הכן ביתך.. לכל מצב

הכן ביתך.. לכל מצב

תהיתי מה לדעתכם מומחי הרפואה המשלימה, חשוב להחזיק בבית. כמעט אצל כולנו יש תיק עם פלסטרים, פולידין, תחבושות גזה, אקמול, טיפות עיניים וכו´.. אבל.. השאלה היא מה כדאי לאמץ מהרפואה המשלימה (שמנים, צמחי מרפא וכו´) שיהיה זמין בבית.

ה ../images/Emo101.gif שלי כולל...

תמצית רסקיו ומשחת רסקיו משחה ושמן ארניקה - לחבלות פנימיות, שטפי דם , נקעים וכד´. שמן לוונדר - לכויות ג´ל אלוורה - לכוויות וחתכים הואופתיה הנקראת ABC - המשמשת כאקמול ( למקרי חרום בלבד ורק לילד , למבוגרים אין צורך להוריד את החום כיוון שזוהי תגובה נורמאלית של מע´ החיסון) שמן עץ התה - לפטריות ( בפיטריות ואגינאליות - 2 טיפות על פד ושלום על ישראל..) שמן סיני / שמן מנטה - למצבי התקררות בצל ודבש - תמיד טוב שיהיה בבית להמון מצבים, התקררות , כאבי גרון, פצעים שטחיים.. זה מה שאני זוכרת כרגע ( אני לא בבית..) אם אזכר במשהו - אוסיף.

עטרה ב ט

New member
לי יש בבית אלכוהול לחיטוי פצעים

וחתכים. אלו וורה לכוויות (שקודם אני מרטיבה במים חמים מאוד ! דומה בדומה כמובן) שמן עץ התה יש לי פלסטרים (בלי אנטיביוטיקה עליהם) דבש, בצל, לימון וקמומיל (לבעיות של צינון או כאבי בטן) ולמרות הכל יש לי גם אופטלגין. למה ? כי אני יוצאת מנקודת הנחה שאם אני יודעת את מקור הכאב, והמקור הרגשי/רוחני/אחר שלו מטופל לעומק, אז אין סיבה שאני אסבול את הכאב. אצלי מדובר בעיקר במגרנות. יש לי גם כמה דברים מאקרוביוטיים שמותאמים לי אישית ומן הסתם לא יגידו כלום לנוכחים פה: קוזו+אומבושי משקה לוטוס ועוד דברים מהסוג הזה. בכל האמצעים האלו אני משתמשת אך ורק אם אני יודעת שהמקור מטופל גם הוא. אם הטיפול הוא סימפטומטי בלבד אני לא אקח את הכדורים או האלו ורה או כל השאר (מלבד אם יש למשל חתך עם דימום, כמובן אני אעצור את הדימום). בעיקרון, אם אני חולה במחלות אקוטיות כמו שפעת וככה, אז אני רק שותה חם ומשתדלת להגיע למצב של הזעה. במקרה הצורך אני אעשה אמבטיה חמה להעלאת החום וכיוצא בזה. כשאני מתעמקת בשאלה אני מגיעה למסקנה שזה לא כל כך משנה איזה תמצית או משחה יש בבית אלא יותר משנה מה עושים אתה ומתי. אבל מצד שני אני פועלת על סמך ידע שרכשתי בזמן לימודים ומתוך מודעות לעצמי וזה מסלול שכל אחד צריך לעבור אותו בשביל עצמו כך שאין כל כך עצות גלובליות.

