומר כאלה דברים . הם לא חיים בלה לה לנד ולא כולם אוהבים את כולם ( חלק מהמטרה המוגדרת של ההפקה מראש ) ואי אפשר לצפות שלא יאמרו כאלה אמירות . אי אפשר גם לפרש את האמירה כאסטרטגיה כי אם פלוני אומר שהוא לא סובל את X אין זה אומר שהצד השני המקשיב לאמירה יצביע גם הוא להדחתו של X . ואולי דווקא יקרה ההיפך ויצביע כנגד אומר האמירה . בקיצור , אל תסחפו . לא מדובר כאן בקייטנה ולא בפעולה בצופים . השאיפה היא לא לבדוק האם אנשים יכולים לחיות בהרמוניה תחת תנאים מבוקרים . זה משחק שיש לו מנצח אחד בסופו . כל הנסיון להפוך את המשחק לתחרות פופולאריות ונחמדות מתחנחנת מוציא את כל העוקץ מהמשחק והופך את התוכנית לתחרות אופי בדומה לתחרויות היופי של מיס עולם . רק חסר שהאח הגדול היה שואל את המתמודדים מה הם רוצים לעשות עם המיליון כאשר הם יזכו בו והם יענו על פי הסדר : " אני רוצה לעזור ליצור שלום עולמי ולהציל דולפנים " .

24 שעות 1

New member
ועוד איך =תקראי את ספר החוקים שלהם

אפילו קריצת עין על מישהוא אסורה ההפקה חזרה שוב ושוב בנושא רק היא משתמשת בזה למי שמביא יותר אס אם אס בהדחתו

אז לפי הבנתך את החוקים

אסור למתמודד לומר את מי הוא פחות סובל ? ואסור לו גם לומר שבהדחה הקודמת הוא הצביע לכך וכך אם בא לו ? זה נראה לי קצת תמוה הפרשנות הזו . אסור לייצר קליקות או אסטרטגיות של קבוצה של מתמודדים . אסור לומר את מי אני רוצה שאת/ה תדיח . אסור לומר " X ו Y מסכנים אותנו לכן צריך להדיח אותם ( מה ששי , ערן וצבר אמרו בשיחה בינהם ) . ובטח ובטח שאסור לומר למתמודד אחר להצביע כנגד ש"צ כפי שעינב עשתה . אבל לא נראה לי שקיים איסור לומר את מי אני לא סובל ואפילו לא איסור לומר את מי אני העמדתי להדחה בפעמים הקודמות . זה לא נחשב כאסטרטגיה או יצירת קליקה .

sweetdreams

New member
נכון, חוץ מדבר אחד..

אני גם לא חושבת ששי עושה משהו שהוא לא בסדר בתוך הבית, כי זה משחק ובאמת אי אפשר לצפות מהמתמודדים שיתנהגו רגיל ופשוט יתנו לדברים לקרות. אבל שי מגזים ושוכח את אלמנט המצלמות ואהדת הקהל. הוא מתייחס רק למה שקורה בתוך הבית (שבו הוא כביכול שולט, נחכה ונראה מה יהיה עם ההצבעות השבוע), ומתעלם לגמרי ממה שהקהל חושב עליו. יכול להיות בהחלט שהוא עושה את זה בצורה מודעת, הוא אמר שהוא מתכוון לשחק את המשחק כמו שהוא, ולא לעשות פרצופים, אבל בשורה התחתונה הוא די קובר את הקבר של עצמו, כי ברגע שהוא יהיה מועמד להדחה כנראה שהוא גם יודח.

לא מדוייק

בשיחה עם לאון הלילה הוא חזר כמה וכמה פעמים על מוטיב: "הקהל בבית יחשוב ששפרה היא הצדיקה שמגנה עליך ולא תפגע בך, ואני יצא הרשע שפוגע בך"

sweetdreams

New member
טוב, לא ראיתי את השיחה הזאת..

אבל עדיין, זה לא הכי מייצג בעיניי, כי בפועל משנה מה הוא עושה ולא מה שהוא אומר (במיוחד לאנשים אחרים שהוא מנסה לשכנע אותם שהוא צודק). יכול מאוד להיות שהוא באמת מודע, אבל בוחר להתעלם. אולי בגלל שהוא חושב שבלאו הכי זה לא משהו שהוא יודע איך להשפיע עליו, או אולי מתוך עיקרון לעשות דברים בדרך שלו, אני לא יודעת.. אבל בפועל, הפעולות שלו (אולי) עוזרות לו בתוך הבית, אבל מזיקות לו בחוץ.

אנסה להסביר אותו

עד עכשיו היה אכפת לו רק מדיירי הבית , ופחות חשוב לו הצופים בבית. (אם כי הוא מודע להם, אתמול בשיחה הזכיר כמה פעמים מליון צופים שרואים אותנו. המחשבה שלו היתה שאם דיירי הבית לא מעלים אותו לגריל, אין חשיבות למה שחושבים עליו בבית, כי אי אפשר להדיח מי שלא נמצא על הגריל. אחרי הריב שלו עם ליאון הוא נלחץ, כי ידע שהפעם יש סיכוי לא רע שיעלה על הגריל, ובמקרה כזה סיכוי גדול שיודח על ידי הצופים בבית. אגב, אם שמת לב לאחר ההדחה של גני, כשהוא הבין שהוא היה קרוב מאוד להדחה, הוא התמתן מאוד, והשתדל מאוד לא למשוך אליו אש. ואכן , אתמול בשיחה הוא ציין שמאז נעמה הודחה, הוא לא רב עם אף אחד בווילה.

למעלה