כן ../images/Emo45.gif ולא ../images/Emo31.gif

עטרה שבוע טוב, מסכימה איתך שהאידאל זה להיות מודע לגופנו אבל לדעתי בין זה לבין להגיד "לא כל כך משנה איזה תמצית או משחה יש בבית אלא יותר משנה מה עושים אתה ומתי. " הדרך היא ארוכה כי ניתן לטפל באדם גם שהוא לא מודע או מודע חלקי הרי יש גם את תפקיד המטפל להביא את האדם למודע כחלק מתהליך הטיפול והדרך להבראה. כשמדובר בטיפול בכלל ובעיקר ב"עזרה ראשונה" כן חשוב לאבחן נכון סימפטומים ולאו דווקא את מקורם שהרי זה משמעותה של העזרה הראשונה לכבות את המדורה הקטנה לפני שהיא מתחילה להשתולל . לדג. פריחה - נכון שאלרגיה היא מקור פנימי שיש לטפל בה מעומקה של הבעיה , אבל מה עושים כשהילד שלך מתחיל להתגרד באמצע הלילה - תהליך מודעות ? לדעתי לא ,פשוט מורחים עליו אלוורה או לוונדר או משחת רסקיו ( תלוי בפריחה וגודלה) ומתחילים בטיפול רק אח"כ לא? הצלחת להפתיע אותי בנושא האופתלגין.. - דווקא שם המודעות לא כ"כ עוזרת כי אם את מודעת לזה שלא טוב לעשן ( אבל זה מקל בטווח קצר על קוצר הנשימה שלך ) זה מאפשר לך לעשן? כנ"ל אופטלגין.. כואב לך הראש? מגרנות זה ה- מחלה לטפל בה בצמחי מרפא דיקור ומגע . ואם כבר יש לך התקף בלתי נסבל - קחי אופטלגין לא בגלל שאת מודעת אלא בגלל שנורא כואב לך ומה לעשות אנחנו לא אוהבים לסבול... והכי הכי חשוב.. שלא נזדקק..
שבוע טוב יעל

עטרה ב ט

New member
בטח נפלתי פה על איזה ניסוח ../images/Emo5.gif

happens all the time !!!! אני אנסה להסביר שוב.... אם כי נראה לי שאין אי הסכמה בינינו אלא שבאמת נפלתי בניסוחים
. (ולא שיש רע באי הסכמה
) עזרה ראשונה בעיני טובה למקרים אקוטיים או טראומתיים. ולא כדי "לכבות שריפות לפני שהן פורצות" אבל שניה, אני אסביר. אם למשל עברתי ניתוח עקירת שן בינה. אז אני כמובן מעדיפה ארניקה על סטרואידים (מה גם שזה יותר יעיל
). במקרה הזה מדובר בטיפול במשהו טראומתי אקוטי ואין טעם לברר את הסיבות. אולי יש אבל זה ענין כמעט מבני ועמוק מאוד וממילא אי אפשר לפתור אותו אלא באותו ניתוח מגעיל
. אבל אם למשל צפה לי איזה פריחה, אז יש לה מקור עמוק ואני כן אנסה לפתור את הבעיה לעומק לפני שאני שמה אלו ורה. כי לשים אלו ורה זה לדחוק את הבעיה בחזרה פנימה. לעומת זאת, אחרי שטיפלתי בבעית העומק, אם הפריחה לא עברה, אז אני כן אשים איזה משחה (ורצוי בכל מקרה של צמחים). (אגב, ניסיתם פעם מי חליטת רוזמרין? שווה שווה !). ובקשר לאופטלגין, זה די אותו הדבר. אם אני יודעת שאני ממילא מטפלת במיגרנות שלי (תזונה נכונה, דיקור, עבודה פנימית וכולי), אבל גם החלקתי ואכלתי סופגניה
ולכן כואב לי הראש, אז אין מניעה שאקח אופטלגין כדי לשכך את הכאב. כשאומרים דבר כזה זה כמעט כמו להגיד "מותר להרביץ לילד"
אבל זה הרי ענין של כמויות ומדדים. אם יוצא לקחת אופטלגין פעם בכמה חודשים בגלל כל החישובים האלו, זה באמת לא נורא אני חושבת....... ובקשר למודעות, כמובן אני מסכימה אתך. פשוט דיברתי על אנשים שכבר יש להם מודעות וידע וכל זה....... מה עושים ומתי התכוונתי בהקשרים שכתבתי עכישו פה למעלה
. מקווה שהפעם הצלחתי להסביר (שמתם לב כמה קשה להסביר בפורומים? כשצריך קודם להסביר מי ומה אתה כדי שהדברים יובנו בהקשר הנכון? שאי אפשר לשמוע אינטונציה או לקרוא הערות ביניים שיסבירו הכל........ שיואו כמה זהירות צריך פה ! וסבלנות ! פתאום שמתי לב ביתר שאת.......)

m_katzmann

New member
אם יש מודעות למודעות- היא עובדת

ליעל שבוע טוב, אני לא לגמרי מסכימה איתך בקטע של פריחה ופסילת המודעות כטיפול ראשוני. כמובן שרק לאדם שמסוגל ומאמין בתקשור עם התת מודע שלו. כשאני סובלת מכאבים עזים בקרסול (קרסול שבו הסחוס נשחק לגמרי) אני מדברת אל התת מודע שלי ומבקשת ממנו שירפה את הכאב, כי אני לא זקוקה לו כרגע - והכאב עובר תוך דקות ספורות. אם קר לי אני משכנעת את עצמי שהקור הוא חיצוני בלבד ומבקשת להציף אותי בהרגשה של חום - תוך כמה דקות הרגשת הקור עוברת. ודוגמאות לכך יש אין ספור. ושוב זה לא טיפול בפני עצמו כי הוא פותר רק את הסימפטום הרגעי, אבל זה עובד,בתנאי כמובן שהבן אדם מוכן ומאמין שמודעות - יכולה לעזור. מאיה

עטרה ב ט

New member
מסכימה ומוסיפה

אם יש בעיה שמופיעה דרך כאב, כדאי גם לבדוק את מקורה כי לפעמים לשכך כאבים (גם באמצעות מודעות) יכול להסתיר בעיה קשה מתחת לפני השטח. את בטח יודעת את זה, אבל להעיר היתי צריכה
.

דעתי קצת קצת שונה ../images/Emo3.gif

נכון נכון שמודעות ברמה שאתן דיברתם עליה היא חלום של כל אחד - הרי ככה ניתן לפתור המון בעיות . אני אישית עוד לא הגעתי לכזאת רמה של מודעות וכואבת לי השן -היא פשוט כואבת וכמטופל שלי מתקשר בערב ויש לו פריחה אני נותנת לו עזרה ראשונה. (עטרה תודה קניתי את רעיון מי רוזמרין)
אני לא יודעת מה אצלכם אצלי טיפול ( באלרגיות לדג.) יכול לקחת גם 3 חודשים אם לא יותר עד להטבה ראשונית . אז מה אני אתן לו להתגרד?? אני יכולה להנחות את המטופל לדבר עם המודעות שלו עד שירגיש הטבה, אבל - הוא רוצה פתרון לגרדת עכשיו ואני מעדיפה שלא יקח היסטמין כלשהו אז אני נותנת פתרונות . סה"כ אנחנו די מסכימות - סתם רציתי לקשקש עוד קצת
שנהיה בריאים

עטרה ב ט

New member
יעל זה באמת שאלה נורא מעניינת

את אומרת ששלושה חודשים את לא רוצה שהוא יסבול. ואני תוהה. אם היית אומרת לו מה הסיבה ומה האפשרויות והוא היה מחליט ? זה אפשרי? ואיך מנחשים מה כוח הסבל של כל מטופל ומה כוח ההתעמקות שלו ? נגיד, אם לי היו אומרים, תסבלי שלושה חודשים או אל תאכלי דגים בתקופה הזאת, היתי בשמחה מוותרת על דגים שלושה חודשים. אם היו אומרים לי תסבלי מיגרנות שלושה חודשים אבל תאכלי נכון וזה, היתי סובלת גם את זה בשמחה. ויש לעומתי אנשים שגם אם יבינו והכל, ואפילו אם יאמינו והכל, עדין לא יוכלו לסבול אפילו דגדוג קל במרפק לשבוע. הטיפול צריך להקפיץ את המטופל בקצב שלו, אבל איך מזהים את הקצב בעצם ? אני חושבת שזאת נקודה מאוד מעניינת לדיון
.

האמת....

לא הבנתי..
וזה בטח בגלל שלא ישנתי כבר כמה לילות ( בן שלי מוציא שיניים..) . לחלק הראשון, כמובן שאני מסבירה ונותנת אופציות ואנחנו בונים תוכנית טיפול שמתאימה למטופל ( עם או בלי מגע , פעם או פעמיים בשבוע, וכד´) אבל כשכואב לך משהו הרוב לא רוצים לסבול , וגם למה שהם יסבלו , אם הטבע השכיל לגדל את האלוורה / לוונדר / רסקיו וכבר יש את זה למה לא להשתמש בהזה? זה לא שננתי לו היסטמין או אופטלגין אלא משהו טיבעי להקלה עד לפתרון הבעיה ( ובואי נהיה גלויים , אצלי לפחות אין 100% הצלחה ולפעמים ההקלה היא כל מה שאני מצליחה לעשות.). זה לא כמו " צבעי מאכל טיבעיים" זה על אמת מתנה שהטבע נתן לנו והוא לא מחדיר את הבעיה פנימה כי אנו כבר יודעים מהי הבעיה ויש אסטרטגית טיפול רק להקל קצת .. לגבי החלק השני אם תוכלי לפשט לאנשים עייפים כמוני..

עטרה ב ט

New member
אבל אבל אבל ..............

שני נזקים נגרמים על ידי שימוש בתרופות: האחד: התרופה עצמה מזיקה, בעיקר אם היא שייכת לרפואה המערבית ה"רגילה". השני: שמטפלים בסימפטום במקום בשורשים של הבעיה ועל ידי כך הבעיה מוחרפת. אם את נותנת אלו ורה במקום היסטמין, את נמנעת מהנזק הראשון אבל לא מהשני !

לא לא לא

אני לא חושבת כך , אני מאמינה שקורטיזון, היסטמין, אקמול , ודומיהם מחדירים את המחלה פנימה כיוון שהם "מנטרלים" את מע´ החיסון שלנו ולא מתמודדים עם הבעיה . לעומת זה תרופה מקומית טיבעית כמו אלוורה (שבואי ננסה לצורך הדוגמא להבין מה היא עושה - אלווה היא בטיבעה קרירה ולכן שמים אותה על מקור חום ע"מ שתרגיע זה לא אומר שהיא " מסלקת את החום" אלא מקלה על הסימפטומים שהחום יוצר) היא לא פוגעת במע´ החיסון ההפך לפעמים כאשר הסימפטומים מציקים פחות לגוף קל יותר להתמודד עם המחלה. גם כשיש מגרנה נכון ששמן סיני או מנטה " רק " מרחיבים את כלי הדם ומקלים רגעית על הבעיה אבל הם לא מחדירים אותה פנימה אלא רק נותנים אויר לנשימה למטופל לאגור כוחות ולהלחם בבעיה העמוקה.

עטרה ב ט

New member
עכשיו אנחנו חלוקות סוףסוף ../images/Emo8.gif

כשלי יש חום, אני מבינה שהגוף צריך את החום. אני עוזרת לו ומעלה את החום עוד יותר (עם מקלחת חמה למשל) עד שהגוף מקבל מה שהוא רוצה והחום יורד באופן טבעי. זה למעשה טיפול הומאופתי של דומה בדומה. אבל אם יש לי חום ואני שמה תחבושות קרות על המצח, כמובן זה לא מזיק כמו אקמול, אבל זה נוגד את המהלך הטבעי של הגוף. אותו דבר אלו ורה וכל היתר......... למעשה, זה לא ממש הדעה שלי כמו שאני המצאתי אותה
זה ככה הומאופתיה.....

שאלה ליעל ועטרה,,,,../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מה גישתכן לשילוב הרפואות ???? אשמח אם תתייחסו גם להודעתי הקודמת על "חיפוש האמצע " תודות מראש תומר הר חורב

שילוב רפואות

תומר היי ראשית אני מפרידה בין איך שאני מטפלת בעצמי ובבני משפחתי לבין המטופלים שלי.. למטופל אני מציגה את הדברים ממליצה על אופן טיפול, תזונה , צמחי מרפא וכד´.- אף פעם לא ממליצה להוריד כדורים או תרופות שהוא מקבל אלא מייעצת לגשת אחרי 5 טיפולים לרופא קוננונציונלי לבדיקה נוספת ולבדוק את נחיצות הכדורים ומינונן. לעצמי אני מנסה להמנע ככול האפשר להגיע לרופאים ולקבל טיפולים - לרב אני מצליחה לטפל בעצמי או לגשת למטפל שעוזר לי , בתור אחת שמגיל שנתיים קיבלה קורטיזונים אני יודעת שלרפואה הקונוונציונלית אין פתרונות להרבה מהבעיות אבל תרופות יש להם למכביר ( בגישה שאם לא יועיל לא יזיק..) . "חיפוס האמצע" טוב לאנשים שלא מאמינים ברפואה המשלימה אך התיאשו מהרפואה הקוננוציונלית להם אני ממליצה לנסות לשלב בין 2 הרפואות ולראות מי יותר עוזרת ( כמעט תמיד למשלימה יש יותר פתרונות והצלחות) - אבל הבחירה שלהם.. ועוד נקודה למחשבה..
פעם פעם מזמן הרפואה הקונוונציונלית היתה הרפואה הטיבעית . אחר כך מה שהיום קונוונציונלי ( ריפוי בעיסוק , פסיכולוגיה) היה מוקצה מחמת מיאוס במגזר הרופאים והיום להגיד פסיכולוגיה בפורום רפואה משלימה גורר תגובות נזעמות של בריחה לקונוונציונלי ...

m_katzmann

New member
יעל, הצלחנו להוציחא את האיכות שבך,

ליעל בוקר טוב, אני שמחה שמישהו כאן הרגיז אותך ואת סוף כל סוף אמרת מה שהיה כל כך ברור די מההתחלה. סוף כל סוף הוצאת את הטוב שבך ואת מה שאת באמת חושבת על הרפואה האלטרנטיבית,כי התשובות שלך לא תמיד מראות זאת ודי ברור גם למה. אז קבלי ממני
על הבוקר. ושיהיה לכולנו בוקר של אור. מאיה

רק עוד שאלה קטנה ,,,,../images/Emo6.gif

באיזו דרך היית ממליצה לטפל במקרה של : בעיות שיניים , השתלות איברים, שחזור איברים ,,,,,, ובכלל מה דעתך על הרפואה הקונבנציונאלית שהצליחה לפתח גלולה עם מצלמה,,, ואיזו דרך אבחון מקבילה או טובה יותר מציעה הרפואה המזרחית במקרה דומה,,? ואני עוד יכול להרחיב את השאלה עד ראש פינה,, ואני בכלל מאילת ((((((:) והעיקר שנהיה בריאים :))))))))) ((((((((:) יום שקט חמים ונעים לכולם תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

סוף טוב הכל טוב... ../images/Emo6.gif

עטרה זהו, אנחנו חלוקות בבסיס עמוק של אמונה , הרפואה הסינית לא מרפא דומה בדומה - ההפך - רוח מסלקים , קור מחממים , תקיעות מפזרים, חסר בונים וכו´ . המעניין הוא ששתי הרפואות עוזרות ועובדות כ"כ טוב.. עוד נקודה קצרה רק לשם המקצועיות שבנו.. יש הבדל מהותי ( בגישתי בכ"א) בין התערבות בכל הקשור במע´ החיסון כשהיא עושה פעולה טובה ( חום , שילשול, הקאה ,- באפיזודה קצרה ומנקה) לבין בעיה במע´ החיסון כמו אלרגיה כאבי ראש וכד´ . בראשון אני לא אתערב בשני בהחלט אנסה לעזור ולהקל על המטופל. היה לי מעניין להתדיין איתך בנושא

למעלה